Отговори на тема
 Сервизна книжка - съвет . Снимки 
Автор Съобщение

Постове: 13
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Харесал сън едно Фори http://www.cars.bg/u488817 , има попълнена книжка , но не мога да разбера какво въобще е правено по него . Дали е минало пълно обслужване ( ремък , ролки и т.н ) . Само разбрах , че свещи са сменяни - ни масло , ни филтри са описани ... Ако някой знае как отбелязват в Италия тия неща - моля , нека помогне . Мисля да го вземам , но това ме озадачава много .
Ето снимки :

Прикачени файлове:
006_1.jpg
006_1.jpg [ 90.8 KiB | Прегледано 1217 пъти ]
007_1.jpg
007_1.jpg [ 67.12 KiB | Прегледано 1217 пъти ]
008_1.jpg
008_1.jpg [ 98.94 KiB | Прегледано 1217 пъти ]
Коментар на файл: А АГУ-то е Tartarini ???? Някой да е срещал такова ?
_20120216_1441570_1.jpg
_20120216_1441570_1.jpg [ 224.84 KiB | Прегледано 1217 пъти ]
Чет Фев 16, 2012 8:27 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2780
Автомобил: ForesterS'02,Baja'03,Nissan EV
Рейтинг: 555
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
По принцип в сервизната книжка се отбелязва само датата и показанията на километража когато е направено обслужването. В сервиза трябва да сменят всичко което трябва да се смени съответно за изминатите километри или време на експлоатация на автомобила. А какво точно е правено може да се види само от съответните фактури които се издават за обслужването. Между другото в много страни докато колата е в гаранция обслужването е безплатно и няма фактури, но има работни карти или както там се казват където е описано какво е правено по автомобила.
;)

Чет Фев 16, 2012 9:24 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1021
Автомобил: Legacy 2.5 MT, 03
Рейтинг: 246
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Привет! Тартарини е една от реномираните марки италиански газови уредби. Те всъщност повечето са италиански. Според сервизната книжка колата пред7 месеца е била на 130 хил.км, което звучи добре.
При положение, че цената на автомобила е над 15хил. лв. според мен не е редно да се спестят още хиляда от обслужване. т.е. ако не е сменян ангренажния ремък допълнителният разход за това си струва за следващите 100 000 км. Маслото и филтъра .. лично аз бих ги сменил дори и да са сменяни преди два дни. Най-малкото, за да съм сигурен какво има в мотора.

На този пробег аз бих тествал добре съединителя и ще се ослушвам за клапани.

Чет Фев 16, 2012 9:32 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Изгонен
Аватар

Постове: 127
Автомобил: Subaru
Рейтинг: -44
Кофти...
Отговори с цитат
Колега на последната снимка пише че е сменен ангренажен ремък комплект. Нормално фирменните сервизи нанасят частите които се изисква от производителя да бъдат сменени при определено Т.О. с мокър печат но има и изключения. Твоя ремък би трябвало да е почти нов това се вижда и с просто око, само да открехнеш капака.

Чет Фев 16, 2012 10:11 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 1340
Рейтинг: 426
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Колега, сервизната книжка е същата като българската (снимката по-долу). В нея не се описва какво е сменяно. Това е един от минусите. :( На други марки коли, освен километри и дата има и полета (с квадратчета) в които се отбелязва какво се е сменило по време на обслужването. Аз си пазя всички фактури и приемно-предавателни протоколи, за да си има коректена история моя Форко... :good:
П.П. Ако няма фактури при търговеца - сменяй каквото е необходимо за километрите, защото печат може да се намери и да се постави..
Прикачени файлове:
IMG_0135.jpg
IMG_0135.jpg [ 132.93 KiB | Прегледано 1166 пъти ]

Чет Фев 16, 2012 10:18 pm
Върнете се в началото
Профил
Изгонен
Аватар

Кофти...
Отговори с цитат
А когато откажеш да ти бъде сменено нещо как се отбелязва? Аз отказах да ми бъде сменен пистов ремък на 130 000 и до 500 000 никъде не беше отбелязано. В белите държави за собственно успокоение пишат всичко, но това не изключва възможността някой да допише/ не обвинявам никого/ просто недоверие.

Чет Фев 16, 2012 10:31 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 297
Автомобил: Subaru Impreza 2.0 115 HP
Рейтинг: -3
Кофти...
Отговори с цитат
raketata написа:
А когато откажеш да ти бъде сменено нещо как се отбелязва?

много просто има 2 колонки едната е "ДА" другата "НЕ" и се хиксва едно от двете

Чет Фев 16, 2012 10:42 pm
Върнете се в началото
Профил
Напуснал форума
Аватар

Постове: 1100
Автомобил: Legacy 2,0 AT
Телефон: 0889808309
Рейтинг: 323
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
1.Наистина има такъв дилър:
http://www.pompoli.com/default.html
2.http://ec.europa.eu/taxation_customs/vies/
Member State * намираш Италия
VAT Number * 01548250388 -този е номера от снимката
Регистрацията по ДДС,съвпада с адреса на сервиза.
3.Остава да им се обадиш,да издиктуваш VIN-на и да разбереш какво е правено по автомобила.
След това ще спиш спокоен и ще караш Форко :cool:

Чет Фев 16, 2012 10:51 pm
Върнете се в началото
Профил
Изгонен
Аватар

Кофти...
Отговори с цитат
batacho написа:
Харесал сън едно Фори http://www.cars.bg/u488817 , има попълнена книжка , но не мога да разбера какво въобще е правено по него . Дали е минало пълно обслужване ( ремък , ролки и т.н ) . Само разбрах , че свещи са сменяни - ни масло , ни филтри са описани ... Ако някой знае как отбелязват в Италия тия неща - моля , нека помогне . Мисля да го вземам , но това ме озадачава много .
Ето снимки :

:-? Моля те покажи ми ги двете колонки :bow:

Чет Фев 16, 2012 10:55 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Може би, :idea: мои бъдещи колеги :)))
Като се пооправи пътната обстановка . ще скоча до Пловдив да го видя този горски ...
Досега никога не съм сядал в Субару , само съм го гледал отвън.... и италиански не знам :((
НОоооо , карам японски автомобил :bow: и искам отново да карам такъв
Спрях се на Субару , Хонда или Тойота , сега през зимата се замислих :shock: ... 4х4 е моя избор - един път да те извади от кофти ситуация и се е изплатил ( да не говорим , че возя семйство и деца невръстни - при -20 С и сам на пътя :lipseal: ....)
Затова съм и мнителен ( заради 'славата' на нашите търговци ) и неграмотен ( без опит в 4х4 и Субару) и питам и питам ...
Благодаря Ви , че се отзовахте :bow:
Според Вас , мога ли да се доверя на сервизната книжка и да карам по план обслужванията ( НАЙ-ВЕЧЕ РЕМЪК И РОЛКИ ) и колко е периода на смените ? или да си я обслужа като се постопли за да не си ](*,) ?
Благодаря Ви !
П.С. Кой текст от последната снимка говори за смяна на ангренаж комплект ?
:-~

Чет Фев 16, 2012 11:10 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
pradabg написа:
1.Наистина има такъв дилър:
http://www.pompoli.com/default.html
2.http://ec.europa.eu/taxation_customs/vies/
Member State * намираш Италия
VAT Number * 01548250388 -този е номера от снимката
Регистрацията по ДДС,съвпада с адреса на сервиза.
3.Остава да им се обадиш,да издиктуваш VIN-на и да разбереш какво е правено по автомобила.
След това ще спиш спокоен и ще караш Форко :cool:

Така и ще направя ! Благодаря за съвета !

Чет Фев 16, 2012 11:13 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 1340
Рейтинг: 426
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Най-правилното нещо е, да си смениш консумативите и да си знаеш!
П.П. Колата е добре на външен вид. :good: Успех и скоро да се похвалиш..

Чет Фев 16, 2012 11:17 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
[quote="aboychev"]Най-правилното нещо е да си смениш консумативите и да си знаеш!
П.П. Колата е добре на външен вид. :good: Успех и скоро да се похвалиш..[/quotЧ
Чул те Господ ! :bow:

Чет Фев 16, 2012 11:19 pm
Върнете се в началото
Профил
Изгонен
Аватар

Кофти...
Отговори с цитат
batacho написа:
Може би, :idea: мои бъдещи колеги :)))
Като се пооправи пътната обстановка . ще скоча до Пловдив да го видя този горски ...
Досега никога не съм сядал в Субару , само съм го гледал отвън.... и италиански не знам :((
НОоооо , карам японски автомобил :bow: и искам отново да карам такъв
Спрях се на Субару , Хонда или Тойота , сега през зимата се замислих :shock: ... 4х4 е моя избор - един път да те извади от кофти ситуация и се е изплатил ( да не говорим , че возя семйство и деца невръстни - при -20 С и сам на пътя :lipseal: ....)
Затова съм и мнителен ( заради 'славата' на нашите търговци ) и неграмотен ( без опит в 4х4 и Субару) и питам и питам ...
Благодаря Ви , че се отзовахте :bow:
Според Вас , мога ли да се доверя на сервизната книжка и да карам по план обслужванията ( НАЙ-ВЕЧЕ РЕМЪК И РОЛКИ ) и колко е периода на смените ? или да си я обслужа като се постопли за да не си ](*,) ?
Благодаря Ви !
П.С. Кой текст от последната снимка говори за смяна на ангренаж комплект ?
:-~

sostituzione при теб е съкратено sost.

Чет Фев 16, 2012 11:26 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 12
Автомобил: SUBARU LEGACY 3 2.5AT
Нов фен
Отговори с цитат
На първата снимка на 48908км е направен реглаж на клапаните а на втората снимка на 111000 е сменен ангренаж и свещи.
На последната снимка на сервизната книжка от долу с химикал е писано че е сменен комплект съединител,сменени клапани и ремонт на гарнитурите на главите.Поздрави колега това е което е писано с химикал от долу

Пет Фев 17, 2012 9:04 am
Върнете се в началото
Профил WWW

Нов фен
Отговори с цитат
veso1981 написа:
На първата снимка на 48908км е направен реглаж на клапаните а на втората снимка на 111000 е сменен ангренаж и свещи.
На последната снимка на сервизната книжка от долу с химикал е писано че е сменен комплект съединител,сменени клапани и ремонт на гарнитурите на главите.Поздрави колега това е което е писано с химикал от долу

Мдаааааааа ... Да хвърли съединител на 110000 иди-дойди , ама клапани и гарнитури :shock: :shock: :shock: ????
Да не му изкипяла чорбата на форко ??? А е толкова запазен ....

Благодаря на ВСИЧКИ , които ми помогнахте да си напиша домашното :bow:

Пет Фев 17, 2012 5:51 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1800
Автомобил: '97 Impreza GF AT, 2.0, 115, SOHC
Рейтинг: 91
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
batacho написа:
veso1981 написа:

Мдаааааааа ... Да хвърли съединител на 110000 иди-дойди , ама клапани и гарнитури :shock: :shock: :shock: ????
Да не му изкипяла чорбата на форко ??? А е толкова запазен ....

Благодаря на ВСИЧКИ , които ми помогнахте да си напиша домашното :bow:

По принцип на всеки 100 000 се прави реглаж на клапаните. Сигурно е тропал някой и гаранционно са ги сменили всички :idea:
Реално обаче дали са сменени не е ясно, освен ако няма фактура за това. Това дописване с химикал може да го напише всеки
Дори и обаче да е прегряван ако е ремонтиран както трябва каквъв е проблема ?

Съб Фев 18, 2012 1:38 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 773
Автомобил: FORESTER SH
Рейтинг: 67
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Моят Форестър също е от Италия.
Какво е сменяно разбрах не от самата книжка, а от лепенките вътре при двигателя - потърси дали има останали при теб.
Нерядко когато мият двигателя предпродажбено, тези лепенки се разлепят и се губят...
Иначе, ако на книжката е заверено обслужване на еди-колко си километра, то следва да е направено в пълен обем от дейности по предписанията на производителя.
Тоест така е на теория... :)

Съб Фев 18, 2012 2:33 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Отговори на тема