| Автор |
Съобщение |
|
oderus
Регистриран на: Сря Ное 14, 2007 12:21 pm Постове: 20 Местоположение: гр. София Рейтинг: 0
|

Здравейте колеги манияци!
Аз съм новодошъл във форума и се надявам съвсем скоро да стана член на клуба на собствениците на Субару.
Имам въпроси свързни с избора на модел / модификация и характерните им особености! Харесал съм два конкретни автомобила:
1. Субару Легаси 2001 год.
2. Субару Легаси Аутбек 2000 год.
Относно първата:
Автомобилът е швейцарка (още с номерата) всички възможни глезотийки вкл. кожа и два шибидаха, голяма аудио система и др. Колата е изключително запазена (външен вид) двигателя работи много тихо и равномерно. С продавача сме се разбрали, че ако тръгна да купувам ще я закараме в Субару Моторс на диагностика и т.н. Цената е да речем ОК.
Което ме притеснява е:
1. Има теглич - демек е много вероятно да е буксирала каравани, катери, самолетоносачи, совалки и др. дребни и тежки предмети, което означава че двигателят е ускорено амортизиран да не говорим за съединителя и ск. кутия - дали съм прав?
2. Има пневматично окачване, което си мисля, че няма да издържи много по родните пейзажи, а все си мисля, че ремонтът му е доста скъп!!!
Колеги моля за съвети!!!
Относно Аутбека:
1. Не е "пълна комплектация" има забележки по външния вид (не изглежда толкова запазен) каран е в България и вече са му сложили газов инжекцион. Цените са сходни с разлика от 2000 лв.
Какво да правя?
_________________ Виното е полезно за здравето, а здравето ни е необходимо за да пием уиски!!!
|
|
|
|
| Сря Ное 14, 2007 12:56 pm |
|
|
|
tonizdravkov
Регистриран на: Сря Окт 18, 2006 7:53 pm Постове: 768 Местоположение: София,България
Автомобил: 5.7 HEMI
Рейтинг: 30
|
адаш имаш малко работа 
_________________ 2002 Subaru Legacy 2.5 GX luxe Sedan
|
|
|
|
| Сря Ное 14, 2007 1:40 pm |
|
|
|
Flat 6
Регистриран на: Съб Юни 10, 2006 10:58 am Постове: 1040 Местоположение: София
Автомобил: '98 Legacy 2.5 Limited II
Рейтинг: 22
|
|
Принципно двете коли са сходни. Разликата е в проходимостта.
Има няколко теми, които можеш да прочетеш за характерни слабости и проблеми, но като цяло това са много здрави модели.
За теглича не смятам, че е критерии за каквото и да било. Провери как работи скоростната кутия. Ако е автомат - не трябва да има замисляне при включване на Директна, да няма "удари" и при кик-даун да сваля предваките без сътресения в трансмисията.
Щом ще я гледаш в сервиз, си гарантираш доста спестени неприятности. Това е добре. Обърни внимание на спирачките, защото са слабо място на всички Субару-та. Провери и нивото на спирачна течност, въпреки че е малко вероятно да не са доляли преди продажбата.
Субару имат слабо лаково покритие - това също е важно при избора на един от двата модела.
Газовият инжекцион е добра екстра, защото показва, че са вложени над 1200 лв в тази кола, а имай предвид, че градско под 14/100 бензин няма да паднеш...
Ако имаш по-конкретни въпроси - питай...
_________________ https://selectparts.bg/
|
|
|
|
| Сря Ное 14, 2007 6:36 pm |
|
|
|
oderus
Регистриран на: Сря Ное 14, 2007 12:21 pm Постове: 20 Местоположение: гр. София Рейтинг: 0
|
|
Много ме притеснява пневматичното окачване, мисля че е скрита лимонка!
_________________ Виното е полезно за здравето, а здравето ни е необходимо за да пием уиски!!!
|
|
|
|
| Пет Ное 16, 2007 4:58 pm |
|
|
|
blatimir
Регистриран на: Нед Юни 11, 2006 8:43 pm Постове: 1187 Местоположение: Пловдив Рейтинг: 68 
|
|
четах някъде че на по-новите модели, като се развалят падали до височината на нормалните амортисьори и се карали така, ама не разбрах кои са тези нови модели
_________________ Family Club Legacy 2.2GX 97г. BG7 MT Forester 2.0XT 2004г. АТ Legacy 2.0Gl 98г. МТ Legacy 2.2GX 98г. BG5 MT Forester 2.5X 2003г. AT
|
|
|
|
| Пет Ное 16, 2007 5:18 pm |
|
|
|
Flat 6
Регистриран на: Съб Юни 10, 2006 10:58 am Постове: 1040 Местоположение: София
Автомобил: '98 Legacy 2.5 Limited II
Рейтинг: 22
|

oderus написа: Много ме притеснява пневматичното окачване, мисля че е скрита лимонка!
Пневматичното окачване е здраво, но като всяка друга част се амортизира! Цените са солени - един амортесьор струва към 1500 лв в Бг (ако не се лъжа) и 1000 долара в САЩ (проверено).
ОБАЧЕ имай в предвид, че се скапва предимно самата възглавница, а амортесьора си е здрав. В следствие на което, колата пада ниско долу когато е паркирана за дълго време... Като запалиш се надува, но рискуваш от прекалено много излишна работа на компресора, да го скапеш и него...
От друга страна не се предлагат възглавници като резервна част. Само цял амортесьор.
Но нали сме българи, та под секрет ще ти кажа, че съм на път да реша проблема с възглавниците срещу 80лв.  Тоест не му мисли толкова - решение има за всичко...
Единсрвеното, което е хубаво да направише е да провериш цялостта на гумените възглавници и да закараш колата на тест за амортесьорите - в Радиал е 12лв по спомени. Ако всичките са ОК, спокойно можеш да купуваш...
_________________ https://selectparts.bg/
|
|
|
|
| Пет Ное 16, 2007 5:45 pm |
|
|
|
wagler
Регистриран на: Чет Ное 22, 2007 10:22 am Постове: 2 Местоположение: Varna Рейтинг: 0
|
|
здравейте,доста се чудех къде да се включа и реших че тук е най-подходящо.имам нужда от помощ относно избора на модификация Legacy.
изискванията ми са да издържа на off road понеже съм пристрастен въдичар,да има клима и двигател със мощност до 130кс или по-слаб(ще сложа газ или метан задължително!).Ако някой от членовете на клуба ползва колата си по подобен начин ,моля да сподели мнение!
говоря за кола до 10к.(без газ или метан)
|
|
|
|
| Чет Ное 22, 2007 11:39 am |
|
|
|
THUNDER
Регистриран на: Пон Окт 22, 2007 5:27 pm Постове: 16 Местоположение: Варна
Автомобил: O2 Combi RS
Рейтинг: 0
|
|
_________________ Live and let Die!
|
|
|
|
| Чет Ное 22, 2007 12:10 pm |
|
|
|
galino
Регистриран на: Пон Мар 05, 2007 10:37 pm Постове: 1016 Местоположение: Gotham City
Автомобил: Impreza1.6, Legacy2.2, Forester2.0
Рейтинг: 14
|
wagler написа: ......имам нужда от помощ относно избора на модификация Legacy. изискванията ми са да издържа на off road понеже съм пристрастен въдичар,да има клима и двигател със мощност до 130кс или по-слаб(ще сложа газ или метан задължително!).Ако някой от членовете на клуба ползва колата си по подобен начин ,моля да сподели мнение! говоря за кола до 10к.(без газ или метан)
Легаси е доста нисичко за Офроуд, ама ако направиш като Злати, можеш и да си решиш проблема. 
|
|
|
|
| Чет Ное 22, 2007 1:34 pm |
|
|
|
kingalex
Регистриран на: Нед Юли 22, 2007 12:25 pm Постове: 313 Местоположение: Sofia
Автомобил: Forester 2.5XT 2007
Рейтинг: 0
|
За БГ Пътищата си трябва ЛУНОХОД  Вчера минах покрай дупка на бул.България , беше идеална за стрелба стоешком . Най-добре потърси Аутбек , идеална Колица за риба и т.н.
_________________ Legacy III 2.5
|
|
|
|
| Чет Ное 22, 2007 4:25 pm |
|
|
|
wagler
Регистриран на: Чет Ное 22, 2007 10:22 am Постове: 2 Местоположение: Varna Рейтинг: 0
|
|
Благодаря за бързите отговори! на къде трябва да насоча темата????:DСъщо так май трябваше да съм по-подробен.
Под off road разбираи мокри черни пътища през нива и някой друг байр след дъжд,нямам намерение да качвам седемте рилски езера или нещо подобно(един път ме возиха с една G-класа 1989 по тоя маршрут и тогава разбрах какво е офф роад).Много ми се иска да прочета мнението на колега който,обича къмпинга/риболова и има навъртени поне 50+ хил. км. със субару
|
|
|
|
| Чет Ное 22, 2007 10:59 pm |
|
|
|
BE REAL
Регистриран на: Чет Мар 01, 2007 11:26 pm Постове: 619 Местоположение: JAPAN
Автомобил: коли , които не са правени от Краси
Рейтинг: 120  
|
Купи си джипка няква за кво ти е субару за офф роуд  събару е кола с малко по голяма проходимост , не търси някви свръх сили
Аз имам навъртяни над 50,000км със субарута наи различни , но не на офф роуд  кво те интересува друго ? 
|
|
|
|
| Пет Ное 23, 2007 12:08 am |
|
|
|
blatimir
Регистриран на: Нед Юни 11, 2006 8:43 pm Постове: 1187 Местоположение: Пловдив Рейтинг: 68 
|
|
Аз неможех да поддържам и кола и джип, и затова си взех легаси комби 98г. Голяма семейна кола с повишена проходимост (не офроуд, а само по кални пътища и баири). Исках Аутбек, ама ме достраша от проблемите които четах за тях в нета.
_________________ Family Club Legacy 2.2GX 97г. BG7 MT Forester 2.0XT 2004г. АТ Legacy 2.0Gl 98г. МТ Legacy 2.2GX 98г. BG5 MT Forester 2.5X 2003г. AT
|
|
|
|
| Пет Ное 23, 2007 8:14 am |
|
|
|
zloto69
Регистриран на: Сря Юни 14, 2006 4:48 pm Постове: 1637 Местоположение: Бургас Рейтинг: 27
|
wagler написа: Много ми се иска да прочета мнението на колега който,обича къмпинга/риболова и има навъртени поне 50+ хил. км. със субару
Аз съм човека
Купувай си едно и не го мисли 
_________________ Legacy"90 2.2 GX 4WD
РОДЕН ЗА РИБОЛОВ,ПРИНУДЕН ДА РАБОТИ
Бесен куриер в Спиди
|
|
|
|
| Пет Ное 23, 2007 9:23 am |
|
|