Отговори на тема
 Impreza - компютърна диагностика 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 13
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте колеги,

искам да попитам къде в София може да се направи компютърна диагностика на Impreza 2000година, 2000м3, 125 коня?
Каква е цената ориентировъчно. Ако има колеги от Варна - също ще съм благодарен на предложения - без Субару Варна, за където си имам съобръжения да не ходя! Проблема е че свети Check Engine от време на време!

Благодаря предварително!

Поздрави

Вто Мар 20, 2012 12:35 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2163
Автомобил: Subaru OBK 2.5 SVT 2011
Телефон: 0888492747
Рейтинг: 261
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Автомобилът си има само-диагностика...потърси темата с търсачката...става бързо и лесно,най-вероятно ти примигва нок сензора(датчик детонации)
Ако не се справиш звънни да ти обясня как става :good:

Вто Мар 20, 2012 12:59 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 899
Рейтинг: 266
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Като начало, може да си потърсиш както каза колегата, буксите за самодиагностика под волана - две черни - да ги закачиш, да дадеш на контакт и да броиш миганията на чека - дълго мигане - десетици, късо - единици, броиш и докладваш. Инак може да те пратим при Кожухаров - във Варна на Мир - ама направи си първо сам самодиагностиката, че ся 30 лв са си 30 лв :cool:

Вто Мар 20, 2012 1:03 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 13
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте,

проверих грешката - 2 дълги и 2 къси мигвания. Грешка 22 - за която отговаря:
22 Knock sensor
Contents of Diagnosis: Abnormal voltage produced in knock sensor monitor circuit
Fail-Safe Operation: Sets in regular fuel map and retards ignition timing

Някой да е имал подобен проблем?

Съб Мар 24, 2012 7:38 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 899
Рейтинг: 266
Отговори с цитат
Ми едни 180-90 лв и си готов. Съвсем в реда на нещата е, да се е скапал. Ама погледни да не би да е разхлабен и кабела и буксата му дали са наред. Намира се отгоре върху блока - между номера на блока и дросела - долу в основата на горната част кожуха на маховика - с 12 е главата на болта дето е стегнат.

Нед Мар 25, 2012 12:29 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 21
Нов фен
Отговори с цитат
Мимо 13 е решението на проблема,моят сеннзор струваше 100 лева.Импреза 1.6 98г..

Вто Апр 03, 2012 8:48 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 4
Автомобил: Subaru Impreza
Нов фен
Отговори с цитат
здравейте на всички скоро се сдобих с импеза комби 95г газ бензин проблема е следния от време на време ми свтва ЧЕКА вчера сложих симулатор на ламда сондата газововто е обикновенно предния собственик ми каза че и правил диагностика и че има температурен дачик за смяна този който дава инфо на компа но аз искам и аз да и направя диагностика за по сигурно преди време ходих при познати в сервиз те имат устойство за диагностика но само за ОБД букса а моята кола няма такава някой знае ли как става въпросната диагностика и как се трият грешки ако има такива благодаря предварително :hello:

Сря Апр 04, 2012 6:08 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5468
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
dimitrov_85 написа:
здравейте на всички скоро се сдобих с импеза комби 95г газ бензин проблема е следния от време на време ми свтва ЧЕКА вчера сложих симулатор на ламда сондата газововто е обикновенно предния собственик ми каза че и правил диагностика и че има температурен дачик за смяна този който дава инфо на компа но аз искам и аз да и направя диагностика за по сигурно преди време ходих при познати в сервиз те имат устойство за диагностика но само за ОБД букса а моята кола няма такава някой знае ли как става въпросната диагностика и как се трият грешки ако има такива благодаря предварително :hello:

Чете се само със Субару Селект Монитор или следваш процедурите с миганията на лампата чек енджин...
Другите скенери на ОБД 2 не могат да я четат. Съответно това ти скъсява много опциите за сервизи...Триенето става или със Монитора или като откачиш акумулатора.

Тия импрези са чувствителни на обикновенни газови - ако не си сменял кабели на свещи това ти е първата работа, след това читави свещи, щото ако гръмне ще стане манджа с грозде, че и скъпа при това.

Сря Апр 04, 2012 9:07 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема