Отговори на тема стр <  1, 2
 Subaru Legacy 2009 2.0 Bi-fuel - няколко въпроса 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 2527
Автомобил: Forester Boxer Diesel Lineartronic
Рейтинг: 428
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
tarambuka3500 написа:
най вероятно не ти излиза "8", а буквата "D"

Не помня точно как е ,но има вероятност при теста на таблото,при подаване на контакт временно(за секунда) да е изписало 8 ,защото проверява диодите.Утре ще погледна пак,но мисля,че това е заблудило колегата. :waste:

Чет Дек 29, 2011 11:41 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 35
Автомобил: VW Passat
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Колега, сподели нови впечатления от Легасито как е като цяло.

Пон Яну 09, 2012 6:51 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 15
Автомобил: Subaru Legacy 2009 2.0 Bi-fuel
Нов фен
Отговори с цитат
Така вече му навъртях 2000км и съм супер доволен. Нямам никакви забележки. Колата на сняг е просто перфектна до сега не съм карал толкова стабилна и проходима кола. Мога смело да твърдя, че седи доста по добре на пътя от Q7 защото карах по едно време такъв паркетен лъв, но субаруто ще го сложи в малкиа си джоб. Иначе като цяло колата вози леко твърдичко но се понася, харчи прилично защото е на газ, обслужването и е малко скъпичко (масла/ремъци/ролки и тнт...). Малко ме дразнят автоматичните скорости защото съм свикнал на ръчни но ще свикна и на автомата.. Само ще трябва да си сложа парктроник или камера за паркиране защото малко ми се губи задницата на заден ход :)) Друг недостатък на моита колица е, че е много ниска и трябва много да се внимава с наще хубави пътища... Това се сещам засега ако имате някакви питания насреща съм да помогна с каквото мога.

Сря Яну 11, 2012 11:05 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2527
Автомобил: Forester Boxer Diesel Lineartronic
Рейтинг: 428
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Автомата е малко бавен,но се свиква.Винаги можеш да караш на ръчни. :smt112 А пробвай да караш с два крака.За височината може да се повдигне леко с едни тампончета и ще заспи. :idea:

Сря Яну 11, 2012 11:21 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 891
Автомобил: Outback '23 / 2.5 EU
Рейтинг: 383
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Greg4o написа:
За височината може да се повдигне леко с едни тампончета и ще заспи. :idea:

повдигнатото Легаси се казва Аутбек ;)

Вто Яну 31, 2012 10:04 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 1
Нов фен
Отговори с цитат
Колега taf40, какъв е обема на газовата бутилка при теб?

Сря Дек 28, 2016 5:34 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 361
Автомобил: Land Cruiser J95 5VZ-FE
Рейтинг: 138
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
taf4o написа:
... На газ съм дигал 190км/ч не смея повече защото още не съм и свикнал но моге много още. ...

... Мога смело да твърдя, че седи доста по добре на пътя от Q7 защото карах по едно време такъв паркетен лъв, но субаруто ще го сложи в малкиа си джоб. ...

Честито за придобивката. Дълго и безпроблемно да си я караш и да те радва.

Някъде бях чел, че километражите на Субару-тата показва със 5-7 % надолу. Да го имаш предвид. А и е 2.0 колко "много още" ще може ... И това кола която тежи, ако се не лъжа, около 1350-1400 кг. ...
Ако си с Core 2 навигация в настройките има Vehicle Signal или нещо от сорта и там ти вади скоростта по GPS и там излиза разликата.
Сравнението с Q7 ... супер неуместно. Q7 е поне с 30 санта по-високо и почти тон отгоре. На магистрала няма как да го сравниш.
Сравнявай Легаси с А4, защото са в един клас. Ама и там ще ти е малко трудно.

И още нещо, което ми каза един приятел собственик на STI 2012-та, когато си взех моето Субару - Абе що си мислите, че като сте си купили Субару, сте си купили космически кораб? ;)

current - '00 Toyota Land Cruiser Prado J95 V6 3.4
 15

Чет Дек 29, 2016 11:47 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Цитат:
Абе що си мислите, че като сте си купили Субару, сте си купили космически кораб? ;)
Защото Субару създава такова усещане у много хора. Нещо доста по-различно и специално от другите масови тояги. Само, който е изживявал такова усещане зная за какво говоря. :)

Чет Яну 05, 2017 8:50 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 361
Автомобил: Land Cruiser J95 5VZ-FE
Рейтинг: 138
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
thunder81 написа:
Защото Субару създава такова усещане у много хора. Нещо доста по-различно и специално от другите масови тояги. Само, който е изживявал такова усещане зная за какво говоря. :)

Явно тая усмивка в края те е подвела, че човека го е казал в положителен смисъл. Напротив.
И явно си пропуснал "собственик на STI 2012-та", където общото е само емблемата.
Навярно знаеш, че нормално Субару и STI е все едно Камаз и Kamaz Master. ;)

Та като казах емблемата ... другия му култов лаф на тоя същия е ...
Тоя въпрос го отправи към мен и приятел, който сега кара моето Субару.
- Знаете ли какво значи емблемата на Субару?
Аз мълча, 'щото наистина не знам, купил съм колата преди 2 дена. Приятелчето почна да обяснява нещо за плеяди и от сорта ...
- Плеяди друг път, *уй с крилца на колелца, ей това значи емблемата.

