Темата е заключена, не можете да променяте постове. стр <  1, 2, 3, 4, 5 ... 13  >
 Dacia Duster нов - Forester не_чак_толкова_нов ? 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 148
Автомобил: Subaru Forester SH 2.0 MT
Рейтинг: 60
Субару ФеноменСубару Феномен
@mytko: Мерси. За дизела - да, така е - само нещо над 80 хил. км може да се вземе за сумата с която разполагам. Което всъщност не би трябвало да е кой знае какъв проблем за един читав дизел - тъкмо се е поразработил :idea:

А за останалите мнения - не, не съм забравил, че съм във форум на Субару :good:
:beer:

Пон Мар 12, 2012 11:11 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 64
Автомобил: Subaru Outback 2.5 2024
Рейтинг: 4
Нов фен
Няма subaru boxer двигател, за който 80к км да са проблем. Търси си дизелов Форестър и я остави тази Дачия с емблема на отварачка за бира ROFL
Ама то и в бензинов да скочиш няма да сбъркаш де :giggle:
Огледай обявите в mobile.de и autoscout24.de за да се ориентираш горе долу за тези пари какво може да вземеш.
Лично мнение е че ако се ориентираш към предишното поколение на Форестър до 2007 за до 13-15к евро можеш да намериш кола на малко киломерти в отлично състояние пък и ще ти останат пари.
Хвъли едно око и на outback-а, който също е вариант.

Вто Мар 13, 2012 1:34 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 773
Автомобил: FORESTER SH
Рейтинг: 67
@Liv Дъстър имат ли форум някъде? Питай и там.Може пък да знаят хората повечко...

Вто Мар 13, 2012 1:50 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 132
Автомобил: Subaru Outback 3.0, 2007
Рейтинг: 19
Приятел всеки ден
Колкото и да четеш и да мислиш, накрая пак ще стане както в онзи виц - "И коя си избра?", "Ами русата!" (разбирай Subaru). Говорим за имидж, @Liv! :)

Вто Мар 13, 2012 8:48 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 463
Автомобил: XV 2018 1.6Comfort AT
Рейтинг: 164
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Като ходих в германия за моя форестър,имаше такива от модела 2005-2007,за 15000 евро със газово,от сервиз Субару 2-ра употреба а изглеждаха като нови,такива коли най често се продават и със пълен резервоар.

Вто Мар 13, 2012 9:03 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

@sk67: Имат форум, да, изчел съм доста неща там и съм що-годе запознат с положението. В интерес на истината за Дачията знам доста повече технически детайли в сравнение със Форестъра. Но всичко е въпрос на време, търпение... и Гугъл :D

А последните дни започнах да забелязвам Субарутата по пътищата .. Видях един Outback 3.6 на бул. Черни Връх (София) - внушителна машина ...

Вто Мар 13, 2012 9:57 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1254
Автомобил: 2010 Mercedes E350 CDI 4Matic
Телефон: 0887999499
Рейтинг: 162
Liv написа:
Видях един Outback 3.6 на бул. Черни Връх (София) - внушителна машина ...

Което няма как да се каже за нито една дачия никъде по света... :D

Вто Мар 13, 2012 10:15 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Не виждам бутон за оффтопик затова ще карам направо :cool: -
защо на официалния сайт (subaru.bg) Tribeca я няма предложена като модел ..?!

Вто Мар 13, 2012 10:19 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 1340
Рейтинг: 426
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Колега, каквото и да решиш, избора е твой. :good: За тези парички които си подготвил, можеш да си вземеш много добър екземпляр. А за Дачи, си запазвам коментара. :facepalm: Миналата година имахме една дилема с един приятел.Реши да си купува кола от магазина.Спрял се беше на Mercedes GLK и Subaru Forester. Цената не влияеше в избора. Отидохме в Балкан Стар и метнахме хората с въпроси (всичко каквото се сетиш). И накрая ни пита мениджъра:-Други въпроси? А авера:-Двоумя се между Мерджана и еди си какво Субару. Човека се доближи до нас и в прав текст ни каза: -Ако искате КОЛА, отидете в Субару и си вземете каквото ви харесва. Направо паднах.Вместо да рекламира тази всеизвестна марка Марцедес.... :lipseal:
П.П. Смятай колега @Liv, като видиш и чуеш STI.
П.П.П.Трибеките по принцип са за американския пазар. Доскоро се продаваха и в БГ. Но май са ги спрели за продажба в Европа, или може да има друга причина.
А виждам че в профила ти харесваш стари, но корави коли...Отговора е в посланието. ;)

Вто Мар 13, 2012 10:23 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 886
Автомобил: Subaru Forester 2.0D 2H(Мечо)
Рейтинг: 266
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Колега, карал съм ново Рено- пълна трагедия, а след 5 години направо грохна!!! Колата сега е на 80000 и се чудя как съм се излъгал да я купя! Сравнението между двете марки е немислимо. Естествено Дачията ще ти е по-евтина, но ние сме тук в този Форум по друга причина - цената е последна. Кефа цена няма и ще го разбереш , когато подкараш едно от нашите зверчета!

Вто Мар 13, 2012 11:00 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

@tony: Ясно. Може би това (че ги няма официално) е и причината за доста бройки налични по разните сайтове за продажба. Или пък нещо да не са дефектни или лабави на фона на другите модели ROFL .

Пак оффтопик: видях, че Митака е местния Субару гуру, даже имаше за продажба разни екземпляри със неговия (?) фирмен сайт на рекламната лентичка под регистрационния номер. Той и Субарута ли продава, освен, че сервизира ?
Сайта му е в ремонт, та не се разбира...

Вто Мар 13, 2012 11:01 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 1340
Рейтинг: 426
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Въпроса ти е към колегата agent dust. Попитай го на ЛС. :)

Вто Мар 13, 2012 11:15 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Не продава коли. Но, ако има такава лента, вероятно е поддържана там, което може да се смята за плюс. Освен това, ще я познават там колата и като я закараш на оглед ще ти дадат инфо.

Вто Мар 13, 2012 11:18 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

@six_stars: Мерси.

Загубих се в съкращенията. Със сигурност SH поколението има VDC серийно (това доколкото разбирам е Субарувското ESP :idea: ). За задно LSD и VTD вече малко се пообърках ... Само 2.5 ли имат едно от двете / или двете ..? Доколкото разбрах VTD ползват сензорите на VDC-то и са със сигурност серийно във Трибеките, но за Форестърите ..?

А в крайна сметка с тези трибуквени съкращения ме побъркват - маркетингови трикове до безкрай. Хем, "идвам" от IT индустрията и трябва да съм им посвикнал..

И благодарско за всички изказали мнения до сега :beer:

Сря Мар 14, 2012 10:13 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Не, колега, VDC и VTD са две съвсем различни неща - VDC наистина е нещо като ESP - ползва датчиците на ABS, следи педала на газта (колко е натиснат), колко и накъде е завъртян волана, G сензор и т.н.
VTD е друго - Variable Torque Differential - среден, който се монтира на всички 5ЕАТ кутии, както и на някои 4ЕАТ - мисля, че кода на трансмисията е TR и TZ, но не съм убеден.
LSD не е любимия наркотик на хипи движението, а е Limited Slip Differential - при Субару се слага отзад - при всички 5ЕАТ и всички турбо двигатели.

Сря Мар 14, 2012 10:50 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Да, ясно, питах за това къде ги слагат и къде не във Forester-ите, мерси. За VTD-то четох в листовката на Трибеката (че и за нея почнах да се оглеждам :bow: ), че преди да се намеси е 45:55 (преден/заден), а после - божа работа :D
Гледах клипчета за LSD на едни чехи. Бяха си наслагали на една поляна дървени бабунки, така, че да застават лесно на кантар. Нещо надписите не бяха много ясни, но според мен едните бяха без LSD, защото доста побуксувваха (даже не можеха да преодолеят кантара). Та определено си струва.. но това мисля е говорено доста из тукашните подраздели на форума..

