Правила за пускане на обяви в раздела

Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.

Отговори на тема стр <  1, 2, 3, 4  >
 Регистрация в КАТ - преглед на спирачната система при AWD 
Автор Съобщение

Постове: 782
Рейтинг: 223
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Когато минавах на технически преглед във Варна,прочетох тук във форума от един колега за технически пункт в кв.Виница за автомобили 4x4.
Намерих пинкта и минах преглед,като хората там бяха доста внимателни(колата ми е с LSD).Държаха обаче при минаването на валяците да кара единият от служителите в пункта,след качването на предия мост на валяците,задния го качваха на раздвижени(свободновъртящи се) ролки. Като цяло изглеждаше,че знаят какво правят и са наясно със задвижването на Субару.

Съб Юни 02, 2012 10:19 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 90
Автомобил: Outback H6 2008
Рейтинг: 6
Разчитай на мен
Отговори с цитат
Аз минах преглед в КАТ - София. Показах книжката на тестващите, както и изпринтена страница от сайта на субару, където е показано и обяснено, как колата трябва да минава на валяците. Стана голям скандал викнахме някъв началник - униформен полицай, който каза, че може да мина без валяци, но въпреки това не искаха да ме пуснат. Единият от проверяващите се ядоса скъса ми листа за прегледа, написа някви глупости и ми каза, че няма как колата да се движи по улиците и, че те не знаели, че аз ще идвам за да си подготвят валяци за коли 4х4. Накрая компромисно ми провериха само задните гуми и всичко се оказа, че работи правилно.
Обмислям къде да пусна жалба. Може ли в кат където колите минават технически преглед да не са подготвени за това, и колата ми да не може да бъде проверена, както е казано от производителя.

Вто Юни 05, 2012 10:59 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 595
Автомобил: 2011 Subaru Outback 2.5i CVT Ltd.
Рейтинг: 178
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
:facepalm: Мм даааа...!? Жалбата, според мен трябва да е до Министерството на транспорта, съобщенията и ИТ, с копие до МВР КАТ.
(Наредбата за регистрации и техн.прегледи от 01/2012 е на МТСИТ и в нея са сложили един пожелателен член за МПС "със задвижване различно от 2х4"). За съжаление не е уредено в КАТ да има такива валци за МПС 4х4!?

Сря Юни 06, 2012 8:17 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 117
Автомобил: Toyota Verso 1.8 CVT
Телефон: +359897873851
Рейтинг: -12
Кофти...
Отговори с цитат
Аз минах преглед през КАТ - София в началото на май. Само им споменах, че колата е с постоянно АWD. Отговора беше - поставяш я на N и няма проблем, но не ме караха да минавам през валците. Мисълта ми е, че ако започнеш да им се правиш на много знаещ, те започват да изпитват чувство за малоценност, характерно за някои служители от администрацията и тогава стават проблемите.

Сря Юни 06, 2012 7:31 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 659
Автомобил: VAZ 21023,OB 05MY 2,5i
Рейтинг: 57
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Като я поставиш на N изключваш двигателя от скоростите, а междинния диференциал го изключва предпазителя в гнездото FWD, без него е тото. Вярно скоростта е малка ама ако е безпроблемно минаването на валци само на N, то в документацията нямаше да има скици с хиксове.

Сря Юни 06, 2012 9:11 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 127
Автомобил: Subaru Impreza 2.0GX, MY2001, AT
Рейтинг: 25
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
CusE написа:
Благодаря, явно трябва да се преборя да не мина тази част от прегледа, или поне не по традиционния начин

Колега, виждам, че си от Варна.
Погледни ми поста тук - viewtopic.php?f=1&t=7603&start=40

Поздрави.

Чет Юни 07, 2012 12:53 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 16
Автомобил: Subaru Legacy 2.5
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
krismarg написа:
Като я поставиш на N изключваш двигателя от скоростите, а междинния диференциал го изключва предпазителя в гнездото FWD, без него е тото. Вярно скоростта е малка ама ако е безпроблемно минаването на валци само на N, то в документацията нямаше да има скици с хиксове.

Акато е махнат предпазителя възможно ли е да се кара така колата само на предно??? Или бъркам нещо?

Чет Юни 07, 2012 4:44 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 659
Автомобил: VAZ 21023,OB 05MY 2,5i
Рейтинг: 57
Отговори с цитат
По принцип е за аварийна ситуация ако те дърпат с до 30км в час за 30 км. Чувал съм че някой пробват така да карат за икономия само на предно. Не съм разучил в подробности АТ кутията (с многодисковия съединител), но според мен ако беше безопасно вероятно предпазителя щеше да е на копче някъде по таблото и да си го включваш задното когато си искаш.

Чет Юни 07, 2012 5:36 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 140
Автомобил: MY00 Forester SF5
Телефон: 0878607069
Рейтинг: 29
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Съвсем пресни впечатления от вчера от КАТ Варна - сверка на номерата и направо за документите. Даже и не стана дума за спирачките. =D>

Пет Авг 17, 2012 6:22 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 42
Автомобил: SUBARU FORESTER 2.0 MY98 KH 2774 BB
Телефон: 00359876070747
Рейтинг: 15
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
:hello: В Дупница си ме качиха на валовете мост по мост,без да си се замислят! :-~ Казаха,че няма проблем,да не съм първия с 4х4 !? Не им харесаха нещо данните за задния мост и след 2-3сек. съвещаване ме пратиха за номера. Чак тогава се :idea: ,че навремето със VW sincro на тех.прегледа ме питаха дали да я качват на единични валяци и аз им отказах,защото нямах спирачки,а не от познания в областта на 4WD,AWD,SINCRO,QUATTRO или 4х4! :cool: Сега разбирам,че машините за които от дълго време си мечтая и най-после успях да си позволя,са още по-сложни и ще се внимава догодина на прегледите .. :pardon: Поздрави и безаварийни прегледи :giggle: на всички колеги !

Съб Сеп 08, 2012 4:14 pm
Върнете се в началото
Профил YIM
Аватар

Постове: 17
Автомобил: Forester '99MY
Нов фен
Отговори с цитат
В понеделник - КАТ Стара Загора. Бях се подготвил за спорове обяснения, кандърми...

Изобщо не отвориха дума за валяци. Свериха номерата и продължих.

Това за първоначална регистрация.

Вто Яну 15, 2013 10:35 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 226
Автомобил: Subaru Forester 2.0 XT 177к.с 2003г
Телефон: 0896107191
Рейтинг: 30
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Blago написа:
Съвсем пресни впечатления от вчера от КАТ Варна - сверка на номерата и направо за документите. Даже и не стана дума за спирачките. =D>

за КАТ Варна както и на други места разбира се, много интересно ми става защо някой качват на валяците, други не, мен в началото на януари ме качиха, първо преден мост, после заден, след като вече изчетох темите малко ме е яд че така се получи, но какво да се право, изглежда не са много запознати и зависи на какви служители ще попаднеш, ако предварително бях чел във форума нямаше да оставя така нещата КАТ...

Пон Фев 11, 2013 3:14 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 100
Автомобил: H6 02
Нов фен
Отговори с цитат
Колеги, някой да е минавал наскоро в КАТ-София? Предстои ми регистрация на субаруто, да се подготвям ли за много каране или са се научили вече?

Вто Окт 15, 2013 6:52 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 411
Автомобил: XV 2.0i, '12 Lin.; 2 х SVX '93
Рейтинг: 253
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Научили са се. Миналия вторник минах само с обяснението, че е 4х4 постоянно и е противопоказно да я търкалят на валяци. Човекът само кимна и си прегледа другите неща, след което - номера.
Поздрави,

Вто Окт 15, 2013 7:17 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 269
Автомобил: Subaru Outback 2.5, `05, TLC `02
Рейтинг: 59
Отговори с цитат
disco написа:
В понеделник - КАТ Стара Загора. Бях се подготвил за спорове обяснения, кандърми...

Изобщо не отвориха дума за валяци. Свериха номерата и продължих.

Това за първоначална регистрация.

Същата работа и в КАТ Пловдив :)

Вто Окт 15, 2013 1:33 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 100
Автомобил: H6 02
Нов фен
Отговори с цитат
Регистрирах я колицата! Интересно, но не караха нито една кола да минава на валяците, аз без да питам ми казаха, ок ти е колата давай напред.

Сря Окт 16, 2013 10:20 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 7
Рейтинг: -9
Кофти...
Отговори с цитат
Виждам че темата е стара но все пак ако някой я чете и се притеснява за своето Субару при преглед на спирачното усилие в пункт за ГТП или в КАТ то просто при качването на валяците трябва да предупредите служителя че е 4х4. Всички нови стендове имат опция 4х4 в софтуера и по време на проверката валяците се въртят в различни посоки, като по този начин се избягва така наречената циркулация на мощност. Така че спокойно.
 -16

Нед Май 08, 2016 9:59 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 704
Автомобил: WRX '02 & 2.0X '04
Рейтинг: 177
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Sevdo написа:
Виждам че темата е стара но все пак ако някой я чете и се притеснява за своето Субару при преглед на спирачното усилие в пункт за ГТП или в КАТ то просто при качването на валяците трябва да предупредите служителя че е 4х4. Всички нови стендове имат опция 4х4 в софтуера и по време на проверката валяците се въртят в различни посоки, като по този начин се избягва така наречената циркулация на мощност. Така че спокойно.

А какво правим с колите, които имат LSD отзад или отпред? #-o

Нед Май 08, 2016 10:36 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 955
Автомобил: Subaru Outback, MT
Рейтинг: 443
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
demoman написа:
А какво правим с колите, които имат LSD отзад или отпред? #-o

Аз първата година минах на преглед и въртяха задните колела в противоположна посока, което не е добре за LSD-то, но тогава не знаех. Мисля, че за няколко секунди няма да се повреди.

Пон Май 09, 2016 8:23 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 853
Автомобил: Subaru Outback B14 3.6
Рейтинг: 578
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
И аз имах такива терзания, но си мисля, че скоростта им на въртене изобщо не е толкова голяма, че да направи нещо на LSD-то.

Пон Май 09, 2016 8:56 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр <  1, 2, 3, 4  >