Правила за пускане на обяви в раздела

Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.

Отговори на тема стр <  1, 2, 3, 4  >
 Регистрация в КАТ - преглед на спирачната система при AWD 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 463
Автомобил: XV 2018 1.6Comfort AT
Рейтинг: 164
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Няма ли някой който да си е купувал ново субару от магазина,да сподели.
Ако наистина е толкова сериозно би трябвало да те предупредят,та нали това е първото място на което отиваш след като им изсипеш една торба пари.
Аз нямах и хабер като минавах КАТ,само едното момче ми каза "аа добре си я оставил на N" и "сега трябва само едни джанти да и сложиш и си готов".

Сря Мар 07, 2012 8:02 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1880
Автомобил: Forester 2.0
Рейтинг: 133
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Имам един приятел, който работи в сервиз с един рудан (колело) :giggle: , та му казвам, че моята не може да минава от там.
Отговора беше: - Мъди.... ROFL , изключи му единият рудан. :giggle:
Аз му отговорих подобаващо: - В Мадан се е родил един коч с четири мъди, ха го накарай да се празни с единият рудан... ROFL

Сря Мар 07, 2012 8:31 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 65
Автомобил: Subaru Outback H6 3.0R, 2006
Рейтинг: 38
От звездите одобрен
Отговори с цитат
PitM, дори не е нужно кой знае какво преоборудване в КАТ - чисто и просто едните колела трябва да са се качат на ролки свободновъртящи се ролки или да те вдигнат на крик.

Сря Мар 07, 2012 10:15 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1254
Автомобил: 2010 Mercedes E350 CDI 4Matic
Телефон: 0887999499
Рейтинг: 162
Отговори с цитат
Yco написа:
Имам един приятел, който работи в сервиз с един рудан (колело) :giggle: , та му казвам, че моята не може да минава от там.
Отговора беше: - Мъди.... ROFL , изключи му единият рудан. :giggle:
Аз му отговорих подобаващо: - В Мадан се е родил един коч с четири мъди, ха го накарай да се празни с единият рудан... ROFL

Много често изобщо не разбирам какво пишеш ROFL :beer:

Сря Мар 07, 2012 10:17 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 60
Рейтинг: 15
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Здравейте,

В крайна сметка се оказа, че не са много читавите пунктове с възможност за AWD автомобили.
Аз лично ходих в индустриалната зона в захарна фабрика, ул. 2030, пряка на кукуш.
Пункта е нов, евтин - 36 кинта за AWD и момчетата са много печени.
Другият пунт, който мога да препоръчам е в сервиз Алком, но там искат и платежно за платен данък.

Съб Мар 10, 2012 9:34 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 263
Автомобил: subaru leone,mercedes-benz C-180
Телефон: 0878347326
Рейтинг: -27
Кофти...
Отговори с цитат
Здравейте
Днес минах техн.преглед и там където го минах стенда им става и за 4х4 автомибили
Тва се намира срещу Алати (ул.Мургаш 3,Велико Великов-052 50 20 11,0886 906 953,0896 693 881)
Дано ми е полезна информацията поне за колегите от Варна

И все пак внимавайте значи казах на Миро и не само за кво иде реч Миро каза че ръчната била отпред а не отзад а друг ми каза че било нормално нали като се качи на валовете както беше днес едното колело да върти напред а другото назад което било ок за 4х4 я дайте съвет

Но човека там ми каза че няма проблем за 4х4 и че валовете му били пригодени,но и ми каза,че ръчната ми не бачка та аз нищо не разбирам я кажете ВИЕ

Пон Мар 12, 2012 6:10 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 18
Автомобил: Sularu OUTBACK 2.5i '99
Телефон: 0899270211
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Има ли някой колега от Русе да каже при регистразия в КАТ Русе каu стои въпроса с AWD стенда - има ли и изобщо как се минава прегледа за регистрация на такива колици. Аз ще регистрирам там един Аутбек и ми се ще да съм подготвен предварително. Също предварително благодаря за отговорите :) Освен това пак за Русе къде има пунктове за ГТП със стенд за AWD (с два вала).

