Отговори на тема стр <  1, 2, 3, 4  >
 Опити за рециклиране на въздушни възглавници 
Автор Съобщение

Постове: 14
Автомобил: Legacy 2.5/BH
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Много ти благодаря за информацията. :good:

Пон Апр 23, 2012 4:28 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2115
Автомобил: Subaru legacy 2,5 АТ 01GX limited
Рейтинг: 384
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Мисля, че може да броим опита за успешен, от месец нямам спадане.
другата седмица ще сложа последната реколта , тези черните , че тези с които съм в момента са пълнение и с лепило и ако дигна колата горе няма сваляне , залепват котактите и само на ръка.

Като сваля тези с залепналите контакти ще наснимам подробно как се прави облепванвето с полиуретановата паста.

Колко ще е траен слоя незнам, но и година да изкара преди да се накъса ,в което ме съмнява, според мен ще изкара повече, една туба е 8 лв , а от нея се правят 2 бр , на по три ръце.

Поздрави и лек ден.

Вто Май 08, 2012 10:57 am
Върнете се в началото
Профил

Автомобил: Legacy 2.5i/AT/99
Нов фен
Отговори с цитат
Колега евала за опита и съответно стискам палци за резулатата да е поне година, искам да попитам обаче дали някой колега е чувал за фирма Вабонти и респективно за машина Еърматик(Airmatic), защото ме уверяват, че могат да ми оправат възглавницата и дават гаранция за 1 година, срещъ 350 лева. Та ако някой има информация, ще се радвам да сподели, защото ми предстои да им поверя за ремонт единствената ми възглавница и незнам дали ще се получат нещата. Мерси предварително.

Вто Май 08, 2012 10:08 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Joro_Georgiev написа:
Колега евала за опита и съответно стискам палци за резулатата да е поне година, искам да попитам обаче дали някой колега е чувал за фирма Вабонти и респективно за машина Еърматик(Airmatic), защото ме уверяват, че могат да ми оправат възглавницата и дават гаранция за 1 година, срещъ 350 лева. Та ако някой има информация, ще се радвам да сподели, защото ми предстои да им поверя за ремонт единствената ми възглавница и незнам дали ще се получат нещата. Мерси предварително.

никога не съм ги чувал , но една година е малко, все пак това е нова гума , ако се нацепва за година е пълен тъшак, аз ти давам толкова за полиеритана без да ти искам пари :D

Сря Май 09, 2012 8:23 am
Върнете се в началото
Профил

Автомобил: Legacy 2.5i/AT/99
Нов фен
Отговори с цитат
и на мен ми се вижда малко, но иначе е нова гума и като говорих с колеги от мерцедес и бмв - официалните им сервизи им правят възглавниците само при тия пичове от вабонти и нещата били читави. Не знам и аз се чудя, но иначе ако не стане накрая ще пробвам твоя метод.

Сря Май 09, 2012 2:51 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Такаааааа, след като си сложих посдна генерация рециклирани амчета отпреде с смяната на рейката и водната помпа, настана малка драма с нивата , три се дигат един неще,изпуснах ги до долу и мера с уреда датчициците отпреде, еднакви затворени вериги за твърде ниско ниво , дигам пак единия се дига другия неще, мера му датчика дава верига за ниско, накрая го напомпахме с копчето принудително но се дигна и цялата кола на хай степен, тръгнах си тя не спада та даже беше и малко по хай щото на 3 пъти ми се разсвети лампата за поднасябне на таблото и отзаде взе да работи абе еса да изаравнява или нещо друго прищрака.
Веселба ви казавам спирам пред нас, викам тая така не става , токачих акумулатора белким изтрие всико на комповете , изпуснах всики на ръка до долу , после закачах акумулатора и запалих и колата се дигна май нормално :)))).

Та питането ми е, който е чел повече от мене, ако ЕКУ-то на въздушното е събрало катун грешки и се е ошашаваило, ако откача акумулатора трие ли ги ?
Ако не как, само при Митака на тестера ли е кондиката ?

Понеже после подивях и с цел изчистване на метерията разрязах гумата на един ам , да видя какво представлява датчика и ......какво да видя 4 рит ампулки на една платка заляти със смиличка с една тръбичка и едно магнитче закачено на стъблото на ама минава покрай тях и затваря вериги и така отчита нивото , та с каквото и да се поливат няма проблем , но за мой ужас тези четирите са залепнали на късо , талкаче този ам е бил фира , как и от какво е станало незнам, та не е ме яд че го порнах за науката.

Иначе с полиеритана става екстра, предполагам че поне година ще трае, преди да се закъса и тогава свалянката и нов и така докрая на света ;))))

Абе ще стана боже на въздушните до няколко месеца аз. ROFL

Пет Май 25, 2012 5:09 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2200
Автомобил: Outback '09 2.5
Рейтинг: 263
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Браво, аз пък се радвам на такива като тебе, че не само мислят и правят ами и споделят с другитр!

