|
Страница 1 от 1
|
|
| Автор |
Съобщение |
|
chavdarkoev
|
|
Здравеите,Субаристи! Моля помогнете ! След поставяне на газов инжекцион започна да ми светва, че имам натрупани грешки. При диагностиката отчита 1 -ва ламбда сонда. Мислех ,че е от настройките на газовия компютър и ги чистихме 7-8 пъти. При каране само на бензин, не светва. Тествах сондата и ми прави впечатление, че се движи в малки граници '0.25-0.38 волта и не се включва, и изключва постоянно. т.е. да прави постоянни корекции, което ме накара да си мисля, че е мудна и купих друга Bosh. Обаче ефектът се оказа същия. И новата се държи по същият начин. Дали проблемът е в начина на свързване на газовия компютър (с прекъсване на сондата или с нейното заобикаляне) ,т.е. дали се получава информация за работата й от газовия комп. или от компютъра на колата. Ще ви бъда благодарен , ако можете да ми помогнете . Карайте безаварийно и със здраве. P.S. Subaru Outback 2.5 -2001 year
|
|
|
|
| Чет Май 17, 2012 6:44 pm |
|
|
|
Yco
Регистриран на: Вто Мар 30, 2010 10:14 am Постове: 1880 Местоположение: Пловдив
Автомобил: Forester 2.0
Рейтинг: 133  
|
|
Ти сам го казваш, че на бензин няма проблем, що се набутваш тогава с нова сонда,... и каква грешка ти изписва?
_________________ FSG - Alexander doesn't tested, but Yco did it! Нека вън да веят бури, ...а ний до дъбовото бури!
|
|
|
|
| Чет Май 17, 2012 7:24 pm |
|
|
|
v_0
Регистриран на: Нед Фев 19, 2012 3:40 pm Постове: 41 Местоположение: София
Автомобил: Outback'2004,2.5 MT
Рейтинг: 0
|
|
И при моя е така.Светва грешка,обикновенно извън града,но колата си върви перфектно на газ и не е до настройките.Сега ми сложиха една джаджа,която изтрива грешките когато е на газ.След седмица ще мога да кажа дали върши работа.
|
|
|
|
| Пет Май 18, 2012 8:40 am |
|
|
|
chavdarkoev
|
От фирмата за газови уредби ми казаха, че газовия компютър не е включен въобще към ламбда сондата. Винаги, когато карам на газ ми светва "check engine" и при проверка с компютър се оказва ламбда сонда. Както казах - смених я с нова "Bosh", но тя все така си остава "мързелива" /корекции в много ниски граници/. Би ли следвало да имам проблем в компютъра на самия автомобил, или е нещо друго, което може да ми кажете ? Как мога да си направя самодиагностика ? Приятно и безаварийно каране, субаристи 
|
|
|
|
| Пон Май 28, 2012 9:14 am |
|
|
|
krass
Регистриран на: Пон Юли 21, 2008 7:45 am Постове: 2211 Местоположение: Варна
Автомобил: Outback '00 AT
Рейтинг: 161   
|
|
Когато си на бензин ламбдата пак ли така се държи?
|
|
|
|
| Сря Юни 06, 2012 9:09 am |
|
|
|
rockton
Регистриран на: Сря Окт 08, 2008 6:18 am Постове: 36 Местоположение: софия
Автомобил: Форестър 2.0 МТ
Телефон: 0896633459
Рейтинг: 45 
|

chavdarkoev написа: От фирмата за газови уредби ми казаха, че газовия компютър не е включен въобще към ламбда сондата. Винаги, когато карам на газ ми светва "check engine" и при проверка с компютър се оказва ламбда сонда. Както казах - смених я с нова "Bosh", но тя все така си остава "мързелива" /корекции в много ниски граници/. Би ли следвало да имам проблем в компютъра на самия автомобил, или е нещо друго, което може да ми кажете ? Как мога да си направя самодиагностика ? Приятно и безаварийно каране, субаристи  -При коректно и професионално монтиране и настройка на Г.И. не би трябвало да има никакъв проблем, също така от огромно значение е какъв Г.И. е монтиран, марка модел-на газовото ECU, редуктор , газови инжектори или нискобюджетни клапанчета??? -В момента в който чек енджин индикатора на автомобила светно, това означава че има проблем, ECU-то(двигателното) "разсъждава" и взима решение че нещо не е в ред и минава автоматично в така наречения "АВАРИЕН РЕЖИМ"-тоест компира започва да работи по аварийна горивна карта(таблица) със усреднени параметри-като не се съобазява със някой от датчиците и актураторите...,- до момента в който "види" че всичко му е в норма и наред и тогава гаси чека и заработва по експлоатационната горивна карта(таблица) като се съогазява със всички датчици и си порави правилно сметките за дозиране на горивната смес,.. но иформацията за грешка остава записана в паметта на компира! -Мисля че ти стана ясно че причинителят на "аварийният режим" е газовата система, или по точно казаното -некадърните газаджии. -Не искам да обиждам никой от колегите които се занимавата с монтаж и настройки на газови системи, но кадърните и коректните такива-които мислят с глава и познават ДВГ , принципна работа и електрона система ,са един на 1000-да!!!! -Аз не се занимавам с газ но имам колега(газаджия) с който работим в тандем та той на доста Субару е поставил Г.И. и работят безпроблемно без освяткан чек  , Принципа на "тандема" е прост...Аз не пипам газ, той не пипа оригиналната бензинова система на автомобила, и нещата стават перфектно. Така че иди при кадърни газаджии да настоят системата добре, защото тези при които си бил до сега -явно толкова си могат-не могат! 
_________________ "четенето на грешки" - не е диагностика , "изтриването на грешки" - не е ремонт! 0876 294571
|
|
|
|
| Сря Юни 20, 2012 10:09 am |
|
|
|
valqk
|

Колега, при мен също го имаше този проблем, но след 20-30к км на газ. Мислех да сменям и аз ламбда, но изчаках и се оакза съвсем друг проблем. При мен го правеше и на бензин. Оказа се, че гумичките на цилиндърчетата на газовите инжектори са се разяли (предполага се от гадна газ) и буквално ги нямаше. От там, дори и затворени, газ влиза в цилиднрите, компа се опитва да отнема гориво и на изхода като види богата смес решава, че ламбдата не мери вярно. Правеше го и на бензин, защото аз я карам само на газ (само паля на бенз) а компа нали се самообучава и помни... не знам точно защо и какво, но факт, че и на бензин (50-100км) пак го направи. След смяна на цилиндърчета (ок. 80лв) и ресет на грешките не ми е светвал (разбирай 15-20к км). Т.е. връщаш се при тея дето са ти я монтирали и да ти я оправят или да ти я свалят  Всъщност, както каза колегата много зависи и какво ти е газовото. Може и да не може да се настрои за да не светва компа. Имаш 2 варианта: 1. Караш с чек енджин (гадно, ако нещо друго се скапе - забрави да разбереш, а и ужасно много ме дразни мен) 2. Отиваш да ти я оправят. Ако не могат - други и така докато се изясни защо става така. 2.1. Ако не може с тоя ГИ да се направи както трябва настройката - смяна и така  - ФИЛМ!  Успех и Дано тези дето са я слагали я нагласят, че иначе вярно е филм 
_________________ http://www.hostit.bg/
|
|
|
|
| Сря Юни 20, 2012 1:16 pm |
|
|
|
Mladen99
Регистриран на: Пет Дек 21, 2007 8:57 pm Постове: 2200 Местоположение: Бургас
Автомобил: Outback '09 2.5
Рейтинг: 263     
|

Немога да не се включа.
Наи вероятно на колегата му свети чека от бедна смес, нашите коли искат доста ГАЗ за да се чувстват добре. Другия път си запиши номера на грешката! При мен се получава същото, но не чак толкова често а само извънградско, набива ми 0420 като грешка а ако карам по дълго време със светещ чек и 0171
Веднъж отидох за корекция и сега светва доста по рядко, можеби трябва да отида още веднъж, но нямам време засега.
На мен ми светва когато карам извънградско наи вече на автопилот, когато дроселната клапа е отворена много малко, или се кара с галене на педала.
Нее много добре да караш със светещ чек, защото ако сместа е бедна се получават доста високи температури на изгаряне и точно тогава прегарят клапани.
Попринцип повечето ГИ имат опция да се свържат с ламда сондата за да си донастроиват сами сместа, ако има такава опция опитаи (чувал съм че на някои коли тази опция прави невероятно високи разходи 20-30/100 ха ха ха Но може да опиташ, аз точно това ще направя следващия път) но може да им кажеи и просто да ти покачат малко налягането след изпарителя и да ти нагласят смесите да са малко по богати.
Сподели и какъв е ГИ.
_________________ Outback 2001 3.0 H6 - продаден Outback 2001 2.5 AT VDC - продаден Subaru Baja МТ - продадена first Love Leone '84 1.8 АТ Facebook: Medovo Bee Farm
|
|
|
|
| Сря Юни 20, 2012 5:04 pm |
|
|
|
SpliFF
Регистриран на: Вто Окт 06, 2015 11:12 am Постове: 218 Местоположение: Добрич
Автомобил: Subaru Outback 2.5 AT 2002
Рейтинг: 245     
|
|
Да повдигна темата.И на мен ми светва чека на газ и на бензин само на извънградско и то ако карам по дълго м/у 90-100км/ч.Газовата е слагана скоро и е по OBD изключвам я като вариант,защото го прави и на бензин.Набива грешка P0420 нещо си за катализатора.Двата ми катализатора, са изрязани изтърбушени и пак "зашити"-звънти отвратително.Спомням си че едната сонда е повдигната на втулка,но не се сещам коя.Дали тия кухи ламарини няма да са разковничето на проблема с чека.В градски условия и с яко газ извън града ,чека никога не е светвал.Чудя се дали да сменям ламбда сонда или (то трябва) да сложа едни хубави резонатори,за да отсраня проблема с чека и звука. Поздрави.
|
|
|
|
| Чет Авг 11, 2016 3:24 pm |
|
|
|
nstefanov
Регистриран на: Съб Сеп 19, 2015 3:48 pm Постове: 17 Местоположение: София
Автомобил: Legacy '01 2.5 AT limited
Телефон: 0897362749
|
SpliFF написа: Да повдигна темата.И на мен ми светва чека на газ и на бензин само на извънградско и то ако карам по дълго м/у 90-100км/ч.Газовата е слагана скоро и е по OBD изключвам я като вариант,защото го прави и на бензин.Набива грешка P0420 нещо си за катализатора.Двата ми катализатора, са изрязани изтърбушени и пак "зашити"-звънти отвратително.Спомням си че едната сонда е повдигната на втулка,но не се сещам коя.Дали тия кухи ламарини няма да са разковничето на проблема с чека.В градски условия и с яко газ извън града ,чека никога не е светвал.Чудя се дали да сменям ламбда сонда или (то трябва) да сложа едни хубави резонатори,за да отсраня проблема с чека и звука. Поздрави. Здравей колега, имах същия проблем и бе решен чрез премахване на катализаторите и слагане на резонатор. Ще бъда уикенда в Добрич, ако желаеш може да чуеш звука и да погледнеш точно какво ми е сложено.
|
|
|
|
| Пон Авг 15, 2016 7:15 pm |
|
|
|
chopers
Регистриран на: Чет Ное 24, 2016 10:08 am Постове: 32 Местоположение: Костинброд
Автомобил: OutBack III 2006
|
|
Здравейте, Да питам дали на някой му остана една сонда? Имам в предвид да ми я даде да я сложа за да видя дали ще се оправи - ще изчезне грешката
_________________Хакуна Матата [email protected]
|
|
|
|
| Съб Дек 03, 2016 3:26 pm |
|
|
|
Yavo
Регистриран на: Пет Сеп 12, 2014 10:57 pm Постове: 37 Местоположение: Русе
Автомобил: Outback 2006 H6
Рейтинг: 2
|
Колега, и аз имах подобен проблем като ми монтираха ГИ. На няколко пъти ми светваше чека с vdc off и мигащ круиз, както и ми угасна 2 пъти на цветофара ](./images/smilies/eusa_wall.gif) . Не знам какъв беше номера на грешката, но сместа си беше бедна. Газаджията му подаде няколко пъти и изчезнаха чековете перманентно. Явно колицата си е била гладна. Вече 5к километра няма грешки. Остана само едно леко придърпване като я натисна малко по рязко при тръгване. На бензин не го прави.Газаджията каза, че било от свещите.Но като ги проверих се оказаха перфектни. Явно има още за изкусуряване.Но толкова си може човека. Нямаме в Русе майстори на газ.Разбрах го вече.
|
|
|
|
| Нед Дек 04, 2016 10:31 pm |
|
|
|
chopers
Регистриран на: Чет Ное 24, 2016 10:08 am Постове: 32 Местоположение: Костинброд
Автомобил: OutBack III 2006
|
|
Здрасти, лошото е че при мен и на бензин го прави, не толкова често де но все пак. Ще отида за всеки случай пак до газаджията да видя. Аз си мисля че е ламбдата но да не се окаже да я сменям напразно за това се чудя.
_________________Хакуна Матата [email protected]
|
|
|
|
| Пон Дек 05, 2016 9:57 am |
|
|
|
Vami
|
При моята кола лятото при профилактика на предпазните щитове на катализаторите, бяха ударили предната сонда и размазали резбата. Започна да ми прави проблем и то само на магистрала. При движение с около 140км/ч на бензин и опит за ускоряване, но не в open loop, краткия трим забиваше на +35.2% и ако не отпуснех педала на газта за около 30 секунди, светваше чека с грешка бедна смес. На газ с включена корекция по OBDII беше още по лошо, газовата направо удавяше колата с газ. Явно при този режим сондата не отчиташе правилно и си мислеше, че сместа е бедна. Смених сондата и всичко заспа. Сондата е консуматив, така че... 
|
|
|
|
| Пон Дек 05, 2016 10:36 am |
|
|
|
|
Страница 1 от 1
|
|