Намерих из нета една много яка класация за това, коя система или група от системи е "най-добра", та тя е следната:
1. DCCD with Front and Rear LSDs - WRX Sti
2. VTD - 4EAT on WRX and 5EAT on Outback XT, Outback 3.0R and Legacy GT
3. Active AWD with Rear LSD: 4EAT on Outback 2.5i
4. Depends on what you need more? proactive AWD system or the Rear LSD (if offroading)
- Active AWD without Rear LSD: 4EAT on Impreza 2.5i, Legacy 2.5i and Legacy 2.5i Ltd
- Continuous AWD with Rear LSD: 5MT on WRX, Legacy GT, Outback 2.5i, Outback XT and 6MT on spec.B
5. Continuous AWD without Rear LSD: 5MT on Impreza 2.5i and Legacy 2.5i

В класацията нарочно не са дадени Форестърите и Трибеките

Сря Мар 14, 2012 10:58 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Здравейте,

Последни 2 въпроса и се надявам да мирна после ](*,)
1. Повечето Форестъри на пазара са без VTD и LSD. Не знам доколко силата на LSD e надценена (според мен не е :idea: ), но "постните" Форестъри потентни ли са ? Няма да тръгна на офроуд с тази мисъл, просто 2 пъти да ми се наложи да ме изкара от някаква гняз и да не ме остави на пътя..
2. За 4АТ трансмисията - не са ли мааалко - само 4 скорости ? Дългите скорости не водят ли до доста увеличен разход, шумен двигател,...?

Мерси за пореден път :beer:

Чет Мар 15, 2012 9:04 am
Върнете се в началото
Профил
Active AWD
Аватар

Постове: 551
Автомобил: Subaru
Рейтинг: 171
Liv написа:
1. Повечето Форестъри на пазара са без VTD и LSD. Не знам доколко силата на LSD e надценена (според мен не е :idea: ), но "постните" Форестъри потентни ли са ? Няма да тръгна на офроуд с тази мисъл, просто 2 пъти да ми се наложи да ме изкара от някаква гняз и да не ме остави на пътя..

То ако си тръгнал да засядаш - надали ще ти помогне кой знае колко която и да е от двете системи. Всъщност първото не е система, а един прост редуктор. Добрия шофьор и без тези системи ще издрапа, а лошия - и с тях пак ще си затъне доволно. Надали това ще е някакъв решаващ фактор точно в този момент.

Liv написа:
2. За 4АТ трансмисията - не са ли мааалко - само 4 скорости ? Дългите скорости не водят ли до доста увеличен разход, шумен двигател,...?

Всъщност, в зависимост от гледната точка, може да се каже, че скоростите са 8(при SportShift).. Единствения проблем е, че при каране например със 120-130 на баир, на 4-та се губи мощност, и най-често се налага да се сваля 3-та за да поддържа скоростта, което е свързано с повишен разход. При 150-160 го няма тоя проблем, там 4-та е над 3500 оборота и си има мощност. Но опираме до проблема с разрешената скорост :)
А самата 4-та е с по-малко предавателно число на трансмисията от 5-та на ръчката и разхода е по-нисък, стига пътя да позволява постоянно каране на 4-та. Както бях писал в една друга тема - вече три години и половина продължавам да търся предимствата на ръчната пред автоматичната кутия, и все ми бягат.. не ги намирам все още.

Чет Мар 15, 2012 9:55 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Как така при спортшифт скоростите са 8?

Чет Мар 15, 2012 10:04 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 273
Автомобил: Субару Джъсти 1.3 4WD '96
Рейтинг: 9
Разчитай на мен
Колеги не ме яжте :cool: Ще разводня написаното до тук, за което сори. Прочетох заглавието на темата и се шашнах: Duster vs. Forester :swear: @Liv по-равностойно според мен ще е Yeti vs. Forester. Лично аз доста ги харесвам, а и чехите са добри в това перо на индустрията.

Чет Мар 15, 2012 11:12 am
Върнете се в началото
Профил
Темата е заключена, не можете да променяте постове.  стр <  1, 2, 3, 4, 5 ... 13  >