|
Страница 1 от 1
|
|
| Автор |
Съобщение |
|
Sk8er
Регистриран на: Сря Дек 02, 2009 7:41 pm Постове: 26 Местоположение: Sofia
Автомобил: Legacy 2,5 AT
Рейтинг: 13
|
|
Здравейте! След поредното разбиване на колата ми, с цел кражба на музиката, забелязвам, че при всяко ново запалване часовника на таблото показва 1 00 ч. климатроника тръгва от 25 градуса и дневния километраж ми е нулиран. Няма ток към евробуксата за музиката. Предполагам, че ми е гръмнал някой бушон, но след доста ровене не успях да открия кой е. Някой има ли представа кой е бушона за музиката, часовника, паметта на климатроника и дневния километраж и къде да го търся?
Колата ми е Легаси 2,5 АТ 2000 г.
_________________ Sometimes it so happens that a woman has surrendered the key of his heart the next day changed the lock
|
|
|
|
| Чет Яну 19, 2012 12:56 pm |
|
|
|
Sk8er
|
|
Здравейте отново! От вчера проблема се задълбочи. Спря да работи централното и плафона в купето вече не свети... Възможно ли е да ми пържат колата с електрошокова палка? Някаква такава теория чух днес но не мога да си го обясня...как така бушоните са си ок, а спират да бачкат разни неща по колата...
_________________ Sometimes it so happens that a woman has surrendered the key of his heart the next day changed the lock
|
|
|
|
| Вто Яну 31, 2012 4:36 pm |
|
|
|
gorogoro
Регистриран на: Сря Дек 10, 2008 7:01 pm Постове: 879 Местоположение: София
Автомобил: Legacy 2.5 AT '01
Рейтинг: 136   
|
Колега, едва ли този пост ще ти помогне или успокои, но поне няма да се чувстваш "изоставен". Не знам какви са симптомите и пораженията при "пържене" с електрошок, не си дал и много информация за случката с поредното разбиване, но това, което се разбира от описанието на проблема е, че все едно всяка вечер си разкачаш акумулатора. Едва ли причината е в изгорял бушон, защото тогава не биха работили въобще уредите, включени след него, а не само да се нулират. По-логично ми звучи да има окъсяване на някой кабел след взломното вмешателство на апашите. При всички случаи е най-добре спешно да посетиш някой еладжия, защото както е тръгнало всичко ще спре да работи. Трябва да ти премери за отечки. Успех!
|
|
4
|
|
| Сря Фев 01, 2012 2:09 pm |
|
|
|
pesho_si
Регистриран на: Вто Окт 30, 2007 8:16 pm Постове: 140 Местоположение: София
Автомобил: Legacy 2.0 GL '97
Телефон: 0896839007
Рейтинг: 44
|
Имах преди години същия проблем с тоците, бях намокрил лошо буксата на теглича и някои клеми бяха окъсили. Бушона е при двигателния отсек, 10А и вместо да изгори беше почнал да грее и беше разтопил и овъглил гнездото си. Не ми работеше плафона, часовника започваше от 12:00 при всяко отваряне на шофьорската врата или гасене на колата и на радиото се беше отразило ама не помня как. И всичко това дори при изваден бушон, причината открих година по-късно - въглена е проводник, овъгляването при гнездото на бушона окъсяваше. Като го почистих добре и сложих нов бушон се оправи. Надявам се, тая информация да ти помогне да си откриеш проблема. 
|
|
5
|
|
| Чет Фев 02, 2012 9:29 am |
|
|
|
Sk8er
|
|
Преди малко се върнах от ел...аджия. Човека ми провери всичко по колата, сменил някакви бушончета, за които каза че били напълно здрави и всичко си беше ок, но...по пътя към вкъщи изведнъж отново спря музиката. Спрях и му се обадих и той ми обясни, че е необходимо утре отново да му закарам колата. Спрях пред нас и установих, че централното отново не работи, плафоните в купето не светят....гадост. Жичкаджията ми разви и той някаква теория за крадците и електрошоковите палки. Разказа ми, че аз не съм бил изолиран случай и напоследък идвали при него колеги с подобни на моите проблеми с най различни коли. Препоръча ми да разгледам внимателно гайките на джантите за следи от волтови дъгички, което нямам идея как да го направя, тъй като са доста мръснички и нищо не личи по тях. Обеща ми, че утре ще оправи проблема и ще вземе мерки да не се повтаря за напред. Дано! Благодарности за gorogoro и pesho_si! Пазете си колите, че крадците измислят какво ли не за да ни крадат!
|
|
|
|
| Чет Фев 02, 2012 5:39 pm |
|
|
|
|
Страница 1 от 1
|
|