Вто Мар 20, 2012 11:48 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 65
Автомобил: Subaru Outback H6 3.0R, 2006
Рейтинг: 38
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Привет,
вече съм горд собственик на Outback, минах безпроблемно в КАТ - като видяха че е Субару пропуснаха валяците.

Сря Мар 21, 2012 1:07 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1880
Автомобил: Forester 2.0
Рейтинг: 133
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
CusE написа:
Привет,
вече съм горд собственик на Outback, минах безпроблемно в КАТ - като видяха че е Субару пропуснаха валяците.

А козируваха ли без шапки по новите разпоредби :giggle:

Сря Мар 21, 2012 1:25 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 294
Автомобил: subaru leone coupe
Рейтинг: 2
Нов фен
Отговори с цитат
1800-leone написа:
Здравейте
Днес минах техн.преглед и там където го минах стенда им става и за 4х4 автомибили
Тва се намира срещу Алати (ул.Мургаш 3,Велико Великов-052 50 20 11,0886 906 953,0896 693 881)
Дано ми е полезна информацията поне за колегите от Варна

И все пак внимавайте значи казах на Миро и не само за кво иде реч Миро каза че ръчната била отпред а не отзад а друг ми каза че било нормално нали като се качи на валовете както беше днес едното колело да върти напред а другото назад което било ок за 4х4 я дайте съвет

Но човека там ми каза че няма проблем за 4х4 и че валовете му били пригодени,но и ми каза,че ръчната ми не бачка та аз нищо не разбирам я кажете ВИЕ

на леонето стандартно ръчната е на предните колела преди годени един познат го върнаха от преглед да си оправи ръчната /защото я търсеха на задните колелета/и чак след като получиха просветление къде точно е и видяха че работи му разписаха

Чет Мар 22, 2012 12:10 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 3
Автомобил: Forester 2.0 MT ´00
Рейтинг: 10
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Привет колеги!

Радвам се да се присъединя най-после към клуба с моя Форко!
От днес е официално регистриран, та затова и директно в тази тема да споделя, понеже не знаех до последно какво ме очаква в КАТ София.
Така и не разбрах имат ли нови наредби или някаква спец. практика за Субару, но в началото искаха качване на валяците. Набързо споделихме, че е опасно и че дори в книжката е забранено. В допълнение дойде и перманентното AWD и след като служителят се убеди, че няма ръчка за изключване, тестът беше пропуснат.
Обобщено - когато се каже и обясни, няма заяждане и са толерантни хората, та за бъдещите собственици - смело и спокойно напред :))

Поздрави и хубава вечер !

Вто Апр 03, 2012 3:49 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 24
Автомобил: Subaru Legacy 2.0 МТ 99'
Рейтинг: 2
Нов фен
Отговори с цитат
В пловдивския КАТ минах лесно меко казано.Като ме видя един,явно разбиращ, ми каза да ходя направо да си чакам рег.номер.Записа ми номера на рамата и коригира от дизел на бензин(грешно попълнили декларацията),за малко да подкарам Легаси 3 дизелак :giggle:
Имаше само един пред мен , заедно с декларирането горе-долу 25 мин :)

Сря Апр 04, 2012 7:24 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 41
Автомобил: Outback'2004,2.5 MT
Нов фен
Отговори с цитат
Аз минах на валците,дори хубаво ме естваха и нищо не стана.

Чет Апр 05, 2012 8:06 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1217
Автомобил: предишен: Impreza 2.0R
Рейтинг: 140
Отговори с цитат
v_0 написа:
Аз минах на валците,дори хубаво ме естваха и нищо не стана.

Не е задължително нещо да стане на момента. Валците може просто да скъсят живота на някой елемент от задвижването, който най-много са натоварили. Било то трансмисия или диференциал.
Същото е и при тегленето с колесар. Може нищо да не стане, ако дръпнеш колата на някакво късо разстояние. Обаче по ръководство е изцяло забранено да ползваш колесар (изключваме автоматиците с бушона).

Как си ползваш колата си е твое решение. Японците са описали какво трябва и не трябва да се прави, но никой не може да ти каже копче, ако си решиш друго.

сега:
    Daihatsu Sirion 4WD (full-fledged Justy)
 2

Чет Апр 05, 2012 8:45 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 245
Автомобил: '05 X5 3.0d; Outback '99 2.5AT
Нов фен
Отговори с цитат
Ако няма LSD някакво по осите не е ли достатъчно двете колелета на една ос да се въртят в обратни посоки?

С X5-цата след изключване на електрониката минах на такъв стенд и нямаше никакви проблеми. Трябва да мина и с Аутбека обаче та още ровя из нета за мнения... да не вземе да роди нещо...

Пон Апр 30, 2012 11:50 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 237
Автомобил: WRX Wagon
Рейтинг: 195
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
nuke написа:
Ако няма LSD някакво по осите не е ли достатъчно двете колелета на една ос да се въртят в обратни посоки?

С X5-цата след изключване на електрониката минах на такъв стенд и нямаше никакви проблеми. Трябва да мина и с Аутбека обаче та още ровя из нета за мнения... да не вземе да роди нещо...

Ако не намериш специален пункт за ГТП за AWD, другият вариянт за да ти е сейфти прегледа е да ти дигнат колелата които не се въртят на стойка(крик), за да не се изпече централният диференциал.

Между другото при мен при първа регистрация в КАТ София не ме караха да минавам на спирачките а ме пуснаха директно, явно са ги инструктирали за AWD колите.

Нед Май 27, 2012 1:01 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2200
Автомобил: Outback '09 2.5
Рейтинг: 263
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
И мен ме пуснаха при регистрацията, обаче след 1г. на прегледа НЕ, 1 колело напред другото назад. Нямам поражения поне за сега, нямам и ЛСД.

first Love Leone '84 1.8 АТ
Facebook: Medovo Bee Farm

Пон Май 28, 2012 9:23 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 72
Автомобил: Forester
Нов фен
Отговори с цитат
Аз твърдо не бих я качил само на преден или заден мост. Квото щът да правят. Особено пък на технически преглед, аиде де, има и други пунктове.

Вто Май 29, 2012 12:55 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 362
Автомобил: Forester '19 2.5i
Телефон: 885 120 277
Рейтинг: 34
От звездите одобрен
Отговори с цитат
В София на каналите за 4х4 не проверяват спирачките - директно пропускат. Трябва да отбележа, че не могат да проверяват газови!!! който е с внос да си я провери преди това във фирма лицензирана за това - това е цитат!

Чет Май 31, 2012 8:12 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 659
Автомобил: VAZ 21023,OB 05MY 2,5i
Рейтинг: 57
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Току що минах прегледа. Настоях за свободните валове. Зад мен имаше ХС70 и ми казват няма проблеми Волвото си минава като обикновена кола. Пък аз, да де ама на Волвото дупето помага като забоксуват предните пък аз съм с постоянно.

За всеки случай сложих предпазителя да остане само на предно. Качихме я на валовете и тест, предни, задни и после не може да излезе, щото въртят само предните а те в момента са на свободните валове. И сега какво ще бутаме ли? - извадих бушона и колата излезе от раз.
После като се разговорихме стана ясно че нашите колите са голяма екзотика и даже в пунктовете не са наясно. Обещах им копие от документацията как трябва да минава Субару при тест спирачки. Но има ли LSD никакви валове с противоположно въртене.
В заключение не трябва да се експериментира, а както е указано в документацията. Пунктовете не си поръчват свободни валове че струват 500 лв. и на всеки 2 години минавали тест за по още 200 лв. На този аз бях първия дето ползваха тези валове.

Съб Юни 02, 2012 9:22 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр <  1, 2, 3, 4  >