Отговори на тема стр 1, 2  >
 Subaru Outback 2010г. 2.5i Lineartronic от САЩ 
Автор Съобщение

Постове: 7
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте на всички,

Нуждая се от повече информациая за Subaru Outback 2010г. 2.5i Lineartronic внос от САЩ— какви са рисковете с купуването на такава кола (колата е вече регострирана тук) по отношение на сервиз, резервни части, и въобще съвместимост с европейските стандарти? Доколко колата може да се обслужва тук в България от официален Субару сервиз, може ли да се върже към компютър и бордовия компютър да се пренастрой от галони/мили към литри/километри, и т.н... Как седи въпроса с части и консумативи- може ли това да става в сервиза на Субару?

Моля да съвет от хора, които имат опит или наблюдение над тези неща?

Мерси предварително.
Любо

Пон Фев 27, 2012 12:49 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2780
Автомобил: ForesterS'02,Baja'03,Nissan EV
Рейтинг: 555
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Колега, напиши от къде си за да бъдеш насочен по-правилно.
За резервни части и обслужване няма да имаш проблеми. Повечето части и най-вече консумативите са еднакви като на европейките. Но най-вероятно гаранцията няма да ти важи. Щом е регистрирана колата значи е минала вече техно тест, така че други грижи за съвместимост повече нямаш.
;)

Пон Фев 27, 2012 2:59 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Благодаря!
За София става въпрос.

Да, колата е минала всички тестове и има БГ номера.
Имаш ли идея например кои части и въобще кои са нещата, които няма да стават от европейските модели. В такива случаи какво се прави.
Много ще ми е полезна информация за това как и от къде е поръчват такива "американски" части, колко време.
За гаранцията е ясно, че няма да има...

Бордовия компютър може ли да се пре-програмира да показва консумацията в литри/100км и къде става това?

Пон Фев 27, 2012 3:12 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2780
Автомобил: ForesterS'02,Baja'03,Nissan EV
Рейтинг: 555
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Трябва да видя таблото за да ти кажа за милите и градусите. За сега два модела - единия като на Трибека и другия с малкия дисплей са променяни и има теми във форума за това. Части най-вече от колегата Mimo13, досега не съм чел някой да не е доволен от него. Той може да ти даде цени и срок на доставка. Другия начин е сам да си поръчваш от Щатите, ако прочетеш повече из форума ще намериш много сайтове за части, пристигат за около 10-12 дни по пощата.
За София официалния сервиз на Субару не е за препоръчване. Лично аз след като ми изтече гаранцията на колата веднага се махнах от там.

Пон Фев 27, 2012 3:27 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2200
Автомобил: Outback '09 2.5
Рейтинг: 263
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Усновни разлики имат в електрониката. Преди да взема моята се консултирах с доста хора и с няколко офицялни сервиза СУБАРУ за моя модел спецялно разлика ми казаха че главно в електрониката.
Но и аз съм на мение че съвместими части има.

first Love Leone '84 1.8 АТ
Facebook: Medovo Bee Farm

Пон Фев 27, 2012 5:10 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1254
Автомобил: 2010 Mercedes E350 CDI 4Matic
Телефон: 0887999499
Рейтинг: 162
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
И за американки и за европейки и за англичанки, все от Мимо или Лио поръчваме почти всички, така, че все тая, че е американка. Виж, вече, ако държиш да им пълниш гушите на официалните некадърници, съм почти сигурен, че и те ще ти доставят американски чарколяк на двойна на Мимо и Лио цена. Майстрри има читави, те нямат проблем с американките, така, че взимай смело!

Пон Фев 27, 2012 7:30 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 595
Автомобил: 2011 Subaru Outback 2.5i CVT Ltd.
Рейтинг: 178
Отговори с цитат
Една от причините да се спреш на Субару Аутбек със CVT, от поколението 2010 - 2012, може основателно да бъде липсата на необходимост да пипаш по колата до 160 000 км (с изключение на смяната на моторно масло, филтри и накладки)!
Втора причина -тази трансмисия е много добра за градско, а и извън пътя (съчетана с възможност за ръчно сменяне на скорости), както намалява и разхода!!!
Т.е., разчитам да не се налага гаранционен ремонт през първите 3 години. (Вече съм на средата на гаранционния срок и съм ОК!)
Мисля, че няма проблем, Субару сервизът в Горубляне да ти поддържа колата. Части се поръчват и не би трябвало да са проблем.
За мен, най-големия риск за покупка на употребявана кола у нас е дали няма щети по каросерия, ходова част или двигателя, умело замаскирани.

За сега няма как да се променят показанията на функционалния дисплей (в целзии, км и литри), освен ако не се смени с електроника за канадските модели.

Пон Фев 27, 2012 9:39 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 891
Автомобил: Outback '23 / 2.5 EU
Рейтинг: 383
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
В Щатския модел от 2010та точно имаше някакви фабрични проблеми с вибрация на волана, както и някои други неща.
Ето повечко подробности

Покарай колата, и гледай внимателно, за да си сигурен че всичко е ОК. Тук безплатните ремонти (recalls) за американски коли не важат.

Прочети и тази тема

успех!

Вто Фев 28, 2012 8:37 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте колеги,

Вчера направих тест-драйв на Outback-a и имам какво да споделя като отзив и снимки:
-- колата се държи страхотно на пътя, градско и извънградско
-- от Lineratronika съм изненадан позитивно, не се усеща никаква смяна на предавките
-- има какво да се желае като ударна тяга от 2.5i двигателя
-- за разхода не мога да кажа, защото е в Miles per Galon ?!?!? тата че ще се нуждае от смяна на чипове за км/мили и градуси Фаренхайт/Целзий
-- няма климатроник, само климатик, което е странно, че няма тази екстра
-- няма парктроник
-- текстилен салон
-- огледалата на колата не се прибират, нито ръчно, нито автоматично, странно, че няма тази екстра, дори не знам дали е екстра, би трябвало да е стандартно
-- никъде не видях ел. регулация на фаровете, сигурно и ръчно или това да става автоматично, за което се съмнявам
-- няма голям дисплей на таблото, няма и навигация.
-- на вратите долу има пластмасова лайсна протектор.

Имам и няколко снимки, но не мога да намеря как се качват в отговора потемата...?!?.
Моля някой да ми каже дали могат да сменят тези неща: дисплея в средата да показва км и литри, и дисплея на колометража да покава км.

Климатроника и ел фаровете ще ги преживея, парктроник може да се сложи лесно, предполагам

Благодаря предварително.

Пон Мар 05, 2012 6:29 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 323
Автомобил: 08 outback 3.0
Рейтинг: 24
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Американските огледала стандартно са така,но се предлага '"Ъпгрейд" - може да си ги смениш.
Вероятно фаровете не се регулират защото има система за поддържане на хоризонталното положение на колата. Поне при моята е така.
Парктроник слагат дилърите обикновено , колите си идват без или с камера.

2010 guzzi griso 1100

Последна промяна den4o на Пон Мар 05, 2012 8:14 pm, променена общо 1 път

Пон Мар 05, 2012 8:01 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 282
Автомобил: Legacy 2.0 GL 97г.
Рейтинг: 14
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Моля някой да ми каже дали могат да сменят тези неща: дисплея в средата да показва км и литри, и дисплея на колометража да покава км.
погледни тази тема - viewtopic.php?f=14&t=7862&hilit=%D0%BC%D0%B8%D0%BB%D0%B8#p97118

Пон Мар 05, 2012 8:07 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Колега, или не четете или не сте склонен да разчитате на отговорите, дадени на въпросите ви!?
(За сега няма как да промените показанията на функционалния дисплей, освен чрез замяната му с такъв за канадските модели!)
Правилно сте забелязали липсата на изброените елементи, но всичко това можеше лесно да научите от различните степени на оборудване за Субару Аутбек 2010 публикувани доста подробно.
Това, което сте гледали, вероятно е т.нар. "базов" (Base) модел, който освен липсата на изброеното от вас е оборудван със стоманени 16" джанти (с тасове) и няма фарове за мъгла. Само за сведение - на всички модели от 2010 страничните огледала не се сгъват. Този пропуск е отстранен през 2011.
Не съм сигурен какво наричате "парктроник" но мисля, че американските модели нямат такова нещо, както и регулация на фарове.
Навигацията (с отделен дисплей) е допълнителна екстра и се предлага само за лимитираната серия.
Като допълнителна информация - следващите нива на оборудване са:
- премиум (Premium) - лети джанти, фарове за мъгла, зимен пакет, шибидах, двузонен климатик, подобрена аудио с/ма;
- лимитиран (Limited) - горните + още: 17" лети джанти, кожен салон, навигация,предпазител за предна броня, камера за задно виждане.

Отделно - търговците включват и някои аксесоари, като: подложки за всички сезони + такава за багажника, предпазители за броните, автоматични огледала за задно виждане с компас и др., дистанционно палене и т.н.

Пон Мар 05, 2012 9:40 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Благодаря ти за уточнението
Ето тук съм качил няколко снимки на Outback-а:

https://picasaweb.google.com/1094027569 ... tback2010#

Пакета е зимен (Winter):
-- има оригинални лети джанти 17" Subaru със чисто нови зимни гуми на тях 225/55/R17, но на снимките е с втория комплект лети черни джанти 17" с гуми 225/65/R17
-- има фарове за мъгла
-- има ел. шибидах
-- има пластмасови протектори на вратите, отзад над бронята на багажника, подложки за вътре и за багажника
-- има автоматично огледало за задно виждане с компас

Може ли да ми дадете уебсайт (или контакт), откъдето мога да купя прибиращи се огледала и функционален дисплей.
Между другото-- кой е функционалния дисплей, този в средата на таблото горе или този на таблото между километража и оборотомера, и двата ли могат да се сменят?

Мерси предварително за съветите.

Вто Мар 06, 2012 10:45 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 323
Автомобил: 08 outback 3.0
Рейтинг: 24
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
http://www.ebay.com/itm/2010-2011-Subar ... fa&vxp=mtr

2010 guzzi griso 1100

Вто Мар 06, 2012 1:11 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Мерси Денчо,

За огледалата супер, ще се възползвам.
А за дисплеите? Как да видя точно кой модел е за да купя същия..?

Оригиналните гуми не са ли 225/60/R17, понеже на този са 225/55/R17 или това пак е някаква американска история?

Вто Мар 06, 2012 1:21 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Най-добре е да погледнете тук -
http://www.cars101.com/subaru/outback/outback2010.html

На показаните от Вас снимки - вероятно 2010 2.5i Premium с подменени джанти и гуми и като че ли с добавен допълнително протектор на предната броня (не се вижда добре).

Функционален дисплей е този в средата най-отгоре на конзолата (показва градуси, разход, часовник и датчик за ABS)
На снимката се вижда среден разход за конкретно изминат пробег според борд-компа (30.3 мили за галон = 7.76 л за 100 км) - много добро постижение - предполагам извънградско!

На таблото свети предупредителния знак на (TPMS) - системата за следене на налягането в гумите! (трябва да се установи причината!)
Не съм сигурен дали ако се смени функционалния дисплей, не трябва да се смени и(или препрограмира) ECU-то!?

Оригиналните гуми за 17"-ви джанти са с размер 225/60/17!

Вто Мар 06, 2012 4:01 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
На снимките е с вторите черни джанти 17", но оригиналните Субарски алуминиеви джанти са си стандартните бели, но е странно че с купени с гуми 225/55/R17, което е странно защото според Субару оригиналните гуми са както Вие писахте 225/60/R17 ?!? Не знам на какво се дължи това? Колата все пак е на 12,000 мили и това са първите оригинални гуми?!?

Пишете ми, че ако се смени функцоналния дисплей, може би трябва да се смени (или препрограмира) и ECU-то.
Какво е ECU, и как и къде става това препрограмиране?

Вто Мар 06, 2012 4:22 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Вероятно собственикът си е "тунинговал" колата с харесвани от него джанти и гуми (няма лошо ако са добри, въпреки че Ръководството изрично указва да се ползва стандартния размер гуми (отбелязан е на табелката между левите врати).

За сега не съм намерил информация как става промяната на въпросните американски мерки в метрични специално за Субару Аутбек 2010-2012. В нашия форум беше дискутирана темата по принцип и конкретно за по-стари модели, както и за Трибека, но нищо конкретно за Аутбек 2010-2012.
Споменавал съм, че отправих запитване до Субару Америка по същия въпрос на което ми отговориха, че завода в Индиана не преправя закупени (продадени вече) коли. Т.е. - ние сами търсим решението. Има колеги запознати по-надълбоко с електрониката на колите и очакваме знаещите да помогнат с мнения дали е достатъчно да се подмени дисплея или се налага и подмяна/препрограмиране на компютъра на колата с канадски (ECU - Electronic Control Unit).
Лично аз нямам особен проблем да карам с оригиналния (свикнал съм да разчитам US мерките), но по-удобно би било ако можеше лесно и на разумна цена да се конвертира. Не бих рискувал хард или софт интервенция и значителна сума само заради няколко цифри. Още повече "нормалния" разход по данни на производителя е в мили за 1 галон (22mpg - градско и 29mpg - магистрално). Така,че караш си и с натискане на един бутон- показва напр. 30.3mpg (както е на снимката), и викаш "ура"! Докарвал съм го до 33.7mpg = 6.98 л/100км (Ботевград - София по магистралата)!
Не бих сменял и огледалата, защото ги сгъваш само по тясни паркинги или улички.
С една дума, важно е да се установи, че мотора, скоростите и диференциалите са напълно ОК! Другото са подробности от не особено значение (колата е прекрасна).
Разбира се, един колега по-горе, обърна внимание за констатирани типични дефекти при някои бройки на модела 2010 (в редки случаи), които бяха поправени с моделите 2011 и нагоре.

И цената си е фактор....!?

Последна промяна PitM на Вто Мар 06, 2012 5:39 pm, променена общо 2 пъти

Вто Мар 06, 2012 4:57 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Пишеш за завода в Индиана, там ли се произвеждат? Не са ли японски, произведени в Япония?

Вто Мар 06, 2012 5:04 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5904
Автомобил: Outlander 2 '11, 2.4 LPG
Рейтинг: 896
Отговори с цитат
Ами не :pardon:

viewtopic.php?f=5&t=7167&p=87149#p87149

Последна промяна BAlexandrov на Вто Мар 06, 2012 5:18 pm, променена общо 1 път

Вто Мар 06, 2012 5:08 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Отговори на тема  стр 1, 2  >