|
Страница 1 от 2
|
стр 1, 2 > |
| Автор |
Съобщение |
|
Lennonbg
Регистриран на: Чет Сеп 08, 2011 8:05 am Постове: 88 Местоположение: София
Автомобил: Forester 05 XT
Рейтинг: 31
|
|
Привет колеги,
Живо ме интересува ако може да ми кажете колко струват едни нови спирачни дискове за Форестер 98 г 122 кс.
Благодаря Ви
|
|
|
|
| Пет Юни 22, 2012 8:28 pm |
|
|
|
1040
|
|
Между 60 и 150лв за брой. Горещо препорачвам да не са под 100лв.
_________________ 1040 Subaru Workshop - Обслужване и поддръжка на Субару. Тенчо Владев-0896404074
|
|
|
|
| Съб Юни 23, 2012 12:38 pm |
|
|
|
martod
Регистриран на: Съб Ное 15, 2008 10:24 pm Постове: 237 Рейтинг: 130  
|
Lennonbg написа: Привет колеги,
Живо ме интересува ако може да ми кажете колко струват едни нови спирачни дискове за Форестер 98 г 122 кс.
Благодаря Ви Брембо 85 лв. бройката, ама ако слушаш колегата не трябва да ги вземаш  Опън Партс двойно вентилирани 100 лв. бр.
_________________ ---------------------------------------
СВЕТЪТ Е КРЪЧМА .....ДА СЕДНЕМ НА ЕДНА МАСА......
|
|
|
|
| Вто Юни 26, 2012 9:39 pm |
|
|
|
vikifori
Автомобил: Subaru/Forester/Impreza WRX
Телефон: 0892062008
Рейтинг: 5
|
|
100 лева бройката само не помня бащата,от каде ги е взел. Ако имаш интерес пиши на Л.С
|
|
|
|
| Сря Юни 27, 2012 11:59 am |
|
|
|
1040
|
martod написа: Брембо 85 лв. бройката, ама ако слушаш колегата не трябва да ги вземаш  Опън Партс двойно вентилирани 100 лв. бр. Колега пусни оферта на лични за тези дискове моля и прикачи една снимка ако е удобно.
_________________ 1040 Subaru Workshop - Обслужване и поддръжка на Субару. Тенчо Владев-0896404074
|
|
|
|
| Сря Юни 27, 2012 5:50 pm |
|
|
|
martod
|
1040 написа: Колега пусни оферта на лични за тези дискове моля и прикачи една снимка ако е удобно. На кои по точно ?  П.П. пък и от това по оферта, какво да ти пусна .. 
|
|
|
|
| Сря Юни 27, 2012 9:31 pm |
|
|
|
jovanni
Регистриран на: Вто Юли 15, 2008 9:30 pm Постове: 753 Местоположение: Асеновград
Автомобил: SPEC B, Forester SG
Рейтинг: 51 
|
|
Дискове "цимерман" по 83 лв. парчето Японски дискове 85 лв. бройка - за тях прикачвам няколко снимчици...
_________________ Джованни Тач Обслужване и поддръжка Текущи и основни ремонти Монтаж на ГИ Иван Костадинов 0899366111
|
|
|
|
| Чет Юни 28, 2012 7:06 am |
|
|
|
1040
|
martod написа: 1040 написа: Колега пусни оферта на лични за тези дискове моля и прикачи една снимка ако е удобно. На кои по точно ?  П.П. пък и от това по оферта, какво да ти пусна ..  искам да покажеш какво за теб е двойно вентилиран диск. Сайта на open parts го разгледах. Аз до сега плътен диск преден не съм виждал на такива размери. Дисковете от снимките са поцинковани, наайс: ) 
|
|
|
|
| Чет Юни 28, 2012 12:09 pm |
|
|
|
martod
|
|
| Чет Юни 28, 2012 12:51 pm |
|
|
|
eddy
Автомобил: Spec B
Рейтинг: 103  
|
|
Лошо захапахте колегата Martod. Не мисля, че каза с лоши чувства нещата, а по-скоро искаше да помогне на колегите с решения и цени. Грешката която той направи, е че даде цени с доста добри отстъпки от крайно клиентските и не съм сигурен, че всеки може да получи тези цени. А относно качествата на дисковете на Open Parts има отзиви за тях в чуждите форуми и всеки сам може да прецени, но и реално цената която е дал колегата е с около 25% отстъпка от официалната ценова листа на Тех-ко.
|
|
|
|
| Чет Юни 28, 2012 11:13 pm |
|
|
|
1040
|
Съгласен съм с теб. За мен Брембото идва на цена 55лв , но не съм казал "Да, има дискове на 55лв, при това хубави". Няма нужда да си мерим отстъпките във фирмите нали? До скоро мислех, че Japanparts е доста качествена марка, но се появиха и криви дискове на колега след няма и 2000км пробег  Веднъж попаднах на Ferodo , което отворите му не съвпаднаха с тези на главината. Изобщо качеството , което тука се предлага не е на ниво. Ако колегата , който питаше за цени си поръча дискове от Англия, вероятно ще остане доста по - доволен. martod, само заради ниската цена те попитах какво е двойно вентилиран диск. На цимерман има такива перфорирани дискове и на EBC, които се предлагат тук. На Openparts имат ли aftermarket перфорираните дискове на склад за масовите субара на 277 и 293мм?
|
|
|
|
| Пет Юни 29, 2012 12:45 am |
|
|
|
martod
|

eddy написа: Лошо захапахте колегата Martod. Не мисля, че каза с лоши чувства нещата, а по-скоро искаше да помогне на колегите с решения и цени. Грешката която той направи, е че даде цени с доста добри отстъпки от крайно клиентските и не съм сигурен, че всеки може да получи тези цени. Да, грешката си е моя, не знаех, че опитът да помогнеш на някой да спести доста пари, тук се тълкува като грешка .. Мислех си, че нещата във форума са се пооправили и след близо 2 годишна почивка започнах пак да влизам, но явно промяна няма, тук не сме се събрали да си помагаме, а да си натискаме плюсчета и минуси и да си мерим после репутациите .. 1040 написа: Съгласен съм с теб. За мен Брембото идва на цена 55лв , но не съм казал "Да, има дискове на 55лв, при това хубави". Няма нужда да си мерим отстъпките във фирмите нали?
martod, само заради ниската цена те попитах какво е двойно вентилиран диск. На цимерман има такива перфорирани дискове и на EBC, които се предлагат тук. На Openparts имат ли aftermarket перфорираните дискове на склад за масовите субара на 277 и 293мм? Колега, първо да те питам, къде точно видя да ти се карам ? Просто ти задавам въпроси .. Аз давам на колегата оферта с цени, ти ме питаш мога ли да ти дам оферта на лични .. След като съм я дал тук, какъв е смисъла да ти я давам и на лични, за това попитах от това по оферта какво да ти дам .. Дал съм цени на 2 марки дискове, ти искаш снимки, за това попитах на кои по точно, на Брембо или на Опън партс .. След като уточнихме, че става дума за вторите, качвам изображение на дисковете и понеже писа, че си влизал в сайта им, просто те попитах там няма ли снимки .. Та къде по точно го видя това каране, за което говориш в следващият си пост ? Второ- като няма нужда да си мерим отстъпките, защо изобщо споменаваш твоите  след като ползваш такива големи отстъпки, просто направи на колегата по изгодна оферта  нито аз ще ти се разсърдя, нито пък той .. На последния ти въпрос няма да отговарям, защото дисковете за субару рЕзко ми свършиха .. Само ще те подсетя, че тези на които постнах изображение са 277 милиметрови .. На всички колеги които се заиграха с минусите искам да им благодаря .. Направо сте велики .. 
|
|
1
|
|
| Пет Юни 29, 2012 8:29 am |
|
|
|
BAlexandrov
|
1040 написа: Колега пусни оферта на лични за тези дискове моля и прикачи една снимка ако е удобно. 1040 написа: Съгласен съм с теб. За мен Брембото идва на цена 55лв , но не съм казал "Да, има дискове на 55лв, при това хубави". Няма нужда да си мерим отстъпките във фирмите нали? Не е това начина да си свериш клиентската цена обаче, която явно ти се вижда невероятна, четейки мненията ти. Само че на тази цена и другаде се намират  Свери си маржа на печалбата.
|
|
|
|
| Пет Юни 29, 2012 8:45 am |
|
|
|
eddy
|

BAlexandrov написа: Не е това начина да си свериш клиентската цена обаче, която явно ти се вижда невероятна, четейки мненията ти. Само че на тази цена и другаде се намират  Свери си маржа на печалбата. Специално Брембо имат китайска версия, която е доста по-евтина, но и доста народ вече изрева. Няма как на хубав диск на 294мм или 277 вентилиран, крайно клиентската цена да е под 100лв по ценова листа на вносител. С отстъпките може да е под 100, но без отстъпки няма как да е под 100лв. В момента според мен Феродо имат най-доброто съотношение цена-качество, но и тяхната крайно клиентска цена е доста над 100лв/бр. От там насетне, кой на каква цена ще го вземе е доста относително, но това е ориентира по който може да се съди за качеството и произхода на стоката. Аз до сега не съм видял голям вносител, който да работи с по-малко от 100% надценка (или някъде около 100%) при крайно клиентските си цени спрямо доставните, защото основните им клиенти са магазини и сервизи, които трябва да имат изгода да пазаруват от тях. В това отношение Тенчо беше много прав, цената за хубав диск без отстъпки е 100лв и нагоре, а цената на която могат да се вземат варира доста. В този ред на мисли внимавайте много, защото има много китайски ментета, които се продават под едно или друго име, но с качество много по-различно от това на оригинала, а и самите фирми майки купуват от Китай доста стоки и после само ги брандират. Обикновено на тези стоки след каталожния номер се слага една 1-ца, но не при всички фирми е така.
|
|
|
|
| Пет Юни 29, 2012 12:13 pm |
|
|
|
BAlexandrov
|
Имах в предвид надценката на сервиза - на вносителите не можем да им хванем спатиите Аз наскоро също сложих Брембо по 90 лв. Ако ми го бяха продали по 120 по-качествено ли щеше да бъде? Общи приказки от рода "много народ изрева" не помагат особено - дай примери - при кой на колко км са се изтъркали или изкривили или не спират... снимки, ако имаш... иначе... Да скъпите са качествени, евтините са боклуци но въпросът е как да ги различим, защото само цената не става 
|
|
|
|
| Пет Юни 29, 2012 6:28 pm |
|
|
|
eddy
|

За да не пълня темата с глупости, Брембо за 90лв, ако са ти направили отстъпка или в сервиза са ти приятели и са ти дали тяхната цена е нормално. Евтини са около 60лв, няма как да я има тази цена, при стандартна цена около 120-140лв за брой, в зависимост от вносителя. Аз с ремонти не се занимавам, няма как да имам снимки  Аз самия ходя да ми правят колата  В крайна сметка всеки носи глава на раменете си, всеки сам си решава какво да слага и да не слага на собствения си автомобил и откъде да си купува и да не си купува части  Проверете колко струва една оригинална част (ест не в Субару) махнете 30-40% от стойността и и получавате нормалната цена за сравнително хубава част, която да е афтермаркет (говоря за стойността без отстъпки), по-надолу еми има и ОК и големи боклуци. Аз лично за моята кола си поръчах TRW дискове 316х30 (след като си взех и в последствие върнах дисковете на Open Parts 294x24), тъй като на този размер производителите са много кът за по 100лв/бр. Накладки си купих на Феродо за 55лв, серия премиер (FDB) тъй като не се предлага серията FQT - termo quiet. Бях в дилема дали да сложа EBC-red, но прецених че не си заслужава разликата, като покарам малко ще преценя и може следващите да са EBC 
|
|
|
|
| Пет Юни 29, 2012 9:09 pm |
|
|
|
martod
|
eddy написа: За да не пълня темата с глупости, Брембо за 90лв, ако са ти направили отстъпка или в сервиза са ти приятели и са ти дали тяхната цена е нормално. Евтини са около 60лв, няма как да я има тази цена, при стандартна цена около 120-140лв за брой, в зависимост от вносителя. Не са чак толкова стресиращи нещата колега  просто не си проверил при всички вносители и за това си останал с това убеждение .. В Тех- ко например, въпросното Брембо е на 98 лв. крайна клиентска цена, а Брембо МАХ е на 114 ..
|
|
|
|
| Съб Юни 30, 2012 11:53 am |
|
|
|
1040
|
|
Съгласи се, че на 50лв диск клиентска цена не е много обещаващо качеството!
|
|
|
|
| Съб Юни 30, 2012 11:58 am |
|
|
|
martod
|
То аз никъде и не съм казвал, че диск от 50 лв. е с обещаващо качество  но щом толкова настояваш, ще се съглася .. Ако мислех така, щях да предложа на колегата Тръстинг или Метели на 30- 40 лв..
|
|
|
|
| Съб Юни 30, 2012 2:54 pm |
|
|
|
1040
|
На метели водните им помпи са добри. Нямам наблюдения преки върху дисковете им 
|
|
|
|
| Съб Юни 30, 2012 3:29 pm |
|
|
|
|
Страница 1 от 2
|
стр 1, 2 > |