|
Страница 1 от 1
|
|
Нов собственик на Легаси IV 2.0, 2004г. с няколко въпроса.
| Автор |
Съобщение |
|
ohluva
Регистриран на: Нед Дек 11, 2011 11:54 am Постове: 24 Местоположение: Sofia
Автомобил: Tribeca 2008, 3.6, USA
Рейтинг: 13
|

Здравейте колеги, от известно време и аз съм горд собственик на Легаси IV 2.0, 2004г. Докарах го на собствен ход от Испания, от където го взехме на доста добра цена. Колко добра ще се окаже, ще видим накрая  Имам няколко въпроса, на които не намирам отговори с търсачката, и ще се радвам някой да помогне ако се е сблъсквал с тях. Колата има някой малки, но дразнещи проблеми които мисля да почвам да човъркам, тъй като времето се стопли, щото до сега при -20 градуса някак си не е оферта да ремонтираш каквото и да е на открито  Та дребните проблеми са: 1.Не ми свети дисплея на часовника. (така я взех) Видях, че има няколко модела които се различават външно по копчетата, та моя от дясно е с -,+, SET, от ляво DIM, DISP. Всички бушони са здрави, но дисплея не свети. Интересно, че копчето DIM работи и димва цялото табло при включени фарове. И нещо според мен което може да е свързано с проблема, по време на големите студове една сутрин при -20 градуса когато пуснах парното дисплея на климатроника изобщо не светна (както този на часовника), но вентилатора си задуха и така си карах. По обяд като се постопли и я запалих пак и пуснах парното всичко си беше ок, дисплея светеше. 2.Климатроника от дясно духа винаги студено, независимо от настройките. При зададени 32 градуса струята продължава да е студена, докато от ляво си е топла. Колата не е с двузонов климатроник. Предполагам проблема е в някоя клапа или моторче. 3.Имам един единствен ключ, и скоро като се опитах да отключа колата с него не стана. Пъхам ключа в ключалката, но не се върти на никъде. Това е много кофти ситуация ако ти откаже централното примерно или падне акумулатора по някаква причина - няма влизане в колата. Може ли ключалката на вратата да се пипне и да почне да се отключва с въпросния ключ, за да не сменям ключалки, ключове и т.н. Искам също да питам за цени на тампони за този модел, защото потропва отпред и така на първо гледане ще са тампони. Също и за отзад, като влизам по дупките (къде ги намирам и аз тези дупки по нашите хубави пътища  ) задницата бяга на ляво на дясно, евентуално тампони на стабилизиращата щанга? И ако някой може да каже обслужването колко ще дойде (ангренаж, ролки, ремъци). Това е за сега. Има и някой други проблеми които ги причислявам към сериозните, но за тях открих информация из форума (май ще се окаже че и аз съм с прогоряла гарнитура) и ще пиша само ако има нещо непреодолимо. Благодаря ви, Цецо
|
|
|
|
| Съб Мар 17, 2012 11:45 am |
|
|
|
six_stars
Регистриран на: Пон Апр 02, 2007 10:26 am Постове: 1254 Местоположение: София
Автомобил: 2010 Mercedes E350 CDI 4Matic
Телефон: 0887999499
Рейтинг: 162   
|
Честито, колега, със здраве да си я караш! Относно проблемите - при мен, когато е много студено не светва радиото и така, докато се стопли. Работи си, но просто не свети. Ходих на няколко места и никой не се нае да отстрани проблема. Вече му свикнах За часовника, има една тема за часовника на форестъра, потърси я и виж дали проблема не е сходен. Относно ключалката - ключарите могат да ти я пренаредят и да почне да се отключва. Климатроника винаги ли духа студено? Защото са малко странни, на мен много често ми се случва да ссъм на 27-8 градуса и да духа студено, нещо изравняава, духа от едната страна студ, от другата топло, после обратно... За танцуването отзад - пробвай първо с реглаж на задния мост. При мен и при един Аутбек 2 се подобри значително само с реглаж. Ако си от София - при тунела на Люлин има един майстор, който е светнат със субару доста, препоръчвам ти го.
_________________ Всички видове застраховки. Отстъпки за членовете на форума и пълно съдействие за завеждане на щети.
|
|
|
|
| Съб Мар 17, 2012 12:52 pm |
|
|
|
vikifori
Автомобил: Subaru/Forester/Impreza WRX
Телефон: 0892062008
Рейтинг: 5
|
Честито колега и много безаварийни км ти желая За часовника мога да съдействам ако имаш желание защото до преди седмица и моя го направих. Поздрави 
|
|
|
|
| Съб Мар 17, 2012 1:12 pm |
|
|
|
ohluva
|
Сега прочетох темата за часовника на Форестер. Аз моя го свалях и го отварях, но така отгоре, отгоре го погледнах за някакви разпоени елементи. Явно ще трябва да го огледам по-внимателно. Относно климатроника, духа винаги студено от десните духалки. Даже да е на макс топло и да е пуснато да духа само на предното стъкло пак точно по средата струята е разделена - от средата на ляво духа топло към стъклото, от средата на дясно духа студено. Няма да ви казвам какъв студ брах тази зима  от ляво колкото топло влезе от дясно толкова студено 
|
|
|
|
| Съб Мар 17, 2012 4:07 pm |
|
|
|
dif2
Регистриран на: Пет Дек 10, 2010 9:06 pm Постове: 65 Местоположение: varna
Автомобил: outback 2.5 2004
Рейтинг: 0
|
|
Моя дисплей също беше отказал , имаше някъде слаба връзка и гаснеше като мина през някоя дупка. Оправи го Иво във Варненския сервиз на Субару- много им разбират!
|
|
|
|
| Съб Мар 17, 2012 6:10 pm |
|
|
|
limona
Регистриран на: Вто Ное 24, 2009 2:55 pm Постове: 196 Местоположение: София Рейтинг: 6
|
|
Колега,кажи ако искаш колко върви едно такова legacy в Испания,за да знаем колко ни товарят автотърговците тук?
_________________ limona
|
|
|
|
| Нед Мар 18, 2012 12:02 am |
|
|
|
ohluva
|

Ами колега по принцип колите в Испания не са евтини като цяло. Но интересно Субару може да се намери на добра цена, изкачат оферти, защото може би не се кара масово и трудно се продава 2-ра ръка там(там много си обичат Рено, Пежо, Ситроен  ). Колата която купихме ние имаше външни забележки - ожулвания по предната и задната броня и драскотини тук там по боята. Вътре по купето също има някопй малки забележки. Беше на 180000 км (реални, там никой не се занимава с превъртания). Другите проблеми за които съм писал по-горе ги установихме за съжаление на път към БГ, но нямаше нещо фатално и се прибрахме благополучно. Обявената цена беше 4000 евро, като още при срещата успяхме да свалим 200. После се наложи да останем 1 уикенд там, защото заради него (не носеше всички документи с него) не успяхме да я прехвърлим в петък. Та я свалихме още с 200 евро, защото това наше оставане за 3 нощувки не беше планувано и му казахме, че трябва пак да си поговорим за цената. Та цената без застраховки и докарване до БГ стана 3600 евро + един хубав уикенд за нас в Малага, декември месец на около 20 градуса 
|
|
|
|
| Нед Мар 18, 2012 8:57 am |
|
|
|
limona
Регистриран на: Вто Ное 24, 2009 2:55 pm Постове: 196 Местоположение: София Рейтинг: 6
|
Благодаря за отговора и ти желая да си я ползваш с много здраве и късмет! Качи и снимки ако искаш да се порадваме на придобивката ти. С каква скоростна кутия е колата? Какъв разход ти даде по пътя насам? Сподели малко впечатления ако искаш да поразсъждаваме и да си тренираме клавиатурите. 
_________________ limona
|
|
|
|
| Нед Мар 18, 2012 11:59 am |
|
|
|
tarambuka3500
|
|
| Нед Мар 18, 2012 1:15 pm |
|
|
|
ohluva
|
|
Часовника вече работи. Днес се възползвах от хубавото време и го разглобих. Оказа се наистина мъртва спойка на един резистор, но за разлика от при Форестера се пада точно под дисплея та трябваше и него да поразпоя малко за да стигна въпросното съпротивление. Ето и снимков материал:
|
|
13
|
|
| Нед Мар 18, 2012 9:04 pm |
|
|
|
gy74
Регистриран на: Пет Апр 02, 2010 1:36 pm Постове: 674 Местоположение: Бургас
Автомобил: Subaru impreza 2.0R,MY06
Телефон: 0897808143
Рейтинг: 4
|
Честито колега. 
|
|
|
|
| Нед Мар 18, 2012 9:53 pm |
|
|
|
ohluva
|
limona написа: Благодаря за отговора и ти желая да си я ползваш с много здраве и късмет! Качи и снимки ако искаш да се порадваме на придобивката ти. С каква скоростна кутия е колата? Какъв разход ти даде по пътя насам? Сподели малко впечатления ако искаш да поразсъждаваме и да си тренираме клавиатурите.  Пътя от Испания до тук беше 3000 км. и струваше около 500 евро (гориво и пътни такси). Средния разход при натоварена кола и 3-ма човека беше 7/100. Преди да тръгнем от Испания сменихме само маслото и масления филтър. Въздушния го нямаха наличен, а ние нямахме време да чакаме. Така че ако бяхме сменили и въздушния може би разхода щеше да е и малко под 7/100. Скоро ще кача и снимки, за да я видите. Но преди това една автомивка ще трябва, че така не е за пред хора 
|
|
|
|
| Вто Мар 20, 2012 9:12 pm |
|
|
|
limona
|
|
Супер!!! 7 литра на 100 км.разход,с четири човека и багаж мисля,че е доста добро постижение.Това може би би трябвало да означава,че двигателя е в отлично стстояние. С каква скоростна кутия е автомобила?
_________________ limona
|
|
|
|
| Чет Мар 22, 2012 12:22 pm |
|
|
|
Alien Smile
Регистриран на: Пон Дек 12, 2011 11:22 pm Постове: 63 Местоположение: Севлиево/Варна
Автомобил: Subaru Legacy 2.0
|
Колеги помагайте, търся схемата на този дисплей по-горе.Легаси 2004г.е колата. Проблема е,че като извадя контактния ключ и часовника ми не се изключва,започва да грее не може да се пипне. Благодаря предварително. 
_________________ SUBARU--->FEEL THE MAGIC
|
|
|
|
| Пет Мар 30, 2012 8:29 pm |
|
|
|
ohluva
|
|
Странно, по принцип часовника работи само на 1-во положение на ключа (преди контакт) като при контакт освен часовника се пуска и останалата част на дисплея (борд компютъра). Според мен, при теб колега е имало външна намеса от някой "специалист". Не вярвам проблема да е в часовника, защото той не трябва да има ток при изваден ключ. Търси проблема някъде по пътя от ключа до часовника.
|
|
|
|
| Сря Апр 04, 2012 6:25 pm |
|
|
|
Alien Smile
Регистриран на: Пон Дек 12, 2011 11:22 pm Постове: 63 Местоположение: Севлиево/Варна
Автомобил: Subaru Legacy 2.0
|
|
За сега е оправено,отидох при радио-телевизионен техник и според него не е имало сериозен проблем,само почистване,презапояване и най-гнусно било в или под чипа.Работи обаче така загряват едни джаджи с омове на тях ,че не се пипат,това ме притеснява но техника каза ,че така било нормално. Вие ми кажете...
_________________ SUBARU--->FEEL THE MAGIC
|
|
|
|
| Сря Апр 04, 2012 11:16 pm |
|
|
|
|
Страница 1 от 1
|