Отговори на тема
 Едно, две питания. 
Автор Съобщение

Постове: 30
Автомобил: Forester 2.0
Рейтинг: 8
Разчитай на мен
Отговори с цитат
Здравейте ,има два въпроса свързани с Форко 99г.
ПървоКогато ми го докараха от Холандия .е бил с пукнат предек прозорец,и момчетата,които ми го докараха са го сменили с нов.Смяната е станала във фирма Мустанг.До тук ок ,но при скорост над 80 км. ми се струва ,че от някъде се чува свирене.Понеже не съм се качвал в др.Форко не знам дали е нормално за модела или не.Все ми се струва ,че в купето е по-шумно от колкото би трябвало.Та ако някой може да каже как е при него ,ще съм благодарен .
Второ.От скоро чувам някъкво тракане когато натискам спирачка ,тракането се появява след като съм минал приблизително 5-10 км.Или поне тогава ми е правило впечатление.Каква може да е причината според Вас?
Иначе ,като изключим тези две забележки ,да караш ФОРКО Е СУПЕР.
Благодаря на всеки който помогне.

Пет Май 04, 2012 8:22 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 148
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Колега здравей
Шума според мен може да идва от страничния прозорец.Понеже няма рамка ако не е регулиран както трябва може да свири леко.Аз имах такъв проблем.

Пет Май 04, 2012 8:45 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2163
Автомобил: Subaru OBK 2.5 SVT 2011
Телефон: 0888492747
Рейтинг: 261
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
...да шума е от страничните стъкла(101% шофьорското),за "тракането" трябва да се види в сервиз...напиши си локацията,колега :)

Съб Май 05, 2012 4:33 am
Върнете се в началото
Профил

Разчитай на мен
Отговори с цитат
Благодаря за бързите отговори.Наистина не се бях сетил,че може да е от страничното стъкло.
Относно локацията, по стечение на обстоятелствата съм в София :( , а по прицип от Ст.Загора :) .
Поне някъкво предполовение ,от какво може да е породено това тракане?

Съб Май 05, 2012 6:56 am
Върнете се в началото
Профил

Разчитай на мен
Отговори с цитат
Здравейте отново ,за да не отварям нова тема реших да питам тук.
Имам проблем с Cruise Control-а ,слаган е допълнително ,но за жалост не работи.
На таблото няма никаква индикация ,че се включва ,а и няма никъде копче за включване .
Круз контрола представлява просто една ръчка отдолу в ляво на волана ,която се движи нагоре-надолу и наляво-надясно, не съм виждал до сега подобен круз контрол ,ще опитам да сложа и снимка на въпросната ръчка.Ще съм благодарен на всеки ,който каже от къде може да идва проблема ,и как евентуално може да бъде решен.
Благодаря.

Прикачени файлове:
12052012372.jpg
12052012372.jpg [ 413.48 KiB | Прегледано 744 пъти ]
Съб Май 12, 2012 11:30 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1880
Рейтинг: 133
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Не се притеснявай, не ти и трябва (Cruise Control-а). От като го имам, май само за диагностика ми служи. Примерно се спускаш с него по надолнище и то ти ограничава скоростта по зададената-много тъпо. Хич не се възползвам от тази тъпа "придобивка", която ме набутва с гориво. А лоста за изпреварване и намаляване е най-голямата глупост-ръчкаш педала за газта или спирачката и си решаваш проблема. Мисля, че е приложено по някоя задължителна директива за улеснение на инвалиди, за това съм за.

Съб Май 12, 2012 2:36 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 1187
Рейтинг: 68
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
:bow: :bow: :bow:

Legacy 2.0Gl 98г. МТ
Legacy 2.2GX 98г. BG5 MT
Forester 2.5X 2003г. AT

Нед Май 13, 2012 7:05 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5904
Автомобил: Outlander 2 '11, 2.4 LPG
Рейтинг: 896
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
То и сервоусилването на волана и спирачките е за инвалиди, да не говорим пък за автоматичните скорости ROFL

Нед Май 13, 2012 9:12 am
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Постове: 2506
Автомобил: Танк EJ22'94; EJ20G ; D15Z3
Рейтинг: 721
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Здрасти,
моя круз контрол е със същата ръчка (сложена по друг начин), предполагам и отдолу е същото - ВДЦ от бенц мисля е (или поне на тях ги слагат 1:1).
Моят също не работи ROFL и му се каня от сума ти време да го оправям, че е неприятно на дълъг път да го няма... Аз на моя му отварях механиката и всичко изглеждаше наред. Предполагам електрониката му е сдала багажа, но не можах да намеря схема за нея и се замислям да ми сложат оригинален круз. Кажи дали не са ти го оправили някъде :)

Нед Май 13, 2012 9:26 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Perfect Stranger
Аватар

Постове: 1285
Автомобил: двойката
Телефон: 0888 831783
Рейтинг: 109
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
valqk написа:
Моят също не работи

Сигурни ли сте, че не работи? Т.е. някъде има ли инструкция как се ползва? Ако няма - потърсете такава преди да се вкарате в по-сериозни филми.

Обикновено круиз-контрола работи на 2 степени. Едната го активира като система, другата степен фиксира скоростта. Освен това работят над определена скорост и теоретично е възможно да е обвързана схемата с предавката.

Та е хубаво все пак да се подсигурите, че не лекувате болест дето я няма. :)

Нед Май 13, 2012 10:32 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 2506
Автомобил: Танк EJ22'94; EJ20G ; D15Z3
Рейтинг: 721
Отговори с цитат
Аз съм 100% сигурен, защото в началото работеше, само дето нещо щракаше странно и накрая спря. Затова и отварях механиката, която дърпа жилото, но тя се оказа здрава. Електрониката сигурно е ошашкана и може да врътна кръгче по моргите за мерцедеси, защото по серийния номер на моя видях, че се слагат и в тях.
Иначе при мен работеше по следния начин:
Над 60км/ч буташ лоста нагоре или надолу и темпомата се включва. Ако натиснеш спирачка или съединител се изключва, ако натиснеш педала на газта да изпревариш не се изключва, а просто продължава да поддържа след като го пуснеш.
Предполагам, че нагоре-надолу са щели да ми качват/смъкват скоростта (по аналогия от един мерцедес в който го видях това), но нямах толкова време да го пробвам преди да се счупи...

Нед Май 13, 2012 8:35 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Постове: 610
Автомобил: Outback 09
Рейтинг: 77
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
valqk написа:
Аз съм 100% сигурен, защото в началото работеше, само дето нещо щракаше странно и накрая спря. Затова и отварях механиката, която дърпа жилото, но тя се оказа здрава. Електрониката сигурно е ошашкана и може да врътна кръгче по моргите за мерцедеси, защото по серийния номер на моя видях, че се слагат и в тях.
Иначе при мен работеше по следния начин:
Над 60км/ч буташ лоста нагоре или надолу и темпомата се включва. Ако натиснеш спирачка или съединител се изключва, ако натиснеш педала на газта да изпревариш не се изключва, а просто продължава да поддържа след като го пуснеш.
Предполагам, че нагоре-надолу са щели да ми качват/смъкват скоростта (по аналогия от един мерцедес в който го видях това), но нямах толкова време да го пробвам преди да се счупи...

Здравей,колега.Ако не можеш да отстраниш проблема,за твоя модел имам няколко оригинални темпомата.Поздрави!

Пон Май 14, 2012 2:42 am
Върнете се в началото
Профил

Разчитай на мен
Отговори с цитат
Здравейте,аз също съм на 100% сигурен ,че не работи и моя.Само дето не ми се иска да разглабям каквото и да е, без да имам представа къде евентуално да търся проблема .Иначе за магистралата си е доста удобен дори.
Ако някой е разглабял и знае къде може да се крие евентуалния проблем, ще съм благодарен да сподели ,че да се помъча и аз.
Благодаря.

Вто Май 15, 2012 1:54 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема