Отговори на тема стр <  1, 2, 3, 4  >
 Накладки 
Автор Съобщение
Напуснал форума
Аватар

Постове: 1100
Автомобил: Legacy 2,0 AT
Телефон: 0889808309
Рейтинг: 323
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
http://www.drivewire.com/brand/ate/brake-pads/subaru/

Чет Юни 14, 2012 2:27 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 782
Рейтинг: 223
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Още един глас за TRW,в момента карам с такива накладки,смених ги преди 10 дни.Предната ми кола (Хонда Акорд) също я карах с TRW-без забележки.Като цяло накладките са ок.

Чет Юни 14, 2012 2:35 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 237
Автомобил: WRX Wagon
Рейтинг: 195
Отговори с цитат
six_stars написа:
Аз сложих Текстар преди 5-6000 км. Утре ги махам и ще сложа ТРВ, защото тези са най-шумните накладки, които съм ползвал. Свиренето накрая се преживява, обаче страшното бучене при спиране с висока скорост не...

:good: Първият път като го чух бая ме изненада :shock: и то наистина при рязко спиране от висока скорост. Явно на Текстарите
това име слабост :)

Чет Юни 14, 2012 9:10 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5905
Автомобил: Outlander 2 '11, 2.4 LPG
Рейтинг: 896
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Аз бях до скоро с оригинални Subaru, които вътре бяха TRW и си бяха добре. Смениха ми ги с Кашияма - ужасно скърцане... спират, но звука е като симфоничен оркестър! Майстора влезе в положение и ги смени с Текстар, а също и дискове нови брембо - сега не скърцат, но не спират както преди с TRW-то. Като натиснеш спират, но изисква доста по-голямо усилие... Не е ясно дали от дисковете или накладките...

Чет Юни 14, 2012 9:26 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ

Постове: 57
Автомобил: subaru impreza
Рейтинг: 5
Разчитай на мен
Отговори с цитат
Здравейте колеги .Да споделя моя опит с накладките.Най доволен останах от марката FBL ако не бьркам.Закупени от Евро 07 окло 60лв.

Съб Юни 16, 2012 10:33 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 308
Автомобил: Legacy 2.0'00
Телефон: 0896716735
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Навъртях 1500 км. след смаяната на наклатките - Текстар .Но при спирана още свирят - по точно само дясната.За спирането си спират добре, но това свирене ме дразни, но така ще е.

Нед Юни 17, 2012 7:08 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1254
Автомобил: 2010 Mercedes E350 CDI 4Matic
Телефон: 0887999499
Рейтинг: 162
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
moskow написа:
Навъртях 1500 км. след смаяната на наклатките - Текстар .Но при спирана още свирят - по точно само дясната.За спирането си спират добре, но това свирене ме дразни, но така ще е.

Свирят или вият? При по-силно натискане на педала чува ли се едно ужасно нещо средно между виене и бучене?

Нед Юни 17, 2012 9:48 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Да свирят вият имали разлика! При второто стъпване на педала обаче изчезва звука, прави го само при първото докосване на педала на спирачката!

Нед Юни 17, 2012 8:14 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 831
Автомобил: Outback 2.5 CVT Limited
Рейтинг: 43
От звездите одобрен
Отговори с цитат
ъп! 3000 км завъртях, напаснаха се за около 600 км някъде, дисковете ми не са хич нови :). Свирене имаше в първите 100 км, после имаше 300-400 км вибрации при спиране със скорости над 100, ама вече е наред. ABS-a поне на сухо и на мокро работи доста по - добре. По-късно се включва и по късно отпуска. През дупките също се пуска по рядко, абе мн съм доволен :D. Прашлясват яко джантите ама няма как.

Вто Юни 19, 2012 5:15 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2780
Автомобил: ForesterS'02,Baja'03,Nissan EV
Рейтинг: 555
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Kenshin написа:
Поръчах EBC green stuff :kid: от ХЕЕД извадиха добра цена :) Чакам ги да дойдат до края на седмицата. Отзад ще сложа TRW, че задните накладки са с 40% по скъпи от предните противно на всички очаквания...

Цитат:
ъп! 3000 км завъртях, напаснаха се за около 600 км някъде, дисковете ми не са хич нови :). Свирене имаше в първите 100 км, после имаше 300-400 км вибрации при спиране със скорости над 100, ама вече е наред. ABS-a поне на сухо и на мокро работи доста по - добре. По-късно се включва и по късно отпуска...

Колега, уточни за кои накладки изразяваш мнение, че трябваше да се връщам доста назад из темата за да разбера :-~

Сря Юни 20, 2012 7:23 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 831
Автомобил: Outback 2.5 CVT Limited
Рейтинг: 43
От звездите одобрен
Отговори с цитат
За EBC - предните. :)

Сря Юни 20, 2012 10:33 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1886
Автомобил: Impreza3.3 Impreza H6T Subaru SVX
Рейтинг: 622
Отговори с цитат
FBL - хубави японски накладки. Меки са и на WRX свършват за около 20к км. Пазят дисковете. Цена около 50 лв за 277мм диск. Спортната им серия започва от 150лв нагоре.
Road House - също хубава марка накладки. Зависи от стила на каране може да "свършат" до 3 диска за целия си живот.
Simmer - Както вече колегите споменаха "не стават". Шумни са и прегряват лесно. Цена около 30лв.

Съб Юни 30, 2012 10:18 am
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Рейтинг: 130
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
BAlexandrov написа:
Аз бях до скоро с оригинални Subaru, които вътре бяха TRW и си бяха добре. Смениха ми ги с Кашияма - ужасно скърцане... спират, но звука е като симфоничен оркестър! Майстора влезе в положение и ги смени с Текстар, а също и дискове нови брембо - сега не скърцат, но не спират както преди с TRW-то. Като натиснеш спират, но изисква доста по-голямо усилие... Не е ясно дали от дисковете или накладките...
Това напълно доказва, че има голямо значение как ще комбинираш дисковете и накладките ..
Може да си с много добри дискове, но като им сложиш неподходящи накладки ефективността на спирачната система се губи, както и обратното (хубави накладки и неподходящи дискове ) ..
Ето една примерна таблица за правилна комбинация ..
Изображение

Малко е старичка, но в някои случаи върши идеална работа ..

Божо, ти пари ли нямаше за ТРВ, та тури тая Кашияма ? .. :-P Ако не ти стига парата за ТРВ, поне Феродо да беше турил :) а още по добре на тези дискове щеше да им дойде накладки Брембо, направо заспиват като пъдар в колиба .. :D

Съб Юни 30, 2012 11:29 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Тези накладки на Текстар почнаха вече много да ме дразнят, свирят като замаяни вече 3000 км. Можели ако са много твърди да ми накривят дисковите :-? , а можели да са сложени неправилно :-? незнам!

Сря Авг 08, 2012 5:21 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
martod написа:
Божо, ти пари ли нямаше за ТРВ, та тури тая Кашияма ? .. :-P Ако не ти стига парата за ТРВ, поне Феродо да беше турил :) а още по добре на тези дискове щеше да им дойде накладки Брембо, направо заспиват като пъдар в колиба .. :D

Пламен беше!
Изпаднаха ми сега едни оригинални. Като дойдат ще видя какви са и да реша до колко ме дразни текстара...

Сря Авг 08, 2012 5:32 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Постове: 2200
Автомобил: Outback '09 2.5
Рейтинг: 263
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
moskow написа:
Тези накладки на Текстар почнаха вече много да ме дразнят, свирят като замаяни вече 3000 км. Можели ако са много твърди да ми накривят дисковите :-? , а можели да са сложени неправилно :-? незнам!

И при мен положението е същото. Свалях ги дори играх им една шкурка, но пак са си същите и маи ще е последни япът които слагам Текстар/
Дори ми се струва че след 2 сериозни спирания започват да не спират, Не ми се е налаголо да правя и трето такова за да бъда сигурен и да ги изхвърля. Но старите които незнам каква марка са, спираха невероятно.

first Love Leone '84 1.8 АТ
Facebook: Medovo Bee Farm

Пет Авг 10, 2012 8:21 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Рейтинг: 130
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
BAlexandrov написа:
Пламен беше!
Ех този Пламенчо, :) продължава да си държи на Японските имена, пък ако ще да е правено в Китай, Дубай, Шанхай, Бомбай, важното е да завършва на "й" и да пише, че са правени в Япония .. ROFL
Как ли се е съгласил, да ти сложи дискове Брембо ? . :-?

Пет Авг 10, 2012 8:38 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 273
Автомобил: 2005 Impreza STI на 1.5бар газ
Рейтинг: 188
Отговори с цитат
Едно мнение за текстара... много са меки, свършват бързо и се палят лесно.
Аз текстар сменях през около 8-10к км. За скърцане не ми е направило впечатление.
Ashika - скърцат гадно ... за спиране не знам, само се возих.
TRW - доста доволно там. Не скърцат, добро износване, палят се по-трудно. Хапват си от диска нормално. (<-препоръчителни)
DS2500 ... много яко захапват след загряване, няма никой на студено (в комбинация със слик, полуслик си е направо опасно), износват се по-бързо от TRW, но по-бавно от текстара (поне при мен), скъпи са.
Лукас - боклук от класа, на практика никакво износване, яде диск като гладна мечка сьомга, (1 комплект накладки = 2 нови диска) прегрява лесно,
ATE - лично аз не виждам разлика между тях и TRW, всичко е горе долу същото, можеби се износват малко по-бавно, но не съм сигурен

Пет Авг 10, 2012 10:31 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2200
Автомобил: Outback '09 2.5
Рейтинг: 263
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
TurboManiak написа:
TRW - доста доволно там. Не скърцат, добро износване, палят се по-трудно. Хапват си от диска нормално. (<-препоръчителни)

ATE - лично аз не виждам разлика между тях и TRW, всичко е горе долу същото, можеби се износват малко по-бавно, но не съм сигурен

Честно казано за мен можеби един от двата вариянта ще ми върши работа, но да видим колко ще изкара текстара, че Пикапчето си тежи и едно ходене до варна би ми запалило спирачкие ако има с кои да се закачаме.

Знам че на TRW имат разни под моделчета, но не съм наясно с тях какви са им разликите кои е по добре и кои не/
Честно казано рядко ми се налага да спирам дълго и много, но все пак понякога се налага и няма да ми е притяно да ги запаля и след това пак да трябва да ги сменям и малко от малко да пази дисковете, които са си оригиналните/.

first Love Leone '84 1.8 АТ
Facebook: Medovo Bee Farm

Пет Авг 10, 2012 6:10 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Дойдоха оригиналните дето случайно намерих, вътре са Jurid 636ff...изглеждат добре, но текстар-а за сега се държат приемливо...

Пон Авг 20, 2012 9:44 am
Върнете се в началото
Профил ICQ
Отговори на тема  стр <  1, 2, 3, 4  >