Опити за рециклиране на въздушни възглавници
| Автор |
Съобщение |
|
quietriot
|

Понеже съм инат и не си давам въздушното реших да си рециклирам един ам за проба, след като и поредния се оказа изпускащ. От няколко дни правя процедури по лепене и заливане , засега ефекта не е ясен , защото чакам лепилото хубаво да изсъхне преди да го кача на колата, но имам питане? Някой има ли да постне схема на "разрез" на преден пък и на заден ам, какво представлява отвътре, че се притеснявам, че шпригвам лепилото не около гумата, а в стъблото , защото дупката е много тясна и го вкарвам с игла от система, а като бръкна с тел опира на около 10 см надолу в преграда. След като и ако приключи успешно ще пусна снимки на цялата процедура, но сега ще съм благодарен за една две картинки, че вътре работя на сляпо, отвънка заливката и бандажирането с ластичен бинт е ок и е факт вече. Спрея за помпане на гуми , който някой спомена , не става,. Пробвах три вида, първо излизат на пяна, после се втечняват, но покритието, което правят ми изглежда доста афиф и се мие с вода , стават само да се напомпа ама ако човек няма компресор и са хомогенни с хелметекса сиреч не го пресичат , така че не пречат. А иначе идеята ми е проста, разредено лепило тип (хелметекс, прома , оху , хенкел и друго подобно), което е пластично се налива вътре, като преди това се сипва кореселин за да се почистят стените на гумата, разтъсква се хубаво , за да облеле всичко , после се объща да се отцеди и се прави адска смес 1/1 лепило разредител в буркан, разбъркава се до хомогенност и се шприцва със голяма спринцовка през отвора , после възцглавницата хубаво се размята насам натам за да облеее лепилото хубаво гумата отвътре.Това става при напомпан ам на макс. Отвън подобно мие се гумата с кореселин добре за да се махне мръстоия и мазнотия и се намазва с една ръка лепило изчаква се да засъхне и се полага втора , след като тя дръпне се взема ластичен бинт и се увива стъблото и гумата като не се стяга много за да може да се движи после. После се залива с една две ръце лепило и се оставя да сухне на балкона защото вини яко  )))). Така че ще съм благодарен някой ако постне разрез на преден ам отвътре да видя къде съм сипал сместа преди да ги кача на колата. Мерси предварително колеги
_________________ SUBARU LEGACY 2,5 AT 2001 GX limited
|
|
|
|
| Нед Мар 11, 2012 8:03 am |
|
|
|
quietriot
|
сега положението е така  ))  и така  и така  а отдолу е така  изглежда страшно но не е 
|
|
|
|
| Нед Мар 11, 2012 8:57 am |
|
|
|
BrainStormeR
Регистриран на: Сря Яну 27, 2010 11:01 pm Постове: 1017 Местоположение: Варна
Автомобил: Volvo, Legacy 2.5 GT, A6 Allroad
Рейтинг: 70 
|
Интересен ми е резултата. 
_________________ BMW e 'религия' като SUBARU, но докато едните са в небето, другите са при звездите.
|
|
|
|
| Нед Мар 11, 2012 3:04 pm |
|
|
|
quietriot
|
сега съхнеме после ще видим 
|
|
|
|
| Нед Мар 11, 2012 8:53 pm |
|
|
|
quietriot
|
quietriot написа: сега съхнеме после ще видим  за всички тръпнещи в очакване, в събота ще го качам ама , сух е вече. като свалям другия , ще го залепя и него и ще снимамам подробно процедурата, а затова дали изпуска ще споделя по натам.
|
|
|
|
| Чет Мар 15, 2012 8:27 am |
|
|
|
gechi
Регистриран на: Пон Сеп 15, 2008 2:46 pm Постове: 183 Местоположение: Бургас
Автомобил: Legacy 2.2 95 г.
Телефон: 0899344144
Рейтинг: 14
|
само това намерих като схема с разрез на ам , дано помогне 
|
|
|
|
| Пет Мар 16, 2012 10:23 am |
|
|
|
quietriot
|
gechi написа: само това намерих като схема с разрез на ам , дано помогне  mерси Гена, вече е готов утре го качвам , каквото такова, но това е начина, сега колко ще трае е друга работа.
|
|
|
|
| Пет Мар 16, 2012 12:50 pm |
|
|
|
quietriot
|
първи ден след качането на ама, още е напомпан качвам снимки от лепенето на втория. сваляне на прахосъбирача и миене с меглио и кореселин   помпане  мазане с лепило на гумата 3 ръце по разредено   пълнене вътре с рядко лепило 1/1 лепило кореселин 60 кубика и после джуркане за да облее хубаво стените лепилото.  бинтоване с ластичен бинт  мазане с лепило отгоре поне три ръце 
|
|
|
|
| Нед Мар 18, 2012 8:47 am |
|
|
|
quietriot
|
|
Другото което се замислих е че предните амове би трябвало да са взаимо заменяеми , единствената разлика е захващането на планчицата за кабела на АБС -а и спирачния маркуч , но и двете са на по едно болтче 12-ка и мисля, че няма да е проблем да се хванат на мястото на другото , тази седмица ще пробвам и това. Залепения втори ам пак е десен шоьорски ще го сложа на мястото на левия, който смених миналата година , но мисля че изпуска и той леко, сега поне ще знам че проблем с амовете няма и ако пуска въздух е от другаде по системата.
Другия извод, до който стигнах е че когато изпускаш единия до нула , ЕКУ-то го вижда и изпуска и другия за да балансира колата , макар и на загасен мотор. Затова сутрин колата е потунала и от двете страни а не само от спуканата.
|
|
|
|
| Пон Мар 19, 2012 6:08 am |
|
|
|
quietriot
|

Незнам колко ще трае покритието , но вече седмица теч няма и спадане респективно. Росен ми подари и един десен, който рециклирах и ми даде идея за покриване с полиеританова паста, която става като гума.Мисля да нанеса един слой върху бинта с лепилото за якост. Отвреме навреме чувам компресора по светофарите, но за много кратко, което ме кара да мисля, че и десния ми ам е леко тръгнал и ще го сменя тази седмица и ще закарам колата на предница. Този ам, който смених седи малко по навирен и с Росен стигнахме до извода, че може лепилото да потекло вътре по нивомера, но пък колата си се вдига без проблем сиреч той си работи и отчита. Абе определено има прогрес и това му е цаката остава само да се намерят най подходящите материали за целта и тая драма с амовете ще свърши един път завинаги. Играчка е малко особено шприцването вътре, но мисля че ако ефкта е нялко години живот си заслужава врътнята. Дано съм бил полезен на всички с този субару проблем. цени -ластичен бинт- 5лв за 10 м ще има поне за 10 ама:))) хелметекс хенкел 1 кутия 800 гр -18 лв има за 2 ама. спиринцовка от 20 кубика и игла -1лв система венозна -0,80 лв. кореселин 1л-3 лв. та така за 25 лв стават два ама 
|
|
23
|
|
| Пон Мар 26, 2012 1:58 pm |
|
|
|
alejandro1
Регистриран на: Сря Апр 27, 2011 4:35 pm Постове: 48 Местоположение: София
Автомобил: Legacy Limited 2,5 AT 99'
Рейтинг: 5
|
Браво! Амовете са взаимозаменяеми, с моите драми и това го тествах. 
|
|
|
|
| Чет Мар 29, 2012 2:08 pm |
|
|
|
quietriot
|
|
Имам такова питане някой има ли схема или на какво прилича датчика за ниво. Моя май го омазах с лепилото и залепна горе , пробвах да го извадя на един от другите амове но само се отвива гайката има едно О пръстеснче и карая на датчика илиза около 1 см и после спира, не съм го напъвал хамалската, от схемата на Гечи като я зуммна остава с впечатлението че е Г образен и понеже нямам ам за рязане още моля за съпорт и диграма и ако не се вади защото направен с гайка на резба?
засега спадане в амовете няма , направих два нови които за покрити и с полиеританова гума и ще ги кача в събота , да сваля стария и рециклирания и да ги оправя и тях така , става добре , но се притеснявам че с лепилото вътре омазвам датчика за ниво и той почва да греши.
Ако някои има или намери картинка да помага моля.
|
|
|
|
| Вто Апр 03, 2012 8:21 am |
|
|
|
quietriot
|
E ще се борим по класическия начин -сами После инфо ............нанай си 
|
|
|
|
| Вто Апр 03, 2012 3:50 pm |
|
|
|
quietriot
|

Не пълнете амовете с нищо защото може да зацапа някой от контактите за ниво и поплавака и да блокира компа, както моята в горно положение , една седмица реши че джип и накрая смених отново двата предни ама с други рециклирани такива за да я свалим. Отделно установих че в багажника има два куплунга под малките корите вляво и в дясно които съединяват маркучите и единия, от които при разместване съскаше, разкачихме ги за да спаднем задните амове и после О пръстенчетата с малко вазелинче за да не изпускат повече. Отпреде гаранция има подобни и те вероятно също изпускат по малко от стари О пръстенчета.
Та като захладнее това според мен сваля колите, нацепени гуми на амовете, и кофти връзки, които като се свие от студа гумата и почват за изпускат, после от тежеста на колата , знаете как се изпуска плажна топка силово, сваля амовете до долу.На клапаните също има такива О пръстенчета и на гайките на амовете. Профилактика му е майката и всичко ще е ок. Бинт също не е добре да се слага се установи защото се къса от движението на възглавницата. Новата реколта е само с полиеританова паста и става добре. Ще постна снимки тия дни от нея.
|
|
|
|
| Пон Апр 09, 2012 2:54 pm |
|
|
|
quietriot
|
Темата заприличва на епичната борба на Младен с придърпвянето на газ , ма изкуството иска жертви  пък и това въздушно ич не толкова сложно мамка му.
|
|
|
|
| Пон Апр 09, 2012 3:51 pm |
|
|
|
quietriot
|
|
Опитите вървят към положителен край с полиеритановата паста, нямада е за постоянно , но предполагам поне година ще карат амовете, после се свалят и пак се обличат и така...... Тия дни ще пусна снимки, че не остава време как станаха новите и мисля че се доближавам до истината изпускане вече няма.
Не ги пълнете с нищо залепват котактите и .............май няма оправия повече , аз залепих едни горе. После свалянето е само с гайките на стъблата.
|
|
|
|
| Сря Апр 11, 2012 2:16 pm |
|
|
|
quietriot
|

От първия опит се разбжра това което Не трабява да се прави , а имемнно пълненето , защото зацпва или залепя контактите, спрея за спукани гуми не е толкова зле защото после се вчетнява и се събира долу , но рядкото лепило омазва нещата драстично  и контактите залепват и колата изпада в потрес кое е верното ниво.  . След като Роската наш колега и пацияент за въздушното ме отвори на полиеритановата паста, пренихаме на второ ниво на развитие, без пълнен и бинт , само на паста , няколко слоя отвън по гумата, след като засъхнат което е малко бавеб и кисел процес те стават като гума или каучук. флаконите са като тези за силикона и се слагат в пистолет на ЕМ ФИ има черен и бял , малко се надира старата гума за по добра адхезия(прилепване) и се нанася с пистолет за силикон , после се разняся най добре с ръка и ръкавица , но да не лепне по ръката се ползва течен съпун или препарат за чинии, както и при силикона, съпунената вода не върши добра работа и с нея пастата лепне яко.Заглажда се хубаво слоя и се изчаква да изсъхне поне 48 чса преди да се нанесе нов. Това стяга бавно и лепне, но върши работа засега аз съм от 2 седмици с такива и няма проблем , но са пълнени с лепило и компа се шакка яко та ще ги сменя скоро с тези от снимките. Ето и фотки как става:        Времето ще покаже по колко кара преди да се скапе полиеританът и дали трябва да дигам толкова нагоре по стъблото гумата или трябва да е само на гумата, но при цена от 8 лв за туба от която се правят по 3 ръце на 2 броя предни май няма значение , е да после и сходимост трябва да се прави , но на фона 1000лв при Мимо за 1 брой и 500лв при Жан май това е прекрасен разход за рециклиране на възглавница, така че пазете спуканите и не ги изхвърляте ще ги въстановин освен ако гумата не е разпрана съвсем , тогава ще са с научна цел.
|
|
|
|
| Пон Апр 16, 2012 7:26 am |
|
|
|
streetman
Регистриран на: Пет Апр 06, 2007 12:30 pm Постове: 1155 Местоположение: Planet Earth
Автомобил: R.I.P. Justy, Honda Innova 125i '10
Рейтинг: 206    
|
 браво, това се казва истински експериментатор. Много успехи за напред. 
_________________1,63 l/ 100 km - Honda ANF 125i Innova(Wave) '10 Bulgaria - ಬಲ್ಗೇರಿಯ(Kannada) པུ་ར་ག་རི་ཡ (Tibetan) ブルガリア(Japanese) 불가리아(Korean) 保加利亚(Chinese) บัลแกเรีย(Thai) बुल्गारिया (Hindi) بلغاريا (Arabic)
|
|
|
|
| Пон Апр 16, 2012 5:18 pm |
|
|
|
pakobary
Регистриран на: Нед Фев 26, 2012 8:18 am Постове: 14 Местоположение: София
Автомобил: Legacy 2.5/BH
Рейтинг: 0
|
|
Колега, има ли ефект от полиуретановата паста? И на мен ми предстои тази операция, та затова питам.
|
|
|
|
| Пон Апр 23, 2012 3:33 pm |
|
|
|
quietriot
|
pakobary написа: Колега, има ли ефект от полиуретановата паста? И на мен ми предстои тази операция, та затова питам. Засега 100% откакто съм ги сменил нямам клякане , но лошото е че стана топло и няма това темопаратурно свиване като преди. Технологията е с ръкавица и течен сапун за разнасяне и заглаждане, после слоя трябва да съхне поне 24 часа, по добре 48, за по добра адхезия , може леко да надереш гумата с едра паркатна шкурка. Миеш преди това с Мелио за обезмасляване , изчакваш да изсухне на нанасяш с пистолета слой на зиг заг от пастата , аз ползмва ЕМ-ФИ тубата е 8 лв в бриколаж, има бяла и черна , аз ползвам черната за красота и да няма разлика. Профилактирай си и О пръстените, 12 бр. са 4 на клапаните и по 4 отзад и 4 отпред на амовете със силиконова грес, или технически вазелин., може и с нови.
|
|
4
|
|
| Пон Апр 23, 2012 4:03 pm |
|
|
|