Темата е заключена, не можете да променяте постове. стр <  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 13  >
 Dacia Duster нов - Forester не_чак_толкова_нов ? 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 148
Автомобил: Subaru Forester SH 2.0 MT
Рейтинг: 60
Субару ФеноменСубару Феномен
@Becko: Не се шашкай :giggle:

Yeti са с нисък клиренс, грозен вид (напълно субективно) и возят супер стегнато (отчасти субективно). Иначе си спомням, че бяха печелили разни награди из Европата, за най_добър_нам_кво_си ..
Поздрави

Чет Мар 15, 2012 11:17 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 2311
Автомобил: EA839,MA1.20
Рейтинг: 506
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Не може при избор на кола да се мисли само супер прагматично, т.е. колко струва, точно с какви екстри е , колко харчи, колко се обезценява и т.н. То в такъв случай никой няма да си купува премиум или спортни коли . Трябва да се взима в предвид и фактора удоволствие от карането на една кола, фън както го наричат, който е много субективен, но постоянно важен след като вече си направил своя избор. В този смисъл Дачията я нама никаква, мился че това е неоспоримо, по зле са може би само Нивата или новите китайски имитации на коли. Освен това дилемата е дали да се вземе нова Дачия или Форестър на 2-3 години и на около 50000 км, който реално е технически също почти нов. Не виждам обективни причини следващите да речем 5 години едната или другата кола да се представят зле като техника и издръжливост. За мен разумния избор е ясен, най-малкото като сравниш двете коли като сигурност, пасивна и активна, Дачията тук пак изоставя драстично. Освен нека погледнем и прагматично на нещата и си мисля, че най-малкото след 5 години Форестъра пак ще има по-висока цена и ще се търси повече от феновете на марката.
Успех с избора.

Чет Мар 15, 2012 11:40 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 129
Автомобил: trabant-impreza
Рейтинг: 4
Нов фен
Liv написа:
@Becko: Не се шашкай :giggle:

Yeti са с нисък клиренс, грозен вид (напълно субективно) и возят супер стегнато (отчасти субективно). Иначе си спомням, че бяха печелили разни награди из Европата, за най_добър_нам_кво_си ..
Поздрави

Че е ниска ниска е.Гледах веднъж по някоя от българските телевизии,тест драйв и представяне на марката.То бъкано с електроника има едно голямо кръгло копче с много полжения.За сняг ,кал,лед,макадам,за мокро кой знае за кво още направо космически кораб.Ако се счупи недай си боже слизаш ,може и да не заключваш и отиваш да търсиш трактор.

Чет Мар 15, 2012 12:04 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1880
Автомобил: Forester 2.0
Рейтинг: 133
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Румънски тунинг, ...сега замяса и на Кайен, казва един от майсторите...пускай статия и в Porsche форума.... ROFL

Чет Мар 15, 2012 12:10 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Нов фен
Yco написа:
Румънски тунинг, ...сега замяса и на Кайен, казва един от майсторите...пускай статия и в Porsche форума.... ROFL

В този вид мноо хваща окото ,даже и дъждовна вода ще се събира по покрива :D Ама аз не бих си го купил..... П-П Да си го карат така руманягите,за нас е СУБАРУ

Последна промяна 2T POWER на Чет Мар 15, 2012 1:25 pm, променена общо 1 път

Чет Мар 15, 2012 1:12 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 273
Автомобил: Субару Джъсти 1.3 4WD '96
Рейтинг: 9
Разчитай на мен
А относно Нисан, Митсу, Тойота, Хонда и Мазда? Говоря за автомобилите от класа на Форковците. Иначе Сузитата имат един много готин модел, Екуатор май се казваше. Витарите са ясни-бяха супер джипки, но новите...Гледам тук-там и Хюндай-ите ги хвалят :pardon:
П.С. За мен Субару си е Субару. Просто се опитвам да насоча колегата обективно :) По-точно сам ще се насочи към съзвездието ;)

Чет Мар 15, 2012 1:22 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 178
Автомобил: Subaru Forester 2008 2.0 TD
Рейтинг: 22
Приятел всеки ден
По някое време се отказах да чета всички мнения по темата ама да се изхвърля и аз тука:
- Като човек който кара форестър дизел и има малко дете мога да изтъкна по-голямото купе на форкото! За мен това е доста важно качество на семейният автомобил.
- Относно офетрите - Аз моя го взех точно по такъв начин. На 50 000 км. за 35000лв.
- Разхода е от 7 до 12 л./100км. - както ти го искаш.
- Ако икономичната част на нещата надделява взимай Дъстера, обаче да знаеш че икономията е майка на мизерията. А и в крайна сметка един живот се живее, както и "евтиното излиза скъпо" и дрън-дрън ... колкото искаш.
- за примера с такситата искам да кажа че там цената е определяща! Едно радио такси излиза на горкия ЕТ "Киро Грипа" (примерно) окло 2.5 х цената на нов автомобил! А и какъв е смисъла да караш лъскаво такси като пак ще му се вземе здравето (освен ако не си някоя "копърка").

