Опити за рециклиране на въздушни възглавници
| Автор |
Съобщение |
|
pakobary
Регистриран на: Нед Фев 26, 2012 8:18 am Постове: 14 Местоположение: София
Автомобил: Legacy 2.5/BH
Рейтинг: 0
|
Много ти благодаря за информацията. 
|
|
|
|
| Пон Апр 23, 2012 4:28 pm |
|
|
|
quietriot
|
|
Мисля, че може да броим опита за успешен, от месец нямам спадане. другата седмица ще сложа последната реколта , тези черните , че тези с които съм в момента са пълнение и с лепило и ако дигна колата горе няма сваляне , залепват котактите и само на ръка.
Като сваля тези с залепналите контакти ще наснимам подробно как се прави облепванвето с полиуретановата паста.
Колко ще е траен слоя незнам, но и година да изкара преди да се накъса ,в което ме съмнява, според мен ще изкара повече, една туба е 8 лв , а от нея се правят 2 бр , на по три ръце.
Поздрави и лек ден.
_________________ SUBARU LEGACY 2,5 AT 2001 GX limited
|
|
|
|
| Вто Май 08, 2012 10:57 am |
|
|
|
Joro_Georgiev
Регистриран на: Нед Сеп 18, 2011 10:18 pm Постове: 14 Местоположение: Благоевград
Автомобил: Legacy 2.5i/AT/99
|
|
Колега евала за опита и съответно стискам палци за резулатата да е поне година, искам да попитам обаче дали някой колега е чувал за фирма Вабонти и респективно за машина Еърматик(Airmatic), защото ме уверяват, че могат да ми оправат възглавницата и дават гаранция за 1 година, срещъ 350 лева. Та ако някой има информация, ще се радвам да сподели, защото ми предстои да им поверя за ремонт единствената ми възглавница и незнам дали ще се получат нещата. Мерси предварително.
|
|
|
|
| Вто Май 08, 2012 10:08 pm |
|
|
|
quietriot
|
Joro_Georgiev написа: Колега евала за опита и съответно стискам палци за резулатата да е поне година, искам да попитам обаче дали някой колега е чувал за фирма Вабонти и респективно за машина Еърматик(Airmatic), защото ме уверяват, че могат да ми оправат възглавницата и дават гаранция за 1 година, срещъ 350 лева. Та ако някой има информация, ще се радвам да сподели, защото ми предстои да им поверя за ремонт единствената ми възглавница и незнам дали ще се получат нещата. Мерси предварително. никога не съм ги чувал , но една година е малко, все пак това е нова гума , ако се нацепва за година е пълен тъшак, аз ти давам толкова за полиеритана без да ти искам пари 
|
|
|
|
| Сря Май 09, 2012 8:23 am |
|
|
|
Joro_Georgiev
Регистриран на: Нед Сеп 18, 2011 10:18 pm Постове: 14 Местоположение: Благоевград
Автомобил: Legacy 2.5i/AT/99
|
|
и на мен ми се вижда малко, но иначе е нова гума и като говорих с колеги от мерцедес и бмв - официалните им сервизи им правят възглавниците само при тия пичове от вабонти и нещата били читави. Не знам и аз се чудя, но иначе ако не стане накрая ще пробвам твоя метод.
|
|
|
|
| Сря Май 09, 2012 2:51 pm |
|
|
|
quietriot
|

Такаааааа, след като си сложих посдна генерация рециклирани амчета отпреде с смяната на рейката и водната помпа, настана малка драма с нивата , три се дигат един неще,изпуснах ги до долу и мера с уреда датчициците отпреде, еднакви затворени вериги за твърде ниско ниво , дигам пак единия се дига другия неще, мера му датчика дава верига за ниско, накрая го напомпахме с копчето принудително но се дигна и цялата кола на хай степен, тръгнах си тя не спада та даже беше и малко по хай щото на 3 пъти ми се разсвети лампата за поднасябне на таблото и отзаде взе да работи абе еса да изаравнява или нещо друго прищрака. Веселба ви казавам спирам пред нас, викам тая така не става , токачих акумулатора белким изтрие всико на комповете , изпуснах всики на ръка до долу , после закачах акумулатора и запалих и колата се дигна май нормално  ))). Та питането ми е, който е чел повече от мене, ако ЕКУ-то на въздушното е събрало катун грешки и се е ошашаваило, ако откача акумулатора трие ли ги ? Ако не как, само при Митака на тестера ли е кондиката ? Понеже после подивях и с цел изчистване на метерията разрязах гумата на един ам , да видя какво представлява датчика и ......какво да видя 4 рит ампулки на една платка заляти със смиличка с една тръбичка и едно магнитче закачено на стъблото на ама минава покрай тях и затваря вериги и така отчита нивото , та с каквото и да се поливат няма проблем , но за мой ужас тези четирите са залепнали на късо , талкаче този ам е бил фира , как и от какво е станало незнам, та не е ме яд че го порнах за науката. Иначе с полиеритана става екстра, предполагам че поне година ще трае, преди да се закъса и тогава свалянката и нов и така докрая на света  ))) Абе ще стана боже на въздушните до няколко месеца аз. 
|
|
|
|
| Пет Май 25, 2012 5:09 pm |
|
|
|
Mladen99
Регистриран на: Пет Дек 21, 2007 8:57 pm Постове: 2200 Местоположение: Бургас
Автомобил: Outback '09 2.5
Рейтинг: 263     
|
|
Браво, аз пък се радвам на такива като тебе, че не само мислят и правят ами и споделят с другитр!
За грешките, спецялно за възглавниците не знам, но има ли грешка в компа, ако откачиш акомулатора за определен период от време си трие всичко. Ако е за много малко не успяват да се изтъркат. Макар че минимума за които е изчезнала цялата памет при мен е 10-тина минутки.
_________________ Outback 2001 3.0 H6 - продаден Outback 2001 2.5 AT VDC - продаден Subaru Baja МТ - продадена first Love Leone '84 1.8 АТ Facebook: Medovo Bee Farm
|
|
8
|
|
| Пет Май 25, 2012 9:25 pm |
|
|
|
quietriot
|
Mladen99 написа: Браво, аз пък се радвам на такива като тебе, че не само мислят и правят ами и споделят с другитр!
За грешките, спецялно за възглавниците не знам, но има ли грешка в компа, ако откачиш акомулатора за определен период от време си трие всичко. Ако е за много малко не успяват да се изтъркат. Макар че минимума за които е изчезнала цялата памет при мен е 10-тина минутки. Ние с тебе си имаме задачки касаещи много хора, ти намираш бъга с лашкането и блъскането на газ аз оправям възглавниците на въздушното. И правиме щастливи много хора, пък те ни пращат ракия и луканки, меркантилен ми е замисъла по своя характер За мен е нормално да се споделя ако си мишок не ти трябва форума, чети и бягай ...
|
|
|
|
| Съб Май 26, 2012 6:11 am |
|
|
|
quietriot
|

Цитат: Пробвай да разкачиш буксите за ниво на всеки амортисьор поотделно - тази с четирите кабела. Вероятно грешката е от контактите за ниво на някой от амортисьорите. Ако угасне аварията значи си познал кой е амортисьора. Тогава принудително можеш да замостиш пиновете от буксата към инсталацията с телче или кламер три от кабелите (черен, син и бял) и така да излъжеш компютъра, че нивото на амортисьора е твърде ниско. Можеш и да включиш HIGH за по-сигурно. Тогава като почне да помпа и се вдигне колата можеш да възстановиш връзката на буксата. Тогава вероятно ще функционира нормално проблемното звено от контакти на въпросния амортисьор. Но това е временно решение като цяло. ако това е проблемът не може да бъде отстранен. Може само да се надяваш , че е някоя мизерийка между контактите, която ще се разкара.
Комбинациите за ниво са общо пет: TOO LOW - контакт между черен, син и бял проводник LOW NORMAL - контакт между черен и син проводник HIGH NORMAL - контакт между черен и син проводник и между червен и бял проводник HIGH - контакт между червен и бял проводник TOO HIGH - контакт между черен, червен и бял Това е полезно инфо за нивата от Уинди.
|
|
|
|
| Съб Май 26, 2012 9:23 am |
|
|
|
quietriot
|
Явно чисти и грешките от екуто разкачането на акумулатора никой не ми каза разбрах по чисто екпериментален път  след разкачане за 10 мин. Колата после сама си качи ниво сега го държи. Като спра изпуска , после си донапомпва , нивелира се абе на 6 е , важното е колко ще трае полиеритана , преди да се закъса, сега почват тестовете с цяло лято риба и черни пътища , планини и кърове ако изкарат до зимата значи ще се черпя едно шише мейкърс марк и патентовам рецептата, като Роската получава заслужените си овациии че ме отвори на полиеритановата паста. Роска, имам 3 ама рециклирани в мазето ако ти дотрябва ляв , десен, десен  )) ...........знаеш. Това засега от мене.
|
|
|
|
| Сря Май 30, 2012 6:10 am |
|
|
|
IzrodGaden
|
Колега, RESPECT за теб. Но заради такива хора като теб, цената на Легаси с въздушно окачване, започна много да се вдига 
|
|
|
|
| Нед Юни 03, 2012 12:17 pm |
|
|
|
bat bubi
|
Браво колега  , желанието,търпението и мисленето което си отделил заслужава поклон....в някой случай побългаряването е по дуракоустойчиво от оригиналите, дано да издържат по-дълго време....
_________________ BORN TО RIDE … UNTIL I DIE
|
|
|
|
| Нед Юни 03, 2012 3:54 pm |
|
|
|
quietriot
|
bat bubi написа: Браво колега  , желанието,търпението и мисленето което си отделил заслужава поклон....в някой случай побългаряването е по дуракоустойчиво от оригиналите, дано да издържат по-дълго време.... една гума е все пак, ако нея не преборим .............  .
|
|
|
|
| Пон Юни 04, 2012 7:44 am |
|
|
|
quietriot
|
IzrodGaden написа: Колега, RESPECT за теб. Но заради такива хора като теб, цената на Легаси с въздушно окачване, започна много да се вдига  Преди имах аутбек със ръчни скорости 2000 г, много корава , но много спартанска кола, нямаше нищо в нея освен ел.стъкла и климатик, отделно беше и доматено червен, продадох го с кеф не ми легна тая кола. Когато си взех легаси, разбрах, че в субару имало и екстри, а въздушното го прави аутбек на височина, какво повече може да иска човек лимузина с мазна возия и високо проходима когато ти трябва, за съжаление следващата ще е аутбек пак , защото спряха въздушното при следващата генерация иначе нямаше да се замисля грам.
|
|
|
|
| Пон Юни 04, 2012 7:48 am |
|
|
|
quietriot
|
още два полезни линка i temata na Gechi
|
|
|
|
| Пон Юни 18, 2012 9:17 am |
|
|
|
quietriot
|
След последната смяна на централния клапан колата се дига и сваля както жси требе. Та ако е я дигнете и не иска да се савали , виновен е централния клапан хванат за компресора , той се сменя или отремонтира , има намотчица която прегаря и укасява и нещата се оправят , та той отговаря за изпускането на колата бкогато е на хай и когато я спрете и се чуе едо сссссссс пак е той , олабва системата.  другите четири клапана са за отделните амове да го помпат и спадат , този е централен за цялото окачаване.
|
|
|
|
| Вто Юли 10, 2012 3:44 pm |
|
|
|
quietriot
|
Joro_Georgiev написа: Колега евала за опита и съответно стискам палци за резулатата да е поне година, искам да попитам обаче дали някой колега е чувал за фирма Вабонти и респективно за машина Еърматик(Airmatic), защото ме уверяват, че могат да ми оправат възглавницата и дават гаранция за 1 година, срещъ 350 лева. Та ако някой има информация, ще се радвам да сподели, защото ми предстои да им поверя за ремонт единствената ми възглавница и незнам дали ще се получат нещата. Мерси предварително. ето ги тези , идея нямамд дали са ок иначе 300лв не са много аз такъв ам. http://vabonti-airmatic.com/?cat=8
|
|
|
|
| Вто Юли 10, 2012 3:56 pm |
|
|
|
quietriot
|

Ще се опитам да обобщя всичко дотук. Възглавниците на 10 тата година заминават , почват да испускат в средата на гумата където се гънат най много , отделно всики О прустенчета стават на камък , има ги по всики връзки на системата и от също изпуска по малко, клапаните се зацапват с котлен камък от влагата във въздуха. Та е желателна профилактика, на О рпъстенчетат тефлонов спрей , за клапаните продухване и пълненна на дехидратора с нов силикагел, Любо го прави , дехидратира е черния цилиндър дио комплесора хванат за главния клапан за изпукане. Амовете засегя се лепят най добре с полиеританова паста , има я бриколаж, тази на ЕМФИ (черна ) е 8 лв за туба, слагате я в пистолет за силикон и насяте слой , като преди това надирате гимата с едра паркетна шкурка, 80 примерно, за по добра адхезия, нанася се няколко ленти , слагате гумена ръкавица , намазвате си ръката с течен съпун за да не залепва за пастата и заравнявате в плътен слой който да покрие не много дебело цялата гума до стъблото на възглавницата аз пусках и нагоре , но после се закъсва пруи движението , та май няма смисъл , съхне за около 5 часа една ръка , нанасяте три и слоя става отлко 5-6 мм дебел , оставяте тогава 48 часа да спре да лепне и на колата. Вътре няма смисъл да се сипва нищо , контактите са капсуловани , няма как да се зацапа , но отвора е такъв че няма как да омажете гумата отвътре добре.Не ползвайте спрей за гуми защото после влиза в системата и може да зацапа клапана и тръба. След като засъхне , слагате на колата и газззззззззз. Ако след като вдигнете не иска да спадне е виновен централния клапан, който съм заградил по горе , може да е зацапан , може да е гръмнал , ако нямате да го смените , сваляте и давате на някой да го пренавие и готово , това касае и 4 те клапанчета на възглавниците. ми надве натри това е  лек ден и ако има питания , питайте.
|
|
18
|
|
| Чет Юли 12, 2012 10:47 am |
|
|
|
Mladen99
Регистриран на: Пет Дек 21, 2007 8:57 pm Постове: 2200 Местоположение: Бургас
Автомобил: Outback '09 2.5
Рейтинг: 263     
|
|
Аз не ползвам такова окачване, но можеби всички които ползват ще им е интересни колко време ще изкара така ? И ако пак някоя започне да изпуска може ли да се повтори протцедурата? Няма ли да стане много дебела гумата...?
_________________ Outback 2001 3.0 H6 - продаден Outback 2001 2.5 AT VDC - продаден Subaru Baja МТ - продадена first Love Leone '84 1.8 АТ Facebook: Medovo Bee Farm
|
|
|
|
| Чет Юли 12, 2012 12:24 pm |
|
|
|
quietriot
|
Mladen99 написа: Аз не ползвам такова окачване, но можеби всички които ползват ще им е интересни колко време ще изкара така ? И ако пак някоя започне да изпуска може ли да се повтори протцедурата? Няма ли да стане много дебела гумата...? Сега по чисто емпичирен път , карат вече 2 месеца, но пък е топло , ако беше зима щеше да е по добре за опити , на стиденото почват мизериите от жегата някак се закрепва положението. Относно изпускането си прав не може да се наслоява до безкрай , но може да се изреже илишното до старата гума с макетен нож и да се нанесат нови слоеве. Имам един такъв ам , който на третия ден започна зверски да изпуска и го свалих , направо имаше дупка в полиеритана, незнам какво е станало , но тук таме, пастата се беше поотлепила, почнах да да я режа с ножа , но ми писна и го оставих , ма трябва да се дна да си поиграя и да сваля старата паста да видя спукан ли е наистина някъде.
|
|
|
|
| Чет Юли 12, 2012 2:14 pm |
|
|
|