Отговори на тема
 Легаси Ген. 2ра или 3та, авт. - какво да гледам при покупка 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 6
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте съфорумци!
От дълго време чета разни статии форума, и чак днес реших да се регистрирам и да Ви пиша.

Имам малко екзотичен вкус за колите и ми беше много трудно докато си избера марка и модел. Колата за мен 100% е Субару, а модела Легаси.
Искам да си купя качествен автомобил от този тип и не знам какво е най-важното да гледам по колата и как да го тествам (то зависи от много неща и за това ще опиша какво си търся).

Купе: Седан (BE) (не комби, а седан!)
Трансмисия: Автоматик
Двигател: 2.0 или 2.5 см3 максимум
Генерация: втора след 1997 или трета
Глезотийки: Високо ниво на оборудване - колкото се може повече :pardon:
• 4x4 • ABS
• Предни и странични въздушни възглавници
• Ел. Огледала и Стъкла
• Кожен салон (светъл по възможност)
• Шибедах
• Круиз контрол
• Евентуално въздушно окачване (не знам дали в гореизброената конфигурация има подобно нещо)

Молбата ми е да ми кажете знаете ли тънкости какво да гледам, за да не се мина... :idea: Виждали ли сте подобни бижута да се продават някъде... (във форума не открих освен на части :Р, а не ми се сглобява)

Гледах една кола в сайтовете - 4CAM е, малко ръждясала по веждите е май (от снимките съдя) и се чудих дали някой от Вас я е оглеждал и има инфо за нея. Ето я колата: http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11328527300085998&f1=details

И за да завърша пространното си питане по темата: може ли някой да ми каже има ли автокъщи продаващи или внасящи основно субару, както и свестен сервиз в София, където да откарам моята избранница за диагностика преди покупката и евентуална последваща поддръжка (чувам за Митко ама къде се подвизава незнам).

Благодаря предварително на всеки, който ми помогне със знанието и опита си. :beer:

Чет Фев 16, 2012 10:44 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 512
Автомобил: Outback 3.6R B14
Телефон: 0899907501
Рейтинг: 117
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Здравей, колега!

Ето едно Легаси - http://www.subaruclubbg.com/forum/viewtopic.php?f=12&t=10111 на добра цена, само дето е с ръчни скорости...
Това е автоматик - http://www.subaruclubbg.com/forum/viewtopic.php?f=12&t=10160

Виж тази тема за сервизите, има и телефони за връзка. Аз лично съм ходил при Дани (ДК Пърформанс) близо до детелината надлез Надежда и при Любо (0887520985)- след светофара до Билата в Люлин в дясно.
Няколко съвета, без да има претенции за изчерпателност:
- добре е да я запалят пред теб, но на студен двигател - трябва да има равномерен звук, без непривични вибрации. Оборотите докато загрее са около 1200- 1300 и като загрее нормално падат до около 750-800 (аз съм Аутбек 2.5 и при мен са така).
- специфично при 2.5 двигателите е че на определени км. трябва да се сменят гарнитури на главите, защото изгниват и протичат. Аз минах през това, не е чак такава болка за умиране, но след това знаеш, че ако не е прегряван двигателят има още много ресурс.
- огледай за такива течове/омасляване от главите на двигателя, но това най-добре може да стане като се вдигне колата. Ако има такива омаслявания трябва да имаш едно наум, че може да е прегрявана.
- огледай за омасляване около гарнитурите на капаците, но и това не е толкова фатално, сменят се за сто и няколко лева.
- провери всички ел. уреди (вкл. климатроник) дали работят нормално, да няма "майсторски интервенции" и нещо да не работи, както трябва
Разбира се, винаги е най-добре да се уговориш с продавача и да я закарате за професионален оглед в някой от цитираните доверени сервизи - там хората знаят какво и как да гледат, може да я закачат и за диагностика.
Успех с намирането!

Пет Фев 17, 2012 10:06 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 141
Автомобил: Subaru legacy 2.5 L
Нов фен
Отговори с цитат
Да, но човека е написал,че търси седан които май рядко се срещат в нас. Лично аз доста търсих докато намеря такава навремето.

Пет Фев 17, 2012 10:40 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Да, моя грешка :good:
Имам приятел, който внася коли от Швейцария, мога да те свържа с него и да той да търси оттам.
В мобилето срещах няколко автокъщи, които пишат, че постоянно внасят автомобили от марката, но не съм ги запомнил. Разгледай и в немското, там е по-голям шанса да намериш нещо добро.
Между другото аз така преди години си харесах един мерцедес (предишната ми кола), отидох на място и го купих. Не чак такова приключение, за 2 часа свършихме работа в тяхната полиция, взех номерата, сипах бензин и обратно за България :beer:
Знам какъв ти е бюджета, но ето един звяр :cool: http://www.car24.bg/pcgi/car.cgi?act=3&adv=11324567236381903&avto=Subaru_Legacy

Ето още един седан - http://www.car24.bg/pcgi/car.cgi?act=3&adv=11328942238142840&avto=Subaru_Legacy

Пет Фев 17, 2012 10:49 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
ivodanov написа:
Да, моя грешка :good:
Имам приятел, който внася коли от Швейцария, мога да те свържа с него и да той да търси оттам.
В мобилето срещах няколко автокъщи, които пишат, че постоянно внасят автомобили от марката, но не съм ги запомнил. Разгледай и в немското,
там е по-голям шанса да намериш нещо добро.
Между другото аз така преди години си харесах един мерцедес (предишната ми кола), отидох на място и го купих. Не чак такова приключение, за 2 часа свършихме
работа в тяхната полиция, взех номерата, сипах бензин и обратно за България :beer:
Знам какъв ти е бюджета, но ето един звяр :cool: http://www.car24.bg/pcgi/car.cgi?act=3&adv=11324567236381903&avto=Subaru_Legacy

Ето още един седан - http://www.car24.bg/pcgi/car.cgi?act=3&adv=11328942238142840&avto=Subaru_Legacy

Благодаря ти за активността. Аз не случайно казах, че е екзотичен вкуса ми... Седан - 100%, автоматик - 100%, екстри много ако може...
не се среща никак лесно подобно возило.. От обяви ще ми се пръсне главата.. гледам на много места и стигнах до извода, че или ще ударя кьоравото ако изкочи нещо в
България или ще трябва да е от чужбина.

За първия вариант нищо не казахте за http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11328527300085998&f1=details. Може и вариант като
този: http://www.car24.bg/pcgi/car.cgi?act=3&adv=11328942238142840&avto=Subaru_Legacy, Обаче не е ли удряна отпред?..
аз с такъв волан не съм срещал от тази година модел... Иначе предпочитам ако ще я мъча на газ, да съм й първият, за да знам какво слагам, къде и кога... да няма после ... :cry:

За втория вариант с внос от чужбина... нямам време да ходя да купувам..дори и да си харесам, като тази примерно: http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showDetails.html?lang=de&id=156889764&pageNumber=3&__lp=3&scopeId=C&sortOption.sortBy=specifics.firstRegistration&sortOption.sortOrder=DESCENDING&makeModelVariant1.makeId=23500&makeModelVariant1.modelId=10&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&transmissions=AUTOMATIC_GEAR&features=ELECTRIC_WINDOWS&features=LEATHER_SEATS&features=CRUISE_CONTROL&features=ABS&features=FOUR_WHEEL_DRIVE&features=IMMOBILIZER&negativeFeatures=EXPORT&categories=Limousine&tabNumber=1

Ако се спра на втория вариант ще ми трябва свестна автокъща... да им дам обявата и пари и те да я купят и докарат до България.. а ако предлагат и регистрация и т.н. направо цена няма да имат... Идеята ми е,
че вече чакам около година.. мога да почакам и още докато я вкарат, но нямам отпуска, за да ходя до там и обратно.. Ако може препоръчай... сериозно се замислям за този вариант. :cool:

То вече е ясно, че ако имах над 9 000 лева щях да си купя по-нова кола, а не на 10-12 години, но все от някъде трябва да се започне, нали? :-?

Иначе за двигателя и течовете мерси ще ги гледам... аз няма да помисля да си купувам кола ако не мога да ги закарам в сервиз, който аз си избера за диагностика... именно
за това ми трябваше инфо за сервиз за диагностика.... да няма после .... :shock:

Пет Фев 17, 2012 12:21 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 493
Автомобил: XV 2.0 ; Outback B13 H6
Рейтинг: 224
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
на път от околовръстното към горна баня се намира това: http://hmgautomobile.mobile.bg/

не ги знам дали са читави, виждал съм ги и май имат доста на части.

Subaru Outback 2.5 `98 USA
Subaru Legacy 2.2i GX `95
Toyota Corolla D4D `06
Skoda Octavia AXR `07
LR Discovery 300Tdi `96

Пет Фев 17, 2012 3:32 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Това е на бай-Петко автокъщата. Моят Аутбек е оттам, но има доста противоречиви мнения за него, болшинството отрицателни.
Аз явно съм имал късмет :beer:

Пет Фев 17, 2012 4:04 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
Някой предлага ли услугата да внесе от чужбина едно Субару Легаси - Автоматик, Седан, с възможно най - много екстри (шибедах, въздушно окачване и т.н.)?
Мисля, че за вкуса ми това ще е най-лесния начин.
Причтеля който се навие ще има печалба от маневрата, а аз ще си търкалям хубава кола.
Бюджета е около 4 - 5 хиляди лева за кола до 2002, а след 2002 става 6 - 7 хил.

Съб Мар 24, 2012 9:35 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
accelerator написа:
Някой предлага ли услугата да внесе от чужбина едно Субару Легаси - Автоматик, Седан, с възможно най - много екстри (шибедах, въздушно окачване и т.н.)?
Мисля, че за вкуса ми това ще е най-лесния начин.
Причтеля който се навие ще има печалба от маневрата, а аз ще си търкалям хубава кола.
Бюджета е около 4 - 5 хиляди лева за кола до 2002, а след 2002 става 6 - 8 хил.

Примерно ето тази:
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showDetails.html?lang=en&id=156661486&pageNumber=1&scopeId=C&sortOption.sortBy=specifics.firstRegistration&makeModelVariant1.makeId=23500&makeModelVariant1.modelId=10&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&transmissions=AUTOMATIC_GEAR&features=CRUISE_CONTROL&features=POWER_ASSISTED_STEERING&features=ABS&damageUnrepaired=ALSO_DAMAGE_UNREPAIRED&export=ALSO_EXPORT&categories=Limousine&tabNumber=2#

Съб Мар 24, 2012 10:00 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1254
Автомобил: 2010 Mercedes E350 CDI 4Matic
Телефон: 0887999499
Рейтинг: 162
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Колега, тази ти изпълва бюджета точно, ама къде са транспортните и печалбата в тия 6-8 к? :)

Съб Мар 24, 2012 10:04 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
six_stars написа:
Колега, тази ти изпълва бюджета точно, ама къде са транспортните и печалбата в тия 6-8 к? :)

Цялото финансиране ще е с кредит, така че не е фиксиран бюджета, а е по-скоро препоръчителен...
За транспорта, печалбата, евентуално регистрация и т.н. ще има пари. Целта ми е да си осигуря нещо по-качествено, не по-евтино.
Аз не съм се занимавал с внос и регистрации.. някои от съфорумците само това правят и е глупаво да не използвам услугите им, за това ако някои иска да ме сдобие с едно красиво Суби :) ще му се отблагодаря.

Съб Мар 24, 2012 10:28 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 102
Автомобил: Subaru Legacy 2.5 '99 ,АТ
Рейтинг: 109
Отговори с цитат
Здравйте, колеги. Видях , че сте дали линк за тази кола.
http://www.car24.bg/pcgi/car.cgi?act=3& ... aru_Legacy
Да ви предупредя ,че не е у ред.Особено за тези пари.

Пон Апр 02, 2012 5:35 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
zaho_baho написа:
Здравйте, колеги. Видях , че сте дали линк за тази кола.
http://www.car24.bg/pcgi/car.cgi?act=3& ... aru_Legacy
Да ви предупредя ,че не е у ред.Особено за тези пари.

Мерси за реакцията.
Оставам в търсене на автоматик с много екстри. :)
Има ли вносители по поръчка?

Пон Апр 02, 2012 11:05 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 493
Автомобил: XV 2.0 ; Outback B13 H6
Рейтинг: 224
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
има, но незнам дали от форума има. Тези които намерих ми казаха намери си кола уговори си с човека цена и ние ще я докараме. Което не ми харесвам. Предпочитам да имам доверие на човека и там да я погледнат на място и да се види дали става и такива неща. Тук ми прави впечатление че всичко което е нов внос е почти същата цена каквато и в германи, което ме навежда на мисълта че тук са евтинитее коли с някакви забележки :idea:

Subaru Outback 2.5 `98 USA
Subaru Legacy 2.2i GX `95
Toyota Corolla D4D `06
Skoda Octavia AXR `07
LR Discovery 300Tdi `96

Вто Апр 03, 2012 9:05 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема