Правила за пускане на обяви в раздела
1. В този раздел се допускат обяви на сервизи и магазини пряко свързани с автомобилите Субару. 2. Нова рекламна тема на дадена фирма се допуска само след предварителна заявка за това към модераторите на форума. Те решават коя обява да бъде допусната по собствена преценка. 3. Обява, която не съответства на правилата ще бъде изтрита.
MITAKA performance service, София, шосе Банкя 3 0888 544 999
| Автор |
Съобщение |
|
agent dust
Изгонен
|
май е най-добре лекичко да му извадя буксата на климатика, да не личи от пръв поглед. колата ще работи, чека няма да светне, нищо няма да тропа и да лопа - и ще се поти по светофарите, сега е доста горещо  само да му докопам ключвете от колата за 1мин...
_________________ SUBARULAND Ltd Диагностика, ремонт, обслужване и tuneup на SUBARU от 2007г насам. 0878 207 541 - Красимир 0899 612 719 - Венци https://www.facebook.com/redlineoil.bg
|
|
|
|
| Чет Юли 12, 2012 10:12 pm |
|
|
|
IvoG
Регистриран на: Чет Сеп 15, 2011 7:20 pm Постове: 237 Местоположение: Sofia
Автомобил: WRX Wagon
Рейтинг: 195    
|
agent dust написа: май е най-добре лекичко да му извадя буксата на климатика, да не личи от пръв поглед. колата ще работи, чека няма да светне, нищо няма да тропа и да лопа - и ще се поти по светофарите, сега е доста горещо  само да му докопам ключвете от колата за 1мин... Имате игра кефите ме 
|
|
|
|
| Чет Юли 12, 2012 10:34 pm |
|
|
|
agent dust
Изгонен
|
IvoG написа: Имате игра кефите ме  трябва да се оцелява някак си... око за две, зъб за чене - това е начина  митака се опита да ме глоби с 10лв, че закъснявам за работа 4 години... вече не ми е шеф 
_________________ SUBARULAND Ltd Диагностика, ремонт, обслужване и tuneup на SUBARU от 2007г насам. 0878 207 541 - Красимир 0899 612 719 - Венци https://www.facebook.com/redlineoil.bg
|
|
|
|
| Чет Юли 12, 2012 11:28 pm |
|
|
|
IvoG
Регистриран на: Чет Сеп 15, 2011 7:20 pm Постове: 237 Местоположение: Sofia
Автомобил: WRX Wagon
Рейтинг: 195    
|
То за Митака ясно, ама Венци като го знам импулсивен, темпераментен и си го представям реакцията като си е видял куфара с инструментите 
|
|
|
|
| Чет Юли 12, 2012 11:39 pm |
|
|
|
six_stars
Регистриран на: Пон Апр 02, 2007 10:26 am Постове: 1254 Местоположение: София
Автомобил: 2010 Mercedes E350 CDI 4Matic
Телефон: 0887999499
Рейтинг: 162   
|
Ivo Lenkov написа: А бе Вие май с Венци не се развивате провилно,само в Живко ми е надеждата.Добре че карам истинска кола-Хонда.  Той дедо крепи  сервиза, ако го нямаше него, не знам какво щяха да правят...
_________________ Всички видове застраховки. Отстъпки за членовете на форума и пълно съдействие за завеждане на щети.
|
|
|
|
| Пет Юли 13, 2012 8:36 am |
|
|
|
Vmax
|
six_stars написа: Ivo Lenkov написа: А бе Вие май с Венци не се развивате провилно,само в Живко ми е надеждата.Добре че карам истинска кола-Хонда.  Той дедо крепи  сервиза, ако го нямаше него, не знам какво щяха да правят... Те и него се опитват да уморят - последният път му бяха откачили клемите на акумулатора... Абе нещата са извън контрол - лошо че няма скрита камера да падаме от смях с автобигбрадър изпълнения.
|
|
|
|
| Пет Юли 13, 2012 9:35 am |
|
|
|
agent dust
Изгонен
|
Vmax написа: Абе нещата са извън контрол - лошо че няма скрита камера да падаме от смях с автобигбрадър изпълнения. скрита камера трябва да има в ден за заплати  аз моята си я получавам до стотинка - но не ме питайте как  в момента - всички заплати се изплащат до последното левче - дори това да означава шефа да няма пари за една бира през уикенда. първото нещо, за което успяхме да се преборим - е заплата в пълен размер и навреме. който е работил за разни играчи, и особено за митака - знае какъв проблем е точно получаването на заплатата в пълен размер, в точният ден. решението е съвсем просто - последен заплатата си взима шефа, нали е играч  свестен шеф е този, който в ден за заплати не задава редовният въпрос - на теб пари трябват ли ти.... митака имаше навик да задава този въпрос. т.е. имаше  сега в ден за заплати - гледа много да не се навърта в сервиза, и не смее да пита какво е останало за него - взима каквото е останало без да задава въпроси клиента обича сметката му да е точна до левче, този дето му е правил колата - също. така има взаимно разбирателство - добри механици, доволни клиенти и богати шефове...
|
|
|
|
| Пет Юли 13, 2012 9:32 pm |
|
|
|
streetman
Регистриран на: Пет Апр 06, 2007 12:30 pm Постове: 1155 Местоположение: Planet Earth
Автомобил: R.I.P. Justy, Honda Innova 125i '10
Рейтинг: 206    
|
|
Искайте седмично заплащане, месечното е отживелица отдавна. Имах шанса преди време да работя на едно място около 9 месеца, плащаха ми всеки ден. Реално като се замисля, пътувам всеки ден, храня се всеки ден, работя всеки ден, съвсем логично е да получавам възнаграждение всеки ден. Пък и е по-мотивиращо, дори седмично пак мотивацията е прилично добра. Беше много добре, шефа ако беше малко по-умен и добър мениджър за да не фалира от собствените си грешки, сигурно още щях да си бачкам там. Половината коли бяха състезателни Хонди, другата половина цивилни Хонди от Хонда клуба в Прага. Всеки 2 седмици почивните дни на състезание, беше песен.
_________________1,63 l/ 100 km - Honda ANF 125i Innova(Wave) '10 Bulgaria - ಬಲ್ಗೇರಿಯ(Kannada) པུ་ར་ག་རི་ཡ (Tibetan) ブルガリア(Japanese) 불가리아(Korean) 保加利亚(Chinese) บัลแกเรีย(Thai) बुल्गारिया (Hindi) بلغاريا (Arabic)
|
|
|
|
| Съб Юли 14, 2012 3:09 pm |
|
|
|
agent dust
Изгонен
|
ние вземаме седмично заплащане. всички бигачки обаче минават само и единствено през мен, а и само аз ходя по състезания - т.е. пърформънса в сервиза е изцяло мое дело от най-малкото болтче до напълно сглобената кола. по бигачките работя изключително сам, колегите много рядко ми помагат - митака е имал думата само за една кола, да не казвам коя е тя и какво стана с нея... при такива коли обикновено аз определям какво ще се прави и колко ще струва, митака няма думата за абсолютно нищо. дори не го допускам до бигачките - въпреки че обяснява на много народ как бил правил мицубишито или някоя друга кола - той до тези коли изобщо не е бил допускан! митака и пърформънс - нямат нищо общо, въпреки че това е част от името на сервиза и е една от причините нашто момче да се думка в гърдите  преди да ида аз, други са правили бигачките - но пак не е бил митака. те и в момента карат много бързи коли. и за диагностиките това важи с пълна сила - това че ги отказах сега е проблем, но нямам друг избор - нямам никакво намерение да го оставя да ми краде ноу хауто и придобитите знания, ще трябва да си плаща за тях както е навсякъде по белият свят. той не ме е учил нито да правя двигателите - нито да правя диагностиките. и да има претенции - ми е все тая... Цитат: Беше много добре, шефа ако беше малко по-умен и добър мениджър за да не фалира от собствените си грешки, сигурно още щях да си бачкам там. да, точно по тази причина и много кадърни механици са си били камшика от този сервиз - т.е. митака е успял да изгони много кадърни момчета с магариите си, не само редовни клиенти. и в момента успяваме някак да запазим реномето на сервиза - но това не е заради митака, а въпреки него - това не е тайна за никого. коства ни много усилия и нерви. обучението в сервиза е на много високо ниво, ноу хауто също - но при новите върви ужасно трудно казвам ви доста истини - но е за предпочитане. много по-лош вариант е да ги казват недоволни клиенти. не ги казвам само тук във форума, но и наживо в сервиза - много мразя мошенници. а и митака си позволи да ми приказва и да се репчи повече от допустимото, въпреки че вината за всички несгоди на бизнес и клиенти е изцяло и само негова - да си сърба попарата. не може нито да ме уволни, нито да ме глоби - ще трябва да ме търпи както аз и венци го търпим и вече колко време 
|
|
|
|
| Съб Юли 14, 2012 11:11 pm |
|
|
|
agent dust
Изгонен
|
между другото, мен в този сервиз ме е назначил на работа не митака, а ландикар - за да му правя колите. затова митака не може да ми дава наклон на фаровете колкото и да се опитва 
|
|
|
|
| Съб Юли 14, 2012 11:34 pm |
|
|
|
streetman
Регистриран на: Пет Апр 06, 2007 12:30 pm Постове: 1155 Местоположение: Planet Earth
Автомобил: R.I.P. Justy, Honda Innova 125i '10
Рейтинг: 206    
|
|
За съжаление много шефове са така, нямат грам мениджърски опит и не знаят елементарни неща, пък се опитват да управляват фирми и хора.
