Отговори на тема стр <  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 157  >
 Някой има ли информация за този Аутбек (обяви и коментари)? 
Автор Съобщение

Постове: 10
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте отново, след като прегледах коментарите и реално се замислих за предишния ми опит със закупуване на автомобил на старо от България, започвам да се съмнявам дали въобще ще намеря нещо свястно на пазара. Мисля си дали не е по-добра идея да ангажирам някой който се занимава с внос на автомобили (имам 1-2 познати) или евентуално сам да не се наема.. Ще ми излезе по-скъпо, може познатите да ме "нахендрят", кой знае... Някои колеги от форума също се занимават с внос на автомобили, ако можете и вие да споделите.. Ще бъда благодарен на всяко мнение.. а и току виж някой има нещо в предвид!

Чет Мар 22, 2012 12:19 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Хвърлям се на нещо по-скъпо и ново. Ако ще е гарга да е рошава. Моля, ако някой има впечатления от този автомобил да напише малко инфо.
http://www.cars.bg/u625999

Чет Мар 22, 2012 12:25 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 8
Автомобил: '98 Legacy 2.5 Limited II
Нов фен
Отговори с цитат
ctposheh написа:
Хвърлям се на нещо по-скъпо и ново. Ако ще е гарга да е рошава. Моля, ако някой има впечатления от този автомобил да напише малко инфо.
http://www.cars.bg/u625999

За продавача има доста информация във форума.

И аз като теб съм се спрял на Outback, но двойката. За съжаление все още не мога да попадна на читав екземпляр.

Чет Мар 22, 2012 8:33 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 636
Автомобил: Outback 2.5AT'03 ; Forester 2.5XT;
Телефон: 0885022272
Рейтинг: 514
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Виж Колега, с добри чувства и малко хумор, ама наистина гаргата е рошава ;) , цялостно бъркаш в мисленето..." на нещо по-скъпо и по-ново", точно обратното е:
1. За тоя Г..з е писано много, а и не малко колеги се напатиха от него;
2.Можбеш и сам да си направиш елементарна проверка - колата е края на 2005 (почти 2006), лепнати са и едни километри под 100 000......реално ако е взета в това състояние в което е представена в момента (А ТЯ НЕ Е ), то трябва да е броил там от където е вкарана - не повече от 6000 евро ....е ми хайде влез в който и да е от популярните сайтове в нета и намери нещо с такива параметри да се продава .....естествено, че няма освен ако не е "шаден" на 50-60%.
3. Мой съвет (като на човек който доста време съм бил в кухнята на автокъщите и тези хора, които в момента продължават да се мъчат да продават в БГ, са ми бивши "колеги" и като човек който продължава да вкарва) е: избягвайте да се занимавате с коли продавани в БГ, особенно Субару ( където на вън се продава или ако се сменя за подобна кола или се е случило нещо и тя идва тука), (никой навън, особенно немец не продава субару или тойота , просто ей така и някой да попадне на сделката на живота си), защото опарването накрая може да Ви излезе доста дебело и на 99% автомобила ще Ви излезе на парите за които е можело да се вземе читав, примерно от Германия ......
Не искам да Ви насаждам....просто съвет, пък ако се вслушате , ми се струва, че е по вероятно да спечелите. Успех и не се подлъгвайте по атрактивни нещица....за да няма ](*,)

Чет Мар 22, 2012 9:59 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 64
Автомобил: Subaru Outback 2.5 2024
Рейтинг: 4
Нов фен
Отговори с цитат
Колега, BatBubi е абсолютно прав. 95% от колите в БГ (не само Субару) са изморени италианки на по 400-500к и повече км спретнати доколкото е възможно.
Ако си търсиш кола в добро състояние най-голям шанс има да я намериш или в Германия или в Швейцария. Швейцария е извън EU, което усложнява и оскъпява нещата така, че съвета ми е ориентирай се към Германия.
Разбира се кола от Германия не е някакво универсално решение на проблемите ти тъй като и там може да се нахендриш здраво на кривия. Виждам, че и ти като мен не си способен да различиш с един оглед добрата кола от кошника затова ти препоръчвам търси си човек, който да ти намери автомобил.
Batbubi е отличник в намирането на добър автомобил, много коректен е и колегите, които карат коли докарани от него съм сигурен, че ще го потвърдят (в това число съм и аз). Силно ти го препоръчвам, но дали той ще прояви интерес е вече друг въпрос.
Все пак е добре да знаеш, че в търсенето на добра кола, която да посреща достойно универсалните ти нужди от автомобил с избора си на Субару си на прав път. :beer:
Успех .. и важното е да не се действа прибързано за да няма ](*,)

Чет Мар 22, 2012 3:45 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
@bat bubi

Колега мерси за информацията, но публикувах обявата и чак тогава видях доста сериозната тема за тази автокъща. В интерес на истината гледах доста обяви от autoscout24.ch и mobile.de и сам се уверих, че цените са съвсем различни и няма как в бг да излизат толкова по-евтини, освен ако не са с проблеми. Следователно въпроса ми е как да постъпя.. разбира се, че нова е най-добрия вариант, но с този ограничен бюджет на този етап е невъзможно, а автомобила освен че ми е мерак, ми е и нужен тъй като старата кола вече не е на разположение, а не искам да правя компромис този път и съм твърдо решен да е SUBARU. Както отиват нещата май сам ще се вдигна с колегата, че знае немски и ще идем до Германия за 1 седмица, на гости на майка му да потърсим нещо, може би ще ми излезе по-скъпо, но се надявам да е по качествено. Другия вариант е да я поръчам на някой от тук с капаро и да ми докарат някой таралясник.. Незнам.. направо се чудя какво да правя.. :-~ ](*,)

Чет Мар 22, 2012 3:56 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5468
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
ctposheh написа:
@bat bubi

Колега мерси за информацията, но публикувах обявата и чак тогава видях доста сериозната тема за тази автокъща. В интерес на истината гледах доста обяви от autoscout24.ch и mobile.de и сам се уверих, че цените са съвсем различни и няма как в бг да излизат толкова по-евтини, освен ако не са с проблеми. Следователно въпроса ми е как да постъпя.. разбира се, че нова е най-добрия вариант, но с този ограничен бюджет на този етап е невъзможно, а автомобила освен че ми е мерак, ми е и нужен тъй като старата кола вече не е на разположение, а не искам да правя компромис този път и съм твърдо решен да е SUBARU. Както отиват нещата май сам ще се вдигна с колегата, че знае немски и ще идем до Германия за 1 седмица, на гости на майка му да потърсим нещо, може би ще ми излезе по-скъпо, но се надявам да е по качествено. Другия вариант е да я поръчам на някой от тук с капаро и да ми докарат някой таралясник.. Незнам.. направо се чудя какво да правя.. :-~ ](*,)

Колегата Bobeck имаше такъв 1-ва ръка и го продаде наскоро заради 3000кубиков - неговият беше син, с ръчка и реален. Пиши му, може колата да се продава още...

Коли с лопата да ги ринеш, няма да се свършат, така че търпение му е майката.

Чет Мар 22, 2012 4:36 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
От Швейцария е малко кофти, не само от факта, че не е членка на съюза, ами и тя се явява нещо като "Калифорнията на Европа" от към еко норми свързани с автомобилите.....тези норми налагат на някой автомобили да се направят доста промени по филтри, изпускателна система и др. ....Вкарвал съм няколко коли от там, и си спомням, че с една Хонда Сивик ядохме голям ......, докато и сменим част от консумативите , т.е. докато нагодим някой, щото нямаше от къде да се намерят .......а иначе, за статистиката - на цената на автомобила, който гледаш от ш***ния БАЙ ПЕТКО, БИ могло да се намери Аутбек , предното поколение, около 2003 с история и добро състояние....но това само за статистиката :-?

Чет Мар 22, 2012 6:26 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте отново, ако някой има информация или някакви впечатления от тази автокъща да сподели мнение. Гледам че редовно публикуват обяви на Субару. Ето тази http://www.cars.bg/u628505 доста ми харесва поне по снимките, а и цената за тази година ми се струва добра с оглед на западните сайтове за продажба на автомобили. Ако някой колега (надявам се в скоро време :)) минава или живее наблизо и има време, моля да сподели мнение, тъй като съм на 250 км, и незнам дали ще си струва да бия пътя. Благодаря предварително!

Чет Мар 22, 2012 11:44 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
...с оглед западните сайтове, цената е доста под здравословния минимум......около 4500-4650 евро от Италия....доста под нормалното, освен ако................ :facepalm:

Пет Мар 23, 2012 8:45 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 41
Автомобил: Outback'2004,2.5 MT
Нов фен
Отговори с цитат
За търговците в Бг. подкрепям с две ръце - пълни Горублянски измамници.Лошото е,че в германия също останаха само цигани,които държат автокъщите.Аз лично си взех Аутбека преди месец от една италианска автокъща и останах възхитен какво получих и на каква цена.Малко по-трудно си намерих транспорт,защото мястото беше криво и имах само една кола,но си заслужаваше.Също съм ЗА Швейцарките.Смятайте транспорт 1000 лв + 10% мито (мисля,че толкова беше)

Пет Мар 23, 2012 9:28 am
Върнете се в началото
Профил
Напуснал форума
Аватар

Постове: 1100
Автомобил: Legacy 2,0 AT
Телефон: 0889808309
Рейтинг: 323
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
bat bubi написа:
...с оглед западните сайтове, цената е доста под здравословния минимум......около 4500-4650 евро от Италия....доста под нормалното, освен ако................ :facepalm:

Колега,прочетох голям част от коментатрите ти,забелязвам,че говориш от първо лице единствено число (както сам казваш,занимавал си се с внос на автомобили и продълаваш да го правиш) ти лично ходил ли си,гледал ли си ги тези автомобили или просто си изливаш мъката с цел да ни предпазиш. Ако си толкова запознат с марката Субару и искаш да бъдеш полезен ,отиди на посочена обява и напиши какво си видял,така предстоящият собственик ще реши какво да прави.А ако искаш да си още по-полезен,четеш какво се търси,направи собсвена тема и почни да вкарваш,читави Субита,за да не се парят настоящте собственици.Настрои се е позитивно и бъди полезен ;)

Пет Мар 23, 2012 9:56 am
Върнете се в началото
Профил

Автомобил: Subaru Forester 2.0 XT 2003
Нов фен
Отговори с цитат
v_0 написа:
За търговците в Бг. подкрепям с две ръце - пълни Горублянски измамници.Лошото е,че в германия също останаха само цигани,които държат автокъщите.Аз лично си взех Аутбека преди месец от една италианска автокъща и останах възхитен какво получих и на каква цена.Малко по-трудно си намерих транспорт,защото мястото беше криво и имах само една кола,но си заслужаваше.Също съм ЗА Швейцарките.Смятайте транспорт 1000 лв + 10% мито (мисля,че толкова беше)

А защо не споделиш какво си взел и на каква цена? Полезно е да се знае такъв директен опит все пак.

Пет Мар 23, 2012 10:03 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Много зависи в Германия с кого се контактува и от каква автокъща се взима даден автомобил, има доста гастери, които държат къщи там и неминуемо тяхните коли са атрактивни , но има и други ....всичко е въпрос на проучване ....грешен подход е човек да се хвърли директно към даден автомобил (колкото и да го дърпа към него), първо се проучва продавача.....

Пет Мар 23, 2012 11:16 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 64
Автомобил: Subaru Outback 2.5 2024
Рейтинг: 4
Нов фен
Отговори с цитат
Колега, 9 годишна кола с газово на 141к км :facepalm:
Явно си се ориентирал към кола от БГ. Приятелският ми съвет в тази ситуация е, не взимай кола на цена равна или близка до целият ти отделен бюджет. Остави си някой лев за непредвидени изненади. Не искам да съм лош пророк и въобще не ти ги пожелавам, но по-добре поне да си подготвен.

Пет Мар 23, 2012 8:16 pm
Върнете се в началото
Профил

Автомобил: Subaru Forester 2.0 XT 2003
Нов фен
Отговори с цитат
ctposheh написа:
Здравейте отново, ако някой има информация или някакви впечатления от тази автокъща да сподели мнение. Гледам че редовно публикуват обяви на Субару. Ето тази http://www.cars.bg/u628505 доста ми харесва поне по снимките, а и цената за тази година ми се струва добра с оглед на западните сайтове за продажба на автомобили. Ако някой колега (надявам се в скоро време :)) минава или живее наблизо и има време, моля да сподели мнение, тъй като съм на 250 км, и незнам дали ще си струва да бия пътя. Благодаря предварително!

