Отговори на тема
 Избор на модификация 
Автор Съобщение

Постове: 20
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте колеги манияци!
Аз съм новодошъл във форума и се надявам съвсем скоро да стана член на клуба на собствениците на Субару.
Имам въпроси свързни с избора на модел / модификация и характерните им особености! Харесал съм два конкретни автомобила:
1. Субару Легаси 2001 год.
2. Субару Легаси Аутбек 2000 год.
Относно първата:
Автомобилът е швейцарка (още с номерата) всички възможни глезотийки вкл. кожа и два шибидаха, голяма аудио система и др. Колата е изключително запазена (външен вид) двигателя работи много тихо и равномерно. С продавача сме се разбрали, че ако тръгна да купувам ще я закараме в Субару Моторс на диагностика и т.н. Цената е да речем ОК.
Което ме притеснява е:
1. Има теглич - демек е много вероятно да е буксирала каравани, катери, самолетоносачи, совалки и др. дребни и тежки предмети, което означава че двигателят е ускорено амортизиран да не говорим за съединителя и ск. кутия - дали съм прав?
2. Има пневматично окачване, което си мисля, че няма да издържи много по родните пейзажи, а все си мисля, че ремонтът му е доста скъп!!!
Колеги моля за съвети!!!
Относно Аутбека:
1. Не е "пълна комплектация" има забележки по външния вид (не изглежда толкова запазен) каран е в България и вече са му сложили газов инжекцион. Цените са сходни с разлика от 2000 лв.
Какво да правя?

Сря Ное 14, 2007 12:56 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 768
Автомобил: 5.7 HEMI
Рейтинг: 30
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Пост 
адаш имаш малко работа :-D

Сря Ное 14, 2007 1:40 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1040
Автомобил: '98 Legacy 2.5 Limited II
Рейтинг: 22
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Пост 
Принципно двете коли са сходни. Разликата е в проходимостта.
Има няколко теми, които можеш да прочетеш за характерни слабости и проблеми, но като цяло това са много здрави модели.

За теглича не смятам, че е критерии за каквото и да било. Провери как работи скоростната кутия. Ако е автомат - не трябва да има замисляне при включване на Директна, да няма "удари" и при кик-даун да сваля предваките без сътресения в трансмисията.
Щом ще я гледаш в сервиз, си гарантираш доста спестени неприятности. Това е добре. Обърни внимание на спирачките, защото са слабо място на всички Субару-та. Провери и нивото на спирачна течност, въпреки че е малко вероятно да не са доляли преди продажбата.
Субару имат слабо лаково покритие - това също е важно при избора на един от двата модела.
Газовият инжекцион е добра екстра, защото показва, че са вложени над 1200 лв в тази кола, а имай предвид, че градско под 14/100 бензин няма да паднеш...
Ако имаш по-конкретни въпроси - питай...

Сря Ное 14, 2007 6:36 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Постове: 20
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Много ме притеснява пневматичното окачване, мисля че е скрита лимонка!

Пет Ное 16, 2007 4:58 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 1187
Рейтинг: 68
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
четах някъде че на по-новите модели, като се развалят падали до височината на нормалните амортисьори и се карали така, ама не разбрах кои са тези нови модели

Legacy 2.0Gl 98г. МТ
Legacy 2.2GX 98г. BG5 MT
Forester 2.5X 2003г. AT

Пет Ное 16, 2007 5:18 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1040
Автомобил: '98 Legacy 2.5 Limited II
Рейтинг: 22
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Пост 
oderus написа:
Много ме притеснява пневматичното окачване, мисля че е скрита лимонка!

Пневматичното окачване е здраво, но като всяка друга част се амортизира! Цените са солени - един амортесьор струва към 1500 лв в Бг (ако не се лъжа) и 1000 долара в САЩ (проверено).
ОБАЧЕ имай в предвид, че се скапва предимно самата възглавница, а амортесьора си е здрав. В следствие на което, колата пада ниско долу когато е паркирана за дълго време... Като запалиш се надува, но рискуваш от прекалено много излишна работа на компресора, да го скапеш и него...
От друга страна не се предлагат възглавници като резервна част. Само цял амортесьор. :?
Но нали сме българи, та под секрет ще ти кажа, че съм на път да реша проблема с възглавниците срещу 80лв. ;-) Тоест не му мисли толкова - решение има за всичко...
Единсрвеното, което е хубаво да направише е да провериш цялостта на гумените възглавници и да закараш колата на тест за амортесьорите - в Радиал е 12лв по спомени. Ако всичките са ОК, спокойно можеш да купуваш...

Пет Ное 16, 2007 5:45 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Постове: 2
Нов фен
Отговори с цитат
здравейте,доста се чудех къде да се включа и реших че тук е най-подходящо.имам нужда от помощ относно избора на модификация Legacy.
изискванията ми са да издържа на off road понеже съм пристрастен въдичар,да има клима и двигател със мощност до 130кс или по-слаб(ще сложа газ или метан задължително!).Ако някой от членовете на клуба ползва колата си по подобен начин ,моля да сподели мнение!
говоря за кола до 10к.(без газ или метан)

Чет Ное 22, 2007 11:39 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 16
Автомобил: O2 Combi RS
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
wagler - малко става off-topic, но тези двете са подходящи според мен:

http://i.mobile.bg/perl/main.cgi?topmenu=2&leftmenu=1&act=11194430143899090&f1=details

http://i.mobile.bg/perl/main.cgi?topmenu=2&leftmenu=1&act=11181768426023257&f1=details

Чет Ное 22, 2007 12:10 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1016
Автомобил: Impreza1.6, Legacy2.2, Forester2.0
Рейтинг: 14
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
wagler написа:
......имам нужда от помощ относно избора на модификация Legacy.
изискванията ми са да издържа на off road понеже съм пристрастен въдичар,да има клима и двигател със мощност до 130кс или по-слаб(ще сложа газ или метан задължително!).Ако някой от членовете на клуба ползва колата си по подобен начин ,моля да сподели мнение!
говоря за кола до 10к.(без газ или метан)

Легаси е доста нисичко за Офроуд, ама ако направиш като Злати, можеш и да си решиш проблема. :D

Чет Ное 22, 2007 1:34 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 313
Автомобил: Forester 2.5XT 2007
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
За БГ Пътищата си трябва ЛУНОХОД :-D Вчера минах покрай дупка на бул.България , беше идеална за стрелба стоешком . Най-добре потърси Аутбек , идеална Колица за риба и т.н.

Чет Ное 22, 2007 4:25 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ

Постове: 2
Нов фен
Отговори с цитат
Благодаря за бързите отговори! на къде трябва да насоча темата????:DСъщо так май трябваше да съм по-подробен.
Под off road разбираи мокри черни пътища през нива и някой друг байр след дъжд,нямам намерение да качвам седемте рилски езера или нещо подобно(един път ме возиха с една G-класа 1989 по тоя маршрут и тогава разбрах какво е офф роад).Много ми се иска да прочета мнението на колега който,обича къмпинга/риболова и има навъртени поне 50+ хил. км. със субару

Чет Ное 22, 2007 10:59 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 619
Автомобил: коли , които не са правени от Краси
Рейтинг: 120
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
Купи си джипка няква за кво ти е субару за офф роуд :? събару е кола с малко по голяма проходимост , не търси някви свръх сили :)
Аз имам навъртяни над 50,000км със субарута наи различни , но не на офф роуд :!: кво те интересува друго ? :wink:

Пет Ное 23, 2007 12:08 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 1187
Рейтинг: 68
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
Аз неможех да поддържам и кола и джип, и затова си взех легаси комби 98г. Голяма семейна кола с повишена проходимост (не офроуд, а само по кални пътища и баири). Исках Аутбек, ама ме достраша от проблемите които четах за тях в нета.

Legacy 2.0Gl 98г. МТ
Legacy 2.2GX 98г. BG5 MT
Forester 2.5X 2003г. AT

Пет Ное 23, 2007 8:14 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1637
Рейтинг: 27
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
wagler написа:
Много ми се иска да прочета мнението на колега който,обича къмпинга/риболова и има навъртени поне 50+ хил. км. със субару

Аз съм човека :D :D :D

Купувай си едно и не го мисли :D :D :D

РОДЕН ЗА РИБОЛОВ,ПРИНУДЕН ДА РАБОТИ

Бесен куриер в Спиди

Пет Ное 23, 2007 9:23 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема