Отговори на тема стр <  1, 2, 3  >
 Избор на Легаси 2004г. 
Автор Съобщение

Постове: 14
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Радиата са ми ясни, и за тях не питам. Прозореца на покрива е друго нещо.

Пон Мар 05, 2012 5:40 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 196
Рейтинг: 6
Разчитай на мен
Отговори с цитат
Ще изчакаме и да се надяваме,че някой колега ще ти отговори.
На мен също би ми бил интересен отговора на подобен въпрос!

Пон Мар 05, 2012 5:52 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2200
Автомобил: Outback '09 2.5
Рейтинг: 263
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Голяма сложнотия,а ?

Ами никаква работа не върши тоя стъклен покрив, само дето ако падне някоя висулка ще влезе в колата докато металния само ще се поугъне.

Явно си нямал кола с такъв люк и затова питаш. Като дръпнеш назад сенника или там както се нарич ти става малко по светло в купето.

От друга страна ако спреш на някои кеи и морето да ти е на 2м. може да си гледаш звездите с някоя палавница да слушаш морето...... и всички знаем как свършва приказката.

:beach:

first Love Leone '84 1.8 АТ
Facebook: Medovo Bee Farm

Пон Мар 05, 2012 6:20 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Разчитай на мен
Отговори с цитат
:shock:
Да се смее ли човек,да плаче ли? :-~
Мисля,че в подобна ситуация като описаната от Младен,трябва да се внимава да не падне някоя звезда от небето и да влезе в купето през шибедаха,че ще уплаши палавницата!

Пон Мар 05, 2012 6:28 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 446
Автомобил: SUBARU Legacy 2.5
Телефон: 0894 625 237
Рейтинг: 42
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Ползата от шибедаха е, че можеш да си го отвориш да ти влиза въздух без дати шуми и духа във врата

Пон Мар 05, 2012 8:53 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1254
Автомобил: 2010 Mercedes E350 CDI 4Matic
Телефон: 0887999499
Рейтинг: 162
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Ела да видиш моя как не шуми. Отворен шибидах става за градско каране, с не повече от 50-60 км/ч. Идеално е за зимата. Ама горе долу сравнението на Лимона с радиото е подходящо. Нещо като двузоновия климатроник е :)

Пон Мар 05, 2012 9:18 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Значи общо взето си е предимно г*зария. А тези, които пътуват отзаде по- ли им е комфортно да им е по-светло и да не са като в клетка (говоря за по-дълги пътешествия)?

Пон Мар 05, 2012 10:09 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 63
Автомобил: Subaru Legacy 2.0
Нов фен
Отговори с цитат
Колега аз имам 2.0 без газ и под 12 тази зима не я видях.Двигателя не е много слаб за мен но винаги може и повече,с две думи приличен.

Пон Мар 05, 2012 10:20 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Разчитай на мен
Отговори с цитат
Ванка ти майтап ли си правиш с нас?
Как може да ни питаш дали на тези отзадЕ им е по-комфортно като има шибедах и им е светло или не?
На теб ако ти го зададат този въпрос как би отговорил?
Ние се опитваме да ти помогнем,а ти ни хвана за "мезе" с тези въпроси без отговори!

Пон Мар 05, 2012 10:27 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Екстра. Мерси за отзива. 2-ката звучи все повече като един приличен вариант за моите нужди. Аз смятам да въртя повечето километри на топло до морета и полянки, та ако разхода е към 10 на 100 пак върши работа.

Пон Мар 05, 2012 10:34 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Защо да се майтапя? Въпроса беше напълно сериозен. Все пак шибедаха си е екстра, която се заплаща, и ако няма голяма практична стойност, няма и смисъл (поне за мене) да се купува. Т.е. ако на седящите отзаде е им до еня дали ще ми свети отгоре, и ако при по-големи скорости и отворен люк става шумно в колата (т.е. по-добре да се освежава купето през венилаторите), то какво да го правя? Пък и добавя една слаба точка към каросерията, от която мога да бера яд -- да кажем, ако докато товаря колелото отгоре го изтърва и предната вилка напука или счупи стъклото на шибето (до колко това е възможно или вероятно не знам, затова исках да чуя мнения).

Пон Мар 05, 2012 10:48 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Разчитай на мен
Отговори с цитат
Виж сега Ванка,избора на subaru не е кой знае колко богат,така че не мисля,че ако попаднеш на добър екземпляр,липсата или наличието на шибедах ще те откаже или подтикне към покупка!
Просто имаш една екстра повече.
Ако харесаш конкретен автомобил го купувай,независимо дали е без или със шибедах.
Относно допълнителното заплащане на шибедаха-да заплаща се ако купуваш колата от магазина,но в твоя случай няма да вдигне цената.

Последна промяна limona на Пон Мар 05, 2012 11:32 pm, променена общо 1 път

Пон Мар 05, 2012 11:13 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Да, аз леко задълбах в детайли.

Мисля да изчакам още 1 седмица, и ако не изскоче някое ново предложение да проверя (с придружаващ "консултант" естествено) онези двете, които съм намерил за сега.

Пон Мар 05, 2012 11:20 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 4
Автомобил: VW Polo
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте,
интересувам се от модела на Субару Легаси след 2004-та година. В момента съм се спрял на няколко модела двигатели (2.0,2.0R,2.5), но не мога да реша кой да бъде. Също така ми се иска да бъде автоматик, но смятам че и на ръчни скорости ще се съглася.
Може ли да споделите мнения и препоръки, ако някой има наблюдения на този модел.
Най-вече се интересувам от разхода на гориво при градски условия на модела 2.5 и дали 2.0 е достатъчно мощно за това купе.
Също така ме интересува дали модела е надежден, за да ме извади от големи снежни преспи и черни пътища.
Коя скоростна кутия е за предпочитане - ръчна или автоматична.
Системата за 4х4 каква е AWD или 4WD.
Предварително благодаря за споделеното мнение.

Чет Мар 08, 2012 11:43 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1254
Автомобил: 2010 Mercedes E350 CDI 4Matic
Телефон: 0887999499
Рейтинг: 162
Отговори с цитат
Има доста теми, в които е обсъждано много питането ти.

Най-общо казано - Легаси 4 е прекрасен автомобил. 2.0 мисля, че ще ти се стори малко слабичък мотор за това купе, особено, ако е в комбинация и с автоматична трансмисия. 2.5 и 2.0 R са с еднаква мощност и са прилични за купето. Системата на задвижване е AWD. Колата е достатъчно надеждна, но е нисичка и ако си избереш голяма преспа лесно ще легне по корем и тогава ще е трудно преодоляването. Ако черните пътища, по които мислиш да се движиш, са твърде черни, има вероятност да опира и да блъска. Ако главно с тази цел взимаш колата, можеш да се огледаш в някой аутбек. Легасито е като залепено на пътя, но за извън него не е много подходящо. При аутбека разхода ще е малко по-висок (пиша през телефон и ми е трудно да ти дам линк към темата за разхода, но ако пробваш с търсачката, ще откриеш таблица с реален разход на различните модели, попълнена от колегите от форума), но пък има доста голям просвет и е по-подходящ за преспи, кални пътища и т.н.
За ръчни или автоматични скорости също много е спорено и съвета ми е да си избереш онова, което повече те радва лично теб. И двата типа трансмисия си имат своите предимства и недостатъци, така че е въпрос на лично усещане. Покарай и двата вида и си избери този, който би паснал на твоя стил на каране и нужди.

Успех с търсенето на твоя екземпляр и да се похвалиш в най-скоро време.

Пет Мар 09, 2012 12:27 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2211
Автомобил: Outback '00 AT
Рейтинг: 161
Отговори с цитат
За това колко "мощна е колата за това купе" трябва да кажеш с какво искаш да сравниш, защото всеки ще ти каже субективното си мнение. За разход на гориво има тема и таблица в основния форум.
Ако искаш да сравниш достоверни заводски данни виж тук :
http://www.subaru.de/kundenservice/pros ... egacy.html

Пет Мар 09, 2012 9:48 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
six_stars написа:
Има доста теми, в които е обсъждано много питането ти.

Най-общо казано - Легаси 4 е прекрасен автомобил. 2.0 мисля, че ще ти се стори малко слабичък мотор за това купе, особено, ако е в комбинация и с автоматична трансмисия. 2.5 и 2.0 R са с еднаква мощност и са прилични за купето. Системата на задвижване е AWD. Колата е достатъчно надеждна, но е нисичка и ако си избереш голяма преспа лесно ще легне по корем и тогава ще е трудно преодоляването. Ако черните пътища, по които мислиш да се движиш, са твърде черни, има вероятност да опира и да блъска. Ако главно с тази цел взимаш колата, можеш да се огледаш в някой аутбек. Легасито е като залепено на пътя, но за извън него не е много подходящо. При аутбека разхода ще е малко по-висок (пиша през телефон и ми е трудно да ти дам линк към темата за разхода, но ако пробваш с търсачката, ще откриеш таблица с реален разход на различните модели, попълнена от колегите от форума), но пък има доста голям просвет и е по-подходящ за преспи, кални пътища и т.н.
За ръчни или автоматични скорости също много е спорено и съвета ми е да си избереш онова, което повече те радва лично теб. И двата типа трансмисия си имат своите предимства и недостатъци, така че е въпрос на лично усещане. Покарай и двата вида и си избери този, който би паснал на твоя стил на каране и нужди.

Успех с търсенето на твоя екземпляр и да се похвалиш в най-скоро време.

Благодаря за мнението.

Не ходя толкова често по черни пътища, единствено посещавам планински не асвалтови пътища, но са си пътища. Също така ми се иска да е надеждна, ще е използвам като семейна.
Относно двигатели много благодаря за мнението и аз се бях насочил към 2.0R защото е с повече мощност. Само незнам какъв разход ще ми даде градско надявам се да не е повече от 12/100 :-~ .
Аз също много се заглеждах по Outback, но не ми се иска да е комби, бих предпочел седан версията. Легасито много ли е ниско или напълно нормално, няма да задира всяка една неравност?
Седан-а има ли бързи и бавни при автоматичната скоростна кутия?
За момента още разглеждам, но найстина май ще си закупя Субару.

Пет Мар 09, 2012 9:52 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Бързи/бавни - само комбита с ръчни скорости.
Според официалните данни 2,0R харчи малко повече от 2,5.

Пет Мар 09, 2012 10:01 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
А имат ли някаква съществена разлика между седан и комби варианта на Legacy 2004. Много се чудя дали да е седан или комби.
А какво Ви е мнението за алтернативния модел Outback, защото там вече комбито като че ли е по-красиво :) .
Има ли голяма разлика в поддръжката на Legacy и Outback, като цяло.

Пет Мар 09, 2012 3:15 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Прочети цялата тема, по назад е писано за това.

Пет Мар 09, 2012 4:27 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр <  1, 2, 3  >