Отговори на тема стр 1, 2, 3  >
 Избор на Легаси 2004г. 
Автор Съобщение

Постове: 14
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте колеги,

Мисля и аз скоро да подкарам едно Субару, та бих ви бил благодарен за всеки съвет и акъл при избора на колата.

Като бюджет съм нарочил приблизително 13500лв. за возилото, а от гледна точка на модел и параметри бих искал да е Легаси комби 2004г., на бензин (в последствие сам ще я водя да я сложат на газ), и с автоматик. Според вас това реално ли е за тези пари, ако искам и колата да излезе читава (ще я закупувам тук в БГ-то, щото да ходя из чужбина за целта ще е голяма играчка)?

Обявите, на които за сега съм хвърлил око са следните две:

http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details

Някой случайно да е оглеждал вече тези предложения?

Естествено, първия вариант ми изглежда по-добре (в предив екстрите), но пък е странно, че цената е почти еднаква. Другото важно е разликата в двигателите 2.5 и 2.0. При условие, че няма да правя рали изпълнения (на магистралата ще я карам средно със 140), а ще ползвам колата най-вече за по-дълги пътувания с компания (примерно 4 човека в колата с куп багаж), дали трябва да се насоча кам по-економичния вариант? (Едновременно с това, няма да е зле колата да е по-пъргава в градски условия, примерно като трябва да отпраша на ляв завой на кръстовище)

Ако пък се окаже, че тези пари няма да стигнат за една надежна Легаси 4, като втори вариант ще стигнат ли за един добър Аутбек 2002-2003г. (2.5 двигател)?

Относно самата селекция, дали ще мога да намеря някой, който знае какво да гледа и слуша при първоначалния оглед, да може да каже дали си заслужава колата да мине последващ сервизен преглед (помоща ще бъде подобаващо финансово възнаградена)?

Мерси за отговорите,
иван

Нед Мар 04, 2012 3:50 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 196
Рейтинг: 6
Разчитай на мен
Отговори с цитат
Ванка,между първото и второто няма разлика в екстрите освен един шибедах.
Първото съм го гледал и ако се сперш на него си направи сметка в цената да сложиш и едно дясно странично огледало,защото е счупено.
Никой не се включва в темата ти,защото въпросите са доста разностранни и доста е писано по тях.Ако ползваш търсачката ще намериш доста информация.
Моето мнение е,че има по-добри предложения от тези двете.
Ако те интересува нещо по-конкретно питай-ще помагам с каквото мога.

Нед Мар 04, 2012 10:47 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1254
Автомобил: 2010 Mercedes E350 CDI 4Matic
Телефон: 0887999499
Рейтинг: 162
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
И халогени има първата. И някак си мен по-ме грабна. Може би е по-напудрена. Трябва да си ги видиш на живо, колега, така трудно да се каже, освен, ако някой колега не е гледал конкретно колата. Първата е 2.5 и е по-добрия вариант според мен. За тези пари, обаче има уникален аутбек 3.0 Н6 2003-та, колегите го обсъждаха в друга тема - вярно, че е предния модел, но явно е гарантирано перфектно поддържан. На каквото и да се спреш, няма да сбъркаш, щом си се насочил към Субару.

Нед Мар 04, 2012 11:14 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Мерси за отговорите (един дойде на ЛС).

За първото Легаси -- ако главният проблем ще е смяна на дясно огледало, то това няма да е голяма пречка. Аз най-вече се притеснявам да не изкочи някой дявол от скоростната кутия или двигателя (особено ако колата я джъткам в чужбина). Та затова питам дали моя бюджет би покрил едно свястно комби от 2004г., което след един основен преглед и смяна на консумативи (плюс-минус някоя дреболия) ще ме вози надежно 3-4 години (не търся 100% гаранция за това, и 80% увереност са ми достатъчни :good: ). Това, което гледах като цена на немските сайтове горе-долу съвпада с това, което им искат тук.

Относно двигателя -- прочетох колкото можах за различните размери, и всеки автор с мнението си. На един са му мудни малкото коне, на другия много разходите. Аз търся едно средно положение, в предвид начина по-който искам да я ползвам, та затова исках някой от личен опит да сподели какво мисли (примерно когато е натоварена колата как би изпреварила един ТИР на междуградски път при скорост 80км/ч, или как се движи в градски условия като и дадеш мръсна газ). Посъветваха ме от ЛС-то да разгледам 3 литровия вариант на Аутбек, но това определно ще излезе твърде скъпо (200+ коня са доста гладни, и от към гориво и от към данъци).

Лимона -- когато го гледа Легсито, забеляза ли някакви други неуредици?

Нед Мар 04, 2012 11:31 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
6* -- и мене ми хвана окото първата, но някяк си е странно, че и двете имат почти еднаква цена в предвид разликите в двигателя и екстрите (и, уж, значително по-малкото километри на 2.5л модела :giggle: ). Може пък 2л модела да е хипер запазен...

Това дали е напудрена колата лесно ли се хваща при пъроначалния оглед (ако оглеждащия знае какво да проверява) или прегледа на сервиз?

Нед Мар 04, 2012 11:39 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Първата си е откровено напудрена - пастирана, полирана. Най-добре я виж в сервиз. Аз бих те посъветвал да се огледаш и в аутбек. Ако ще го караш в България е по-удачен вариант - височината си е голям плюс. Но иначе - вземи поне 2.5, ако не ти стигнат силите за 3.0. Между другото разхода извънградско на 2.5 и 3.0 е пренебрежително по-малък. 3.0 е с верига и си спестяваш едни 1000 лева за първоначално обслужване. Данъка е с около 200 лв нагоре. Градско 3-ката гори много, но щом ще чюя караш предимно навън - няма да има голяма разлика в разхода. 2.0 автомат на това купе ще ти е много тромава със сигурност. Успех!
П. С. Аз съм с 3.0 и градско 17-18 до 22-23 газ. На бензин е горе долу същата работа. Извънградско - при 100-120 - под 10/100. 2.5 може би ще даде 9-9.5 - пренебрежително малка разлика.

Пон Мар 05, 2012 12:22 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Разчитай на мен
Отговори с цитат
Неуредици има по нея.
Колата просто си е на доста голям пробег както и да я погледнеш.
Има липси на пластмаски тук там,което за мен си е дразнещо.
Гумите са докарани почти до състояние да им се покажат теловете,което означава,че на този автомобил му е взимана душата докрай,без да е поддържан особено добре.
Все пак гледам,че си от София,иди я виж.Може през твоя поглед да не е това,което виждам аз.
Ако ще купуваш такова subaru с двулитров двигател те съветвам да е 2.0R,което е също 165 к.с. и би трябвало да върви колкото 2.5 мотора.
Излиза 2006 година,но може да се намери за тези пари.
Outback за нуждите,за които казваш,че ще я ползваш също не ти е необходим според мен.Ще ти харчи повече и поддръжката му е малко по-скъпа.
За скоростната кутия и двигателя 100% гаранция не можеш да търсиш освен ако не купуваш колата от магазина.И оттам да е пак се развалят само,че ремонта е безплатен.
Изобщо не знам дали някой може да ти даде някаква гаранция измерена в проценти.
Успех ти желая!

Пон Мар 05, 2012 2:30 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Кое в поддръжката на Аутбек е по-скъпо?

Пон Мар 05, 2012 8:47 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Разчитай на мен
Отговори с цитат
Ти караш outback и би трябвало да знаеш.
Едни амортесьори например са два пъти по-скъпи за outback отколкото за legacy.

Пон Мар 05, 2012 10:04 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2211
Автомобил: Outback '00 AT
Рейтинг: 161
Отговори с цитат
Среден клас гуми за Легаси са 120 лв. за бр. За Аутбек са над 200 лв. за бр.
Аутбека сравнен с Легасито има по-висок разход на гориво - заради гумите и клиренса и тежеста на колата (Ллегаси е 50-100 кг. по-леко ).
Легаси може да се вземе и 2,0 - по-малък данък и гражданска и разход, Аутбек не може.
Ето данните за Легаси 2004:
http://www.subaru.de/fileadmin/download ... gacy04.pdf

Пон Мар 05, 2012 10:15 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Щом гумите са до тельовете, значи още 500-600лв. за нов комплект гуми.

В обявата пише, че уж е взета от първия и и единствен собственик. Лимона, сервизна книжка имаше ли като я гледа? И това колко е продухана / нестопанисвана до каква степен би си проличяло на сервизен преглед?

По отношение на Аутбека, видях ето тази обява (от Пловдив): http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details
На пръв поглед изглежда прилично, само дето идва с газова уредба, което някои не харесват, защото имало добра възможност двигателят да се е поизносил.

Сега мернах и ето тази обява: http://www.cars.bg/u578636
Тряснато Легаси отзаде, не изглежда кой знае колко лошо за ремонт (поне на мойто неопитно око), но дали от удара не се е огънало и нещо важно по окачването / задвижването?

