Отговори на тема стр 1, 2  >
 Автоматична скоростна кутия - проблем? 
Автор Съобщение

Постове: 42
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте колеги!
От около месец се присъединих към Вас със закупуването на Legacy `99 2,5 AT. Доста се рових из форума и някъде бях чел за проблеми в автомата, но сега не можах да го намеря. А може да съм го чел и в някой руски форум. Но накратко: прави ми впечатление различното време на сработването на кутията. Понякога /по-често/, то става веднага след включването на съответната предавка, а някога минава повече време, дори е нужно леко да подам газ за да сработи. Посъветвайте ме какво трябва да направя. Маслото в кутията е достатъчно и е бистро, но може би трябва да го сменя като първа крачка? Установих, че и двете задни биелети и едната предна не са в ред, но Субару София искат по 105 евро на част, а Пловдив по 230 лева. От къде да намеря нещо афтърмаркет? То май въпросите станаха повече от един. Благодаря Ви!

Вто Ное 20, 2007 1:34 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 657
Автомобил: аутбек 3.0R '05
Рейтинг: 31
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Пост 
Здрасти, по въпроса с биалетите, аз имам 2 предни чисто нови за Легаси '95. Не знам дали има разлика с тия от твоя модел. Гледайки картинките на окачванията не виждам разлика. Та понеже ще продавам колата, и след 3 седмици ще се прибирам до България, ако искаш мога да ги донеса и ако ти вършат работа ще се спазарим ;) Със сигурност няма да ти предложа цена от порядъка на горепосочените цифромании :)

Вто Ное 20, 2007 5:38 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 1187
Рейтинг: 68
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Щракни им една снимка да видя за какво става въпрос

Legacy 2.0Gl 98г. МТ
Legacy 2.2GX 98г. BG5 MT
Forester 2.5X 2003г. AT

Вто Ное 20, 2007 6:23 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1040
Автомобил: '98 Legacy 2.5 Limited II
Рейтинг: 22
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Пост 
Май, май отиваш на ремонта на скоростна кутия! :(
При агресивен кик-даун как се държи кутията? Ако се замисля отново - директно разглобявай кутията и не слушай "майсторите", които ще те карат да сменяш първо масло, после филтри и така по системата проба-грешка, докато останеш без пари... :wink:

Вто Ное 20, 2007 10:13 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Изгонен
Аватар

Постове: 3717
Рейтинг: 267
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
мда, май наистина е за ремонт кутията. още повече че ако няма налягане ламелите заминават много бързо, направо изгарят - което оскъпява ремонта.

има шанс за промивка, но няма как да се даде прогноза. източва се маслото на кутията - продължително време, цяла нощ го пускаш да капе. отделно сваляш картерът на кутията и откачаш мозъка - излиза още около литър и половина масло. след това наливаш ново прясно масло, и караш колата така, че да има 10-20 превключвания на кутията. после пак точиш маслото и наливаш ново. понякога подобни проблеми се оправят по този начин - но няма никаква гаранция и може само да си загубиш времето - обикновено така само се отлага разглобяването и ремонта

имай предвид, че при разглобяването на кутията може и да не се открие проблем - т.е. няма гаранция че нещо е заминало. позапушен клапан на мозъка също може да прави номера, или някой о-пръстен на конвертора. но самото разглобяване и пълно почистване на кутията и мозъка могат да оправят нещата.

подобни проблеми сме оправяли само с промивка с масло, на други кутии сме промивали основно мозъка и пак се оправят. но обикновено само разглобяването върши работа - при това предварително няма как да се знае колко ще струва ремонът - не се знае какъв е проблемът

0899 612 719 - Венци
https://www.facebook.com/redlineoil.bg

Вто Ное 20, 2007 10:06 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Къде може да се извърши този ремонт, защото в Разград определено няма да може? Или да се търси друга кутия - възможно ли е да се намери и евентуално на каква цена? Агент дъст все пак ремонта в най-лошият случай на каква цена ще излезе приблизително? Някой знае ли има ли във Варна, Русе или Търново хора, които се занимават с ремонт на автомати или са само В София? Ще Ви бъда много благодарен!

Сря Ное 21, 2007 11:35 am
Върнете се в началото
Профил
Изгонен
Аватар

Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
не мога да ти дам точен отговор. като не можеш да намериш кой да ти оправи кутията - свалят ти я, и я пращаш до София с куриер. а колко ще струва може да се каже само след разглобяване

0899 612 719 - Венци

Сря Ное 21, 2007 11:16 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 802
Автомобил: Subaru Impreza
Рейтинг: -3
Кофти...
Отговори с цитат
пич ако искаш званни ми 0878146602 мога да ти помогна

power tuning
repair and maintenance for Subaru

бъди един от нас Daniel S
powered by Dkperformance
http://www.facebook.com/profile.php?id=100002365657539
http://dkperformance.com/

Пет Ное 23, 2007 8:22 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Малко да се набутам в чужда тема, но какво най-често може да предизвика повреда на скоростната кутия? Питам с конкретна цел, тъй като се чудя над едно легаси Б4 което на 50 000 мили му е сменяна и се чудех какво ли са го изнасилвали? Показаха ми квитанция за ремонта 1200 UK pounds? При Б4-ките е типтроник...имат ли разлика в износването с чистия автоматик...?

Съб Дек 01, 2007 1:39 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 35
Нов фен
Отговори с цитат
В Пловдив има един сервиз които от 15 години се занимава с обслужване само на автоматици и рециклиране на скоростни кутии. Собственика е арменец и има около 10 работника. Скоростните кутии ги изпраща в Холандия и там се рециклират. Преди няколко дена там смениха маслото на автоматика на един приятел на bmw 320d 2003 год . А сега в сряда са се разбрали с един познат да му свалят скоростната кутия за рециклиране на едно bmw x5 защото не му е сменяно маслото 200000 км и сега когато сменя предавките понякога се полу4ава удар при смяната. Разбират и от японски автомобили аз там си смених маслото на субаруто , а то е legacy 99 год 2.5 АТ.

Нед Дек 02, 2007 7:19 pm
Върнете се в началото
Профил
Изгонен
Аватар

Отговори с цитат
Пост 
автоматика дава фира когато не му се сменя маслото редовно. на субаровият - на 50к км. препоръчително е да се сменя на 30к км. няма друга причина да се счупи кутията - всичко е от скапано масло или филтър. понякога при прегряване на двигателя се скапва и маслото на автоматика, то циркулира през воден топлообменник в радиаторът и при прегряване на двигателя също се прегрява. когато се поправи прегрят двигател е редно да се смени и маслото на автоматика - то също се прегрява

0899 612 719 - Венци

Нед Дек 02, 2007 11:24 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 619
Автомобил: коли , които не са правени от Краси
Рейтинг: 120
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
Аз искам да питам нещо относно автомата , когато има продължително надолнище и реша да превключа на "N" тогава кво се случва вътре тва лошо ли е ? пречи ли на кутията или не ?
Защото преди имах Ауди и бях чул че така маслото в кутията спирало да омазва частите и се събирало в дъното на кутията :) ся може да звучи смешно но питам аз ? :D

Нед Дек 02, 2007 11:41 pm
Върнете се в началото
Профил
Изгонен
Аватар

Отговори с цитат
Пост 
няма проблем, тва не е ауди :) запален ли е двигателя - маслото си има налягане и си ходи дето си иска и маже навсякъде

0899 612 719 - Венци

Пон Дек 03, 2007 1:08 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Четох при руснаците, че това не се препоръчва, понеже можело по някаква причина да прегрее маслото. А какво масло да сложа в кутията? Че е АТФ ясно, но пак там пише, че е препоръчително да се сложи Дексрон ІІ Е, а не ІІІ, тъй като кутиите ставали "по - замислени" и въобще се променяло нещо в мазането и сцеплението. Попитах на няколко места за ІІ Е и се оказа, че въобще не са чували за такова. Попитах и за филтър - същата работа! Откъде да намеря поне Филтъра?

Пон Дек 03, 2007 1:48 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 4
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Филтъра не се сменя (http://www.subaruclubbg.com/forum/viewtopic.php?t=266)
Аз искам да питам как е най-правилно да се проверява нивото на "маслото" в АТ? При студен двигател или при работна температура?
И при смяната трябва ли предварително да се "подгрее" ? Съответно след наливане на новото масло как се проверява дали нивото му е нормално?След съответен пробег ?

Чет Фев 14, 2008 11:31 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

От звездите одобрен
Отговори с цитат
Пост 
На щеката при автоматичните кутии имаш две разграфения, за студен и топъл двигател. Ти си избираш как да го гледаш, но това което е важно в случая е че трябва да проверяваш маслото в кутията при работещ двигател. Тогава ще отчетеш верните стойности, когато мотора работи, и помпата в кутията също и ще видиш реалното ниво.

Пет Фев 15, 2008 3:05 am
Върнете се в началото
Профил
звездоброец

Постове: 239
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Къде беше информацията за смяна на масло на 4-АТ.
В стария форум ли го обсъждахме.

Пет Фев 15, 2008 10:03 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 4
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Помня , че четох някъде във форума за процедурата на смяна на трансмисионна течност но не успях да я открия. Ще съм благодарен за линк или някой запознат да я опише отново , че ми предстои смяна.
И още нещо ме интересува. Има ли проблем , ако се смесят две различни течности - примерно ако до този момент в кутията има Dexron IIE и се сменя с Dexron III ?

Съб Фев 16, 2008 12:07 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

От звездите одобрен
Отговори с цитат
Пост 
Че за каква процедура споменавате. Нали знаете как се точи маслото от двигателя - като се развие пробката. Така е и с кутията. Отвиваш пробката и 4 литра масло изтичат в легена, а другите 4 литра остават в кутията.
Аз залагам че няма да има никакъв проблем ако е имало Декстрон2 и т ида сложи примерно 3. Все едно да си крал масло зимата 5W-30 и лятото да налееш 10W-40. Нищо няма да стане опасно. Наливай карай и туй-то.

Съб Фев 16, 2008 1:03 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Дексрон ІІІ може да замени ІІ и ІІЕ, но обратното не може да стане т.е. не трябва. А има ли някакъв начин да се разбере с какво масло е кутията - ІІ или ІІІ. На моята има лепенка със сервизните обеми и вид на течностите, като за кутията препоръчват Д ІІ, ама дали вътре е ІІ или ІІІ не зная как да разбера, за да сложа съответното.

Вто Фев 19, 2008 4:40 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр 1, 2  >