Отговори на тема стр 1, 2  >
 3.0 H6 (2004-2007) Legacy, Outback. Искам да знам всичко! 
Автор Съобщение

Постове: 9
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте,

След като отделих 2 дни докато изчета книгата Субару фен форум, дойде и моят ред да си задам въпросите.
Към момента съм се спрял на такъв автомобил, не мога да преценя коя от 3-те ми харесва най-много всяка си има предимства и недостатъци, но предвид оскъдното предлагане ще е тази, която е в най-добро състояние.

Като кратка информация за мен ще споделя, че се занимавам с внос на автомобили от САЩ (към момента по-малко) и износ на бг котърници за Африка(към момента повече) и не малко други странични дейности. Работил съм в автокъща в Америка. Като цяло имам богати познания за автомобилите и определно познавам добрите коли. По отношение на личния ми автомобил съм педантичен, всичко трябва да на повече от 6.

При избора ми на кола бях се спрял на съвсем друг автомобил предно дизел след 2007г. но взех решение,че не желая да набивам толкова пари за ламарина, а и евентуалните проблеми с дизеловите коли не са малко и се върнах на варианта голям бензинов мотор с газ. Преди много се бях навил за такова субару, но пък ми дойде акъл да е нещо по-ново, но сега определено съм го решил.

За да не ви отегчавам повече ще премина към питанията ми:

1.На моделите от 2004 - 2007 тези субарута предлагат ли се с заводски ксенон, защото забелязах, че нямат пръскалки на фаровете, а за заводски ксенон това задължително.

2.Какво е нивото на озвучителната система на моделите 2004-2007 и имат ли AUX изход или поне чете ли MP3.
п.с. Тук бих добавил и: Има ли карти за навигацията за България, това от шукариика не че ще се изгубя в България.

3.Най-важния въпрос е толкова дискутираната газ. Като цяло готов съм да вложа пари за хубава газова уредба като въобще не смятам кога ще я избия, не ме интересува. Привърженик сам на хубавите и безпроблемни неща и желая всичко да перфектно. Колата ще се кара 20к+ км на година, но не повече от 30к. Варианта да си карам на бензин не ми харесва, търся ниска цена на километър съчетана с колкото е възможно идентичен вървеж. Заобиколен съм от хора каращи Тундра и Туарег W12 на газ, но също така и от хора каращи 2.0тди(пример). Основният въпрос, който ме късае е може ли да се напвари безпроблемен ГИ съчетан с добро бъдещо обслужване или проблемите са неизбежни. Да не стане така,че поддражката на бензин с газ е същата като на дизел. Има ли кой да го изпълни това в България, вариант ли е покупка с готова газова, защото колата ще се купува от тук. Попринцип го бях решил, но след като четох вашият форум малко ме отказвате от газта, от друга страна докато аз се чудя доста хора се отвозиха на газ.

За сега разбрах,че човека, който тряба да прегледа колата след като ме спечели мен е "Митака", какво правим ако колата е без номера има ли някой който може да я огледа на място.

Най-вероятно в последствие ще възникнат още въпроси, но за сега това се сещам.

За да ме разберете по ясно какво търся, концепцията ми за автомобил е че трябва да ми служи. Търся нещо надежно, което да обслужвам добре( разбирайте перфектно), но да не ми създава излишни проблеми. Досега съм карал предимно големи бензинови мотори,но вече и на мен не ми се дават сумати пари на вятъра за бензин.

п.с. В момента съм набелязал тези. Само по снимки не съм ходил на оглед.
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details

Пон Юли 09, 2012 4:15 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2200
Автомобил: Outback '09 2.5
Рейтинг: 263
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Колега никъде не си писал ккъде ще караш колата, из чукарите, по улиците или на пясъка?
Наблягаш на Газовата уредба, нее проблем щом няма да пестиш пари.
Гледам че си се спрял на Н6, кола с повече мощ и След като се занимаваш на внос от САЩ, Що не си вкараш 2.5 Турбо? Доста по добре звучи!
Също така не споменаваш за семеина кола или за лично удоволствие?
Още една закачка свързана със САЩ, SUBARU BAJA ??? 2.5 хт с една автоматична кутия си е едно истинско бижу / в прочем това е моята мечта ;-)

first Love Leone '84 1.8 АТ
Facebook: Medovo Bee Farm

Пон Юли 09, 2012 6:00 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 420
Автомобил: SUBARU outback AWD 2,5 2010
Телефон: 0888 609 755
Рейтинг: 39
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Mladen99 написа:
Колега никъде не си писал ккъде ще караш колата, из чукарите, по улиците или на пясъка?
Гледам че си се спрял на Н6, кола с повече мощ и След като се занимаваш на внос от САЩ, Що не си вкараш 2.5 Турбо? Доста по добре звучи!
Още една закачка свързана със САЩ, SUBARU BAJA ??? 2.5 хт с една автоматична кутия си е едно истинско бижу / в прочем това е моята мечта ;-)

=D> Точно в десятката

И моята, така ставаме двама

Пон Юли 09, 2012 7:49 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2780
Автомобил: ForesterS'02,Baja'03,Nissan EV
Рейтинг: 555
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Щом си се спрял на Н6, сложи си газ "течна фаза". По-скъпа уредба, но никаква подръжка (докато издържи помпата) и колата върви по-добте на газ отколкото на бензин. Мощноста се увеличава с 5-10%. Няколко колеги от форума карат с такива уредби. А съм изминал само 14 000 км за сега и съм много доволен.
;)

Пон Юли 09, 2012 8:48 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 843
Автомобил: 2008 Tribeca 3.6
Рейтинг: 186
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
На 1-вия и на 2-рия въпрос:
Ксенон от 2004 до 2007 фабрично няма. Аудиото също не чете MP3 и нямат AUX, нямат и видео вход на дисплея...
Не съм много сигурен за моделите 2007 г. мисля че има някой с тези екстри.

Пон Юли 09, 2012 9:17 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Mladen99 написа:

Колата ще се кара почти 100% асвалтово каране.

Отностно газта: На вече поставена уредба как да разбера коя е с течна фаза и коя обикновен ГИ, че нямам много познания с LPG-та за това и повечето въпроси са ми за нея. Видях че течна фаза има ICOM и Vialle, какви са актуалните цени. Видях, че ICOM струва 3300лв. в една тема, но беше от 2009г.

Вноса от САЩ не е вариант, защото зависи от доста работи. Внасям само автомобили от автокъщата, с която работя и принципа е каквото има това се продава, а повечето автомобили са от 30к $ на горе. Не че не мога да поръчам да ми намерят субару, но знам много добре колко ще излезне крайната цена. А аз гоня цена в момента. Само за автомобила повече от 15 000лв. не бих дал, от там на татък като се сметне газ, обслужване, данъци, застраховки дано не прескочим 20 000лв. За това и сам по-навит да купя кола с поставена газ.

Колата ще е само за моя г*з не съм семеен, търси се удоволствието от шофирането.

Между моделите разсъжденията ми вървят горе долу така.
Legacy - Най-добър дизайн, много ми харесва, но в момента няма предлагане от тях.
Legacy Wagon - Дизайна също е ОК и големия багажник, при положение,че комбито е красиво, си е предимство. Но пък реално нямам нужда от комби.
Outback - Най-подходящо за България предвид пътищата, но пък дизайна най не ме грабва, пък и предвид това, че излизанията ми извън пътя ще са изключителна рядкост май няма смисъл да се люшкам по-високо и да съм по-нестабилен в завойте.

Вто Юли 10, 2012 10:13 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2200
Автомобил: Outback '09 2.5
Рейтинг: 263
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
E, ми ти сам си отговори ЛЕгаси е твоята кола. Поизчакаи малко все ще излезе нещо.
И щом ще е за кеф 2.5т :good: е голям кеф.... Миро ме повози и..... неможе да се обесни с думи !
Само че с тая газ.... гледам че искаш да е с поставена вече на колата, поне гледаи да е слагана тук в България, за да може после да си я обслужваш/ За някои модели или по скоро за повечето дето идват о чужбина с ГАЗ няма софтуери и реално имаш газово, но ако се случи нещо си купуваш ново, едно обучение на газовия компютар неможе да ти направят.

first Love Leone '84 1.8 АТ
Facebook: Medovo Bee Farm

Вто Юли 10, 2012 10:35 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 954
Автомобил: Impreza 2,0
Рейтинг: 470
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
viewtopic.php?f=12&t=11851

Виж тази тема. Карам подобно конфигурация на Легаси и съм много доволен.

Вто Юли 10, 2012 2:12 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Mladen99 написа:
E, ми ти сам си отговори ЛЕгаси е твоята кола. Поизчакаи малко все ще излезе нещо.
И щом ще е за кеф 2.5т :good: е голям кеф.... Миро ме повози и..... неможе да се обесни с думи !
Само че с тая газ.... гледам че искаш да е с поставена вече на колата, поне гледаи да е слагана тук в България, за да може после да си я обслужваш/ За някои модели или по скоро за повечето дето идват о чужбина с ГАЗ няма софтуери и реално имаш газово, но ако се случи нещо си купуваш ново, едно обучение на газовия компютар неможе да ти направят.

Нямам нищо против и комби да е. Покупката ще е началото на есента така,че има време да излезне нещо.

Моторър определено ще е 3.0. Не желая кола с турбо, това беше една от причините да не карам дизел, сега пък бензин с турбо не мерси. Търся нещо мощно и стабилно, рейсърски истории не са ми по вкуса, не ми пука дали 320д ще върви колкото това субару.

deadman написа:
http://www.subaruclubbg.com/forum/viewtopic.php?f=12&t=11851

Виж тази тема. Карам подобно конфигурация на Легаси и съм много доволен.

Outback е вариант при положение,че всичките легаси-та дето са продават са дараци. Пък и цената на този е над бюджета ми, който съм склонен да отделя. Ако търсех кола за 25к. най-вероятно нямаше да е субару. Пък и е 2.5 :-~

Ориентацията ми за автомобил е повлияна от американските разбирания за здрави коли. Най-надеждната техника е голям атмосферен бензинов мотор с тази разлика,че там цената на бензина е колкото газта при нас, за това и искам газ.

Вто Юли 10, 2012 4:33 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 2311
Автомобил: EA839,MA1.20
Рейтинг: 506
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Легаси 3.0 е супер избор, по-добре даже да е 6МТ, само че за 15К лв. не знам как ще намериш читав екземпляр.

Вто Юли 10, 2012 9:25 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте, вчера гледах едно легаси и един аутбек, малко да добия представа кое е за мен.

Няма да купувам нито една от тези 2-те, но то и ходенето беше с цел да опозная модела, не съм и мислел,че ще си харесам кола от Горубляне.
Легасито беше с доста забележки, нямаше старана в която да и съвпадат фугите на брони с калници, горе долу беше почуквана от всяка страна. Пък и вътре беше малко износена,но като кола съм впечатлен от легасито. Не очаквах да е толкова ниска, изключително спортна визия има за комби, много ми хареса. След като седнах и в интериора вече бях взел решение,че това ще е колата.

След това мраднах 50м да разгледам и аутбека, също ме грабна с външен вид, само,че в друг аспект. Доста по-масивен изглежда с лайсните. Интериора, затвърждаваме мнението. Като цяло на живо са доста по-красиви тези коли от колкото на снимки. С търговеца на аутбека малко се скарахме, защото пойсках да го запаля колата, а той ми отговори "Ще го купуваш ли,че да го паля" и от там ви е ясно какви дискусии тръгнаха.

Резултата от деня беше,че търсим легаси(определено ме спечели със спортната визия), но при липса на читави аутбека е достоен заместник.

bubaru написа:
Легаси 3.0 е супер избор, по-добре даже да е 6МТ, само че за 15К лв. не знам как ще намериш читав екземпляр.

Екстрите на автомобила ги подреждам в следния ред: Автоматик, Климатик............. ръчните скорости са зачеркнати от класацията.

Следващите на опашката са тези.
Много бих се радвал на връщане от морето да сменя автомобила на Пловдив :D

Пет Юли 13, 2012 7:34 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Основният въпрос,който остава загадка за мен е газта.
1. Течна фаза, колко е актуалната цена, евентуални проблеми, който може да създаде?
2. ГИ каква е цената, какви са недостатъците, има ли предимства пред течната фаза.

След толкова изчетени теми, не можах да стиган до еднозначен отговор и бих се радвал, някой да обобщи впечатленията.
- Течна фаза да/не ... защо?
- ГИ да/не ... защо?

п.с. Не успях да edit-на предишният си пост.

Съб Юли 14, 2012 10:38 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2539
Автомобил: Н6'08SUBARcharged RAPTOR
Рейтинг: 179
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Geru__ написа:
1. Течна фаза, колко е актуалната цена, евентуални проблеми, който може да създаде?
2. ГИ каква е цената, какви са недостатъците, има ли предимства пред течната фаза.

След толкова изчетени теми, не можах да стиган до еднозначен отговор и бих се радвал, някой да обобщи впечатленията.
- ГИ да/не ... защо?

има писано доста из форума колега.

1. около 4хил. лв.проблем за сега нямам-около 1 година карам на течна фаза
много добре поддържа мощноста,това е предимство.

Съб Юли 14, 2012 3:14 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Нов фен
Отговори с цитат
valadares написа:
Geru__ написа:

- ГИ да/не ... защо?

има писано доста из форума колега.

1. около 4хил. лв.проблем за сега нямам-около 1 година карам на течна фаза
много добре поддържа мощноста,това е предимство.

Твоята е Vialle, а за ICOM, разбрах,че са по-евтини. И защо са по-евтини.

Доста писаното го,четох, но цени актуални няма, а и повечето мнения са разсъждения започващи със "според мен". Мен ме интересуват мнения тип твоето, толкова струва за толкова време такива проблеми.
Искам да преценя кое е по-рентабилно... някой чувал,че се вкопавали клапаните с ГИ... ок де но кога?
Ако колата искара 100хил. км. с ГИ на моето каране това са ми 4 години и нещо. Аз и без това колата мисля да я карам 5 години, след това да и се вкопава каквото ще. Реално от това което разбрах, едно грамотно поставено ГИ ще излезе дори под 2000лв., но някаде там. Ако течната фаза е 4000лв. то определено има защо да се замисля. Защото 2000лв. отгоре са ми обслужването и едни зимни гуми.
Извинявам се ако ви натоварвам, но стойността на парите във времето ми е мания и определено обичам да съм пресметнал добре инвестицията.
Реално ако купя колата за 15хил. 4хил. газ 2хил. обслужване и др. правят 21хил. лв.
Да де ама колегата valadares съм убеден,че ще се раздели с неговият аутбек за 22хил. и е нещо проверено и изпитано.
Всичко е въпрос на сметки,за това искам да разбера колкото се може повече.

п.с. Определено не бих заделил повече от 20хил. крайна цена, в която започвам да се возя.

Съб Юли 14, 2012 5:50 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 339
Автомобил: Spec B
Рейтинг: 103
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Ако се вкопаят клапаните, ремонта ще ти струва сигурно, колкото едни читави зимни 17-ки, ако пък си направиш реглажа на клапаните овреме, при човек който разбира, дори половината. Така или иначе на Н6 рано или късно ще го направиш този реглаж, с ГИ, с течна фаза и без газ, все ще го направиш, ако караш колата 100 хил км, освен ако някой точно преди да ти я продаде не го е направил и ти не я продадеш точно когато трябва да се прави. Течната фаза ще ти пести газ във времето и ще ти дава по-добро вървене, но ще е по-капризна на газ и на обслужване :)
А ако колегата Valdares тръгне да си продава колата за 22 хил, мисля ще има опашка :)

Съб Юли 14, 2012 8:49 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 886
Автомобил: Subaru Forester 2.0D 2H(Мечо)
Рейтинг: 266
Отговори с цитат
Той Владо май само толкова за тунинг е дал.

Съб Юли 14, 2012 10:12 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2780
Автомобил: ForesterS'02,Baja'03,Nissan EV
Рейтинг: 555
Отговори с цитат
eddy написа:
.... Течната фаза ще ти пести газ във времето и ще ти дава по-добро вървене, но ще е по-капризна на газ и на обслужване :)....

Колега, на каква база се дължи това заключение, защото из форума може да прочетеш за много проблеми относно обслужване и настройки на ГИ, но нищо за "течна фаза".

Нед Юли 29, 2012 4:03 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1254
Автомобил: 2010 Mercedes E350 CDI 4Matic
Телефон: 0887999499
Рейтинг: 162
Отговори с цитат
Geru написа:
Твоята е Vialle, а за ICOM, разбрах,че са по-евтини. И защо са по-евтини.

Доста писаното го,четох, но цени актуални няма, а и повечето мнения са разсъждения започващи със "според мен". Мен ме интересуват мнения тип твоето, толкова струва за толкова време такива проблеми.
Искам да преценя кое е по-рентабилно... някой чувал,че се вкопавали клапаните с ГИ... ок де но кога?
Ако колата искара 100хил. км. с ГИ на моето каране това са ми 4 години и нещо. Аз и без това колата мисля да я карам 5 години, след това да и се вкопава каквото ще. Реално от това което разбрах, едно грамотно поставено ГИ ще излезе дори под 2000лв., но някаде там. Ако течната фаза е 4000лв. то определено има защо да се замисля. Защото 2000лв. отгоре са ми обслужването и едни зимни гуми.
Извинявам се ако ви натоварвам, но стойността на парите във времето ми е мания и определено обичам да съм пресметнал добре инвестицията.
Реално ако купя колата за 15хил. 4хил. газ 2хил. обслужване и др. правят 21хил. лв.
Да де ама колегата valadares съм убеден,че ще се раздели с неговият аутбек за 22хил. и е нещо проверено и изпитано.
Всичко е въпрос на сметки,за това искам да разбера колкото се може повече.

п.с. Определено не бих заделил повече от 20хил. крайна цена, в която започвам да се возя.

Ако Владо - valadares се раздели с колата си за 22000, аз ще си подаря моята на някой... Иначе, ако ще купуваш наесен, аз съм пред разни дилеми, дали да не сменям моята, та ще ти свирна да гледаш - отговаря точно на изискванията ти, ако се реша на промяна. :)

Нед Юли 29, 2012 7:32 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
six_stars написа:

Ако Владо - valadares се раздели с колата си за 22000, аз ще си подаря моята на някой... Иначе, ако ще купуваш наесен, аз съм пред разни дилеми, дали да не сменям моята, та ще ти свирна да гледаш - отговаря точно на изискванията ти, ако се реша на промяна. :)

Бих се радвал да ми изпратиш снимки на ЛС.

Относно аутбека на колегата valadares, грешката е моя гледал съм аутбека ХТ на колегата miroslavmark. Извинявам се, но все още съм нов във форума.

Вто Юли 31, 2012 5:39 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2539
Автомобил: Н6'08SUBARcharged RAPTOR
Рейтинг: 179
Отговори с цитат
Geru__ написа:
six_stars написа:

Бих се радвал да ми изпратиш снимки на ЛС.

Относно аутбека на колегата valadares, грешката е моя гледал съм аутбека ХТ на колегата miroslavmark. Извинявам се, но все още съм нов във форума.

дано миро да не се раздели с неговия

Вто Юли 31, 2012 7:14 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Отговори на тема  стр 1, 2  >