Отговори на тема
 Евентуална покупка на OUTBACK '97-ма 
Автор Съобщение
Пресен - пресен

Постове: 1
Автомобил: HONDA
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Привет, колеги. Иска ми се да задам няколко въпроса относно покупка на аутбек. 2.5 мотор, автоматик с газов инжекцион на 5 месеца, 97-ма година по талон. Тъй като съм незапознат с техническите проблеми и болежки на този автомобил, какво бихте ме посъветвали да прегледам и обърна внимание преди да се хвърля да го купувам? Автомобила който искам да взема е в мен вече цяла седмица, за съжаление не ми остава много време да го покарам, но за това което съм му навъртял имам няколко сериозни наблюдения над който бих искал да споделите вашето мнение. Първо тропа доста, особено отзад. Стабилността на колата не се усеща като смущаваща, само тропа по скоро дори хлопа сякаш има луфт или хлабини някъде, до колко това би ми натежало при евентуална покупка и отстраняване на проблемните възли? Пак казвам колата се държи доста прилично на пътя не е като да е тотално разбит автомобил. Другият въпрос ми е относно автоматика, при подаване на газ ускорява перфектно преди да стигне до трета предавка там има някакво чудене и бавно ускоряване което след около 3-4-5 секунди изчезва и започва да набира безпроблемно. Прави го и на газ и на бензин. Отвреме на време светва чек енджин лампата, и това се случва и на газ и на бензин, като на бензин го прави сравнително рядко. Обикновенно свети минута-две и си угасва. Относно двигателя нямам забележки, колата върви добре, ускорява харчи 20 лева газ на 100км., пали безпроблемно, няма сериозни течове на масло или каквито и да било течове поне на пръв поглед, но четох доста из форума преди да пусна темата и ми се ще да ме посъветвате какво да погледна по обстойно по мотора за да не стигна до проблема с правенето на главите и загряването. Засега не е загрявала, натискал съм я сериозно само два пъти вторият път до 160 и не е мърдала стрелката. Последното за което се сещам е, че климатроника не работи. Пусках го на 18 градуса, но не духва студено, само с температура като на въздуха отвън. Има и разни дребни забележки който не са толкова притеснителни, например предния шибидах явно капе защото е мазан със силикон от горе, задната чистачка не работи. Но това не са сериозно кахъри, надявам се.

Предварително благодаря на всички, който биха се включили с адекватни отговори или потенциални съвети. Автомобила ми харесва и с удоволствие бих го карал, стига да не се наложи да се хвърлям в сериозни ремонтни дейности защото това би ме отказало. В момента карам хонда и съм изключително доволен, надявам се и субаруто да ми служи толкова вярно.

Нед Юни 10, 2012 1:37 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 356
Автомобил: Outback B13,H6
Рейтинг: 105
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Здравей колега,имам същото Суби и почвам по същество.Тропането отзад-биалетки(90%).Като се разбият така изнервящо клопат :swear: ,възможно е и тампоните на стабилизиращата щанга да са заминали.Общо взето трябва да се погледнат и другите тампони на носачите,ама е по-малко вероятно.Аз за 25 000 вече за втори път сменям предни и задни биалетки.Най-добре отиди на сервиз,ако си от София мога да ти препоръчам.За светенето на чека-кнок сензор(това им е стандартен проблем).Най добре си направи самодиагностика да видиш каква грешка е записана(има теми как се прави процедурата и също така ги има и кодовете за грешките,само ползвай търсачката-много лесно се прави самодиагностиката)По спомен кнока беше около 100лв.За части ти препоръчвам да се обръщаш към колегата от форума Mimo13(най-добрите цени както за оригинални,така и за заместители)За климатика-закарай го да премерят дали въобще има фреон.За скоростите не мога да ти помогна-засега съм нямал ядове.Температурата на двигателя трябва да е постоянна-при мен стои една идея под средата на скалата и не помръдва нагоре ни зима,ни лете с климатик.Най добре закарай колата при хора,занимаващи се само с марката,ще дадеш малко пари,ама може да спестиш много в бъдеще.Ако скочиш на Субару можеш само да се надяваш да има поне толкова сняг,колкото миналата зима.Тогава ще го оцениш.Надявам се да съм бил полезен.Ако имаш други въпроси питай на лични-с каквото мога ще помагам.Поздрави!

Пет Авг 03, 2012 4:55 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема