Отговори на тема
 Въпрос за диференциал 
Автор Съобщение

Постове: 69
Автомобил: АУДИ А6 Куатро
Рейтинг: 19
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Здравейте колеги. Имам следният въпрос към по запознатите колеги, тъй като аз съм само задкормилно ус-во, почти нищо не разбирам. Предлагат ми диференциала от снимката като такъв със шпер. Възможно ли е да се провери по номера или какво да гледам . И дали въобще става за импреза ,по точно след 2002. Предварително благодаря.

Прикачени файлове:
Picture 007.jpg
Picture 007.jpg [ 67.94 KiB | Прегледано 668 пъти ]
Вто Юни 05, 2012 10:40 pm
Върнете се в началото
Профил

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Ето още снимки и от другата страна. И щях да забравя, казаха ми ,че вървял с полуоските били различни от обикновенните.

Прикачени файлове:
Picture 005.jpg
Picture 005.jpg [ 69.04 KiB | Прегледано 662 пъти ]
Picture 008.jpg
Picture 008.jpg [ 77.58 KiB | Прегледано 662 пъти ]
Вто Юни 05, 2012 10:56 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5468
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
LeBoss написа:
Здравейте колеги. Имам следният въпрос към по запознатите колеги, тъй като аз съм само задкормилно ус-во, почти нищо не разбирам. Предлагат ми диференциала от снимката като такъв със шпер. Възможно ли е да се провери по номера или какво да гледам . И дали въобще става за импреза ,по точно след 2002. Предварително благодаря.

Шперовете са с различни полуоски - т.е. този е шпер, но по-важно е с какво предавателно число е?
би трябвало да има още един номер на диференциала, по който се определя какво предавателно число е. Ако съвпада с твоето значи става.

Сря Юни 06, 2012 9:53 am
Върнете се в началото
Профил

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Нищо няма колега и аз търсих в нета, и на снимките има някакви табели отзад на дифа с номера. На този не личи да е имало нищо. На капака има щамповано "3" и една малка лепенка от фолио "WT" и това е всичко. Къде да гледам за друг номер. А става ли за импреза след 2002 ,защото искам да си купя такава. То ще се получи малко като да си търся балтон за копчето ама :( ROFL

Сря Юни 06, 2012 10:24 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5468
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
LeBoss написа:
Нищо няма колега и аз търсих в нета, и на снимките има някакви табели отзад на дифа с номера. На този не личи да е имало нищо. На капака има щамповано "3" и една малка лепенка от фолио "WT" и това е всичко. Къде да гледам за друг номер. А става ли за импреза след 2002 ,защото искам да си купя такава. То ще се получи малко като да си търся балтон за копчето ама :( ROFL

Ето такъв номер трябва да има - виж снимката. ако знаеш от каква кола е свален също помага
Дифа ти е най-малкия проблем - ти си намери читава кола, ако е турбо импреза ще е с шпер.

Прикачени файлове:
IMG_0049 (2).jpg
IMG_0049 (2).jpg [ 294.93 KiB | Прегледано 607 пъти ]
Сря Юни 06, 2012 10:49 am
Върнете се в началото
Профил

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Нищо няма там колега, сутринта ходих пак да гледам, че нощес търсих в нета информация. На мястото на тази табела е малката лепенка " WT". Записах номера на кутията. Той може ли да помогне. EX-TY.752VN3AA. Били от някаква специална импреза , ама всеки може да казва каквото си иска аз кола не съм видял само тия железа, което нищо не ми говори.

Сря Юни 06, 2012 11:03 am
Върнете се в началото
Профил

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Дифа вече е паркиран в мазето. С един комшия дето по разбира свалихме капака отзад, то било лесна работа :D 5 минути. Започнахме да броим зъбите и на колелото излезе ей това: S 39:11 BU 4719 , а и зъбите на двете колелета се оказаха толкова. 3,5454 - има ли такова животно :facepalm: или направих "добра" сделка. Той каза ,че дори моя да не е същият мога да ползвам само шпера. Дали ще са еднакви размерите с по новите модели.

Сря Юни 06, 2012 2:02 pm
Върнете се в началото
Профил

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
http://www.rally24.com/rally-cars-for-s ... 32973.html:) Намерих кола с такъв диф :cool: Чак се и размечтах. Има ли навити за малък банков обир? ](*,) ](*,) ](*,)

Пет Юни 08, 2012 7:22 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 773
Автомобил: FORESTER SH
Рейтинг: 67
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Предстои ти доста четене :)

Пет Юни 08, 2012 4:51 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
:( Първо ще трябва май да се науча да броя :giggle: че такива числа съм писал само по алгебра.

Пет Юни 08, 2012 5:07 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема