Тестче на братчеда, явно добре са настроили шасито и кормилното управление, всички го хвалят. Няма много мощност, но е фън то драйв, а това е много важно в крайна сметка.
Моля да ме извините за сквернословието, но моето мнение за BRZ не е много положително. Според мен колата е много добра като Тойота - пренася чудесно концепта за Хачи в новото хилядолетие. Тойотата носи всичко, което беше хубаво в АЕ86, но е по - хубава и има силен потенциал да бъде бъдеща класика. От една страна всичко хубаво от АЕ86, но с боксер - чудесно...тя е маломощна атмосферка с отличен баланс и приятно управление. При BRZ не е така. Тази кола бяга много от концепта на Субару и по- специално бързо Субару - Само задно е и има атмосферен двигател. Symmetrical AWD turbo концепцията е зарязана, като нека си го кажем - никой не си купува Субару заради красотата му. BRZ не е красива, не е бърза, а и не завива толкова добре според тестовете. Приятна е, но е далеч от есенцията на съвременните бързи Субару и СТИ коли... Ларс Улрих беше казал, в отговор на критиците на LOAD, че никой няма да му казва какво да бъде Металика и беше прав. Когато си създал нещо никой не може да ти каже какво да е то, но в крайна сметка Металика се върнаха към стила си след Load, Reload и т.н. Смятам, че и СТИ ще се върнат към колите, които им дадоха славата им на непобедими рали машини. Да, новия атмосферен 2-литров бил много хубав, дъра бъра, но не е EJ.
Не ангажирам никого с мнението си, но BRZ според мен е само мода за СТИ и няма да остане. Тя не си струва 65000 лева, които ще искат за нея и няма да остане (няма да бъде легенда). Отлична Тойота, слабо Субару. Извинете...
_________________ Quattros for breakfast, Evos for lunch!
Моля да ме извините за сквернословието, но моето мнение за BRZ не е много положително. Според мен колата е много добра като Тойота - пренася чудесно концепта за Хачи в новото хилядолетие. Тойотата носи всичко, което беше хубаво в АЕ86, но е по - хубава и има силен потенциал да бъде бъдеща класика. От една страна всичко хубаво от АЕ86, но с боксер - чудесно...тя е маломощна атмосферка с отличен баланс и приятно управление. При BRZ не е така. Тази кола бяга много от концепта на Субару и по- специално бързо Субару - Само задно е и има атмосферен двигател. Symmetrical AWD turbo концепцията е зарязана, като нека си го кажем - никой не си купува Субару заради красотата му. BRZ не е красива, не е бърза, а и не завива толкова добре според тестовете. Приятна е, но е далеч от есенцията на съвременните бързи Субару и СТИ коли... Ларс Улрих беше казал, в отговор на критиците на LOAD, че никой няма да му казва какво да бъде Металика и беше прав. Когато си създал нещо никой не може да ти каже какво да е то, но в крайна сметка Металика се върнаха към стила си след Load, Reload и т.н. Смятам, че и СТИ ще се върнат към колите, които им дадоха славата им на непобедими рали машини. Да, новия атмосферен 2-литров бил много хубав, дъра бъра, но не е EJ.
Не ангажирам никого с мнението си, но BRZ според мен е само мода за СТИ и няма да остане. Тя не си струва 65000 лева, които ще искат за нея и няма да остане (няма да бъде легенда). Отлична Тойота, слабо Субару. Извинете...
Уважавам мнението ти, но мисля че може да се по спори кое точно е концепцията на Субару. Както знаем от историята, марката произвежда от 660 до 3600 кубика бензин и дизел ДВГ-та, а сега сме свидетели и за опити в хибридите и елетромобилите, а не само турбо АВД бегачки. Всяка една марка с времето еволюира в една или друга посока. По времето на славните времена на ралитата когато Субару беше всяка година шампион при пилотите и конструкторите ако беше казал че ще правят боксер дизел, сигурно всички щяха да се смеят, но виждаме че сега е друго. Аз също харесвам турбо Импрези но също така ме кефи и Вивио например и повечето от другите модели, всъщност като се замисля май няма модел който да не ми харесва. Субару си е Субару без значение от модела. Според мен те произвеждат за всекиго по нещо.
Модела не търпи никаква критика за бягство от концепцията по простата причина, че не е Субару. От цялата работа имаме един двулитров сгъстен блок, на който дори горивната му система е чужда. Същото е като да критикуваме Subaru Justy/Suzuki Ignis примерно....
Модела не търпи никаква критика за бягство от концепцията по простата причина, че не е Субару. От цялата работа имаме един двулитров сгъстен блок, на който дори горивната му система е чужда. Същото е като да критикуваме Subaru Justy/Suzuki Ignis примерно....
Защо бе, аз оставам с впечатление, че голяма част от разработката на шасито, окачването и т.н. са си разработки на Субару. Или бъркам ? http://brz-club.com/2013-subaru-brz-pre ... -pictures/ Вижте линка, окачването е много близко до това на всички нови модели след 2007-ма. Само дето няма предни полуоски
Toyota и Subaru пускат GT 86, FR-S и BRZ като кабриолети
Компаниите Toyota и Subaru официално обявиха за пускането на моделите си GT 86, FR-S и BRZ във версия кабриолет. Слухове за подобен ход на японските производители се носят от известно време, но този път информацията е потвърдена и от двете фирми. Toyota и Subaru пускат GT 86, FR-S и BRZ като кабриолети Според изданието Car & Driver, не е изключено да се появи цяла серия на модели със задно задвижване на платформата на GT 86, в която ще влязат седан и просторно купе с 2 врати. Седанът може да излезе на пазара както под марката Toyota, така и като Lexus, а купето ще трябва да се конкурира с модели като Ford Mustang, Chevrolet Camaro и Hyundai Genesis Coupe. Toyota и Subaru пускат GT 86, FR-S и BRZ като кабриолети Напълно очаквано, под капака на кабриолета ще бъде същият 2.0 литров бензинов двигател с мощност 200 к.с., който се предлага и при закритата версия на автомобила. Очаква се обаче появата и на по-мощни агрегати.
Пускането на машините на пазара е предвидено за края на 2013 или началото на 2014 г.
Ше ме извинявате ама тойотаджиите никога не могат да напраят тая прецизност на BRZ... за която толкова всички говорят. Една кола не е само двигател, което се доказва на 100% в тоя случай. Точно в тоя форум ли трябва тая тема да се разисква?