А иначе дилемата е лесно разрешима. Направи едно кръгче с Дъстера, а после после влез с газ в някой завой с Форко-дизелак и си готов ;)

Успех с избора
П.С. Харесва ми начина по който избираш. Аз за съжаление съм доста по-импулсивен. Благородно ти завиждам. Но знай че нуждата от чувство за сигурност и това да пресметнем всичко ни осакатява и лишава от прекрасните нещата който се случват на друг тип хора.

:beer:
 5

Чет Мар 15, 2012 2:13 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 273
Автомобил: Субару Джъсти 1.3 4WD '96
Рейтинг: 9
Разчитай на мен
LordDread написа:
П.С. Харесва ми начина по който избираш. Аз за съжаление съм доста по-импулсивен. Благородно ти завиждам. Но знай че нуждата от чувство за сигурност и това да пресметнем всичко ни осакатява и лишава от прекрасните нещата който се случват на друг тип хора.

:beer:

Ей това е приказка :good: Аз също купувам импулсивно. Имам някои грешки, за които съм си патил, но всичко останало само ме радва.

Чет Мар 15, 2012 3:07 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Румънски тунинг, ...сега замяса и на Кайен
Доста плюеха Дъстърите, особенно на лосови тестове (вдигаха яко гуми), сега имат опционално ESP (+800 лева беше някъде) и май е по-добре работата. При Форестърите SH (за предните поколения не знам) VDC-то си е серийно, което е добър плюс, и поразчетох, че настройката му е по-скоро спортна т.е. намесва се късно и полекинка..

Освен това дилемата е дали да се вземе нова Дачия или Форестър на 2-3 години и на около 50000 км, който реално е технически също почти нов.
Тя дилемата лека полека се разплита... Тряба да се тестдраивне Форестър като следваща стъпка, ще взема да ги пробвам Субару Трейдинг .. Или някои от форумците срещу питие от алкохолен характер (или каквото друго пие) :beer:

мога да изтъкна по-голямото купе на форкото!
По-високо е купето на Форестъра при еднакъв просвет, което явно създава повече обем и свобода..
Иначе багажния обем на Форестъра (450л) е по-голям със около 40ина литра от този на 4x4 Duster-a (4x2 e с по-голям от този на 4x4 версията).

Малко взе да оффтопясва работатата, ама нейсе ... На мен не ми харесва това моето. Няма да разправям истории защо трябва да премислям нещата (с две думи щото няма кой да ми помогне като си го "втъкна" собственоръчно ROFL ) . Но пък от друга страна (т.е. точно обратната страна :pardon: ) се явяват не по-малко парадоксалните ситуации на "джип за >100К" лева пред санираната панелка.

Чет Мар 15, 2012 3:25 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Преди 1-2 години на пловдивския панаир имаше томбола заедно с билета, та и той последния нареден между фордове и ситроени разни. Бях със синът ми и попълних томболата, като отбелязах баш него (Duster - 1.6 L, 105 к.с. бензин 4x2 H0 2 16E E5 - 20,590 лв.) на първо място, сиреч повече пара ще му взема от продажбата, че изглеждаше по-голям. :giggle: Та синът ми ме попита, к'во ще го правиш задръстера ROFL ако ти се падне?- Отговорих му, че ще го продам на половин цена...отново въпрос последва:
-Че кой ще го купи? (вече гордо возил се и карал SF) - Сложен въпрос ми се падна, казах си аз. ](*,)
Строг отговор от мен последва:
- Все още се намират будали в България, но ако трябва, като добри търговци ще смъкнем малко от цената. :giggle:

Чет Мар 15, 2012 4:09 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 2311
Автомобил: EA839,MA1.20
Рейтинг: 506
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Почвам да си мисля, че тази тема си е за офроуд форума.

Чет Мар 15, 2012 4:39 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 178
Автомобил: Subaru Forester 2008 2.0 TD
Рейтинг: 22
Приятел всеки ден
Аз така ги виждам нещата:
Изображение
Need to try!
Изображение
Try to need...

Чет Мар 15, 2012 5:09 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Ами, при мен се прокрадва червеят на съмнението, за рекламна тема за Задръстера.... :giggle: , един бърз поглед по темата, ще ви отвори очите, доброто познаване на недостатъците му ....( http://fakti.bg/avto/3896-problem-sys-s ... cia-duster )
Каквото повикало - такова му се и обадило... :giggle:

Чет Мар 15, 2012 5:09 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Ами, при мен се прокрадва червеят на съмнението, за рекламна тема за Задръстера.... :giggle:

Колега, това не го разбрах. Фен бях/съм на стари Ситроени (разбирай <2000 година, някои доста по-стари), нямам нищо общо с Дачиа (може би и никога няма да имам :shock: ). А това, че съм чел за недостатъците на тази или онази кола, си е плод на вроденото ми любопитство и придобит прагматизъм.

П.С. Извинявай ако не съм те разбрал правилно

Чет Мар 15, 2012 5:26 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1021
Автомобил: Legacy 2.5 MT, 03
Рейтинг: 246
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Такива теми вече има в почти всички авто форуми :) Колега, в двата случая ще изхарчиш над 30 хил.лв , които не са никак малко пари. За да останеш удовлетворен от покупката и да не съжаляваш след това, тествай двете коли! Форестъра като разходи за поддръжка няма да е кой знае колко по-скъп. Разходът на гориво също е еквивалентен.

В единия случай ще имаш "фенска" кола , която ще обичаш и ще караш с усмивка. В другия ще имаш просто "превоз" за семейството. В този избор никой не може да ти помогне. Въпрос на лични чувства.

С други думи ако автомобилите са ти хоби и шофирането не е само задължение сам ще разбереш на къде клонят везните. Ако ти е нужна просто кола, за която да не мислиш много и не желаеш да обременяваш съзнанието си с нея, то в този случай везната е в обратната посока.

Чет Мар 15, 2012 5:34 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Liv написа:
Колега, това не го разбрах. Фен бях/съм на стари Ситроени (разбирай <2000 година, някои доста по-стари), нямам нищо общо с Дачиа (може би и никога няма да имам :shock: ). А това, че съм чел за недостатъците на тази или онази кола, си е плод на вроденото ми любопитство и придобит прагматизъм.
П.С. Извинявай ако не съм те разбрал правилно

Много е добре, че сме на едно мнение, навремето, като си купих москвича, след пет години излязоха първите дачии, след 10 години аз пак си карах москвича, ама взех да не срещам дачиии.... :giggle: .Да не стане същата работа и с този мъртвец... ROFL

Чет Мар 15, 2012 6:00 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Нов фен
Ицо точно така беше +1 :good: Незнам дано за тези 30000лв,дето ги искат да изкарат повече Дъстърите

Чет Мар 15, 2012 7:10 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 886
Автомобил: Subaru Forester 2.0D 2H(Мечо)
Рейтинг: 266
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Liv, искам понякога да имам твоя прагматизъм! Аз действах интуитивно и емоционално- дори тест драив не направих ! Запалиха ми Форко дизел и ... НЯМА ТАКАВА МУЗИКА. Прилича на тихо мъркащ(хъркащ) тигър ROFL . Пасна ми идеално купето и интериора- насечено-овални форми, мъжкарски! Когато вече го подкарах моя Мечо , сигурно доста тъпо съм изглеждал с ухилената си самодоволна мутра.

Чет Мар 15, 2012 8:15 pm
Върнете се в началото
Профил
Напуснал форума
Аватар

Постове: 1100
Автомобил: Legacy 2,0 AT
Телефон: 0889808309
Рейтинг: 323
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
http://www.youtube.com/watch?v=mCsPwN42_F4

http://www.youtube.com/watch?v=P21lwEYY ... creen&NR=1

Чет Мар 15, 2012 9:28 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 11
Автомобил: Forester 2.0ТD XS 6MT
Рейтинг: 0
Нов фен
mirovarna написа:
Liv, искам понякога да имам твоя прагматизъм! Аз действах интуитивно и емоционално- дори тест драив не направих !.....

:good:
и аз като Миро направих избора си "интуитивно и емоционално" ...
чудих се за Пасат синхро , Шкода скаут и т.н.... един прекрасен ден на едно кръстовище видях един до друг Форестър и Скаут.. :shock: :-~ каква разлика само ... и след месец вече бях Горд собственик на Форестър :cool: :cool: и вече година и малко си го карам и все повече се убеждавам във правилния си избор - Надеждност и сигурност на колата това е истината за мен :bow: :bow:

Успех в избора

Чет Мар 15, 2012 10:32 pm
Върнете се в началото
Профил
Темата е заключена, не можете да променяте постове.  стр <  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 13  >