Та идеята беше, че човек с възможности и със STI, не превъзнася толкова марката, колкото такива като ... мен и теб.

Лично аз не изпитах ония усещания, дето обясняваше по-нагоре. Да, моето си ми харесваше като кола, но до един момент. Така както дадох 3к за боядисване, след месец и половина реших да го продам. Просто ей-така реших, че този автомобил не ми допада.

Че не "масова тояга" не е, но не е и абсолютно нищо повече от маковите коли. Както каза, човека дето ми поддържаше Субару-то - пресолена манджа. И е прав. За нормалното шосейно Субару е абсолютно прав.

STI ... си е STI. То си е в собствена категория. За там нищо лошо не мога да кажа, но и то не е върха на сладоледа все пак.
Да, DCCD-то е най-доброто AWD. Да, влиза в и излиза супер от завоите. Да, ускорява като замаяно. Но за мен не е кола за всеки ден. А и като му знам колко са му тънки ламарините ...

P.S.: Да не почваме за сляпата фенщина относно автомобилите, еле пък относно японските автомобили ... а да сме малко от малко обективни ...

current - '00 Toyota Land Cruiser Prado J95 V6 3.4

Чет Яну 05, 2017 11:34 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 955
Автомобил: Subaru Outback, MT
Рейтинг: 443
Отговори с цитат
shadow, напълно съм съгласен с теб :cheers:
Усещането много зависи от това, каква кола е карал човека преди това и затова някой хора си мислят, че са се качили на самолет. :)

Пет Яну 06, 2017 10:39 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Цитат:
Явно тая усмивка в края те е подвела, че човека го е казал в положителен смисъл. Напротив.
И явно си пропуснал "собственик на STI 2012-та", където общото е само емблемата.
Навярно знаеш, че нормално Субару и STI е все едно Камаз и Kamaz Master. ;)

Та като казах емблемата ... другия му култов лаф на тоя същия е ...
Тоя въпрос го отправи към мен и приятел, който сега кара моето Субару.
- Знаете ли какво значи емблемата на Субару?
Аз мълча, 'щото наистина не знам, купил съм колата преди 2 дена. Приятелчето почна да обяснява нещо за плеяди и от сорта ...
- Плеяди друг път, *уй с крилца на колелца, ей това значи емблемата.

Та идеята беше, че човек с възможности и със STI, не превъзнася толкова марката, колкото такива като ... мен и теб.

Лично аз не изпитах ония усещания, дето обясняваше по-нагоре. Да, моето си ми харесваше като кола, но до един момент. Така както дадох 3к за боядисване, след месец и половина реших да го продам. Просто ей-така реших, че този автомобил не ми допада.

Че не "масова тояга" не е, но не е и абсолютно нищо повече от маковите коли. Както каза, човека дето ми поддържаше Субару-то - пресолена манджа. И е прав. За нормалното шосейно Субару е абсолютно прав.

STI ... си е STI. То си е в собствена категория. За там нищо лошо не мога да кажа, но и то не е върха на сладоледа все пак.
Да, DCCD-то е най-доброто AWD. Да, влиза в и излиза супер от завоите. Да, ускорява като замаяно. Но за мен не е кола за всеки ден. А и като му знам колко са му тънки ламарините ...

P.S.: Да не почваме за сляпата фенщина относно автомобилите, еле пък относно японските автомобили ... а да сме малко от малко обективни ...
Виж сега - прав си за това, което си написал, но аз говоря за усещането, което аз изпитвам и усещането при много други хора (не всички), когато се кара Субару. В момента имам Октавиа 2.0 TDI 2007г. и Фори 2005г., но, когато карам Субито при мен усещането е съвсем различно отколкото, когато карам Шкодата. Предполагам човека с възможностите с STI, когото визираш никога няма да почувства това, защото неговото съзнание е на друго ниво точно заради възможностите му (в, което няма нищо лошо). Жив и здрав да си! ;)

Пет Яну 06, 2017 5:35 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 13
Автомобил: Subaru Legacy
Телефон: 08873641164
Нов фен
Отговори с цитат
Стелките оригинални в Субару СОФИЯ 174лв.За гумите-на вратата имаш стикер с три размера летни гуми и два размера зимни :hello:

Пон Яну 09, 2017 9:37 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр <  1, 2