Отговори на тема
 Проблем с двигател легаси 2.5 - 1999 г. 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 248
Автомобил: Аутбек3.0
Телефон: 0888524989
Рейтинг: 28
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Колеги 4 ти цилиндър на мотора изненадващо се предаде.Колата си гореше масло, но не беше болка за умиране, в момента гони 300 000 км пробег като последните 10000 на газ.На първо четене проблемния цилиндър почти не държи налягане.Въпроса е какво да се прави: вариант 1-пълен ремонт на мотора и вариант 2 да си търся втора ръка читав.
Ако някой е минал през тази дилема, моля да сподели. :-~ :-~ .

Нед Май 27, 2012 11:03 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 113
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравей колега. Карам същото Легаси,само че 2000г.Имах същият проблем. Първо двигателя ми започна да притриса. След всички проверки които направих,установих,че компресията на 4-ти цилиндър е 7кг/см2! Другите цилиндри показваха компресия 13.5кг/см2. Проверих топлинните хлабини на клапаните и се оказа,че изпускателните клапани на 4-ти цилиндър са пренатегнати,т.е с по-малки хлабини!!Покарах колата още известно време и накрая взех че свалих главата. Оказа се,че единият от изпускателните клапани е разцепен,т.е почти го няма!! Причината е малката хлабина,която е довела до прегаряне на клапана и разцепването му. Така и така съм свалил едната глава,свалих и другата,шлайфах главите,клапаните,купих два нови клапана (останалите ставаха),смених вложките(гумичките на клапаните),затворих си двигателя.Сега колата си върви отлично,даже си сложих газов инжекцион "Романо". Не знам дали съм ти бил полезен ,аз съм механик и тези неща са ми известни,но за човек който не се е занимавал,може би не съм бил достатъчно изчерпателен. Ако имаш добър механик си отвори и оправи двигателя,защото ако купиш друг,втора ръка ,не знаеш дали няма да имаш същият или друг проблем. Това е моето мнение , но ти си решаваш. Всички необходими части ги взех от Марин( Мимо 13). Ако имаш въпроси телефона ми е 0884 906 096 - Георги. Поздрави и успех!!!

Пон Май 28, 2012 9:03 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1021
Автомобил: Legacy 2.5 MT, 03
Рейтинг: 246
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
И аз съм на мнение, че е по-добре да си ремонтираш твоя мотор, отколкото да купиш друг в неясно състояние. Ремонтът няма да е много по-скъп от цената на двигател втора ръка.

Пон Май 28, 2012 10:29 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 248
Автомобил: Аутбек3.0
Телефон: 0888524989
Рейтинг: 28
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
:shock: Благодаря колеги за съветите.За сега локализирахме проблема- един изпускателен клапан на 4-ти цилиндър почти го няма.В изпускателния колектор на 4=ти доста омазнен.Може би разхода на масло е основно там.

Съб Юни 02, 2012 6:58 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема