|
Страница 1 от 1
|
|
Мистериозен мирис на бензин
| Автор |
Съобщение |
|
nicktodorov
Регистриран на: Нед Яну 29, 2012 5:30 pm Постове: 143 Местоположение: София
Автомобил: Legacy 2.5 AT 98г.
Рейтинг: 40
|

От известно време имам следният мистериозен проблем със Легаси 98г. 2,5 AT: Колата е с газов инжекцион и се кара само на газ. Бензин сипвам за по 20лв, колкото да има да пали. Откакто времето се стопли и започнах да отварям прозорците, забелязах мирис на бензин. Това е само в движение и само при отворен прозорец, като че ли повече от дясно. На място няма мирис. Отвън душа около колата - няма мирис. Отпред под капака - няма. Отзад при бутилката (на мястото на резервната гума) - няма. Около зареждачката (монтирана до капачката за бензин под капачето) - няма. Под колата няма теч, няма и миризма. Ако карам на затворени прозорци - няма мирис в купето. Миризмата май се засилва при завои и наклони. Също така се засилва и с повече бензин в резервоара. Май не ми се и губи гориво ако тече от някъде. Другото интересно е, че не е постоянно. Примерно може 30 км. да не замирише, а после след 1-2 завоя да се появи и да се усеща 10-15 минути. После изчезва, до следващия път... Мислех за отдушник на резервоара. Ама няма логика да не го хващам на място и да не е постоянно.
Моля за идеи къде и как да търся причината, че возя и детето, а пътуването с колата при отворени прозорци на моменти става почти нетърпимо.
|
|
|
|
| Пон Апр 30, 2012 5:16 pm |
|
|
|
plaskom
|
|
Може да имаш малък пробив на резервоара над нивото което обикновенно зареждаш и при завои да прока пва от там. Но като си спрял бензина се изпарява почти веднага и затова не можеш да видиш теч. Зареди повече бензин и то ще си покаже. Между другото резервоарите корозират и се пробиват именно защото се държат празни.
_________________ www.plaskom.com
|
|
|
|
| Пон Апр 30, 2012 7:29 pm |
|
|
|
Geo_Plam
Регистриран на: Вто Яну 24, 2012 9:47 am Постове: 259 Местоположение: София
Автомобил: OBW
Рейтинг: 80 
|
+1 В момента изевателствам над една служебна нива със същия проблем и диагноза  . В сряда влиза в бокса. Манипулацията не е много приятна...
_________________ Subaru Forester SF first love Subaru Forester SH Subaru Outback Wilderness
|
|
|
|
| Пон Апр 30, 2012 9:22 pm |
|
|
|
viktorvvv
Регистриран на: Вто Мар 27, 2012 11:39 am Постове: 109 Местоположение: варна
Автомобил: Forester FB20 SH5
Телефон: 0894709719
Рейтинг: 34
|
Цитат: Другото интересно е, че не е постоянно. Примерно може 30 км. да не замирише, а после след 1-2 завоя да се появи и да се усеща 10-15 минути. После изчезва, до следващия път... Мислех за отдушник на резервоара. Ама няма логика да не го хващам на място и да не е постоянно. Има логика колега  ако има малка пукнатина на отдушника или резервоара,и при по висока температура(например оставиш колата на слънце по дълго време) тя да се отвари и от там да мирише.Съответно при по ниска температура да се затвори и миризмата да изчезва понеже бензина се изпарява 
_________________ スバル---富士重工業株式会社
|
|
|
|
| Вто Май 01, 2012 6:55 pm |
|
|
|
nicktodorov
Регистриран на: Нед Яну 29, 2012 5:30 pm Постове: 143 Местоположение: София
Автомобил: Legacy 2.5 AT 98г.
Рейтинг: 40
|
viktorvvv написа: ...например оставиш колата на слънце по дълго време) тя да се отвари и от там да мирише.Съответно при по ниска температура да се затвори и миризмата да изчезва понеже бензина се изпарява  Когато колата не се движи няма абсолютно никаква миризма. Само в движение. Интересно ми е обаче, ако наистина имам теч от някъде, защо когато се появи миризмата и спра веднага, не мога да я усетя никъде извън купето. Просто не виждам логика. Докато все още мирише през прозореца, би трябвало да се усети и някъде отвън...
|
|
|
|
| Вто Май 01, 2012 7:06 pm |
|
|
|
1800-leone
Регистриран на: Пет Фев 03, 2012 7:38 pm Постове: 263 Местоположение: Варна
Автомобил: subaru leone,mercedes-benz C-180
Телефон: 0878347326
Рейтинг: -27
|

nicktodorov написа: От известно време имам следният мистериозен проблем със Легаси 98г. 2,5 AT: Колата е с газов инжекцион и се кара само на газ. Бензин сипвам за по 20лв, колкото да има да пали. Откакто времето се стопли и започнах да отварям прозорците, забелязах мирис на бензин. Това е само в движение и само при отворен прозорец, като че ли повече от дясно. На място няма мирис. Отвън душа около колата - няма мирис. Отпред под капака - няма. Отзад при бутилката (на мястото на резервната гума) - няма. Около зареждачката (монтирана до капачката за бензин под капачето) - няма. Под колата няма теч, няма и миризма. Ако карам на затворени прозорци - няма мирис в купето. Миризмата май се засилва при завои и наклони. Също така се засилва и с повече бензин в резервоара. Май не ми се и губи гориво ако тече от някъде. Другото интересно е, че не е постоянно. Примерно може 30 км. да не замирише, а после след 1-2 завоя да се появи и да се усеща 10-15 минути. После изчезва, до следващия път... Мислех за отдушник на резервоара. Ама няма логика да не го хващам на място и да не е постоянно.
Моля за идеи къде и как да търся причината, че возя и детето, а пътуването с колата при отворени прозорци на моменти става почти нетърпимо. Здравей колега и аз имах проблем с миризмата на бензин но вече не.Проблема ми беше от дупчица на резервоара отгоре свалиха ми резервоара изчистиха го запушиха дупката и сега съм ОК
_________________ domiky.com бакшиш
|
|
|
|
| Вто Май 01, 2012 7:57 pm |
|
|
|
viktorvvv
Регистриран на: Вто Мар 27, 2012 11:39 am Постове: 109 Местоположение: варна
Автомобил: Forester FB20 SH5
Телефон: 0894709719
Рейтинг: 34
|
Цитат: Докато все още мирише през прозореца, би трябвало да се усети и някъде отвън... Да колега тука си прав ,но само ако има Теч 
_________________ スバル---富士重工業株式会社
|
|
|
|
| Вто Май 01, 2012 8:22 pm |
|
|
|
Geo_Plam
Регистриран на: Вто Яну 24, 2012 9:47 am Постове: 259 Местоположение: София
Автомобил: OBW
Рейтинг: 80 
|
Проблемът го установих, когато напълних повече от половин резервоар бензин и след известно време спрях на един баир с "муцуната" надолу. Започна да окапва обилно под дясната врата в близост до гумата. Иначе ако колата е спряна на равно или е в движение няма теч, но в купета си е "дрогерия" 
_________________ Subaru Forester SF first love Subaru Forester SH Subaru Outback Wilderness
|
|
|
|
| Вто Май 01, 2012 11:08 pm |
|
|
|
pradabg
Напуснал форума
Регистриран на: Пет Фев 12, 2010 6:46 pm Постове: 1100 Местоположение: София
Автомобил: Legacy 2,0 AT
Телефон: 0889808309
Рейтинг: 323       
|
Колега,възпламени двигателя  остави го да загрее до работна температура,вдигни капака и почни да мърдаш бензиновите маркучи.Като най-вече се фокусирай, към връзките с металните тръбички отиващи към дюзите. После пиши какво се е случило...
_________________ http://www.dek.bg/main.php
|
|
|
|
| Сря Май 02, 2012 7:03 am |
|
|
|
Yco
Регистриран на: Вто Мар 30, 2010 10:14 am Постове: 1880 Местоположение: Пловдив
Автомобил: Forester 2.0
Рейтинг: 133  
|
И това ако не помогне откачи маркуча за връщане на излишното гориво към резервоара и го надуй с въздух (компресор), но не повече от работното налягане по препоръки от ръководството, постави ключа на контакт и започваш да ослушваш откъде издиша. Горивната система е една от най-сложните и е много трудно да и хванеш цаката ако нямаш някаква индикация за грешка. А случайно да ти е раздут малко бензиновия филтър? P.S...и ако това не помогне провери си този клапан, който се намира на края на дясната рейка на инжекторите, някъде бях писал за него. Обикновено така изглежда раздут филтър, поради не работещ на споменатия, но не е задължително да е раздут, налягането избива там, където му е най-харно. 
Прикачени файлове:
fuel_filter.JPG [ 28.12 KiB | Прегледано 713 пъти ]
Fuel_valve.JPG [ 27.44 KiB | Прегледано 713 пъти ]
_________________ FSG - Alexander doesn't tested, but Yco did it! Нека вън да веят бури, ...а ний до дъбовото бури!
|
|
|
|
| Чет Май 03, 2012 2:31 pm |
|
|
|
|
Страница 1 от 1
|
|