Правила за пускане на обяви в раздела

Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.

Отговори на тема стр <  1, 2, 3  >
 Газова уредба - "за" и "против" 
Автор Съобщение
Confidence in Motion
Аватар

Постове: 6482
Автомобил: EJ22 5MT IMPREZA/EJ20 4EAT IMPREZA
Рейтинг: 219
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
Некой път ше взема някой да снима.

Нед Мар 25, 2007 8:23 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Постове: 1871
Автомобил: LGT'10,Subaru Impreza 2.0 '97
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
Тая дискусия с газовите много се разви,
Я и аз да кажа някои думи.

В Германия скоро няма да почнат да си слагат газови на личните автомобили - едно газово за пропан в промоция е 2200 евро. Не ги бърка чак толкова бензина. Като имате предвид че всеки четвъртък вечер го увеличават щото хората през уикенда джъткат с колите.

Вярно е че в БГ АГУтата се развиха от сиромашия. Ама големия проблем е че се спестяват доста от компонентите - важно е колата да върви. И те всички вървят - е не като бензин, но с времето човек свиква.
Едно газово на АГУ ако му се сложат всички джаджи, които слагат в Германия примерно ще излезе 1300 лв - кой ще ги даде, като ти го слагат за 440 и колата върви. Там че от време на време паткала, че лампите и светели, че духала клапани - то се стопява в името на економията (хем екология , хем икономия)

Вто Мар 27, 2007 6:04 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 68
Автомобил: Subaru Outback
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Прясно-прясно ида от Субару Моторс.... И познайте каква новина ви нося. Лично един от механиците там ме увери, че няма никакъв проблем при поставянето на ГАЗОВ ИНЖЕКЦИОН поотношение на двигателя, амортизацията, мощността и всякъкви предполагаеми странични дефекти.

А утре ще разбера координатите на майстор, който е слагал такова нещо на Субару. И то читаво ;)

Ще споделя по-натам.....

Вто Мар 27, 2007 10:21 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Confidence in Motion
Аватар

Отговори с цитат
Пост 
Абе нашиба се в трапа, ама айде :lol:

Вто Мар 27, 2007 11:25 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Постове: 1187
Рейтинг: 68
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
Impreza '94 нищо не казваш за това -

..."Интересно е да се добави, че Субару Форестер може да бъде оборудвано и с газова уредба фабрично, при това фирмата запазва гаранцията от 3 години за автомобила."...

Legacy 2.0Gl 98г. МТ
Legacy 2.2GX 98г. BG5 MT
Forester 2.5X 2003г. AT

Сря Мар 28, 2007 6:53 am
Върнете се в началото
Профил
Confidence in Motion
Аватар

Отговори с цитат
Пост 
Какво да кажа :roll:
Не бих желал точно тази "екстра" ...

Сря Мар 28, 2007 6:06 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Постове: 67
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Тука Пак се Подхваща една КРИВА ТЕМА - като в други форуми - За или Против АГУ................. :? :? :? :?
Естествено винаги има ЗА и Против!Но да кажеш че АГУ Скапва Двигателя е Меко казано НЕКОМПЕТЕНТНО - за Неправилен Монтаж и др. - човешки фактори Да но АГУ само по себе си дори е по рационален Вариянт от Бензина - по малко отлагания,По висок октан и .................. Няма да изпадам в подробности!!! ;-) ;-)

Съб Мар 31, 2007 11:03 pm
Върнете се в началото
Профил
Confidence in Motion
Аватар

Отговори с цитат
Пост 
Това пак ли беше реплика към мене, simbat :lol: :-D

Предавам се, убедихте ме :? ..утре отивам да ми сложат газово 8)
И ще си искам 2 лепенки от ония за задното стъкло - "ВНИМАНИЕ ГАЗ" :lol:
Нее, базикам се да несъм пил...пил...антифриз :smt101

Нед Апр 01, 2007 11:42 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 865
Рейтинг: 95
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
Що бе,дай да те газаифицират и тебе :-D :D

Нед Апр 01, 2007 5:10 pm
Върнете се в началото
Профил
Confidence in Motion
Аватар

Отговори с цитат
Пост 
Поздрави от клуба :twisted: :lol:
Карай си газчицата и недей да се дразниш повече :-)

Сря Ное 14, 2007 11:02 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Постове: 61
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Естествено, че ще си я карам, нали за туй съм я турил, джанъм. Само дето никой, в крайна сметка, не ми каза съсипва ли се мотора, като работи неравномерно на празен ход или не.

Чет Ное 15, 2007 2:15 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 32
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Kalio написа:
Естествено, че ще си я карам, нали за туй съм я турил, джанъм. Само дето никой, в крайна сметка, не ми каза съсипва ли се мотора, като работи неравномерно на празен ход или не.

Бе до като го съсипеш (ако се съсипва) ще си изплатиш колата от разликата в сметките. Така, че кво ти пука.

Чет Ное 15, 2007 4:03 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Постове: 948
Автомобил: Lexus LS 460, 2007
Рейтинг: 354
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
Аз съм твърдо за газификациято на колите. Четох много литература по вапроса - една книга от един руски инженер и доста други. Навсиакаде казват че това е по-добрият вариант за двигателя. Първо - няма детонации, маслото се се окислява по- малко, животът на свещите се удължава. Имам едно Дайхацу аплаус и е на пропан бутан от 2 години. Не се хваля, но разликата в цената е огромна. На бензин гори около 7.5 средно - при нормално каране. На газ - 8.5. Сами смятайте за разликата в парите. Най-много ми е качвало - 11 литра на 100, не предната, а по-предната зима. Като имам само градско каране - без извънградско. Маслото почти не си променя цвета, а свещите са на 85 000 км. От тях 55000 са минали на газ и са като нови - те са НГК. На газ върви също като на бензин. Газовото е обикновено - не е инжекцион.
От 5 дни се качих на Субару Легаси комби - първа регистрация - 23.12.1999. Вкарано е от Италия и от Декември 2000 е на метан. Впечатлен сам силно от тази кола. Винаги ми е било мечта и най-после я имам. На метан е много спъната - ако няма 3000 оборота въобще не набира. Не е инжекцион. На бензин е съвсем различна. Двигателят е 2000 см3 - 125 коня. Още не мога да разбера какъв разход ми прави. В София я заредих догоре и минах точно 300 км. В Бургас не мога да я напълня до горе. На 200 бара започва да пропуска от накрайника. Ще трябва да я видят.

Пон Ное 19, 2007 9:29 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 313
Автомобил: Forester 2.5XT 2007
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
ORTIZ написа:
Аве колко ще ти изгори на бензин ? 2000кубика колко много ще гори ?

15-18 Градско със много злобене . Незнам защо Хората се плашат от висок разход :shock: Като не искаш да ти харчи , еми няма да я натискаш :!: По темата за Газификация , аз съм твърдо против . Повечето ми познати и приятели карат кой на газ кой на метан и все се оплакват . Свещите се сменяли два пъти по-често , маслото и то се наигравало за по-кратък период и пробег , кабелите им ставало незнам си какво , въздушните филтри и те си ....... капаците , таблото като коледна елха почвало да свети от чекове за тва и онова . А и не са много хората които могат да извадят пари за БРЦ уредба , за да си намалят главоболията и ходенето по мъките при Пишман-Майстори .

Вто Ное 20, 2007 12:22 am
Върнете се в началото
Профил ICQ

Постове: 200
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
http://www.youtube.com/watch?v=Q7dVFY5C ... re=related

за колегата с Волво-то :-D

Вто Ное 20, 2007 11:35 am
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Постове: 310
Автомобил: Subaru Forester 07 2.0
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Така, изчетох цялата тема и искам да споделя моето мнение за изминатите 17 хил. км до тук. Първото, което ми направи голямо впечатление, е че има голяма разлика в поведението на колата в зависимост от кои бензиностанции зареждам. С газта на ОМВ и ШЕЛ имам проблем с оборотите. При спиране и съответно изключване от скорост оборотите ми падаха, даже се е случвало колата да гасне и при ускорение се усещат леки тласъци. Един път ползвах Блу форса на Перол, но и с нея имах същите проблеми. За мен газта на Лукойл е най-качествена и колата си върви като на бензин. Лятото градско харчи 13-14л. с постоянно включен климатик, извънградско 11л. до 130км/ч. За кола с тези размери и мощност съм доволен. ГИ мисля че беше холандски (мързи ме да слизам до колата :-D ) и е сложен в Германия директно от дилъра на Субару. Единственото, което ме дразни при газта е миризмата :-D - друг минус не намирам за сега. Динамиката е същата като на бензин, работи равномерно на празен ход, спестявам не малко пари.... не виждам от какво да се притеснявам :) .
На колегата Impreza94 ще разкажа едно скорошно прибиране по магистралата - та трябваше да се прибера много спешно от Ботевград до София и карах със скорост колкото ми позволяваше пътната обстановка. Някъде след тунелите на магистралата посока към София имаше права отсечка, но беше нанагорнище и колата нямаше никакви проблеми да продължи да ускорява при скорост над 170км/ч.
:wink: . Разликата от кола на 20 години с газова слагана зад блока и кола с ГИ, монтиран качествено е от земята до небето. Разбиранията са ти доста поостарели и между другото какво мислиш за новите цени на бензина :twisted: :twisted: :twisted: .
Дано съм бил полезен написаното по горе :)
П.С. Агент на диагностика на газовата мога ли да дойда при вас ? :)

Пон Юли 21, 2008 9:40 pm
Върнете се в началото
Профил
Confidence in Motion
Аватар

Отговори с цитат
Пост 
Дали са остарели разбиранията ми или не, ти сам си преценил...аз колко съм заблуден не е толкова интересно...интересното е какво би зареждал ти при еднакви цени на газта и на бензина :idea:
Относно пътуването ти от Ботевград...не ме впечатляват некви скорости на газ...важно е ускорението! Карай успоредно с още един горски 1:1 със твоя...ти на газ, той със 100-так ;)
Кажи ми..."грабнах го две дължини" и ще дойда лично до София да ти стисна ръката и да ти заредя бутилката до горе.

Вто Юли 22, 2008 12:14 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 310
Автомобил: Subaru Forester 07 2.0
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Въпроса ти е напълно излишен кое гориво бих предпочел. Ясно е че ще карам на бензин при еднакви цени, но това е чисто хипотетично. Аз ако исках да се състезавам щях да карам Легаси 3.0R, а не Форестер 2.0 на газ. Колата върви достатъчно, покрива ми нуждите и смятам, че ускорява по-бързо дори и на газ от повечето коли по родните ни пътища. Относно пътуването ми исках да дам пример, че дори на 85% от възможностите си колата имаше ресурс да продължава да ускорява в този случай. "100-так" на тая кола за мен си е чисто пилеене на пари. :-D Нека ми е зле - ще стигна няколко минути по-бавно, но 2-3 по-ниска цена :wink: :lol:

Вто Юли 22, 2008 12:42 am
Върнете се в началото
Профил
Confidence in Motion
Аватар

Отговори с цитат
Пост 
Къде, къде повече ми хареса тоя пост. Само искам да добавя, че не съм със някакви определени разбирания, просто нямам право да губя и 1% мощност от капацитета на колата...пък и не искам да се сблъсквам с десетките проблеми, които излизат след поставянето на ГИ + това и като начална инвестиция не ми се струва евтино така, че...оставам си бензинджия ;)
Нямаш нищо против, нали :-)

Вто Юли 22, 2008 1:22 am
Върнете се в началото
Профил WWW

Постове: 1187
Рейтинг: 68
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
какви са тея десетки проблеми, имаш впредвид че трябва да се сменят кабели и свещи мало по-често ли

Legacy 2.0Gl 98г. МТ
Legacy 2.2GX 98г. BG5 MT
Forester 2.5X 2003г. AT

Вто Юли 22, 2008 6:22 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр <  1, 2, 3  >