Правила за пускане на обяви в раздела

Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.

Отговори на тема
 Кое е най-здравото Субару ? 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 619
Автомобил: коли , които не са правени от Краси
Рейтинг: 120
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Според световните агенци кой модел на субару го дават за издръжлив надежден и т.н. :D

п.п малко да раздуем приказки из форума :wink:

Пет Ное 23, 2007 10:26 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 820
Рейтинг: 63
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
ORTIZ написа:
Според световните агенци кой модел на субару го дават за издръжлив надежден и т.н. :D

Кой е по-по-най? :-k Ми еб.... му майката?
Не съм на ясно какво е мнението на световните агенции, но според мене OUTBACK трябва да е най корав. :D

Пет Ное 23, 2007 10:44 pm
Върнете се в началото
Профил
Изгонен
Аватар

Постове: 3717
Рейтинг: 267
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
старите модели, преди 1990г са най-здрави :D по незнайно какви причини тези двигатели са много корави. един беше карал субару 1800 80 000км без да сменя маслото, и без да долива. появил се някакъв шум и като му проверили маслото - той тогава разбрал, че трябвало и да се сменя. такъв двигател караш ли го с хубаво масло - като брониран е. но не държи на големи мощности

иначе най-коравият мотор е на легаси 2.0 турбо, а и легаситата 1994-1996г са много яки коли изобщо. блокът на турбо моторът на тези легасита е подсилен допълнително, по-як е дори от блокът на WRX. новите STi имат също подсилване по подобен начин, но блокът не е толкова як.

разпределителните валовете на STi и на трилитровият двигател дето се слага на Tribeca са кухи - представаляват стоманени тръби, на които са набити гърбиците и са мнооого леки.

ама според мен 2.0 STi е възможно най-якият мотор на субару - този дето е на Ортиз на импресата :D ковани карантии, много здрави валове и държи на всякакви извращения

0899 612 719 - Венци
https://www.facebook.com/redlineoil.bg

Пет Ное 23, 2007 11:21 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 619
Автомобил: коли , които не са правени от Краси
Рейтинг: 120
Отговори с цитат
Пост 
Пишлеме ебаваш ма нещо май :smt021 , ся заради оная тема в тунинг форума дето ги налазих за на 2-литровия мотор на СТИ-то :wink:
Мен наистина ми е интересно :P За извращения знам че двулитровия на СТИ-ката :wink:
Ей така както е фабричен , ама не само мотор, ходова част макар че повечето за еднакви , питам като цяло ?

Пет Ное 23, 2007 11:31 pm
Върнете се в началото
Профил
Изгонен
Аватар

Постове: 3717
Рейтинг: 267
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Пост 
аз като гледам, най-държеливо в БГ е легаси 2.0 турбо 1994-96г - поне тези които поддържаме без проблем ги карат с 250км/ч :) . окачването на WRX и STi е мноооого здраво, а и импресите са много леки и не го разбиват, но блокът на легаси турбо е баси манията с допълнителните напречни опори на цилиндрите. единственият проблем на легаси турбо са хидравличните повдигачи на клапаните, ама ако не напъваш много над 7000 оборота няма грижи.

най-якото субару е леко, с ръчна кутия и здрав мотор - STi 2.0 с 6 степенна скоростна кутия. и WRX с 5 степенна важи, но кутията не е достатъчно здрава - полуоските също. най-здравото субару според мен е STi 2000г, произвеждано само за Япония, 280кс, точно преди да пуснат STi серийно по света. тва нито разбива окачване, нито чупи двигател. ама да си намериш такава е мания :D такива са импресите, които продрайв преправят за състезателни - дефакто състезателните са си серийни с малко променена електроника и яко окачване. колата по принцип си е проектирана като състезателна, има си и преден шпер фабрично - изключително здрава.

ся кво казвали световните агенци- те дали изобщо са чували за такова субару :D

0899 612 719 - Венци
https://www.facebook.com/redlineoil.bg

Пет Ное 23, 2007 11:58 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 10
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
абе аз не съм много запознат ама си купих едно субару гл/леоне 1,8 дето е и отивам в дилършипа да си сменям маслото и онея гледат ей така :shock: щото колата е на 94 хиляди мили а е 89 и викат,пич тая кола има поне още 250 хиляди мили без да бараш двигателя.казаха че това е един от най здравите двигатели на Субару.и понеже колата е поддържана само в дилършип на субару аз ги помолих да видят какво е сменяно по колата,те нали си имат база данни и оня вика ми една капачка на двигателя за маслото и консумативи,демек масла,филтри и т.н.Само да допълня че това е единствената кола на близо 20 години дето съм се качил и още карам без да съм барнал нищо по нея.страхотна малка кола.стои като 4ук на пътя,стегната возия и най якото има шпер :shock: направо е лудница.

Вто Дек 11, 2007 5:29 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 180
Автомобил: Subaru Legacy 2.2-16V
Рейтинг: 15
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Пост 
leone 1800 gl sw automatik, е те това е наи идиотоустоичивото

Вто Дек 11, 2007 7:41 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Постове: 865
Рейтинг: 95
Отговори с цитат
ORTIZ написа:

Новото е най здраво

Съб Дек 15, 2007 6:47 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1637
Рейтинг: 27
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Пост 
АЗ бе момчета,кво се чудите :shock:

То е ясно-МОЕТО :-D :-D :-D

РОДЕН ЗА РИБОЛОВ,ПРИНУДЕН ДА РАБОТИ

Бесен куриер в Спиди

Съб Дек 15, 2007 8:09 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 865
Рейтинг: 95
Отговори с цитат
Пост 
zloto69 написа:
АЗ бе момчета,кво се чудите :shock:

То е ясно-МОЕТО :-D :-D :-D

Абе беше и служебно-конкуренця нямаше да има :-D

Съб Дек 15, 2007 10:50 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2200
Автомобил: Outback '09 2.5
Рейтинг: 263
Отговори с цитат
Пост 
Ние имахме Леоне 1800 84г. автоматик, с ел. табло и др. глезотиики, като ел. стъкла и огледала, братче това е колата на всички времена, зат ръчната има едно капаче махнеш ли го отдолу има метална табелка с щамп гласяща: Произведено за военни цели ;-) Вие си правете сметката кое е по здраво !
Даже ако мога сега да си намеря едно такова читаво ще си го карам доживот...

Пет Дек 21, 2007 9:52 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 180
Автомобил: Subaru Legacy 2.2-16V
Рейтинг: 15
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Пост 
Mladen99 написа:
Ние имахме Леоне 1800 84г. автоматик, с ел. табло и др. глезотиики, като ел. стъкла и огледала, братче това е колата на всички времена, зат ръчната има едно капаче махнеш ли го отдолу има метална табелка с щамп гласяща: Произведено за военни цели ;-) Вие си правете сметката кое е по здраво !
Даже ако мога сега да си намеря едно такова читаво ще си го карам доживот...
:smt023

Съб Дек 22, 2007 10:33 am
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Постове: 1637
Рейтинг: 27
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Пост 
И моето първо Subaru-1800 4wd все още е в движение и го кара един ловец,който го тормози само по ниви и гори :D :D :D

РОДЕН ЗА РИБОЛОВ,ПРИНУДЕН ДА РАБОТИ

Бесен куриер в Спиди

Съб Дек 22, 2007 11:16 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 167
Автомобил: Субару Вивио
Рейтинг: 16
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Пост 
kakwo 6te kajete za vivio.za sefre karam subaru no ot kolega imam nabludeniq za qponskite koli.toi ima suzuki alto.na kakwoli ne go podlaga ama to si warwi i twa e.nakakaw.dr kola mi e audi 90 coupe.i neq si q biwa.blagodarq.na wsi4ki kasmet .i samo SUBARU

какво ще кажете за вивио? За сефте карам Субару но от колега имам наблюдения за японските коли. Той има Сузуки Алто. На какво ли не го подлага, ама то си върви и това е. Другата кола ми е Ауди 90 купе и нея си я бива. Благодаря на всички късмет. И само Субару.

Кирилизирано от ImprezaSTI

Съб Яну 12, 2008 11:29 am
Върнете се в началото
Профил
Subaru 1800 Fanatic
Аватар

Постове: 272
Рейтинг: -16
Кофти...
Отговори с цитат
Пост 
симбат малко се е пообъркал че наи новото е наи здраво щото не е така не може кола като тази на бащами субару 18000 леоне комби за всичките си 200 и повече хиляди да сме сменили радиятор щото беше изгнил и орегиналните амортисьори плус тва от 6 години не му беше сменяна спирачната течност :oops:

Пон Яну 14, 2008 9:41 pm
Върнете се в началото
Профил
Subaru Extremist
Аватар

Постове: 1099
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Пост 
Преди да си купя Аутбак имах 3 МПС-та. Издържаха по 1 месец преди да ги почупя, след което - в бокса. Суби ще го видим. Засега отстранявам дефектите, наследени ми от предишния собственик. Но ще го видим през отпуската лятото :) По принцип дадените ми коли за каране не издържат много, много. Суби ми е лично и засега го галя, но... до лятото :)

Съб Фев 09, 2008 4:36 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема