Правила за пускане на обяви в раздела

Тук е мястото за обсъждане на дизеловите мотори на Subaru

Отговори на тема стр <  1, 2, 3, 4, 5  >
 Легаси дизел 
Автор Съобщение

Постове: 144
Автомобил: Легаси 2,0 D
Рейтинг: 46
От звездите одобренОт звездите одобрен
Отговори с цитат
нА НЯКОЛКО ПЪТИ след кратко буксуване ми замирисва нещо на гадна,можеби съединител .Нормално ли е това.( става дума за дизелово Легаси)?

Вто Яну 31, 2012 7:58 pm
Върнете се в началото
Профил
Perfect Stranger
Аватар

Постове: 1285
Автомобил: двойката
Телефон: 0888 831783
Рейтинг: 109
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Ако ти се случва често да буксуваш... подготви се за психически за нов съединител. Може и да мине по гаранция, ама знае ли човек.

Вто Яну 31, 2012 8:22 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Confidence in Motion
Аватар

Постове: 6482
Автомобил: EJ22 5MT IMPREZA/EJ20 4EAT IMPREZA
Рейтинг: 219
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
На отпуснат или на полу-съединител боксуваш?

Вто Яну 31, 2012 9:01 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Отговори с цитат
Буксувал съм 4-5 пъти и то за кратко на отпуснат съединител
 6

Вто Яну 31, 2012 10:02 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 1340
Рейтинг: 426
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
edd2 написа:

Аз съм изпушвал на полу-съединител.Мирише неприятно. :(Изкачвах бордюр.. Малко ме съмнява това което пишеш. Боксувах доста на снега из планените, но няма миризма... :D

Вто Яну 31, 2012 10:09 pm
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
aboychev написа:
edd2 написа:

Аз съм изпушвал на полу-съединител.Мирише неприятно. :(Изкачвах бордюр.. Малко ме съмнява това което пишеш. Боксувах доста на снега из планените, но няма миризма... :D

Последният случай е от днес .Правих си място за паркиране в снега и естествено на няколко пъти пребуксува ,но не "зверски" и замириса на нещо като мърша/предполагам феродо/.
 8

Вто Яну 31, 2012 10:38 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 886
Автомобил: Subaru Forester 2.0D 2H(Мечо)
Рейтинг: 266
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Ако си бил на полу-съединител е нормално да замирише , особено на първа скорост! Все пак са 350nm . Мирише на кокали и зъби - екарисаж откакто забраниха азбеста. Направи си ъпдейт на софтуера и не давай много газ на полу-съединител.

Вто Яну 31, 2012 11:12 pm
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
Днес докато си карах градско ми светна това:

Изображение

Минах 20км в бързо темпо,колата си върви нормално.Гасих, палих пак си свети.Минах още 20км загасих двигателят и след запалване лампите угаснаха.
Това ли е сигнализация за DPF ФИЛТЪРА?

Нед Мар 18, 2012 2:23 pm
Върнете се в началото
Профил

Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
edd2 написа:
Днес докато си карах градско ми светна това:

Здравей, Евгени! :hello: Не си сложил снимка и не се разбира какво си снимал.
Ако ти е светнала индикацията за DPF филтъра, би трябвало да е това:
Прикачени файлове:
IMG_0171.jpg
IMG_0171.jpg [ 231.54 KiB | Прегледано 574 пъти ]

След като изпълниш тази процедура, имам и още две препоръки към теб:
1. Отиди до Субару-Габрово, да видят за какво става въпрос. Да я закачат на компютър и т.н.
2. Смени бензиностанцията от която зареждаш нафта... ;)
Пиши след това, да видим какво е станало с твоя случай.
П.П. Колегата Миро от Варна беше постнал тази интересна информация в темата за DPF филтъра.

Последна промяна tony на Нед Мар 18, 2012 8:52 pm, променена общо 1 път

Нед Мар 18, 2012 8:03 pm
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
Изображение
ето снимката
Нещо е станало в предният ми пост.

Нед Мар 18, 2012 8:51 pm
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
Сега вече е ясно. :good: Добре че не е филтъра.. :bow: Това е предупреждаващ светлинен индикатор за управлвнието на динамиката на автомобила. А от там и Check Engine. Някъде също беше описано за този проблем. Прочети това..
Прикачени файлове:
IMG_0175.jpg
IMG_0175.jpg [ 259.97 KiB | Прегледано 556 пъти ]

Прикачени файлове:
IMG_0176.jpg
IMG_0176.jpg [ 216.18 KiB | Прегледано 556 пъти ]

Според мен е проблем в ел.системата или зацапан или счупен датчик. Имах проблем с едния болт (от общо пет) на захващането на задна лява гума и се наложи смяна.Тези които монтираха зимните гуми бяха смазали резбата. Но за да се свали (болта) се маха диска и накладките. Тогава видях датчиците за ABS и VDC. Държат се на една тънка планка-ако е счупена, зацапан или разместена ще светне..Въпреки всичко отиди до Субари Габрово, да видият кои прави тази мизерия..

Последна промяна tony на Нед Мар 18, 2012 9:19 pm, променена общо 1 път

Нед Мар 18, 2012 9:16 pm
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
Аз по принцип съм планирал утре да съм в сервиза.

Нед Мар 18, 2012 9:18 pm
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
И да дадеш инфо, какво е било... ;)

Нед Мар 18, 2012 9:21 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 886
Автомобил: Subaru Forester 2.0D 2H(Мечо)
Рейтинг: 266
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Малко извън темата за съединителя ама да ме извини колегата! Да дам малко информация какво ми се случи с тези светлинки на таблото: Когато вън беше около -5 си паля една сутрин и... честитка- светнах като коледна елха: вдц , комп, абс. Колата стана мудна, вентилатора работи постоянно и няма абс!!! Отивам в Субару Варна и след дълга процедура на компютърна диагностика се оказа проблем с VDC управляващия модул , който стои на абс-а. Естествено е на BOSCH. Последва разговор с Нептун Ауто и благодарение на тях и на момчетата от Субару Варна след 3 седмици пристигна от Япония нов модул. Това бил първият подобен случай и Япончетата си взеха стария за тестване- гаранционна е колата. Аз предполагам студена спойка щото веднъж свети, после се оправя. Когато се стопли, проблема изчезна.

Нед Мар 18, 2012 11:38 pm
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
Да дам отчет.
Причината да светнат лапите е дал датчик за налягане на горивото,но е било моментно и няма проблем. По важното е ,че получих радостна новина-моят модел Легаси няма филтър за твърди частици.

Пон Мар 19, 2012 5:47 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 953
Рейтинг: 96
Отговори с цитат
Е как е възможно това? Нали уж двигателят беше един за всички Субара?

Пон Мар 19, 2012 11:04 pm
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
И на мен ми е странно. :( Ще изчакаме колегата ender да види темата и да се изкаже като по компитентен! ;) Но мое лично мнение е, че трябва да има филтър.

Пон Мар 19, 2012 11:35 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 339
Автомобил: Spec B
Рейтинг: 103
Отговори с цитат
votolom написа:
Е как е възможно това? Нали уж двигателят беше един за всички Субара?

Той двигателя пак си е същия, само дето няма същата екологична норма. ДПФ филтъра мисля беше задължителен за ЕВРО 4 ако не се лъжа, но нека по-запознатите да ме поправят ако греша. Демек ако колата не е произведена за пазар, където тази норма да е задължителна или препоръчителна, не е нужно да се товарят клиентите с допълнителни разходи, с катализаторите само, ще покрие примерно ЕВРО 3, пак със същият двг.

