Правила за пускане на обяви в раздела

Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.

Отговори на тема стр <  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 33  >
 Бензиностанции - качество на горивата! 
Автор Съобщение

Постове: 72
Автомобил: Forester
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Аз па си маам бензин от където ми падне, и то само стандартен 95 ! Никви екстри. Кат я турнем на бавни, и набира кат дизел, проблем с мощноста неам никви :D

( сипвам 95, защото така пише в книжката, иначе се чудех какво ще стане на еквивалент 100 октана, но ме достраша, защото не пишеше че може да се кара на такъв. Явно firmware-a, не оправя предварението за 100 октанов, както си мислех )..

Съб Мар 24, 2012 12:22 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1880
Автомобил: Forester 2.0
Рейтинг: 133
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
phill написа:
.... Явно firmware-a, не оправя предварението за 100 октанов, както си мислех )..

Хубаво правиш и аз съм така, но ако сипеш 100 окта е много по-добре и нок-а ще се включва тук-таме, при много зор :giggle: . Мисля, че за нашите автомобили не е оправдана цената, но само за кеф може да се пробва :good:

Съб Мар 24, 2012 1:24 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 79
Автомобил: Legacy 2.5 AT, Audi TT RS Coupé
Телефон: +359888833671
Рейтинг: 20
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Сутринта заредих 43 л. ВиПауърРейсинг на ШЕЛ Младост-2 и сега все едно съм с друга кола. Нещо са изсипали в бензина и е пълна боза. На газ не съм карал от 2 седмици и се принудих да отида до ЕКО за да заредя газ. В момента на газ върви като звяр, но на бензин е мъка.
Хвана ме яд, че си напълних резервоара догоре!

Съб Мар 24, 2012 3:47 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 596
Автомобил: ПIV'14; ТЛК200'14; SF2,0XT'2017
Рейтинг: 79
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Колега, откакто преди години изхвърлих бензинова помпа, не сипвам на ШЕЛ. На РОМ-а беше най-доброто, затова ми се искаше някой да каже възстановиха ли се доставките от Румъния или не?

Съб Мар 24, 2012 8:05 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 659
Автомобил: VAZ 21023,OB 05MY 2,5i
Рейтинг: 57
Отговори с цитат
На всяка бензиностанция трябва да има папка достъпна за клиентите. Тя съдържа информацията за опасните стоки с основните им характеристики - масла, добавки, горива...За горивата трябва да има и декларация за съответствие, която съпътства всяка доставка на гориво и съответно с нея се подменя предната декларация от тази папка. Съдържа информация за партидата и произход. Там си пише внос от Румъния, Турция, Италия ......или Лукойл. Към момента вероятно в част от северна България горивата са от Румъния и предимно в бензиностанции Ромпетрол. В условията на често покачване цените на горивата е рисковано да се внася голямо количество гориво с танкер.
Търсете информация за тази декларация по бензиностанциите и ще знаете какво гориво сипвате.

Нед Мар 25, 2012 8:09 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 111
Автомобил: Subaru/Forester/Impreza WRX
Телефон: 0892062008
Рейтинг: 5
Разчитай на мен
Отговори с цитат
Колеги с моя опит на Форткорт на бензиностанция ШЕЛ мога да кажа,че всичката газ по бензиностанциите идва от едно място,само за ЕКО не съм сигурен,а до колкото видях че споделяхте за 100 октанов бензин,най-добрият е Racing 100 на ШЕЛ Защото,този бензин не е БГ ,а е ГРЪЦКИ!!! и е на много добро ниво ,вече зависи от шофера на тира дали ще сложи тези добавки или ще си ги скъта някаде.Не за всичко бензиностанциите са виновни ;)

Нед Мар 25, 2012 11:00 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 79
Автомобил: Legacy 2.5 AT, Audi TT RS Coupé
Телефон: +359888833671
Рейтинг: 20
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
vikifori написа:
Колеги с моя опит на Форткорт на бензиностанция ШЕЛ мога да кажа,че всичката газ по бензиностанциите идва от едно място,само за ЕКО не съм сигурен,а до колкото видях че споделяхте за 100 октанов бензин,най-добрият е Racing 100 на ШЕЛ Защото,този бензин не е БГ ,а е ГРЪЦКИ!!! и е на много добро ниво ,вече зависи от шофера на тира дали ще сложи тези добавки или ще си ги скъта някаде.Не за всичко бензиностанциите са виновни ;)

Аз и без опит на Форткорт на бензиностанция ШЕЛ си зареждах само на ШЕЛ и само Рейсинг, на всичките ми коли. До сега бях доволен, но вече не съм. Наложи се да ми източат резервоара за да не стане някоя беля. Аз такова гадно гориво до сега не бях зареждал. След източването отидох до ЕКО, заредих 55 литра 100 октанов Кинитрон и колата ми се оправи резко. Явно не само шофьора на ТИР-а не е сложил добавките, ами някой вместо него е налял някаква гнусотия в бензина.
Ти, с твоя опит на Форткорт на бензиностанция ШЕЛ, нали се сещаш кога отново ще заредя на тази бензиностанция?
:execution:

Пон Мар 26, 2012 12:44 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 659
Автомобил: VAZ 21023,OB 05MY 2,5i
Рейтинг: 57
Отговори с цитат
Даа... един некоректен дилър какво може да направи с имиджа на цяла верига. Аз дали съм зареждал 2-3 пъти откакто са в България.
От 1 април вече няма да има възможност за индивидуални "смески" на горивата по бензиностанциите поне по големите вериги.

Пон Мар 26, 2012 6:57 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2163
Автомобил: Subaru OBK 2.5 SVT 2011
Телефон: 0888492747
Рейтинг: 261
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Както някой беше писал - "...на Шел и вестник не си купувам..." :giggle:

Много гадно колега,трябвало е да се върнеш и да вдигнеш поне едно скандалче на бензиностанцията... ](*,)

Пон Мар 26, 2012 8:28 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 411
Автомобил: XV 2.0i, '12 Lin.; 2 х SVX '93
Рейтинг: 253
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Да, и аз от Шел не си купувам нищо. Доскоро поне течността им за чистачки беше добра, сега и тя вече мирише гадно (на спирт и пръч, кумулативно). Отказах я тотално. Няма да казвам каква ползвам сега, ама да не си помислите, че е "СОНАКС". Не е ... друга е ... тъй де...
За мое съжаление, единственият към момента читав бензин през тази година съм сипвал само на ЕКО бензиностанциите. Не ги долюбвам гърците хич, но към момента бензина там е читав, според мен и моя автомобил (върви по-добре с техния). Не знам дали румънците се изложиха заради големия сняг, но "РОМПЕТРОЛ", моите предишни любимци, вече са "под особен надзор". Ще ги пробвам с 50% от наличните в резервоара ми, и ако дадат слаби резултати - отрязвам ги завинаги, както отрязах преди 8 години и ШЕЛ.

Поздрави,
ПР

Пон Апр 02, 2012 7:02 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 866
Автомобил: Impreza2.2Т ,Impreza H6,Subaru SVX
Рейтинг: 170
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
На Шел и кафето го правят без мерак :D

Пон Апр 02, 2012 9:55 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1017
Автомобил: Volvo, Legacy 2.5 GT, A6 Allroad
Рейтинг: 70
Отговори с цитат
Аз имах проблеми с 95тия на Еко - с нормално извънградско каране колата даваше 10 на сто, следващия резервоар беше от Ромпетрол и даде 10,5 комбиниран с много бързо каране.

Пон Апр 02, 2012 11:19 pm
Върнете се в началото
Профил
Think. Feel. Drive.

Постове: 1849
Автомобил: Outback H6
Рейтинг: 253
Отговори с цитат
Без коментар: http://play.novatv.bg/play/271328/?autostart=true

Нед Апр 22, 2012 8:27 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 273
Автомобил: Субару Джъсти 1.3 4WD '96
Рейтинг: 9
Разчитай на мен
Отговори с цитат
:facepalm: :-~ :lipseal: Не стига, че са скъпи ами и калпави. Наща работа е да намерин от всички л***а по-малко гадните.

Пон Апр 23, 2012 8:40 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 259
Автомобил: OBW
Рейтинг: 80
Отговори с цитат
Не се вижда оправия на този батак :(
Добре че колата ми е по-старичка, но това не ме успокоява въобще!

Пон Апр 23, 2012 4:34 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 207
Автомобил: Mazda 323F MT 2003
Рейтинг: 35
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Колеги, някакви нови впечатления от качеството на горивата при новите отново завишени цени?
Интересува ме основно бензина.
Моето мнение от последните 3 пълни резервоара:
1. Профорс от Петрол - върви като самолет и среден разход 11.7 (200км. извънградско и 350км. градско юлско в София при климатик на 2-3 степен);
2. Нормален 95 от Еко - върви зле, претриса при по-ниски обороти, бавно набира и изобщо 170-те коня се усещат като далеч по-малко коне, но средният разход 10.7 (250км. извънградско и 300км. градско юлско в София при климатик на 1 - 2 степен);
3. Нормален 98 от Петрол - върви по-добре от Екото, но по-зле от Профорса и пак бавно набира и едва над 100км/ч се усеща мощта на Форко, още съм по средата на резервоара и нямам данни за средния разход

Чет Юли 26, 2012 1:27 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 782
Рейтинг: 223
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
За качеството на горивата мога да кажа само едно:пробвал съм бензин от почти всички големи вериги бензиностанций и съм се спрял на "96 EXTRA FORCE" на Петрол.Не че с него се постигат някакви чудеса,но колата работи добре,ускорява добре и разхода е приличен.От Шел се отказах преди около година,единствено хубав им беше 100 октановия "Shell V-Power Racing".Преди това пък зареждах на OMV-със смесени чувства съм от там-един път добре,друг път зле,при положение,че зареждах на една и съща бензиностанция на OMV,дори в 90% от случаите и на една и съща колонка.Като цяло според мен не може да се конкретизира от коя верига бензиностанций горивата са добри или лоши,при положение,че половината са на франчайз и не са точно "ROMPETROL","Shell","OMV" и т.н.Всеки трябва да избере оптималния вариант за себе си(да зарежда от където прецени,че колата му се държи добре).Като цяло обаче горивата в БГ са [-X

Чет Юли 26, 2012 2:52 pm
Върнете се в началото
Профил
Напуснал форума

Постове: 875
Рейтинг: 60
Отговори с цитат
zevzek написа:

:good: :good: :good:

Съб Юли 28, 2012 6:45 pm
Върнете се в началото
Профил
Напуснал форума

Постове: 875
Рейтинг: 60
Отговори с цитат
Зареждане от ЕКО = на счупено бутало ЛИЧНО МНЕНИЕ но може и от дивото ми каране

Прикачени файлове:
P1000651.JPG
P1000651.JPG [ 196.18 KiB | Прегледано 1098 пъти ]
Съб Юли 28, 2012 11:01 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 64
Автомобил: SUBARU LEGASY 2.2 128ks
Рейтинг: 13
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Здравейте и от мен колеги.От 17-18 години съм шофьор и последните години карам основно на гас(пропан-бутан),просто на бензин при разход-от около 10 на сто -27-30лв за преход от сто км за гориво ми се виждат малко множко(напълно споделям мнението,че най добре е горивото на автомобила да бъде такова каквото е определено от завода производител).Та моите впечатления към момента за гаста са-от Лукойл -много зле(преди години бяха добре,но в последните две години взеха много да се излагат-колата(без значение дали е субару или някоя друга)няма никаква динамика и ускорение -все едно съм сипал "корабно гориво",много бързо запушва филтрите на гаста с графит и какво ли още не,поне дава нормален разход.След Лукойл-а минах на Еко-общо взето съм доволен(определено е по-добре от Лукойлската).От три четири месеца зареждам от Петрол-блуфорс гас,с една две стотинки винаги е по-скъпа но има доста разлика и си заслужава в сравнение с останалите две.Колата ми върви както се казва една идея по добре(някак си има по равномерна и плътна работа на двигателя има добро ускорение дори и в ниските обороти)и изминавам едно 10-15км повече което напълно компенсира по-голямата цена.За другите бензиностанции нямам наблюдение.Относно контролирането на качеството на горивата в БГ смея да твърдя,че такова понятие НЯМА и сипваме това което НИ НАЛЕЯТ!

Пон Окт 01, 2012 10:08 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр <  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 33  >