Пон Мар 05, 2012 10:27 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Разчитай на мен
Отговори с цитат
Не съм питал за сервизна книжка,но предполагам,че няма щом не беше изложена на видно място.

Пон Мар 05, 2012 10:46 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
krass написа:
Среден клас гуми за Легаси са 120 лв. за бр. За Аутбек са над 200 лв. за бр.
Аутбека сравнен с Легасито има по-висок разход на гориво - заради гумите и клиренса и тежеста на колата (Ллегаси е 50-100 кг. по-леко ).
Легаси може да се вземе и 2,0 - по-малък данък и гражданска и разход, Аутбек не може.
Ето данните за Легаси 2004:
http://www.subaru.de/fileadmin/download ... gacy04.pdf

Кои гуми 215/45/17 среден клас са 120 лв? За Аутбек са над 300, ама за легасито не са 120 със сигурност. Човека се е загледал в 3.0, затова му дадох този съвет.

Пон Мар 05, 2012 12:00 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Лимона -- кои пластмаски липсваха?

Пон Мар 05, 2012 12:58 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2211
Автомобил: Outback '00 AT
Рейтинг: 161
Отговори с цитат
Аз от това, което прочетох останах с впечатлението, че човекът се колебае между Легаси 2,0 и 2,5 и изрично споменава, че 3,0 ще му дойде нанагорно. А Легаси спокойно може да се кара със 195/65 15 цола, нормално си идва с 205/55 16 цола. Докато при Аутбек второ поколение минимума е 205/70 15 цола, а нормлано си идва 215/60 16 цола.
А това за еднаквия разход - практиката в България показва, че разликата между 2,5 и 3,0 е минимум литър, а това са си 800 лева на 20 000 км.

Пон Мар 05, 2012 1:06 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Мда, тройката определно ще ми излезе соленко. Пък и като търся компания за дълги пътувъния по-лесно ми ще е да ги навия, ако харча е по-малък. Та дори и 2.0л да си взема, ако машинката върви безаварийно, пак добра работа ще свърши (ако наистина харчи към 7л./100км на газ, то по сегашни цени и 4 пътуващи това излиза по 2-3лв/човек/100км -- супер евтиния). Не, че ако изкочи прилично 2.5л предложение ще го пропусна.

Между другото, малко извън темата -- какви са му предимствата на шибедаха (гледам повечето 2.5л идват с него, докато 2.0л почти не), че не съм го опитвал туй нещо? По-приятна е возията на дълги разстояния (особено за тези отзаде да не се чувстват твърде затворени)? Може да се зяпат разни планини, ждрела и тем подобни?

И благодаря за коментарите досега.

Пон Мар 05, 2012 1:32 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Разчитай на мен
Отговори с цитат
Човеко,как ще ти харчи 7 литра на газ тази кола и то с четирима пътници и багаж в нея,както си правиш сметката ти?
Къде го прочете това?
За 2-3 лева бурканче с мед вече никъде няма!
И ти казах иди я виж и ще добиеш лично впечатление.
През шибедаха не знам как ще видиш планини и ждрела ама знае ли човек!

Последна промяна limona на Пон Мар 05, 2012 2:46 pm, променена общо 1 път

Пон Мар 05, 2012 2:39 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2200
Автомобил: Outback '09 2.5
Рейтинг: 263
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Планини и ждрела, на форестъра панорамния покрив е истинска работа.
Харча на 2.5 няма да много повече от 2.0л извънградско, в града ще има повече разлика 1-2-3л.
Но това 7/100 и на бензин е немислимо. на газ си ги смятаи минимум 10/100

first Love Leone '84 1.8 АТ
Facebook: Medovo Bee Farm

Пон Мар 05, 2012 2:46 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Хех, това за 7/100 беше наивно, но исках да кажа, че ще бъде икономично (когато се дели разхода с няколко човека). Ако можех да разделя по същия начин данъци и тем подобни годишни / сервизни разноски бих си взел и тройката, но уви...

Та това шибедаха -- какъв му е кяра все пак (ако някой може да каже от личен опит)?

Пон Мар 05, 2012 3:46 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Разчитай на мен
Отговори с цитат
Това какъв е "кяра"от шибедаха е все едно да зададеш въпрос какъв е "кяра" от радиото в колата!

Пон Мар 05, 2012 5:28 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр 1, 2, 3  >