Отговори на тема
 Проблем с теч от казанчето на хидравликата 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 64
Автомобил: SUBARU LEGASY 2.2 128ks
Рейтинг: 13
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Здравейте на всички от този прекрасен форум и притежаващи невероятните(поне за мен)автомобили SUBARU.От скоро ми се появи един дребен на пръв поглед проблем,а именно таене(теч) на хидравлична течност от казанчето на хидравликата(от снимката).Първо самото казанче го извадих от помпата(като развих трите болта-6мм,после го издърпах на горе,като премахнах маркуча за обратната х.течност,самото казанче контактува с помпата посредством един малък о-пръстен около16-18мм който също смених със качествен такъв.Първоначално теча спря като си мислех,че е от о-пръстена,но в последствие се оказа,че е от как да го кажа от ръба който съм показал на снимката с червени стрелки.На това място като че ли има някаква снадка на самото казанче(може би е от две части).Ако някой е имал подобен проблем,бих бил изключително БЛАГОДАРЕН да разбера как го е решил,понеже теча не е голям НО ХИДРАВЛИЧНАТА ТЕЧНОСТ СЕ СТИЧА НАДОЛУ ПО РЕМЪЦИТЕ И ТОВА НЕ Е ОСОБЕНО ДОБРЕ!ПРЕДВАРИТЕЛНО БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ ОТЗОВАЛИ СЕ.

Прикачени файлове:
Без име.png
Без име.png [ 1.05 MiB | Прегледано 964 пъти ]
Пон Фев 06, 2012 11:50 pm
Върнете се в началото
Профил
Confidence in Motion
Аватар

Постове: 6482
Автомобил: EJ22 5MT IMPREZA/EJ20 4EAT IMPREZA
Рейтинг: 219
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Имах такъв проблем, който не се оправи с "качествен" пръстен. Дори с няколко различни "качествени", наложи се да ми направят по размер на място. Сега няма проблеми. То не че беше някакъв проблем и преди де, ама ми цапа блока.

Вто Фев 07, 2012 1:19 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 874
Автомобил: LEGACY 2.0 my95/2.5 my99
Телефон: 0889014565
Рейтинг: 47
От звездите одобренОт звездите одобрен
Отговори с цитат
Казанчето е здраво.Пръстенчето или О-ринга е нестандартно и ако не е същото не издържа и ден.

http://betoteh.com/bg/index.html

Вто Фев 07, 2012 11:54 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
А възможно ли е да не тече от о-пръстена а от снадката(ръба с червените стрелки на снимката но горе)на казанчето,защото там е доста омаслено или може би от въздушната струя маслото се качва там и ме заблуждава.Опитах да сложа един размер по-дебел о-пръстен но не може да влезе,ще се скъса.

Вто Фев 07, 2012 2:55 pm
Върнете се в началото
Профил
Confidence in Motion
Аватар

Отговори с цитат
Маслото се разтича доволно във всички посоки. Без да е голям теча може да омаже цялото казанче. Гаранция на 99% не е това, което си посочил. Пръстена ти не става. Аз съм сменил доста както обясних вече, докато разбера какво трябва да направя. Опитах с два О-ринга, пробвах с климатичарски пръстени, поръчах оригинален, но се оказа към три пъти по-голям в диаметър, уж по ВИН....абе всичко общо взето пробвах, с по-голям също - не става, иска си неговото.. Първия задържа може би 2 месеца, от там насам провал след провал.

Вто Фев 07, 2012 6:09 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Постове: 1187
Рейтинг: 68
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Трябва да видиш в opposedforces.com кой ти е о-пръстена и да идеш при "Хубата" да те оръси 50-60 стотинки.

Legacy 2.0Gl 98г. МТ
Legacy 2.2GX 98г. BG5 MT
Forester 2.5X 2003г. AT

Вто Фев 07, 2012 9:07 pm
Върнете се в началото
Профил
Confidence in Motion
Аватар

Отговори с цитат
blatimir написа:
..да те оръси 50-60 стотинки.

:lol: :lol: :lol:

Сря Фев 08, 2012 12:30 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Impreza94 написа:
Маслото се разтича доволно във всички посоки. Без да е голям теча може да омаже цялото казанче. Гаранция на 99% не е това, което си посочил. Пръстена ти не става. Аз съм сменил доста както обясних вече, докато разбера какво трябва да направя. Опитах с два О-ринга, пробвах с климатичарски пръстени, поръчах оригинален, но се оказа към три пъти по-голям в диаметър, уж по ВИН....абе всичко общо взето пробвах, с по-голям също - не става, иска си неговото.. Първия задържа може би 2 месеца, от там насам провал след провал.

Добре де в крайна сметка-оправи ли проблема? И как...?Много ме дразни този теч...Ако ще и този о-пръстен да е 50лв.(Моя е по 3лв бройката)

Нед Фев 12, 2012 2:09 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Колеги със затопляне на времето не ме сдържа и пак свалих казанчето за хидравличното масло.За мое учудване се оказах прав-теча на маслото НЕ Е ОТ О-ПРЪСТЕНА А ОТ СНАДКАТА НА САМОТО КАЗАНЧЕ(то е от ДВЕ части както се вижда по долу на снимката).Когато го свалих около о-пръстена нямаше никакво омасляване а маслото беше точно на снадката.Доста трудно разкапсуловах двете части(периферията на горната част защипва долната както се вижда от снимките.За мое голямо учудване гарнитурата м/у двете части не е о-пръстен или нещо подобно а е МЕТАЛНА със някакво тънко гумено,пластмасово покритие,което от годините беше се изпекло.Почистих добре двете части и намазах това МЕТАЛНО УПЛЪТНЕНИЕ (прилича на сегмент от цилиндър) с червен силикон са двигатели(такъв имах) и пак го капсоловах (доста трудно-изисква се малко и късмет).Оставих силикона да изсъхне 24 часа без да наливам хидравличното масло,сложих казанчето пак със СЪЩИЯ О-ПРЪСТЕН и резултата е повече от добър без капка масло от никъде(поне за сега от пробег от 50 км)

Прикачени файлове:
23022012338.jpg
23022012338.jpg [ 263.97 KiB | Прегледано 713 пъти ]
23022012342.jpg
23022012342.jpg [ 277.89 KiB | Прегледано 713 пъти ]
23022012344.jpg
23022012344.jpg [ 243.53 KiB | Прегледано 713 пъти ]
Нед Фев 26, 2012 1:04 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема