Отговори на тема
 Предположения за шум от скоростната кутия? 
Автор Съобщение

Постове: 24
Автомобил: Subaru Legacy 2.0 МТ 99'
Рейтинг: 2
Нов фен
Отговори с цитат
Първо здравейте на всички :)
Днес и аз се присъединих към Вас, собствениците на тази марка :cool: 99' 2.0 ръчни http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details.Страхотно запазен автомобил за годините си-външно,вътрешно и окачването.Разбира се за тази цена предполагах че има проблем.Проблема се оказа шум от скоростната кутия в задната й част(откъм кардана), неприятно виене което се чува в движение, както на скорост така и на свободна. Дигнахме я и след огледа(ослушване) :) сервизните техници предположиха, че е от лагер и липса на масло (беше на минимума). Колкото по-бързо се движи автомобила, толкова виенето се увеличава - подобно на жужене (между виене на зъби или лагер)..не мога да преценя. Влюбих се в този красавец и реших да рискувам накрая-огледа продължи 6 часа :-?
Моля за предположения, каква би била причината за това виене, че съм малко притеснен?
След като я регистрирам следващата седмица ще я карам на сервиз.
И още 2 въпроса:
1.Имали някой сервизен техник който да се занимава със Субару в гр. Пловдив?
2.При студен двигател доста трудно и твърдо влизат скоростите. Като загрее малко по-лесно, и все пак се изисква доста усилие. Казаха ми че са сменили само диска на съединителя, да не би да иска някаква центровка?
Много съм благодарен че го има форума и на всички членове,много ми помогнахте за избора и огледа,изкривих се от четене 2 седмици :bow:

Последна промяна mofg на Вто Фев 14, 2012 11:55 pm, променена общо 1 път

Вто Фев 14, 2012 10:57 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 493
Автомобил: XV 2.0 ; Outback B13 H6
Рейтинг: 224
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
за съжаление немога да ти помогна много. след като си взех моето за по-ниска цена и предполагах че ще има нещо то се оказа след 200км (враца софия и още малко) се оказа че има шум в скоростите. Има го да , но кат оси пусна музика и спрях да го чувам и свикнах. Дани от форума каза нова скоростна , но 350лв още не ми се дават а тази движи идеално (за сега да чукна на дърво) вече 2г.

а да и пак внос от Швейцария и ръжди по вежди и врати избиха след 1-вата година. Вече след подмяна на врата и кърпеж се оправи. но го взех за 3000лв преди 2г. и смених доста неща(дискове , воден радиатор , накладки ,съединител ..ммм май това беше) , а да и амортисьори и сега остават скоростите и е номер едно с газовата (пак нова придобивка) :)

П.П. и най важното да ти е честита , всичко се оправя. Моята след толкова проблеми и преди регистрация все още ми пълни душата всеки ден като се кача вътре :)

Subaru Outback 2.5 `98 USA
Subaru Legacy 2.2i GX `95
Toyota Corolla D4D `06
Skoda Octavia AXR `07
LR Discovery 300Tdi `96

Вто Фев 14, 2012 11:33 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1254
Автомобил: 2010 Mercedes E350 CDI 4Matic
Телефон: 0887999499
Рейтинг: 162
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
bestbg написа:
за съжаление немога да ти помогна много. след като си взех моето за по-ниска цена и предполагах че ще има нещо то се оказа след 200км (враца софия и още малко) се оказа че има шум в скоростите. Има го да , но кат оси пусна музика и спрях да го чувам и свикнах. Дани от форума каза нова скоростна , но 350лв още не ми се дават а тази движи идеално (за сега да чукна на дърво) вече 2г.

а да и пак внос от Швейцария и ръжди по вежди и врати избиха след 1-вата година. Вече след подмяна на врата и кърпеж се оправи. но го взех за 3000лв преди 2г. и смених доста неща(дискове , воден радиатор , накладки ,съединител ..ммм май това беше) , а да и амортисьори и сега остават скоростите и е номер едно с газовата (пак нова придобивка) :)

П.П. и най важното да ти е честита , всичко се оправя. Моята след толкова проблеми и преди регистрация все още ми пълни душата всеки ден като се кача вътре :)

Може би си го взел на по-ниска цена преди 2 години, защото е по-стария модел?

Иначе към колегата с виенето - при натиснат съединител и в движение вие ли?

Сря Фев 15, 2012 12:31 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 899
Рейтинг: 266
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Смени си маслото в скоростната кутия и дифа и я покарай малко, навърти на сух паркинг 20-ина обратни завоя и виж какво става и докладвай :) . Има някаква вероятност като се смени маслото да се попоправят нещата. Виж си спирачната течност в казанчето на помпата за съединителя, ако е тъмна и гадна - най-вероятно си за смяна на долната помпа на съединителя и ремонтен комплект на гораната - не е задължително и второто, но е препоръчително. Досега не съм чувал виещ лагер на опашката, но пък знае ли човек. Най-вероятно и съединителя е за смяна комплект.

Сря Фев 15, 2012 7:09 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Да, и при натиснат съединител вие като е в движение.Има някакво задържане точно преди спиране по инерция,забравих да спомена(едва ли според мен е от двойното предаване)Утре ще я регистрирам и тогава ще я карам на сервиз.
Дано колега,не си прав за всичките тези части :-? Тайничко се надявам да е прав сервизния техник от Стара Загора.
Ако имате още предложения,моля споделете от какво може да е.Ще ми се да отида подготвен този път в сервиза..
Благодаря предварително :)

ПП:120 км.(Плд. Ст.Загора)бяха невероятни като изключа виенето.Залепена на магистралата като магнит,страшно комфортна,удобна и ергономична :) Ако не бях пътувал по този участък бих казал че настилката не е толкова лоша :D

Сря Фев 15, 2012 11:23 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 72
Автомобил: Forester
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Първо честито, за влизането в правата вяра !

Имах точно същия проблем, с трудно влизане на скоростите ( при друга марка автомобил ), но аз лично знаех къде е проблема. На скоростната кутия по спомен и книжка, и трябваше масло с визкозитет 75 нещо си, а сложихме 80-82 нещо си .. Резултата беше точно както го описа - студ = трудно влизане на скоростите, докато не загрее. При смяната с коректното масло, проблема изчезна.

Отделно, след като си взел нова машина, задължително смяна на всичките масла и консумативи !
Т.е четеш за твоя модел, какъв вискозитет масло се иска за скоростната кутия ( за да си сигурен си провери сам, не разчитай на сервиза ! ), и заминаваш веднага да го налеете !

След като ти вие и в движение при натиснат съединител, не е никак малка вероятността, да ти вие задния диференциал ! ( не че не може да е лагер на главина или каре но ) Така че и за него четеш какво масло, и задължително смяна !

Поздрави

Чет Фев 16, 2012 12:23 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Струва ми се, че не е скоростна кутия, щом вие и при натиснат съединител... На свободна и на място вие ли? По ми бие на диференциал или някой лагер...

Чет Фев 16, 2012 12:43 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Не,на място няма виене.Само когато е в движение независимо на скорост или не(с натиснат съединител или без).
Още търся майстор на Субару-в сервиза ми казаха че отварянето на скоростната било 800 лева,а друг "спец" на марката,ми каза:."ако е лагер на трансмисията, си приготви 5000 лева".. :-~
Ако някой е имал този проблем нека сподели,че като гледам ще бъда жестоко излъган при "тези' майстори.
Благодаря предварително :)

Съб Фев 18, 2012 12:38 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Това не е проблем със скоростна кутия. Скоростите вият и на място, а при натиснат съединител не би трябвало да вие. Проверете диференциали, висящи лагери и т.н. преди да отваряте кутията. И тия цифри не знам кой ти ги е изтресъл, но им напомни, че не караш Астън Мартин. Пробвай първо със смяна на маслата в диференциалите.

Съб Фев 18, 2012 2:05 pm
Върнете се в началото
Профил
Напуснал форума

Постове: 875
Рейтинг: 60
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Има и едно гадно лагерче на самия маховик което клеясва. Ако сменяш съединител майстора ти да му хвърли един поглед :good:

Съб Фев 18, 2012 6:23 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема