Отговори на тема
 Няколко въпроса за Outback H6 - 2003 
Автор Съобщение

Постове: 176
Рейтинг: 102
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Здравейте,

От доста време не съм писал тук. Карам си колата и си свиркам :)

Сега един приятел си купи Outback H6 - 2003 г и ми изникнаха няколко въпроса...

1. При натискане на Power бутона, нищо не светва на таблото. Карах колата и ми прави впечатление, че при Kick-Down сменя на по-високи обороти сравнено с моят Outback 2.5. Възможно ли е при коли с H6 двигател да не е активен бутона Power?
Hold-a си работи нормално, светва на таблото и колата тръгва от втора скорост.
2. Няма Check Engine лампа на таблото или поне не светва когато сложиш на контакт. Опитах да направя самодиагностика с буксите под таблото (има заелени и бели), но и така не светва Check Engine лампа. Възможно ли е да е изгоряла лампата или има някаква особеност при трилитровият мотор?
3. Къде се намира филтъра за горивото?
4. Скоростната кутия имаше ли сменяем филтър? Забравил съм вече дали сменях филтър когато обслужвах моята кола преди 4 години.

Благодаря предварително за отговорите!

Съб Юни 23, 2012 3:30 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2539
Автомобил: Н6'08SUBARcharged RAPTOR
Рейтинг: 179
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
да не би да е изгоряла лапмичката на таблото колега

Съб Юни 23, 2012 3:41 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Постове: 176
Рейтинг: 102
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
И още нещо. Някой има ли идея дали се продава някъде щора в кафяв цвят. Колата е с бежова кожена тапицерия и сиво-кафяво табло. Предполагам, че щората е в същият цвят.

Съб Юни 23, 2012 9:01 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1254
Автомобил: 2010 Mercedes E350 CDI 4Matic
Телефон: 0887999499
Рейтинг: 162
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
За power-a, най-вероятно е изгоряла лампата на таблото. Щом бутона е там, значи трябва да работи, работи си и при шестаците. Можете да разберете, като напънете колата и следите при какви обороти сменя предавка.

За check engine-a обаче, ми се струва, че умишлено е изтръгната. Това е стар прийом на джамбазите, ако има проблем, който не може лесно да се отстрани. Закачете я на диагностичен уред, тя ще си покаже, или още по-добре, свалете таблото за да смените крушката на Power-a и сменете и тази на чека, дано не се окажа прав.

Филтър на скоростите има, та даже 2 - един външен и един вътрешен - хубаво е да се сменят и двата. А ти щом си правил последното обслужване преди 4 години, няма да е никак лошо пак да го направиш :)

Горивния филтър мисля, че се намира вътре в сондата в резервоара, но за това не съм съвсем убеден.

Съб Юни 23, 2012 11:07 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 75
Автомобил: Outback 2001 3.0 AT
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Тази седмица сменях бензинов. Под задната седалка е, откъм гърлото на резервоара. Добре е преди да се вади, да се отвори капачката на резервоара, за да се освободи налягането. Иначе при разкачване на маркучите започва да се изтласква бензин вътре в купето и е неприятно. Въпреки изпускането на налягането, пак е добре да се постави нещо наоколо, което да попива евентуално изтеклия бензин.

Ако погледнете моя Subaru OUTBACK, може да си помислите, че не го обичам. Но истината е, че за мен мръсотията, прахът и калта, които полепват по него, са нещо като медал за храброст. Кой съм аз да отмивам всичко това? Аз... просто оставям вселената да се погрижи...

Нед Юни 24, 2012 6:10 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 90
Автомобил: Outback H6 2008
Рейтинг: 6
Разчитай на мен
Отговори с цитат
Колега и аз съм с бежова кожена тапицерия и се разтърсих в нета дали има друг цвят щора, открих това:
http://www.ebay.com/itm/1998-2001-Subaru-Impreza-Outback-sport-Rear-Cargo-Cover-Shade-OEM-/120946346719?hash=item1c28f6cadf&item=120946346719&pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&vxp=mtr#ht_587wt_1185
Предполагам, че по-трудно се намира в този цвят втора употреба, но не е невъзможно.

Нед Юли 15, 2012 12:13 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема