Отговори на тема стр <  1 ... 7, 8, 9, 10, 11  >
 Прекъсва и предърпва при рязко подаване на газ 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 2163
Автомобил: Subaru OBK 2.5 SVT 2011
Телефон: 0888492747
Рейтинг: 261
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Mladen99 написа:
До момента, смени свещи (старите бяха оригиналните и 100% си работят), свалена и почистена дроселна клапа (имаше зацапано Да) сменен датчик на неотрална на скоростната кутия (не работеше) Затапен PCV клапан за картерни газове които влиза в смукателните колектори малко след дросела.
Има подобрения, но проблема си стои.
------------------------------------------------------------------------------------------------
Оказа се проблем и поръчката на кабели за OBD2 от амазон-а не доставяли този продукт до БГ.... ха смехория.
Сега ще го поръчам до САЩ и братовчедката ще го донесе евентуално в края на месеца, или лелями през Юни.

http://www.dealextreme.com/p/obdii-blue ... 25?item=57

http://www.dealextreme.com/p/obdii-usb- ... 27?item=63

Пет Апр 20, 2012 8:23 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2200
Автомобил: Outback '09 2.5
Рейтинг: 263
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Pacone 4X4 написа:

Благодаря Пацо, но ги поръчахме вече до САЩ, братовката се връща края на месеца и ще ги донесе :good:

first Love Leone '84 1.8 АТ
Facebook: Medovo Bee Farm

Пет Апр 20, 2012 12:36 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Така.... кабелите ми пистигнаха и започнах да се човъркам из колата, макар че съм доста бос в диагностиката.

Днес гледах напражението на дроселната клапа и....
Прави ми впечатление че при подаване на газ до примерно 3000 оборота напреженеието прави пик, след което спада малко, макар че газта и оборотите не помръдват надолу след което се задържа там.
И ми се вижда че напрежението е малко ниско, не трябваше ли да е 5.5в. ???

Изображение

Вто Май 08, 2012 3:21 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Ха, някак си намерих от предното закачане същата графика, тук ясно се вижда че на празен ход, напрежението си е доста ниско .
И маи ще трябва да си поиграя и да пипна TPS-а до 5.5в. Но това ли е нормално напрежение на празен ход за този мотор?

Изображение

Вто Май 08, 2012 3:33 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 948
Автомобил: Lexus LS 460, 2007
Рейтинг: 354
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Младене, не 5.5, а от 0.45 до 0.55 волта трябва да е напрежението. Поне за моята е така, а не вярвам при теб да е по-различно.
Като гледам ти си с 0.46 на празен ход - това според мен е нормално.
Можеш да си поиграеш да го направиш на 0.5, но само през скенера.

Чет Май 10, 2012 7:26 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1880
Автомобил: Forester 2.0
Рейтинг: 133
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Mladen99 написа:
..........
Прави ми впечатление че при подаване на газ до примерно 3000 оборота напреженеието прави пик, след което спада малко, макар че газта и оборотите не помръдват надолу ....

Има нещо сбъркано в тая работа, не може да спада, ако не променяш позицията на дросела.

4-5 поста надолу съм ти ги писал колко са ...

750 об - 0,45V
1000-0,56
1300-0,62
1800-0,96
2100-1.12
2400-1.14
2600-1.26

Чет Май 10, 2012 9:42 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Yco написа:
4-5 поста надолу съм ти ги писал колко са ...

750 об - 0,45V

извинявам се не съм ги видял,
Утре ще направя тест на точно тези обороти какви показания дава.
А диапазона на празен ход 0.45-0.55 от какво зависи, как и защо се променя и върху какво зависи?
а на празен ход 750 оборота ли трябва да са за моя мотор на моята кола?
моите стоят 650!/?
И ако трябва да са 750 как да ги повиша?
сещам се поне 2-а начина, но незнам кои е по удачен. на самия дросел има малко винтче които регулира колко да затваря клапата, или да понатегна жилото на газта...... а може и друго да е....

Пет Май 11, 2012 9:11 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1880
Автомобил: Forester 2.0
Рейтинг: 133
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Нищо недей пипай, при мен може да не е бил загрял двигателя.При затворен дросел моторчето за празен ход регулира оборотите.
Мисля, че софта не ти работи коректно, сравни го с мултицет:
viewtopic.php?f=1&t=7460&hilit=TPS

Ако искаш ми прати файла да го разгледам в понеделник.

Съб Май 12, 2012 12:34 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 13
Автомобил: MG
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Хора, здравейте, не бях писал скоро.
Идвам с добра новина: оправих си колата.
Значи проблема беше много прост , а аз бях стигнал до там , че да си сменям цялата електроника.
Отидох във Варна при един майстор в "Тополи". Проблема се оказа в тпс-а - явно е имало някаква хлабина и там го човъркаше нещо ,нагласи го по някакъв начин и сега е супер. Вече си имам оборотите м/у 1000-2000, колата се цепи яко , не е мудна - абе общо взето карам нова кола. :beer:

Сря Май 16, 2012 9:14 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
mihail19871987 написа:
Значи проблема беше много прост , а аз бях стигнал до там , че да си сменям цялата електроника.
Отидох във Варна при един майстор в "Тополи". Проблема се оказа в тпс-а - явно е имало някаква хлабина и там го човъркаше нещо ,нагласи го по някакъв начин и сега е супер. Вече си имам оборотите м/у 1000-2000, колата се цепи яко , не е мудна - абе общо взето карам нова кола. :beer:

И моите съмнения са точно в него.
Още не съм го пипал, но му наближава времето :good:

Пет Май 18, 2012 8:54 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 595
Автомобил: 2011 Subaru Outback 2.5i CVT Ltd.
Рейтинг: 178
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Какво е "тпс-а"? :-?

Пет Май 18, 2012 10:07 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 509
Автомобил: Дизелов
Рейтинг: 410
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
PitM написа:
Какво е "тпс-а"? :-?

TPS - throttle position sensor
viewtopic.php?f=1&t=7460
 11

Пет Май 18, 2012 10:18 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 13
Автомобил: MG
Нов фен
Отговори с цитат
Mladen99 написа:
mihail19871987 написа:

И моите съмнения са точно в него.
Още не съм го пипал, но му наближава времето :good:

Мисля че видях някъде да си поствал някакви стойности на на "тпс-са" но видях някакви "омове".
ТПС-са се му се мери волтажа.Влез в ауто-датата и там си виж стойностите на тпс-са, то е показано на пример и кое как да измериш за д аго провериш дали нещата са "ок".
След това отиваш при колата и мериш.
Пример:
на моята кола стойностите при затворена клапа са 0.60в. ,а явно нещо е било разместено и ако е показвала повече или по - малко , от тук следва че е нормално колите ни да не вървят какато трябва.Защото забелязах ,че преди да е затегнат "тпс-са" има лека хлабина в който той се мърда лекичко може и да е с 1,2градуса но това са 0.01-0.03 , което вероятно би имало значение.
И още нещо внимателно трябва да въртиш дросела за да видиш дали "тпс-са" дава последователни стойности "пример: 0.60, 0.61 , 0.62, 0.63 ,0.64 ... (в моя случай)".

Чет Май 24, 2012 12:25 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
mihail19871987 написа:
Мисля че видях някъде да си поствал някакви стойности на на "тпс-са" но видях някакви "омове".
ТПС-са се му се мери волтажа.

TPS-a е тримр -потрнциометър като му откачиш буксата и се мери като съпротивление.
Когато е с закачена букса и колата е на контакт се мерят Волтове.
Къде в Аутодатата има такава информация? където и да е BAJA-та ще липсва, и ще трябва да гледам алтернативни вариянти.

Чет Май 24, 2012 6:09 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 5
Нов фен
Отговори с цитат
Може проблема ти да е механичен !
Аз получавах също на моето Субару и един механик ми смени едно малко каучуково тампонче, което придържа от долу скоростната кутия и проблема се оправи, защото при рязко подаване на газ се получава моментно усукване на скоростната кутия, което се обира от последното.

Пон Май 28, 2012 9:16 am
Върнете се в началото
Профил
Пресен - пресен

Постове: 1
Нов фен
Отговори с цитат
v_dionisov написа:
Моята кола така съм я купил от италия газовата не е слагана в българия на изпаритела пише sprint auto и има нещо DGM и след изпарителя има разпределител от които излизат 4 маркуча за 4-те цилиндъра.

Колега, имаш ли представа къде ги поддържат тези уредби, защото и аз съм със същата?
Ако някой друг има инфо да пише.

Пон Юни 04, 2012 1:12 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2115
Автомобил: Subaru legacy 2,5 АТ 01GX limited
Рейтинг: 384
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Младене, след интервенцията на Стоян, газаджията от Пловдив, блъскането, което се усещаше при подаване газ в ниските обороти, почти изчезна.
Освен настройките знам че само разпроби дюзите за да пуска повече газ , защото се установи, че моя ловато изпарител е за 100KW и хранене на останалите коне нанай си, та ги магери нещо човека, но блъскане и лашкане почти не се усеща вече, колата върви като на бензин и харчи малко повече от преди защото изключи "екстра фюел" опцията на газовата да компенсира с бензин , ако подадеш рязко газ и не стигне газта.

Чет Окт 04, 2012 4:09 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 197
Автомобил: Subaru Forester SF STurbo 2001 АТ
Рейтинг: 17
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
quietriot написа:
Младене, след интервенцията на Стоян, газаджията от Пловдив, блъскането, което се усещаше при подаване газ в ниските обороти, почти изчезна.
Освен настройките знам че само разпроби дюзите за да пуска повече газ , защото се установи, че моя ловато изпарител е за 100KW и хранене на останалите коне нанай си, та ги магери нещо човека, но блъскане и лашкане почти не се усеща вече, колата върви като на бензин и харчи малко повече от преди защото изключи "екстра фюел" опцията на газовата да компенсира с бензин , ако подадеш рязко газ и не стигне газта.

Колега,би ли написал някакви координати на този Стоян?
От Пловдив съм и газовата ми има нужда от настройка по същата причина - глъхне при рязко подаване на газ.
Благодаря предварително.

Чет Окт 04, 2012 8:43 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
След 2г. опити на какво ли не:
Смяна на свещи, кабели. Почистване на Дросел, степ. мотор. Пръскане с контактен спреи на разни кабели и букси.
Настроики на ГИ, смяна на изпарител (това беше от полза, сега се цепи като резачка) и,и,и,и..... какво ли още не.

Та как се оправиха нещата. Лесно стоиността е 0лв. поне за сега. Хахахах

Аз двигател на кола не мия. Е да ама 2г. каране в какви ли не условия на кали прах си имаше доста прахоляк усновно над смукателните колетори и под тя които няма как да се махне освен с миене.

Измих си мотора с чиста водица с пистолет под налягане, оставих колата на слънце с вдигнат капак за 30мин.
Вече 3 дни и 100-тина км. ама никакви симтоми. Никакво блъскане, предърпване (казвам го малко преувеличено, нее било нещо фрапиращо, по скоро дразнещо)

Миите си по често двигателите!

Чет Юни 20, 2013 6:13 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 3
Автомобил: Subaru Forester
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте и от мен-И АЗ СИ РЕШИХ ПРОБЛЕМА :bow: :bow: .Както и при вас и при мен колата лашкаше от 800 до 1800 оборота.На газ полужението беше трагично направо ще ти се скъса врата.Изчетох целия форум какво ли не бъзиках и нищо.Ходих и в сервиза на Субару -казват колата е перфектна. ДА АМА НЕ.
Стъпките са 3 при мен:
1-смяна на свещи - нищо
2-проверка на вакууми-спукан.Тези вакууми са много гадна и коварна работа.Трудно се хващат.
3-Проверка на кабели-видимо работят:Да ама не -закачи ми ги майстора под товар и мача стана друк. Небачкат- смяна.
Хора немога да си позная колата.Тук там стъпва сега.Направо е самолет.
Един съвет намерете си читав майстор и всичко си идва на мястото.Ако някой се интересува за Пловдив,да ми пише.
[email protected]

Пон Окт 14, 2013 4:12 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр <  1 ... 7, 8, 9, 10, 11  >