В Малайзия бачках на едно място, беше пълна трагедия, шефа сам себе си не можеше да управлява камо ли други хора, крещи на всички от 9 сутринта и после се чуди защо хората са демотивирани и се размотават. Веднъж колегите даже сложиха една от накладките на обратно, метат към метал. Акъла ми не стига да разбера как е възможно някой да направи такова нещо.
Иначе няма фирма която да няма проблеми, но добрите фирми се стараят да решават проблемите, максимално бързо и безболезнено. Четох книгата " Пътят на Тойота" много е добра, за съжаление в нашите условия е малко трудно постижимо, но не е невъзможно.
Преди време си направих експеримент, имах си редовна работа но реших да кандидатствам на няколко места. На интервюто след като ми обяснат задълженията и т.н. ме питат "имаш ли въпроси". Отговора ми беше, "да, имам 1 въпрос, как мотивирате хората си?" никой не можа да ми отговори на поне 20 интервюта, ми те не знаят горките, мислят си че като осигуряват работа и дават някви пари и готово. В книгите по менъджмънт пише, "парите са на 6-то място от всички фактори, на първо място е уважението и добрия тон". Дори си бях подготвил контра въпрос ако някой отговори нещо смислено " До колко смятате за успешен метода който използвате?" Както може да се очаква, въобще не се стигна до него.
_________________1,63 l/ 100 km - Honda ANF 125i Innova(Wave) '10 Bulgaria - ಬಲ್ಗೇರಿಯ(Kannada) པུ་ར་ག་རི་ཡ (Tibetan) ブルガリア(Japanese) 불가리아(Korean) 保加利亚(Chinese) บัลแกเรีย(Thai) बुल्गारिया (Hindi) بلغاريا (Arabic)
|
|
|
|
| Нед Юли 15, 2012 7:49 am |
|
|
|
agent dust
Изгонен
|
по-добра мотивация от професионално развитие и добра заплата - здраве му кажи  щеф който крещи - бърка в собственият си джоб. изнервен човек работа не може да върши - няма никаква файда да си изнервяш служителите. те просто ще допускат грешки ако психиката им е натоварена. ние затова се майтапим постоянно - доброто настроение е гаранция за освободено от проблемите съзнание. а това повишава концентрацията. митака иска да се докаже не само като шеф - но и като диагностик, механик, мениджър, управител, ПР, приемчик, доставчик, чистачка, манекен - и какво ли още не. затова се проваля при всяко от изброените  всеки бизнес си има определена структура - умен шеф е този, който може да подреди йерархията под себе си и да я остави да му докарва пари. затова една от основните ни цели - е да променим управлението на самият бизнес, отгоре надолу. той е имал на разположение цели 15г - да се научи да прави бизнес. явно не го бива. един автосервиз е просто вид бизнес - и трябва да го управлява човек с усет за тези неща, а не гуру на болтчетата и гайките.
|
|
|
|
| Пон Юли 16, 2012 8:29 pm |
|
|
|
DK performance
Регистриран на: Нед Фев 01, 2009 12:47 pm Постове: 391 Местоположение: София кв.Обеля ул.Илия Георгов
Автомобил: Subaru под 13 сек на 402м
Телефон: 0888146602
Рейтинг: 198    
|
agent dust написа: между другото, мен в този сервиз ме е назначил на работа не митака, а ландикар - за да му правя колите. затова митака не може да ми дава наклон на фаровете колкото и да се опитва  хихи абре Краси доколко то си спомням брат ти дойде лафихме си с него и аз му казах да идваш, на следващия ден Митко ме пита какво правиш тук и аз му казах че работиш при нас хихи .Така че внимавай да не те преназнача в новия ми сервиз 
_________________ 0878146602/0888146602 power tuning repair and maintenance of Subaru powered by Dkperformance
|
|
|
|
| Сря Юли 18, 2012 11:34 am |
|
|
|
jafaar
Регистриран на: Пет Ное 06, 2009 9:53 pm Постове: 1162 Местоположение: СОФ
Автомобил: Impreza 2.0GRR!
Рейтинг: 71 
|
Агенте, дай повече за бигачки и по-малко за романтичните вечери, прекарани на свещи с Митака Тури некой фотос от сервиза на някоя тупалка, покажи гръмнали двигатели, изтипосай на някой последното подобрение в картинки. А ако имаш заснет спаринг с Митака, пусни и него, ама само ако сте в униформа и ако няма правила, ограничаващи ползването на подръчни джелеза от сервиза.
|
|
|
|
| Сря Юли 18, 2012 5:24 pm |
|
|
|
agent dust
Изгонен
|
може да пусна спаринг с хималайска мечка, всеки ден правя такъв - днес новобранците му затриха фенерчето, и се чудеше на кой да извади гръкляна вкарвам и романтика в темата на сервиза. да не се учуди някой клиент като дойде - и види митака без въздух... продължава да ме вкарва в безумни схеми - вече разглобявам двигателите един върху друг. през ден нов за ремонт, а много се бавят частите и подготовката от шлайфисти. заканих се следващият да го разглобя пред вратата на сервиза. нямам абсолютно никакво място - имам вече три един върху друг, два един върху друг и още няколко дето се чудя къде да им слагам чарковете - вече почнах да забравям кой е с изтропал вал и кой само за гарнитури. сега в жегите - почва навалицата от кипнали чайници заради неизправна охладителна система. и почти няма ден, в който да не мине субару с изтекли води. сега в жегата - трябва да се обръща повече внимание и да се проверява много по-често охладителната система. особено при субарата с газова уредба - много често течовете са точно от допълнителните маркучи към изпарителите. повечето газ мафиоти не слагат скъпи и хубави маркучи, а най-обикновени. след година-две - те са на кокал, и течовете започват. при 70-80% от духналите гарнитури при субару - причината е неизправност в газовата уредба и маркучите към нея. оригиналните маркучи изкарват без проблем повече от 10-15 години. тези по левче на метър - година-две най-много и вече са пластмасови, а не от гума.
|
|
|
|
| Сря Юли 18, 2012 11:23 pm |
|
|
|
agent dust
Изгонен
|
ето ви снимки - това бяха го заковали над машината за миене вчера  виновникът вече доволно си кара аутбека - под колата му е закачена и добре скрита тенекиена кутийка, пълна с болтчета и гайки. да видим колко време ще мине докато я намери - аз не съм я слагал, но дадох насоки къде да се сложи и как, за да е най-трудна за намиране и да дрънка най-добре 
|
|
|
|
| Чет Юли 19, 2012 7:30 pm |
|
|
|
agent dust
Изгонен
|
|
|
|
|
|
| Пет Юли 20, 2012 7:18 pm |
|
|
|
agent dust
Изгонен
|
|
ноу хау при газовите уредби за субару:
на Н6, турбо и новите модели, които имат клапан към радиатора за парното - изпарителя задължително се връзва с тройници, паралелно на парното, а не последователно. при последователно връзване на изпарителя - големият кръг на охлаждането се бъгва при някои от моделите на субару. затова паралелното връзване е по-сигурно на практика - въпреки че последователното е по-правилно на теория, субару е без кранче за парното.
ако някой кара Н6 на газ и постоянно му работят перките на радиатора - да го има предвид и да си провери връзването на изпарителя. при някои модели газови проблем няма, без значение как са вързани.
понякога при газов инжекцион - има симптоми на издухали гарнитури, препълва се преливното казанче. причината може да е дефектирал изпарител. затова тест за издухали гарнитури задължително се прави на бензин, ако трябва - се прави байпас на антифриза през изпарителя.
напоследък имахме няколко подобни случая - и всеки път се оказваше дефектен изпарител, а не духнали гарнитури на главите.
|
|
|
|
| Съб Юли 28, 2012 4:56 pm |
|
|
|
agent dust
Изгонен
|
|
|
|
|
|
| Пон Юли 30, 2012 6:34 pm |
|
|
|
agent dust
Изгонен
|
митака щял да си има собствено местенце - една вишка 2х2м над подемниците, да гледа как се работи  работата в новият сервиз ще започне през септември(по план) - преди да е довършен вторият етаж - т.е. акцента е върху завършване на първият етаж и пускане на всички подемници, после ще се достроят офисите и кафенето на вторият етаж
|
|
|
|
| Пон Юли 30, 2012 6:36 pm |
|
|
|