Пон Мар 19, 2012 11:48 pm
Върнете се в началото
Профил
Perfect Stranger
Аватар

Постове: 1285
Автомобил: двойката
Телефон: 0888 831783
Рейтинг: 109
Отговори с цитат
tony написа:
И на мен ми е странно. :( Ще изчакаме колегата ender да види темата и да се изкаже като по компитентен! ;) Но мое лично мнение е, че трябва да има филтър.

Мисля, че ДПФ влезе с новото поколение на Форестър и Импреза.

Междувременно старото Легаси и ОБК през оставащия около година цикъл на модела са със същия двигател (дизел 2.0/150кс), но без ДПФ, както и със старата 5-степенна скоростна кутия. Странното е, че и предавателните и отношения бяха като при бензина, в което не виждах особена логика. Предполагам, че това доведе до вълната съединители за смяна в началото, но после софтуерно пооправиха положението. Аз лично нямам спомен да съм гасил друга кола толкова често, колкото ОБК дизел, а съм свикнал да се качвам на различни автомобили и да се съобразявам с това. Освен това май няма логика и мощността със и без ДПФ да е една, но това е по "дебелите книги" на FHI.

Личното ми мнение е, че FHI използваха ситуацията при Легаси/ОБК да проверят как ще се справи новия двигател в реална експлоатация и според мен предвид сефтето им в дизела нещата бяха много повече от прилични. Но целта е била само двигателя, впоследствие с новите модели промените бяха доста повече...

P.S. По отношение на статистиката и информацията изложена под формата на факти и цифри - имаме си "летописец" във форума, който може и от пиле информационно мляко да ви изкара. :giggle: Да видим дали можете да се сетите кой е. ;)

Вто Мар 20, 2012 12:17 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 953
Рейтинг: 96
Отговори с цитат
eddy написа:
Той двигателя пак си е същия, само дето няма същата екологична норма. ДПФ филтъра мисля беше задължителен за ЕВРО 4 ако не се лъжа, но нека по-запознатите да ме поправят ако греша. Демек ако колата не е произведена за пазар, където тази норма да е задължителна или препоръчителна, не е нужно да се товарят клиентите с допълнителни разходи, с катализаторите само, ще покрие примерно ЕВРО 3, пак със същият двг.

Да, ясно, че самият мотор е същият, но ако се загледаш в разни схеме/макети и т.н. на боксер дизела то този варел, наречен DPF заема бая голям процент в тях. Може и да си прав, че за други държави не се изисква, сега ме мързи да се ровя и да търся.

ender написа:
Мисля, че ДПФ влезе с новото поколение на Форестър и Импреза.

Междувременно старото Легаси и ОБК през оставащия около година цикъл на модела са със същия двигател (дизел 2.0/150кс), но без ДПФ, както и със старата 5-степенна скоростна кутия. Странното е, че и предавателните и отношения бяха като при бензина, в което не виждах особена логика. Предполагам, че това доведе до вълната съединители за смяна в началото, но после софтуерно пооправиха положението. Аз лично нямам спомен да съм гасил друга кола толкова често, колкото ОБК дизел, а съм свикнал да се качвам на различни автомобили и да се съобразявам с това. Освен това май няма логика и мощността със и без ДПФ да е една, но това е по "дебелите книги" на FHI.

Личното ми мнение е, че FHI използваха ситуацията при Легаси/ОБК да проверят как ще се справи новия двигател в реална експлоатация и според мен предвид сефтето им в дизела нещата бяха много повече от прилични. Но целта е била само двигателя, впоследствие с новите модели промените бяха доста повече...

P.S. По отношение на статистиката и информацията изложена под формата на факти и цифри - имаме си "летописец" във форума, който може и от пиле информационно мляко да ви изкара. :giggle: Да видим дали можете да се сетите кой е. ;)

Да, това вече изяснява нещата ;) Колега edd2, ти с 5 степенна кутия ли си?

Вто Мар 20, 2012 12:19 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр <  1, 2, 3, 4, 5  >