Отговори на тема
 Теч от шибедаха при силни дъждове 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 414
Автомобил: SUBARU Legacy 2.2 GX, Outback H6
Рейтинг: 45
От звездите одобренОт звездите одобрен
Отговори с цитат
Колеги, наскоро започна да ми прокапва вода когато вали обилно и когато паркирам на равно или на определен наклон, още и аз не мога да установя... Спомням си, че имаше някаква тема по въпроса с почистването но бая търсих и нищо не намирам, затова моля да ме извините, че отварям отново такава тема.
По спомен се сещам, че на някой му се беше случило и някой каза, че се почистват отводнителни каналчета с тел но как точно беше и дали така беше не съм сигурен. Моля ако някой знае как става да ме посъветва.

Държа да спомена, че уплътненията са в добро състояние, няма прокъснато и съм ги мазал със силиконова смазка така, че са си меки и около тях е чисто. От тук нататък ще чакам съвет от по запознатите с този проблем... :) Поздрави!

Сря Май 30, 2012 4:16 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 117
Автомобил: Toyota Verso 1.8 CVT
Телефон: +359897873851
Рейтинг: -12
Кофти...
Отговори с цитат
Здравей колега,

В търсената от теб подобна тема се препоръчваше почистване /внимателно / с тел или продухване с компресор и накрайник за помпане на топка. Темата е някъде от Януари тази година.

И аз имам подобен проблем, но при мен теча е от тавана в багажното отделение и като, че ли се появава при паркиране на наклон. Това го забелязах при 24-то майските дъждове. Така, че и аз чакам съвет от други преминали през това колеги.

Сря Май 30, 2012 7:42 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Благодаря, колега. :)
Ще пробвам утре това с компресора и телта като смятам да сложа нещо отпред за да не скъсам маркучите.

Сря Май 30, 2012 7:51 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 117
Автомобил: Toyota Verso 1.8 CVT
Телефон: +359897873851
Рейтинг: -12
Кофти...
Отговори с цитат
viewtopic.php?f=4&t=2601&hilit=%D1%88%D0%B8%D0%B1%D0%B8%D0%B4%D0%B0%D1%85

И тук се дискутира същия проблем.

Сря Май 30, 2012 8:16 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 286
Автомобил: subaru legacy 2.5/2010г.
Рейтинг: 7
Разчитай на мен
Отговори с цитат
колеги мога ли да се включа към темата? Имам теч, светлините за задна са постоянно пълни с вода при дъжд, и сега вече не работят. Смених крушки и пак не работят

Сря Май 30, 2012 9:39 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 110
Автомобил: Legacy 2.5 GX AT 2001
Рейтинг: 11
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Здравейте, колеги.
И аз имам същия проблем със шибидаха. Май дните около 24-ти май се оказват прекалено мокри за колите ни :giggle: Миналата година имах този проблем, само когато миех колата и я поливах с кофата отгоре. Иначе от дъждовете и автомивките не се страхуваше :) Тъй като не съм запознат с устройството на шибидаха, чудя се дали той разчита на тези дренажи основно за да не се наводни купето или те са предпазна мярка ако уплътненията изпуснат... също така имам и проблем с ръчното прибиране на задната щора на люка.. предполагам има някакво счупено зъбче или палче което заяжда. Трябва да се престраша някой ден като се позатопли още малко да видя дали може да се ремонтира. Бих бил много благодарен ако някой сподели опит .
Поздрави. :) :beer:

Сря Май 30, 2012 10:05 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 203
Автомобил: Outback B13
Рейтинг: -24
Кофти...
Отговори с цитат
Здравейте аз се сещам за един майстор,който е мн.препоръчван (но това за колегите в София) тъй като според мен тези дренажни канали са деликатна работа и ако не е толкова просто,че да се справите може би е по-добре да потърсите човек който е специалист.До колкото си спомням майстора за който споменах се намираше в една пряка между булевардите Стамболийски и Т.Александров в отсечката между Константин Величков и улица Одрин,за съжаление не си спомням точно пряката но в този участък са не повече от 3 или 4 улички.
Надявам се да съм бил полезен ;)

Чет Май 31, 2012 7:44 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Аз не мисля, че в сервиза ще извадят някой специален инструмент за прочистване на тези каналчета.. :) Просто ще внимавам да не скъсам въпросните маркучета... Днес ще се пробвам защото ми капе точно на главата... китайско мъчение! :D

Чет Май 31, 2012 10:36 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Колеги, днес се пробвах с една дебела тел, обаче даже отворите не стигам. Оказа се, че са някак скрити от едни пластмаси които придържат перото отпред. Май без разглабяне няма да стане. А междувременно питах насам натам, никой не се навива да го прави това... :D Споделете впечатления от вашите модели, щото на това Легаси е така... :)

Чет Май 31, 2012 5:56 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Намазах със силиконова смазка уплътненията и почистих добре. За сега държи. Смятам скоро да разглобявам наред калници и да видим състоянието на маркучите какво е, и без това скоро влизам в бокса за монтаж на ГИ.. :)

Пон Юни 04, 2012 10:31 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема