Правила за пускане на обяви в раздела

Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.

Отговори на тема стр <  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 40  >
 Съвети за Газова уредба 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 2211
Автомобил: Outback '00 AT
Рейтинг: 161
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
В еврогаз 3000 не ходи в никакъв случай - абсолютни палачори, некоректни, мързеливи и нелюбезни!
С БРЦ работят Омега газ - телефоните ги има в гугъл.
Можеш да звъннеш и на Ивайло Цочев - МНОГО кадърен и коректен човек (принципно работи с Фобос, но може да има софтуер и за БРЦ) 0899014262 - адресът е Сливница 95.

Сря Фев 08, 2012 6:27 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 257
Автомобил: Forester '08 2.0
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
OK, благодаря!

Сря Фев 08, 2012 9:06 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 69
Автомобил: subaru impreza
Рейтинг: 15
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Здравей те
Аз съм отскоро със Субару Импреза 2010г 1.5
искам да попитам имали някой който кара на метан подобна кола или на газ съответно
какви препоръки бихте ми дали,какъв разход ви дава на газ или метан
в момента разхода който ми дава е 12.4-12.8 бензин градско,града е софия
Благодаря предварително

Пет Фев 24, 2012 9:33 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1162
Автомобил: Impreza 2.0GRR!
Рейтинг: 71
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
paddo_84 написа:
Здравейте Аз съм отскоро със Субару Импреза 2010г 1.5 искам да попитам имали някой който кара на метан подобна кола или на газ съответно
Аз съм с такава, но 2008. Газифицирах я на пропан-бутан преди около 20 000км. Уредбата е Romano N. Имах малки ядове в началото, но неволята учи - купих кабел за 20лв, колегите ми дадоха софтуер, почетох малко и всичко се оправи с настройки на софтуера. Сега нямам никакви проблеми. Градско харчи колкото на бензин, около 12. Извънградско не успява да падне до бензиновия разход от 8/100. Няколко пъти съм засичал пълно-пълно и изминато разстояние на GPS-a и разхода на извънградско на газ е точно 10/100. Затова и често извънградското го джиткам на бензин, тъкмо да не забравя колата какво е :)

Пет Фев 24, 2012 8:46 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 69
Автомобил: subaru impreza
Рейтинг: 15
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
а с метана как стоят нещата
аз съм лаик на тема двигатели и коли и нямам идея какво да правя с кабели и софтуер
даите съвет за майстор или сервиз за монтиране на газова

Пет Фев 24, 2012 9:40 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1162
Автомобил: Impreza 2.0GRR!
Рейтинг: 71
Отговори с цитат
paddo_84 написа:
а с метана как стоят нещата
аз съм лаик на тема двигатели и коли и нямам идея какво да правя с кабели и софтуер
даите съвет за майстор или сервиз за монтиране на газова
Върни се малко назад в темата - има препоръки за сервизи, като най-често срещаната е за сервиза на Митака, има си собствена тема за сервиза даже. Ако не ти се занимава лично с настройките, печелиш по-чести визити в сервиза, докато уцелите правилните настройки.

За метана не мога да се изкажа, но не бих сложил. Малка или тежка бутилка = досадно често зареждане или утежняване на и без това бавната кола.

Пет Фев 24, 2012 10:04 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 89
Автомобил: 1998 Legacy 2.0 AT, Ford Galaxy 2.3
Нов фен
Отговори с цитат
Май само аз, mitoko и ZLAK сме фенове на МЕТАН-а :good:

Разликата между трима ни е, че ZLAK кара метанов Forester и е супер доволен, mitoko чака да се сдобие със Субару и да го метанизира, а аз до момента карам на метан, ама други марки /и пак съм много доволен/ и дерзая също по Субару.

Всеки сам си преценява, но при 20 х.км и нагоре годишно и при положение че скорости в рамките на 150-160 км/ч са ти достатъчни - метана е чудесен избор, особено ако може бутилките да са наредени оптимално. Това наистина е важно- имах Сценик с метан за 400км извънградско /струваше ми 23-24лв/, но ми отесня като дойде второто дете. Бутилките му бяха три и багажник почти нямаше. Сега карам Форд Галакси и имам САМО една бутилка - фабер 70кг празна, събира 14кг метан - демек един нормално тежък човек постоянно седи зад 6-та и 7-ма седалка - КАК ще ми смачка такава тежест задното окачване не мога да си представя :-? При двигател 145кс, с тия 14кг минавам за 22лв 200км градско в София и към 290 извънградско. На газ Галаксито извънградско беше бетон 11 л/100км. Купих го с готов газов инжекцион и го махнах. Еми има смисъл...

Ето тук съм написъл всичко точно: http://www.clubford.org/forum/viewtopic.php?f=23&t=50229

Та така...

Нед Мар 11, 2012 9:24 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 3
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте от известно време чета форума Ви и виждам, че много често споменавате Митака като много добър вариянт за монтаж на Газов инцекцион Romano.
Обаче аз нещо не успях да намеря негови координати. Моля Ви най-чистосърдечно да споделите негови координати. Ще съм Ви много признателен.

Нед Юни 17, 2012 2:18 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2779
Автомобил: ForesterS'02,Baja'03,Nissan EV
Рейтинг: 555
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
София, шосе Банкя 3, тел 0888 544 999
;)

Нед Юни 17, 2012 2:48 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 3
Нов фен
Отговори с цитат
Благодаря за бързи отговор :)

Пон Юни 18, 2012 10:32 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 336
Автомобил: Outback'08 2.5 AT
Рейтинг: 105
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Здравейте, ГАЗари!

След лично изминати повече от 60 к км на моето вехто Фори'99, май и аз вече се навивам на газова. Днес говорих с Митака за ROMANO. Най-вероятно ще скачам в торбата.
Голямата ми дилема е за бутилката. Днес поставих резервната гума в багажника - да видя как изглежда багажника. И о ужас - багажник просто няма - ако монтирам бутилката в легена. Да, знам, че мога да изхвърля резервната гума в багажника и да карам на спрей, но...имам известни притеснения.
С други думи, някой има ли монтирана газова бутилка извън легена? Имате ли опит с напречна бутилка зад седалката или надлъжна /на мястото на левия джоб с крика/; колко литра пълните?
По някакви мои теоретични сметки при напречна бутилка може да се монтира 40 литрова Ф244, а при надлъжна - пак същия обем при Ф300; дали съм на права следа?

Ще съм много благодарен за съветите :beer:

Съб Окт 13, 2012 8:13 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 259
Автомобил: OBW
Рейтинг: 80
Отговори с цитат
За тези 60 К.км. колко пъти и при какви обстоятелства ти се е налагало да ползваш резервната гума?
Подобен въпрос си зададох преди да се реша бутилката да бъде на мястото на резервната гума ;)

Съб Окт 13, 2012 11:02 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2779
Автомобил: ForesterS'02,Baja'03,Nissan EV
Рейтинг: 555
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Geo_Plam написа:
За тези 60 К.км. колко пъти и при какви обстоятелства ти се е налагало да ползваш резервната гума?
Подобен въпрос си зададох преди да се реша бутилката да бъде на мястото на резервната гума ;)

=D> :good:

Нед Окт 14, 2012 8:20 am
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
Прави сте!
За 60к км нито веднъж! Обаче с приятел /с две коли/ бяхме на средна дистанция. От София около хиляда и нещо км по суша и още 300-400 км с ферибот. И помня как приятеля ми спука гума, която нямаше лепене /какво остава за пяна!/ и колко време и пари му струваше....шибаната резервна гума. Изнесената резервна гума от легена е ясна. Просто се опитвам да открия смислена алтернативна позиция на бутилката.

Нед Окт 14, 2012 11:28 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 51
Автомобил: Субару Leone '84
Телефон: Nokia3310
Рейтинг: -5
Кофти...
Отговори с цитат
vale написа:
Обаче

Има много причини с които може да се оправдаваш за да не си сложиш бутилка на резервната гума.
Като ще пътуваш на 1500км. и те е страх да не изхарчиш някои лев повече си сложи една патерица на покрива и ако ти се наложи си я ползваи.

Ами ако случаино скъсаш и 2-те гуми в някои трап ???? какво като имаш само 1 резервна гума >?

Нед Окт 14, 2012 11:57 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1555
Автомобил: Forester 2.0 sf5 ,Outback 2.5 b13
Телефон: 0888 8едно7 81две
Рейтинг: 571
Отговори с цитат
Колега, добър вариант е слагане на бутилка на мястото на резервната,след което си намираш"патерица"/малка гума/,и за малки дистанции даже не я носиш,а като пътуваш някъде по така я вземаш... :good:
Имай предвид ,че резервната гума може да се мести/за разлика от бутилката/,когато има нужда от пълния обем на багажния отсек..Аз съм се спрял на този вариант,както и доста от колегите с газово,и съм се убедил в предимството да ползваш багажното в пълния му капацитет доста пъти ;)
Решението е твое...

Нед Окт 14, 2012 12:04 pm
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
Благодаря за реакциите!
Имал съм пасат на газ и там бутилката беше в легена, а патерицата в багажника. Разликата е че багажника беше по-голям, а и патерицата по-малка. Та съм съвсем наясно за подвижността на резервната гума и фиксираността на бутилката.
Моята молба беше за конкретен опит за монтаж на бутилката извън легена за Фори'99.
Още веднъж благодаря за отзивчивостта :good:

Нед Окт 14, 2012 6:23 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 4
Телефон: 0888356768
Нов фен
Отговори с цитат
Здравей те колеги,
аз съм от Казанлък и отскоро съм горд собственик на Субару Легаси 2,5 2000г.,
искам да попитам и какви препоръки бихте ми дали,къде в Пловдив
мога да си сложа газов инжекцион и каква марка да е.
Благодаря предварително

Вто Ное 20, 2012 7:05 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 259
Автомобил: OBW
Рейтинг: 80
Отговори с цитат
Да не е Фобос!!!
Преди около година са правили промени по софтуера и новото им поколение, което е в момента на пазара е отвратително за настройка. Личен опит. Вероятно има и доволни колеги, но аз не съм от тях.
Ако трябваше да правя този избор сега, бих се спрял на BRC или Романо.

Вто Ное 20, 2012 8:41 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 30
Автомобил: Forester S Turbo MT '00
Рейтинг: 7
Разчитай на мен
Отговори с цитат
Аз бих ти препоръчал официалния сервиз на БРЦ. Намира се в кв.Тракия на околовръстното.
Там ми сложиха ГИ на Хондата и 5 години никакви проблеми. Сега пак там мисля да слагам и на Форестъра.

Вто Ное 20, 2012 11:13 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр <  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 40  >