За грешките, спецялно за възглавниците не знам, но има ли грешка в компа, ако откачиш акомулатора за определен период от време си трие всичко.
Ако е за много малко не успяват да се изтъркат.
Макар че минимума за които е изчезнала цялата памет при мен е 10-тина минутки.

first Love Leone '84 1.8 АТ
Facebook: Medovo Bee Farm
 8

Пет Май 25, 2012 9:25 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Mladen99 написа:
Браво, аз пък се радвам на такива като тебе, че не само мислят и правят ами и споделят с другитр!

За грешките, спецялно за възглавниците не знам, но има ли грешка в компа, ако откачиш акомулатора за определен период от време си трие всичко.
Ако е за много малко не успяват да се изтъркат.
Макар че минимума за които е изчезнала цялата памет при мен е 10-тина минутки.

Ние с тебе си имаме задачки касаещи много хора, ти намираш бъга с лашкането и блъскането на газ аз оправям възглавниците на въздушното.
И правиме щастливи много хора, пък те ни пращат ракия и луканки, меркантилен ми е замисъла по своя характер ROFL

За мен е нормално да се споделя ако си мишок не ти трябва форума, чети и бягай ...

Съб Май 26, 2012 6:11 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Цитат:
Пробвай да разкачиш буксите за ниво на всеки амортисьор поотделно - тази с четирите кабела. Вероятно грешката е от контактите за ниво на някой от амортисьорите. Ако угасне аварията значи си познал кой е амортисьора. Тогава принудително можеш да замостиш пиновете от буксата към инсталацията с телче или кламер три от кабелите (черен, син и бял) и така да излъжеш компютъра, че нивото на амортисьора е твърде ниско. Можеш и да включиш HIGH за по-сигурно. Тогава като почне да помпа и се вдигне колата можеш да възстановиш връзката на буксата. Тогава вероятно ще функционира нормално проблемното звено от контакти на въпросния амортисьор. Но това е временно решение като цяло. ако това е проблемът не може да бъде отстранен. Може само да се надяваш , че е някоя мизерийка между контактите, която ще се разкара.

Комбинациите за ниво са общо пет:
TOO LOW - контакт между черен, син и бял проводник
LOW NORMAL - контакт между черен и син проводник
HIGH NORMAL - контакт между черен и син проводник и между червен и бял проводник
HIGH - контакт между червен и бял проводник
TOO HIGH - контакт между черен, червен и бял

Това е полезно инфо за нивата от Уинди.

Съб Май 26, 2012 9:23 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Явно чисти и грешките от екуто разкачането на акумулатора никой не ми каза разбрах по чисто екпериментален път :D след разкачане за 10 мин.

Колата после сама си качи ниво сега го държи.
Като спра изпуска , после си донапомпва , нивелира се абе на 6 е , важното е колко ще трае полиеритана , преди да се закъса, сега почват тестовете с цяло лято риба и черни пътища , планини и кърове ако изкарат до зимата значи ще се черпя едно шише мейкърс марк и патентовам рецептата, като Роската получава заслужените си овациии че ме отвори на полиеритановата паста.

Роска, имам 3 ама рециклирани в мазето ако ти дотрябва ляв , десен, десен :))) ...........знаеш.

Това засега от мене.

Сря Май 30, 2012 6:10 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 69
Нов фен
Отговори с цитат
Колега, RESPECT за теб. Но заради такива хора като теб, цената на Легаси с въздушно окачване, започна много да се вдига :lol: =D>

Нед Юни 03, 2012 12:17 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 636
Автомобил: Outback 2.5AT'03 ; Forester 2.5XT;
Телефон: 0885022272
Рейтинг: 514
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Браво колега :bow: , желанието,търпението и мисленето което си отделил заслужава поклон....в някой случай побългаряването е по дуракоустойчиво от оригиналите, дано да издържат по-дълго време....

Нед Юни 03, 2012 3:54 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
bat bubi написа:
Браво колега :bow: , желанието,търпението и мисленето което си отделил заслужава поклон....в някой случай побългаряването е по дуракоустойчиво от оригиналите, дано да издържат по-дълго време....

една гума е все пак, ако нея не преборим ............. :D.

Пон Юни 04, 2012 7:44 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
IzrodGaden написа:
Колега, RESPECT за теб. Но заради такива хора като теб, цената на Легаси с въздушно окачване, започна много да се вдига :lol: =D>

Преди имах аутбек със ръчни скорости 2000 г, много корава , но много спартанска кола, нямаше нищо в нея освен ел.стъкла и климатик, отделно беше и доматено червен, продадох го с кеф не ми легна тая кола.
Когато си взех легаси, разбрах, че в субару имало и екстри, а въздушното го прави аутбек на височина, какво повече може да иска човек лимузина с мазна возия и високо проходима когато ти трябва, за съжаление следващата ще е аутбек пак , защото спряха въздушното при следващата генерация иначе нямаше да се замисля грам.

Пон Юни 04, 2012 7:48 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
още два полезни линка i temata na Gechi
BAlexandrov написа:

Пон Юни 18, 2012 9:17 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
След последната смяна на централния клапан колата се дига и сваля както жси требе.
Та ако е я дигнете и не иска да се савали , виновен е централния клапан хванат за компресора , той се сменя или отремонтира , има намотчица която прегаря и укасява и нещата се оправят , та той отговаря за изпускането на колата бкогато е на хай и когато я спрете и се чуе едо сссссссс пак е той , олабва системата.

Изображение

другите четири клапана са за отделните амове да го помпат и спадат , този е централен за цялото окачаване.

Вто Юли 10, 2012 3:44 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Joro_Georgiev написа:

ето ги тези , идея нямамд дали са ок иначе 300лв не са много аз такъв ам.
http://vabonti-airmatic.com/?cat=8

Вто Юли 10, 2012 3:56 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Ще се опитам да обобщя всичко дотук.

Възглавниците на 10 тата година заминават , почват да испускат в средата на гумата където се гънат най много , отделно всики О прустенчета стават на камък , има ги по всики връзки на системата и от също изпуска по малко, клапаните се зацапват с котлен камък от влагата във въздуха.
Та е желателна профилактика, на О рпъстенчетат тефлонов спрей , за клапаните продухване и пълненна на дехидратора с нов силикагел, Любо го прави , дехидратира е черния цилиндър дио комплесора хванат за главния клапан за изпукане.
Амовете засегя се лепят най добре с полиеританова паста , има я бриколаж, тази на ЕМФИ (черна ) е 8 лв за туба, слагате я в пистолет за силикон и насяте слой , като преди това надирате гимата с едра паркетна шкурка, 80 примерно, за по добра адхезия, нанася се няколко ленти , слагате гумена ръкавица , намазвате си ръката с течен съпун за да не залепва за пастата и заравнявате в плътен слой който да покрие не много дебело цялата гума до стъблото на възглавницата аз пусках и нагоре , но после се закъсва пруи движението , та май няма смисъл , съхне за около 5 часа една ръка , нанасяте три и слоя става отлко 5-6 мм дебел , оставяте тогава 48 часа да спре да лепне и на колата.
Вътре няма смисъл да се сипва нищо , контактите са капсуловани , няма как да се зацапа , но отвора е такъв че няма как да омажете гумата отвътре добре.Не ползвайте спрей за гуми защото после влиза в системата и може да зацапа клапана и тръба.
След като засъхне , слагате на колата и газззззззззз. :D

Ако след като вдигнете не иска да спадне е виновен централния клапан, който съм заградил по горе , може да е зацапан , може да е гръмнал , ако нямате да го смените , сваляте и давате на някой да го пренавие и готово , това касае и 4 те клапанчета на възглавниците.

ми надве натри това е ;) лек ден и ако има питания , питайте.

Чет Юли 12, 2012 10:47 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2200
Автомобил: Outback '09 2.5
Рейтинг: 263
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Аз не ползвам такова окачване, но можеби всички които ползват ще им е интересни колко време ще изкара така ?
И ако пак някоя започне да изпуска може ли да се повтори протцедурата? Няма ли да стане много дебела гумата...?

first Love Leone '84 1.8 АТ
Facebook: Medovo Bee Farm

Чет Юли 12, 2012 12:24 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Mladen99 написа:
Аз не ползвам такова окачване, но можеби всички които ползват ще им е интересни колко време ще изкара така ?
И ако пак някоя започне да изпуска може ли да се повтори протцедурата? Няма ли да стане много дебела гумата...?

Сега по чисто емпичирен път , карат вече 2 месеца, но пък е топло , ако беше зима щеше да е по добре за опити , на стиденото почват мизериите от жегата някак се закрепва положението.
Относно изпускането си прав не може да се наслоява до безкрай , но може да се изреже илишното до старата гума с макетен нож и да се нанесат нови слоеве.
Имам един такъв ам , който на третия ден започна зверски да изпуска и го свалих , направо имаше дупка в полиеритана, незнам какво е станало , но тук таме, пастата се беше поотлепила, почнах да да я режа с ножа , но ми писна и го оставих , ма трябва да се дна да си поиграя и да сваля старата паста да видя спукан ли е наистина някъде.

Чет Юли 12, 2012 2:14 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр <  1, 2, 3, 4  >