Отговори на тема стр 1, 2  >
 Първи впечетления 
Автор Съобщение

Постове: 49
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Преди два седмици си купих една импрезка (1,6 4х4 98), и вече и навартях 1000км - магистрала, планинкси път (асфалт),пресечен черен път и за съжеление доста градско, така че е време да споделя някои впечетления. Между другото смених и всички филтри, ремък, маслото на двигателя и свещите. Мисля да и сменя и на трансмисията, ама първо да въздъхна с финансите.

На кратко:

+ изключитална (за класа си) стабилност в завои и много силно чуство за контрол върху автомобила (сравнявам със служебните, които ползвам Пежо307, Форд Фокус, Дееу Леганца, Пасат)
+ изключителна проходимост (за класа си) на черни пътища (тествах я на доста стръмно пътче, дето се води "еднопосочно" от горе на долу, а на горе минават само уаз-ките на енерго-то)

- много тромава при ниски обороти, като излизам от остър завой и съм под 2000 оборота и особено ако е на наклон се чуствам като препариран (сравнявам основно с 307 HDI)

Малко общи наблюдения, за които не знам дали са нещо сериозно, за някои срщнах да се пише по форума ама нямаше конкретни изводи

като превключвам от по вискока на по ниска предавка, понякога ми "престъргва" само че не като звук, а като усещане в ръката. Освен това "ефекта" се появява хаотично, без някаква зависимост от температурата на колата и т.н мисля че е нещо от съединителя, тъй като....

съединитела ми отделя много ниско

много твърдо ми вози, незнам от модела ли е или амортисиорите са си тръгнали ( от там явно идва горният + обаче)

на празен ход оборотите са ми към 400-500, струва ми се малко малко, колко трябва да са нормално?

пак на свободна, лостта леко ми вибрира (принципно за това нямаше да питам, но нали уж боксера се слави с перфектен баланс?, а и на ония дизелаци лоста не им трепва като са на свободна)

бавните скорости само при много ниска скорост ли мога да ги ползвам, или мога да си ги ползвам като при камионите като междинни? много почна да ме блазни идеята да карам кола с десет скорости :D

Иначе като цяло съм много доволен (само двигателя да беше по-големичък, ам нищо.......следващото суби :wink: )

Чет Мар 15, 2007 7:24 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ

Постове: 1869
Автомобил: LGT'10,Subaru Impreza 2.0 '97
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
Ха да я караш със здраве

Ето някои коментари (лично мои):

1. Този твоя мотор си е доста тромав и хич недей го сравнява с дизела на Пежо. Те може да са на еднакви коне (стария комън рейл) но въртящия момент е почти двоен.
Ако ще те успокоя аз съм с мотор 2.0 л и пак не е много пъргав.
2. Не знам как отчиташ ниските обороти, но ако са 500 не ще тресе ами .... Виж си мотора.
3. Бавните скорости принципно не се налага да ги ползваш, аз не бих те съветвал да ги ползваш за междинни. Аз досега съм ги ползвал само на плажа в пясък , но съединителя много се товари и направо се опече. Както беше казал Ник - не е добре изчислен.

За возията - не е от амортисьорите . И моята вози твърдо. Това си е от окачването. Щом казваш че е стабилна в завои - амортисьорите са добре.

Успех

Нед Мар 18, 2007 6:01 pm
Върнете се в началото
Профил
Confidence in Motion
Аватар

Постове: 6482
Автомобил: EJ22 5MT IMPREZA/EJ20 4EAT IMPREZA
Рейтинг: 219
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
И мойта пада до към 600 оборота на свободна като загрее, но не виждам нищо ненормално! Като я запаля сутрин си е на около 1000 :roll:

Нед Мар 18, 2007 7:43 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Постове: 1869
Автомобил: LGT'10,Subaru Impreza 2.0 '97
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
Тук има и по-големи специалисти от мене (Ник ) обаче оборотите на празен ход трябва да са между 780 и 850, доколкото си спомням.
Проблема най-вероятно се крие в това че колите са настроени за работа с много бедна смес. В сервизната книжка обикновено се посочва период, през който трябва да се донастройва смесообразуването. Това естествено не се прави и предполагам се стига все някога и до вашето положение. Нищо и няма на колата принципно само малко намеса.
При мене оборотите са 850 (около) и наистина, който седне вътре и вземе та врътне ключа - мислят че е изгаснала. Кога ли ще ми изпищи стартера не знам.

Сега Ник ако ни види ще пише пак за 'чек енджин" лампата. И ще си е прав човека.

Пон Мар 19, 2007 6:13 pm
Върнете се в началото
Профил
Confidence in Motion
Аватар

Отговори с цитат
Пост 
ico_tech написа:
Сега Ник ако ни види ще пише пак за 'чек енджин" лампата. И ще си е прав човека.

В смисъл ? :roll:

Пон Мар 19, 2007 8:09 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Постове: 673
Рейтинг: 84
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
ico_tech написа:
Проблема най-вероятно се крие в това че колите са настроени за работа с много бедна смес. В сервизната книжка обикновено се посочва период, през който трябва да се донастройва смесообразуването. Това естествено не се прави и предполагам се стига все някога и до вашето положение. Нищо и няма на колата принципно само малко намеса.

Не знам за такова настройване. За каква кола говорим, само бензин или бензин и газ ?
Всичкото смесообразуване се изчислява от компютъра. Като, запомнИ, компютъра прави корекции с бензина, не с въздуха. Въздуха го определя водача с натискането на педала за газта, което е ъгъл на отвореност на дроселова клапа.
От там натам.....всички корекции.....при включен АС, при завъртян волан, при натисната спирачка, при включени вентилатори (поради загряване, без АС), при студен двигател, при загрял двигател, при чисто нов въздушен филтър, при въздушен филтър затлачен с царевична шума, бръмбари и врабчета, при частично запушени каталитик конвъртъри, при изтърбушени такива.......се извършват В ОПРЕДЕЛЕНИ ГРАНИЦИ / ПАРАМЕТРИ от ЕСМ. При всяко излизане от тези параметри (или невъзможност на софтуера да разпознае ситуацията и да вземе решение......лампичката светва. Много от кодовете светват на първо сгрешаване, доста от тях на второ, голяма част от кодовете пък са степенувани по степен на увреждане на каталитик конвъртър и от там зависи на кое сгрешаване ще светнат.

Така че.....момчета, мой съвет, карайте си колите и не пипайте.

Няма такава магическа бурмичка, като на Лада, да я врътнем и да направим настройка. На това му се вика Sensor Operated Engine Management. Няма врътни ми аванса, виж ми минималните обороти, виж ми сместта.......

Вто Мар 20, 2007 3:24 am
Върнете се в началото
Профил
Confidence in Motion
Аватар

Отговори с цитат
Пост 
Точно това исках да разбера :)

Вто Мар 20, 2007 2:07 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Постове: 10
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Здравейте,
интересувам се от покупка на Импреса 2001-2002 година, може ли някой да ми каже нещо за разхода на бензин за двата мотора:
2.0, 125к.с. и 1.6, 95к.с.

Пет Апр 20, 2007 8:37 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 200
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
http://www.avtomarket.ru/scripts/info/tech/?model=3302
гледай тук има всичко, минимален, максимален, среден и за който модел искаш

Пет Апр 20, 2007 10:18 am
Върнете се в началото
Профил ICQ

Постове: 10
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
ffly написа:
http://www.avtomarket.ru/scripts/info/tech/?model=3302
гледай тук има всичко, минимален, максимален, среден и за който модел искаш

Благодаря за линка! Много е полезен, но.... Тези технически данни, често са различни от реалното състояние на нещата...
Имам един познат, който доскоро караше Форестър и сега ме навива да си взема Аутбек 2.5, 156кс, 2001-ва... Според него разхода на Аутбека е 10/100 извънградско и 13-14/100 в града, за зимата да не говорим.... Според данните в линка нещата са по-розови, аз затова питам, защото не зная къде е реалното състояние на нещата...

Пет Апр 20, 2007 10:35 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1040
Автомобил: '98 Legacy 2.5 Limited II
Рейтинг: 22
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Пост 
Приятеля ти, ти е казал самата истина ;-)

Пет Апр 20, 2007 12:15 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Постове: 1187
Рейтинг: 68
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
За да е извънградско 10/100 бая трябва да го настъпва, то която и да я настъпваш ще гори, и 1.6 да е пак ще ги докара 10. Аз мойта като не я юркам повече от 100 ми гори 8/100.

Legacy 2.0Gl 98г. МТ
Legacy 2.2GX 98г. BG5 MT
Forester 2.5X 2003г. AT

Пет Апр 20, 2007 5:49 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 865
Рейтинг: 95
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
Разхода зависи до голяма степен от шофиора.Ако си караш спокойно със 100-120 разхода ти няма как да е повече от 8/100 извънградско.При скорости над 140 обаче разхода скача драстично.Аутбека не е шосейна "бегачка",особено с автоматична четирискоростна кутия.
Градско ако не тръгваш рязко и пускаш крака от газта отдалече,като видиш,че следващия светофар е червен-разход 11-12/100,в зависимост на какво разстояние пътуваш(колко е загряла колата)

Съб Апр 21, 2007 8:34 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 20
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Не знам къде другаде затова тук питам понеже вече е споменато. Като запаля държи 1500оборота, в момента в който чукна гаста оборотите падат на 600 и след като загрее двигателя стоят между 400 и 500. Няма никакво тресене и си звучи добре. Нормално ли е да са ми такива оборотите или да отида някъде да ме проверят? Става дума за 1999 Outback Sport Impreza

Вто Ное 20, 2007 7:41 am
Върнете се в началото
Профил ICQ

Постове: 200
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
overload написа:
Не знам къде другаде затова тук питам понеже вече е споменато. Като запаля държи 1500оборота, в момента в който чукна гаста оборотите падат на 600 и след като загрее двигателя стоят между 400 и 500. Няма никакво тресене и си звучи добре. Нормално ли е да са ми такива оборотите или да отида някъде да ме проверят? Става дума за 1999 Outback Sport Impreza

Значи всичко работи. Какво да я проверяват? Мойта е също така - 1500 при палене като включа на D пада на 7-800 и постепенно си оти ва на 400-500 и там си стои. :-D

Вто Ное 20, 2007 10:28 am
Върнете се в началото
Профил ICQ

Постове: 49
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Всичко си е в нормите. Ако я оставиш да загрее без да пипаш газта също ще си падне до 500-600. Просто отначало за по-бързо подгряване държи по-високи. Или поне аз така си го обяснявам.

Вто Ное 20, 2007 10:56 am
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Постове: 16
Рейтинг: 2
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
ffly написа:
Значи всичко работи. Какво да я проверяват? Мойта е също така - 1500 при палене като включа на D пада на 7-800 и постепенно си оти ва на 400-500 и там си стои. :-D

Не мисля че може да падне до 400 оборота, да не бъркате тънката стрелка под 1000 оборота. Мисля че тя показва 750, а дебелата близо до 0 показва 500 оборота. На мен лично не ми е падала под 700(Импреза 95 1.8 ).
Поправете ме ако не съм прав за оборотомера. :wink:

Вто Ное 20, 2007 5:32 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 20
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
За да не отварям нова тема да попитам тук. Перките ми се включват доста често, за да охалждат двигателя, а стрелката на температурата стои под половината. Времето е хладно и няма признак да се нагрява. На пипане дори двигателя си е леко топъл. Нормално ли е да се включват? Като огася и запаля не се пускат мине не мине 5-10мин и пак почват.

Вто Ное 20, 2007 11:25 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Confidence in Motion
Аватар

Отговори с цитат
Пост 
Странно :roll:
При мен никога не се пуска (само едничка ми е :lol: ), дори в летните жеги, а в студовете - ЪБсурД !

Сря Ное 21, 2007 1:15 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 1637
Рейтинг: 27
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Пост 
И на мен често ми се включват и в студа,а парното дори не се доближава до това на лада или жигула :evil:

РОДЕН ЗА РИБОЛОВ,ПРИНУДЕН ДА РАБОТИ

Бесен куриер в Спиди

Сря Ное 21, 2007 8:25 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр 1, 2  >