Отговори на тема
 Поход за H6 в Северна Италия 
Автор Съобщение

Постове: 9
Автомобил: още търся...
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Уважаеми бъдещи колеги тъй като не успях да намеря търсения от мен Аутбек 3.0 2004 г + тук, реших да замина за Италия, тъй като си харесах няколко обяви. Плана е да купя нещо от там, да го "демолирам" и да го кача на автовоз и дай боже да си го прибера в София. Свързах се с някакъв човек с автовоз, който каза че за 650 лв ще го закара до София. Интересно ми е дали има рискове свързани с това че доброволно си поверявам колата на непознат и дали няма просто да я разфасоват за части и край :) Какви документи да искам на шофьора като гаранция? Пътувам през юли за Милано ще съм там около седмица и се надявам да успея да свърша работа. Ще се радвам ако някой който е правил нещо подобно в Италия да сподели опит.

Чет Юни 14, 2012 5:53 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 2311
Автомобил: EA839,MA1.20
Рейтинг: 506
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Защо не си я докараш сам ?

Пет Юни 15, 2012 1:21 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2539
Автомобил: Н6'08SUBARcharged RAPTOR
Рейтинг: 179
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
bubaru написа:

:idea: и аз това се питам :-?

Пет Юни 15, 2012 1:26 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Нов фен
Отговори с цитат
valadares написа:
bubaru написа:

:idea: и аз това се питам :-?

Защото явно съм разбрал погрешно че нямало транзитни номера в Италия както и временни застраховки регистрации и тн и неможело на ход... може ли да обясните по-подробно процедурата ако сте наясно?

Пет Юни 15, 2012 3:20 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 41
Автомобил: Outback'2004,2.5 MT
Нов фен
Отговори с цитат
Може да си вземеш от Германия жълти номера и да се прибереш с ферибота през Гърция.Но става дълга и широка :) Качвай на автовоза и следващата седмица си в КАТ.

Пет Юни 15, 2012 3:45 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1254
Автомобил: 2010 Mercedes E350 CDI 4Matic
Телефон: 0887999499
Рейтинг: 162
Отговори с цитат
Няма транзитни номера в Италия и няма как да си я докараш. Варианта е да се разбереш с човека да му ги пратиш, но едва ли ще се съгласи. Качвай я на автовоза и не се притеснявай. Само гледай да ти е познат или да е фирма с история за да не я мислиш.

Съб Юни 16, 2012 8:51 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 24
Нов фен
Отговори с цитат
Здравей, преди около 2 седмици се сдобихме с така мечтания бек Н6 2005, точно от Италия го взехме, наш приятел отиде да го купи и го докара на ход, взимат се такива номера от тука(БГ) и няма проблеми ;)

ПП: колата къъъъъъъъъърти :race:

Пон Юни 18, 2012 2:31 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
GeorgiSUB написа:
Здравей, преди около 2 седмици се сдобихме с така мечтания бек Н6 2005, точно от Италия го взехме, наш приятел отиде да го купи и го докара на ход, взимат се такива номера от тука(БГ) и няма проблеми ;)

ПП: колата къъъъъъъъъърти :race:

Здрасти мерси за инфото - обясни моля те как става с номерата от тук и цялата процедура?

Благодаря на всички за отговорите :)

Пон Юни 18, 2012 3:20 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 636
Автомобил: Outback 2.5AT'03 ; Forester 2.5XT;
Телефон: 0885022272
Рейтинг: 514
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
И аз да се намеся - та от Италия наистина няма как да се докара на ход, щото не предлагат такива транзитни номера......лошото е, че и от България няма как да си вземеш някви подобни номера, щото просто няма кой да ти даде - нито в кат, нито в някоя автокъща , тъй като автокъщите , които са си и регистрирани с такъв бизнес - разполагат с подобни номера, но те служат само за прекарване на автомобили от тях до нашия кат, като имат и една книжка в която се описват данните на автомобила, който се прекарва.....в някой случай с малко повече риск, прекарват с такива номера и автомобили от Италия, но много рядко и то си кихат по митниците, но задължително трябва да е собственика на дадения автобизнес (автокъща)....така, че брой реално , че няма как да стане и ще качваш на автовоз.......поне така беше докато имах автокъща (до 2006), а и преди малко звъннах на мой ""колеги"" , как в момента стоят нещата - същото е .......така че автовоз и си ти :beer:

Пон Юни 18, 2012 5:57 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 24
Нов фен
Отговори с цитат
Довечера ще пиша подробности как точно е станало при нас.Помня, че номерата ги взехме от тук( Бургас) и бяха около 80-100е за 4-5 дни (мисля по 20е на ден)...

Сря Юни 20, 2012 12:18 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 659
Автомобил: VAZ 21023,OB 05MY 2,5i
Рейтинг: 57
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
С някакви транзитни номера взети от Бургас, от автокъща, познат полицай си закарва колата до Варна. Само че тези номера са на почит и след Аспаруховия мост го спират за проверка. Приказките "колега съм" не помагат и колата бива конфискувана на паркинг под моста за около 3 месеца и досъдебно производство за злоупотреба със служебно положение, едва се отърва. По добре автовоз, другото си е прекалено голям риск.

Сря Юни 20, 2012 7:51 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 636
Автомобил: Outback 2.5AT'03 ; Forester 2.5XT;
Телефон: 0885022272
Рейтинг: 514
Отговори с цитат
Колегата даде пример за това за което намеквам ;)

Чет Юни 21, 2012 7:35 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2539
Автомобил: Н6'08SUBARcharged RAPTOR
Рейтинг: 179
Отговори с цитат
странно,аз със немски номери транзитни изпратени ми в швейцария(100еу цена)пътувах от швейцария до БГ

Чет Юни 21, 2012 7:51 am
Върнете се в началото
Профил WWW

Постове: 2311
Автомобил: EA839,MA1.20
Рейтинг: 506
Отговори с цитат
И аз не знаех, че от Италия няма транзитни номера, докарвал съм 2 пъти коли от Германия, но там както обикновено всичко е по-измислено.

Чет Юни 21, 2012 9:01 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 20
Нов фен
Отговори с цитат
:beer:

Сря Авг 22, 2012 6:15 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 1
Нов фен
Отговори с цитат
GeorgiSUB написа:
Довечера ще пиша подробности как точно е станало при нас.Помня, че номерата ги взехме от тук( Бургас) и бяха около 80-100е за 4-5 дни (мисля по 20е на ден)...

Колега здравей,

Би ли ми написал кратко инфо как става взимането на БГ ртанзитни номера за да си докарам кола от Италия, ако искаш на Л.С.

Мерси

Пет Мар 11, 2016 2:14 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 62
Рейтинг: 31
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Има транзитни номера в Италия и не е невъзможно да се докара кола на ход оттам с такива, но е сложно. Аз лично си купих и докарах първата кола така от там, макар че беше преди години. Номерът е само един и е картонен (!) - хубаво е да се снима фотокопие за да се залепят "оригинала" и копието както на предното, така и на задното стъкло. Иначе полицаите се заяждат, особено тук в България (там не).

Пет Мар 18, 2016 4:01 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 26
Автомобил: 2008 Outback H6
Рейтинг: 22
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Аз не бих те посъветвал да го пробваш този номер с картонената регистрация. За 600-700 лева ти докарват колата. Направихме същото упражнението съвсем скоро.

Вто Мар 22, 2016 2:35 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема