Отговори на тема стр 1, 2  >
 Подгрев чистачки 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 245
Автомобил: '05 X5 3.0d; Outback '99 2.5AT
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Имам копче за подгрев на чистачките, но нещо като че ли не работи. Като натисна копчето лампичката му светва, но нещата остават дотам. Отдолу стъклото не загрява и не разтапя нищо. По принцип това подгряване независимо от другите нагреватели ли работи или и с тях - един вид да не би да трябва да включа и нагревателя на задното стъкло и/или огледалата?

Колко топли по принцип - предполагам като си сложиш ръката трябва да се усеща.

Пет Яну 27, 2012 10:28 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 323
Автомобил: 08 outback 3.0
Рейтинг: 24
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Усеща се,но не става веднага. Дори и при постоянно включен реотан са ми замръзвали чистачките. Особено при минусови температури и каране по магистрала. Вятърът доста го мъчи това реотанче. На моята си работи независимо,долу вляво от волана.

2010 guzzi griso 1100

Пет Яну 27, 2012 11:17 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5906
Автомобил: Outlander 2 '11, 2.4 LPG
Рейтинг: 896
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Слабичко си е и не върши особено работа. Помага да разтопи снега, който чистачките набиват долу евентуално...

Пет Яну 27, 2012 11:20 am
Върнете се в началото
Профил ICQ

Постове: 628
Автомобил: Opel Frontera V6
Рейтинг: 41
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Аз пък съм доволен от реотаните. А на колегата да не му е сменян предния джам... ;)

Пет Яну 27, 2012 11:34 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 1340
Рейтинг: 426
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Когато чистя колата сутрин от леда, подгрева работи и разтапя около десетина см. участък. Но на магистралата (при отриц .температури) ефекта нулев .Чистачките стават камък. :( Провери дали нямат нещо прекъснато. Подгрева на предното,задното и страничните огледала са заедно.

Пет Яну 27, 2012 12:28 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
При мен са си отделни :idea:

Пет Яну 27, 2012 12:49 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Постове: 2211
Автомобил: Outback '00 AT
Рейтинг: 161
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Отделни са си. При мен немецът преди мен е сменял предното стъкло и е сложил стъкло без подгрявка, сиромахът...
Мисля че реотанчетата се виждат, когато ги има.

Пет Яну 27, 2012 1:46 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 1340
Рейтинг: 426
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Така е колеги krass и BAleksandrov отделни са, но на по-старите модели. :good: На новите е само един бутон за всичко. Реотаните на предния прозорец се виждат. :good:

Пет Яну 27, 2012 2:13 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2200
Автомобил: Outback '09 2.5
Рейтинг: 263
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
krass написа:
Отделни са си. При мен немецът преди мен е сменял предното стъкло и е сложил стъкло без подгрявка, сиромахът...
Мисля че реотанчетата се виждат, когато ги има.

Някъде гледах такива реотани и бяха монтирани допълнително от вътрешната страна на огледалата. Що пък да не става да се залепят и на челното стъкло до чистачките, ама незнам колко достъп има отвътре.

first Love Leone '84 1.8 АТ
Facebook: Medovo Bee Farm

Пет Яну 27, 2012 2:23 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 64
Автомобил: Subaru Outback 2.5 2024
Рейтинг: 4
Нов фен
Отговори с цитат
Колеги, реотаните на outback 99-03 не се виждат, предполагам и при legacy. Поне при моя е така. Първоначално мислех че нямам подгрев, но факта че има копче и реле ме усъмни дали няма и реотани. Оказа се че има, загрява доста силно, но наистина при по-висока скорост не са много ефективни.

Пон Яну 30, 2012 6:29 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 397
Автомобил: Душата ми кара AMG
Рейтинг: 122
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Да не би да е сменян прозореца и да е е закачена буксата!

Пон Яну 30, 2012 7:52 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1254
Автомобил: 2010 Mercedes E350 CDI 4Matic
Телефон: 0887999499
Рейтинг: 162
Отговори с цитат
И при мен са отделни, даже имам настройка колко време да работят след включването. Обаче и аз не намирам особено голям ефект от тая далавера. Реотаните се виждат с много взиране, а ооплината се усеща с ръка с много въображение. При по-дълга работа в задръстване поразтопява нещо, ама не особено... Май е по ефективно като си спра чистачките малко по-нагоре.

Пон Яну 30, 2012 8:01 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 636
Автомобил: Outback 2.5AT'03 ; Forester 2.5XT;
Телефон: 0885022272
Рейтинг: 514
Отговори с цитат
Наистина реотаните не се виждат (както при Форитата), или почти не се виждат, бе бая трябва да се кьора човек и респективно и работата им е такава ......с доста фантазия се усеща....след 10 -тата минута

Вто Яну 31, 2012 3:46 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2211
Автомобил: Outback '00 AT
Рейтинг: 161
Отговори с цитат
Хмм, значи може и аз да имам, аз изчаках няколко минути но не усетих никакво нагряване под чистачките и реших, че след като съклото е сменяно, са са сложили сткло без подгрявка.

Вто Яну 31, 2012 5:47 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1880
Автомобил: Forester 2.0
Рейтинг: 133
Отговори с цитат
На Forester SG реотаните за подгрев се виждат идеално и са съставени от няколко ламели (по 4-и предполагам на двете чистачки), работят добре само ако чиатачката е на споменатото място, но както казва колегата aboychev - по време валеж на сняг- тя се намира винаги другаде, освен на споменатото място и е доста замръзнала и то с достатъчно количество лед, за да изпълнява функциите си. Така, че дали вършат работа тези нагреватели - моето мнение е 50:50. За Гърция стават или колкото да не изгори мотора при първоначално включване, но за същинска работа, при тежки ситуации клони към 99:1 сиреч 0% ефективност. Поне аз съм им ял калая последните три зими.
P.S. Може и това да е опция при различни модели, знае ли човек?

P.P.S. Ако за това говорим - снимката е от моята кола, сега я изрових.

Прикачени файлове:
Reotan.JPG
Reotan.JPG [ 52.07 KiB | Прегледано 1281 пъти ]

Вто Яну 31, 2012 6:32 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 636
Автомобил: Outback 2.5AT'03 ; Forester 2.5XT;
Телефон: 0885022272
Рейтинг: 514
Отговори с цитат
Вижте кво, се си мисля, че не би трябвало да загряват доста бързо, щото колкото и да е топлинно издържливо стъклото лятото, при клинч зимни условия, бързото загряване може да доведе до оформянето на луд купон.......но няма спор, че работи твърде куцо...на други коли които съм вкарвал сработва по-мъжката....примерно на Волво - згрява здраво (ма тя и самата марка е ориентирана към зимата де ;)

Вто Яну 31, 2012 7:40 pm
Върнете се в началото
Профил
Perfect Stranger
Аватар

Постове: 1285
Автомобил: двойката
Телефон: 0888 831783
Рейтинг: 109
Отговори с цитат
Явно не ви се е случвало да размразявате покрито със сняг и обледенено стъкло. Или замръзнала чистачка. Точно в такива ситуации има голяма полза от този подгрев. Спестявате си доста мръзнене, както и се удължава живота на чистачките. Обдухването на стъклото не върши никаква работа в най-долната зона на стъклото.

Друга ситуация, в която има голяма полза е тогава, когато около нулата вали дъжд и водата замръзва даже на самото стъкло или върху чистачката в движение. Подгрева не е панацея, но си струва като екстра и то много.

Вто Яну 31, 2012 8:18 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 874
Автомобил: LEGACY 2.0 my95/2.5 my99
Телефон: 0889014565
Рейтинг: 47
От звездите одобренОт звездите одобрен
Отговори с цитат
Идеята на подгрева е да стопли точно тая долна част на стъклото както каза колегата @ендер.Обаче ако караме с няква скорост в много студено време и сме си пуснали парното да духа в краката ни или напред в купето няма да има ефект от подгрева.Ако обаче сме си пуснали парното да топли стъклата и сме включили тоя подгрев няма да има проблем.

http://betoteh.com/bg/index.html

Вто Яну 31, 2012 9:00 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1254
Автомобил: 2010 Mercedes E350 CDI 4Matic
Телефон: 0887999499
Рейтинг: 162
Отговори с цитат
Другото, което съм забелязъл е, че и подгрева на огледалата е доста слаб. Или поне доста по-слаб от предишните ми коли. Като цяло поне моя екземпляр не обича студа - подгрев слаб, дисплея на аудиото не свети, докато не се стопли малко, а даже вчера ми беше замръзнал джама отвътре :)

Вто Яну 31, 2012 9:12 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
При мен подгрева на огледалата си е много добре, а също и на седалката за разлика от Мицубиши Галант :pardon:

Вто Яну 31, 2012 9:22 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Отговори на тема  стр 1, 2  >