Субару Форестър с автоматични или ръчни скорости
| Автор |
Съобщение |
|
mitoko
Регистриран на: Сря Юли 02, 2008 11:41 pm Постове: 1800 Местоположение: Sofia
Автомобил: '97 Impreza GF AT, 2.0, 115, SOHC
Рейтинг: 91  
|
|
Основното предимство е автомата са по-дългите предавателни числа на скоростите и диференциала . В града е по-бавен и хачри повече, за сметка на извънградското (на теория е по-икономичен)
_________________ METHANE LIMITED EDITION (CNG)
|
|
|
|
| Вто Фев 28, 2012 3:24 pm |
|
|
|
Anton Yankov
Регистриран на: Чет Ное 10, 2011 12:21 pm Постове: 463 Местоположение: Burgas/Smolian
Автомобил: XV 2018 1.6Comfort AT
Рейтинг: 164   
|
|
Здравейте аз имам един въпрос за автоматика,нормално ли е да се долива масло във скоростната кутия,колата я карам от декември и тогава по спомен нивото беше на макс.но тези дни след цяла зима и около 5000км.реших да го проверя.Проверявам го винаги на загрял и работещ двигател след като колата е карана,и установих че ми е паднало на минимума.Та нормално ли е това,или да търся теч някъде,така или иначе съм планувал да го сменям тези дни.
|
|
|
|
| Съб Апр 07, 2012 3:56 pm |
|
|
|
BAlexandrov
|
|
| Съб Апр 07, 2012 6:40 pm |
|
|
|
jovanni
Регистриран на: Вто Юли 15, 2008 9:30 pm Постове: 753 Местоположение: Асеновград
Автомобил: SPEC B, Forester SG
Рейтинг: 51 
|
Щеката за маслото на скоростната кутия има два отсека за студено и топло масло ( cold & hot ).Дали го мериш на топло или студено - задължително на работещ мотор, щом е в границите е ОК. Но в случая при теб явно има проблем с теч. Най честите течове са от картера ( не добре залепен ), теч от снадките между тръбите и маркучите, също така има вероятност предния семеринг на скоростната кутия да се е захабил и от там да тече. Така или иначе първо трябва да се отстрани въпросния теч на ATF и тогава смело да сменяш маслото. Успех 
_________________ Джованни Тач Обслужване и поддръжка Текущи и основни ремонти Монтаж на ГИ Иван Костадинов 0899366111
|
|
1
|
|
| Съб Апр 07, 2012 6:51 pm |
|
|
|
Anton Yankov
Регистриран на: Чет Ное 10, 2011 12:21 pm Постове: 463 Местоположение: Burgas/Smolian
|
Гледам на HOT на щеката и на работещ двигател ,ще сменям маслото другата седмица и ще им кажа в сервиза да го огледат,има ли значение какво масло да взема или не ,във книжката пише само да е декстрон 3 каквото и да значи това,не пише конкретна марка. Дори един приятел ме посъветва въобще да не го сменям защото на беемветата като се сменело и после не работели добре. Благодаря за отговорите и наздраве 
|
|
|
|
| Съб Апр 07, 2012 7:07 pm |
|
|
|
jovanni
Регистриран на: Вто Юли 15, 2008 9:30 pm Постове: 753 Местоположение: Асеновград
Автомобил: SPEC B, Forester SG
Рейтинг: 51 
|
Маслото задължително се сменя на 60к км. Да трябва да отговаря на стандарта на "декстрон 3". Ако нямаш възможност за Субару АТФ ( доста е скъпичко) , то най-добре е Мотул. Например - viewtopic.php?f=26&t=7464&view=unread#unread
_________________ Джованни Тач Обслужване и поддръжка Текущи и основни ремонти Монтаж на ГИ Иван Костадинов 0899366111
|
|
|
|
| Съб Апр 07, 2012 7:28 pm |
|
|
|
Ich0
Регистриран на: Пет Авг 26, 2011 10:58 am Постове: 12 Местоположение: Враца
Автомобил: Toyota Celica
Рейтинг: 0
|
|
Включвам се в темата за автоматичната кутия. Бях попадал на мнения в чужд Субару форум за това, че 4-степенния автоматик често връща предавки надолу. Става дума на извънградско при изкачване или подаване на повече газ - например от 4-та връща 3-та и разликата в оборотите е доста голяма, заради малкото на брой предавки.
Не съм сядал да карам такъв, но може ли някой, който има опит с тази кутия да каже дали това е недостатък или се случва доста рядко като цяло?
Говорим за Форестер Турбо.
Благодаря!
|
|
|
|
| Пон Апр 09, 2012 2:43 pm |
|
|
|
BAlexandrov
|
Точно за Форестър турбо не знам, но тя кутията е същата и Да, връща предавки. Четвърта е "по-дълга" от петата на ръчните скорости... Въпрос на свикване е да не му обръщаш внимание: натискаш газ - върви, натискаш спирачка - спира 
|
|
|
|
| Пон Апр 09, 2012 3:32 pm |
|
|
|
Anton Yankov
|
Да докладвам,днес смених маслото с мотулско всичко е ок,едно хубаво червенко Само че единия агент в сервиза се опита да ме убеди да не го сменям че можело да почне да ме рита отзад. за мен това не е нормално нали си има предписания.И му казах да го сменя на моя отговорност.Тия в сервизите понякога ме изумяват.
|
|
|
|
| Сря Апр 11, 2012 7:21 pm |
|
|
|
kris-uk
Регистриран на: Чет Яну 28, 2010 11:59 pm Постове: 228 Местоположение: Пловдив
Автомобил: XV 2.0 CVT 12"
Рейтинг: -15
|
Здравей Колега, някой "майстори" са на мнение да не се сменя и на мен така ми казваха! Но, няма такова нещо! А за ритането отзад се замислих, да ли е точно това: Преди 2 г.и нещо смених маслото, сложих Мотул! Така, след това на няколко пьти ги имаше тези "ритания", идваше, като лек удьр отзад: 2, 3 pьти при рязьк старт от място и околу 2 пьти на магистрала, при движение с околу 80км, 90км и рязко натискане на газта за изтрелване! Като се сетя, "ритането" беше само през пьрвата година след смяната на маслото! Та това е! Ай 
_________________ http://i212.photobucket.com/albums/cc56/lauta/P1030506.jpg http://i212.photobucket.com/albums/cc56/lauta/P1030504.jpg http://i212.photobucket.com/albums/cc56/lauta/P1030502.jpg
|
|
|
|
| Нед Апр 15, 2012 6:10 pm |
|
|
|
xango
Регистриран на: Сря Мар 30, 2011 8:54 am Постове: 2 Местоположение: София Рейтинг: 0
|
|
Здравейте,
имам Форестър 2001 S Turbo с ръчни скорости. Моделът няма понижаващи предавки и на мен ми е малко чудно как става офроуда в този си вариант? Не се справям много добре, защото зимата изпуших съединителя няколко пъти доста сериозно, и сега рита и е за спешна смяна... Липсата на понижаващи предавки определено май е сериозен недостатък. Може ли акъл как се кара културно в тежки условия, например как се тръгва в наклон и сняг, на полусъединител?
Е, то и аз съм за бой... с 300-400 кила материали в багажника през гората в сняг до колене... не мога да повярвам какво изкачи тази кола преди да замирише сериозно на изгоряло феродо.
Поздрави
|
|
|
|
| Чет Май 03, 2012 5:54 pm |
|
|
|
automan
Регистриран на: Сря Май 11, 2011 6:12 pm Постове: 183 Местоположение: Перник
Автомобил: Субару Форестър 2,5 ХТ
Рейтинг: 29
|
|
Колега аз карам същия модел и не мисля,че липсата на понижаващи предавки е голям проблем. По скоро трябва да се внимава да не се задържа дълго на полусъединител и да не се вдигат много оборотите. Проблем са по-скоро неподходящи гуми. Ако при бавно потегляне колата боксува,подаването на повече газ, само влошава положението. Аз също имах проблеми зимата защото карах с всесезонни гуми ,много добре изглеждащи на вид, но само толкова. Предишната ми кола - Легаси, беше като танк със зимни гуми "Нокиан". Проблема с ритането на съединителя означава счупени или омекнали ламели на притискателния диск, така, че смяната няма да се размине. Има фалшиви феродови дискове, които лесно "боксуват" и веднага се усеща неприятен мирис. Успех с ремонта!
|
|
|
|
| Чет Май 03, 2012 7:27 pm |
|
|
|
Mladen99
Регистриран на: Пет Дек 21, 2007 8:57 pm Постове: 2200 Местоположение: Бургас
Автомобил: Outback '09 2.5
Рейтинг: 263     
|
|
Съчувствам на колегата, и също съм за понижаващи предавки ако с колата се влиза в пресечена местност. При мен (макар че модела е съвсем различен) също няма понижаващи предавки и страшно много ми липсват когато съм в гората и трябва да потегля по сериозен наклон, или по същия трябва да се движа бавно, на 1200 оборота няма мощност, а на 1500 вече се движи прекалено бързо, много кофти ситуация. Полусъединителя е решение донякаде, но незнам колко дълго ще изкара, след като въртяхме зимата из пясаците на бургаското краибрежие, там видя истински зор и доста понамирисваше (Два дни отмирисвах купето... )
_________________ Outback 2001 3.0 H6 - продаден Outback 2001 2.5 AT VDC - продаден Subaru Baja МТ - продадена first Love Leone '84 1.8 АТ Facebook: Medovo Bee Farm
|
|
|
|
| Чет Май 03, 2012 8:50 pm |
|
|
|