Мога да споделя какво видях по тази горе и тази: http://autok1.cars.bg/u575090
Общ оглед отвън - човека с ключовете го нямаше.
http://www.cars.bg/u628505 : най-вероятно е удряна отзад по някакъв начин - задното стъкло не е оригинално и не е особено качествено, стоповете са с отчупени парчета в горните краища. Лявото огледало е счупено. Отпред също има видими ремонтни дейности - капака ми стои не съвсем симетрично, единия халоген е почти нов. Окачването изглежда добре, поне на разклащане, но и отпред и отзад има не малко ръжда.

http://autok1.cars.bg/u575090 : Изглежда по-добре от горната, което някак си е "странно" предвид на километрите ;) Окачването обаче дори само на разклащане е зле - като лодка се поклаща поне 5-6 пъти. Няма мигача на лявото огледало. Не съм съвсем сигурен, но мисля че поне предния капак е боядисван - има определени дефекти които не мисля, че фабрично се "постигат". Халогените изглеждат нови.

Частичен извод (за мен) - без диагностики и пр. - втората би била интересна, ако беше на цената на по-горната :)

Съб Мар 24, 2012 3:36 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 7
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте!

От известно време се заглеждам по Аутбеците и вчера гледах този:

http://www.cars.bg/u576375

Нещата, които забелязах са:

- интериорът е позахабен, но не е много зле
- няма следи от сериозни удари по купето (по колонки, рогове, греди няма следи от намеса, всички стъкла и фарове са еднакви)
- има следи от малки ремонти по калници
- окачването май е добре

До тук с приемливите неща, надолу другите:

- таблото има забележима пукнатина до изходите на парното на централната конзола
- по таблото и конзолата има забележими следи от отверка
- таблото е отваряно скоро (след от отвертка по пластмасите и болтчето)
- двигателят при първоначално палене (студен) работи стабилно, без подозрителни шумове
- има следи от скорошна интервенция по двигателя (по колекторите с отверка има написано A,B,C,D). Всъщност, колекторите свалят ли се и за по-рутинни ремонти?
- когато загря и на бензин и на газ не държи обороти
- при форсиране на място светва Check Engine, според продавача "заради лошата газ"
- предавките се превключват нормално (според мен, нямам опит с автоматици), но при D и R на място с натисната спирачка колата глъхне, все едно е на полу-съединител. Това май не е много нормално?
- при тест драйва светнаха едновременно Check Engine и ABS (може би, една кола нарисувана в коловози?)
- при ускорение скоростната кутия се държи много странно. Двигателят влиза в обороти 5-6к и се задържа така 3-4сек. След това много рязко, направо все едно с удар (но звук не се чува) се включва по-ниска предавка. Това май не е никак добре?
- в колата има книжка на полски, предполагам за газовата, на която пише, че автомобилът е 2005-та (по обява е 2006)
- на предното стъкло има скорошна винетка от Словения
- според продавача колата е купена от него от Германия от италианец, който е женен за германка (!?) Оригинално колата била купена от Италия. Тази история за италианеца и германката и друг път съм я чувал и не се вързах

На табела колата е 18500, в интернет 17500. По телефона продавачът заяви, че няма да смъкне под 17500, но тези цени, за състоянието на автомобила, са прекалено високи.

Нед Мар 25, 2012 7:25 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 18
Нов фен
Отговори с цитат
Поздравления за подробното описание на гледаната от теб кола. Ще улесниш много хора, търсещи Аутбек при избора им. Аз също я бях загледал, но липсата на кожен салон ме отказа.

Нед Мар 25, 2012 10:24 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 7
Нов фен
Отговори с цитат
Забравих нещо:

- хидравличната помпа се чува леко при въртене на волана на място. Когато стигне края, звукът е доста силен.

Нед Мар 25, 2012 10:24 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2539
Автомобил: Н6'08SUBARcharged RAPTOR
Рейтинг: 179
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
vkanev написа:
Забравих нещо:

- хидравличната помпа се чува леко при въртене на волана на място. Когато стигне края, звукът е доста силен.

мислиш ли че е проблем това,моята от чисто нова се чува така :D

Нед Мар 25, 2012 10:28 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Отговори на тема  стр <  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 157  >