| Автор |
Съобщение |
|
streetman
Регистриран на: Пет Апр 06, 2007 12:30 pm Постове: 1155 Местоположение: Planet Earth
Автомобил: R.I.P. Justy, Honda Innova 125i '10
Рейтинг: 206    
|
|
2 снимки за доказателство на предишния пост, това е Сузуки Самурай със 660 сс турбо, гори 9/100 на икономично каране и въобще не откъсва. Нямам думи
Прикачени файлове:
IMG_8125.jpg [ 338.9 KiB | Прегледано 3022 пъти ]
IMG_8126.jpg [ 266 KiB | Прегледано 3022 пъти ]
_________________1,63 l/ 100 km - Honda ANF 125i Innova(Wave) '10 Bulgaria - ಬಲ್ಗೇರಿಯ(Kannada) པུ་ར་ག་རི་ཡ (Tibetan) ブルガリア(Japanese) 불가리아(Korean) 保加利亚(Chinese) บัลแกเรีย(Thai) बुल्गारिया (Hindi) بلغاريا (Arabic)
|
|
|
|
| Вто Юли 03, 2012 3:01 pm |
|
|
|
streetman
Регистриран на: Пет Апр 06, 2007 12:30 pm Постове: 1155 Местоположение: Planet Earth
|
|
Пресни снимки на един екзотичен модел от тази вечер в Азумино близо до Нагано и един типичен за Япония модел. Всички коли със жълт номер са 660 кубика по закон.
_________________1,63 l/ 100 km - Honda ANF 125i Innova(Wave) '10 Bulgaria - ಬಲ್ಗೇರಿಯ(Kannada) པུ་ར་ག་རི་ཡ (Tibetan) ブルガリア(Japanese) 불가리아(Korean) 保加利亚(Chinese) บัลแกเรีย(Thai) बुल्गारिया (Hindi) بلغاريا (Arabic)
|
|
|
|
| Нед Юли 08, 2012 4:28 pm |
|
|
|
streetman
|

И така, нищо че тук в Япония заплатите са по 10-15 хил лв на месец, 30 000 души се самоубиват годишно. По груба сметка прави към 81-82 човека на ден, още не ми ясно защо, липса на надежда за бъдещето си, слаби са духовно. 10 000 души умират при катастрофи годишно нищо че половината коли са 660 кубика и едвам вдигат 100 км/ч. В Китай 1 000 000 души умират годишно от тютюнопушене, не е много от 1,4 млрд. под 1 %. Иначе хората са невероятно добродушни и любезни с голямо уважение се отнасят един към друг, всеки ден като свършим работа и отговорника на дейноста идва и благодари за труда на всеки един и поклон, почти няма престъпност. Тук където съм е отключено всичко денонощно, ресторант, магазин, къща за гости, работилница с инструменти, дори няма ключалки, никой не бутва нищо чуждо, изключително висок морал имат хората и въпреки това се самоубиват. Може съвсем спокойно да си оставиш колелото отключено отвън на главната улица през ноща и 99% е сигурно че никой няма да го вземе. А в БГ хората си мислят че живеят в най-безнадеждната страна в света. Като им кажа тук, как живеем ние и направо искат да се местят в БГ, отделно че като кажеш че си от България и те имат направо за супермен, всички знаят за БГ, във всеки супермаркет има кисело мляко което се казва България на японски, отделно заради нашите сумисти тук, голямо уважение имат към нас. Само в БГ хората не се уважават един друг, гледат само как да прецакат другия и да злорадстват, нещо ни има къде не е нормално, но не се знае живота ни е направил такива, може да се окаже че е за добре в последствие, никой не знае. И в Китай, всички знаят за България, направо ме смаяха. Не мога да разбера защо е така в БГ, невероятно способни сме в сравнение с много други народи, обаче сме много силни индивидуалисти и ни е трудно да работим в екип, не мисля че сме глупави, просто голяма част от хората са жестоко заблудени. Тук просто хората работят заедно без конфликти и скандали и всеки допринася за общото благо и така постигат успехи, няма интриги и измекярстване. Мен тук ме имат за свръх човек, може почти всичко и знае почти всичко в сравнение с тях. Постоянно ги уча на разни неща, кефят се много, черпят ме постоянно, изключително добре се отнасят, тая вечер ме поканиха на излет с кола, ходихме на едно място да гледаме светулки, имаше стотици на едно място, беше направо магическо.
Прикачени файлове:
Коментар на файл: нашето мляко
IMG_4539.jpg [ 299.47 KiB | Прегледано 2924 пъти ]
|
|
1
|
|
| Сря Юли 11, 2012 2:55 pm |
|
|
|
streetman
|
|
Последното което разбрах е че в Япония има 3 вида писменост. Канджи която е 1:1 със традиционен Китайски, има към 50 000 знака, добре че не се ползва много, максимум 5000 знака се ползват. Катакана която има 50 знака и се използва за чуждите думи в Японския. Хирагана също има 50 знака и се използва най-често. Много често като отворя някое списание примерно и виждам комбинации от 3-те вида писменост, не знам как решават кога коя от трите да ползват, много сложно ми се вижда. Другото което е че всички вестници, списания, книги започват отзад напред спрямо нашите. Последната страница при нас, тук е първа и се чете от дясно на ляво и отгоре на долу.
Това е Субару на канджи 昴 означава Плеяди, любимо съзвездие на японците и това е емблемата Субару на катакана スバル Субару на хирагана すばる
|
|
|
|
| Чет Юли 12, 2012 10:23 am |
|
|
|
mitoko
Регистриран на: Сря Юли 02, 2008 11:41 pm Постове: 1800 Местоположение: Sofia
Автомобил: '97 Impreza GF AT, 2.0, 115, SOHC
Рейтинг: 91  
|
 Първо евала за снимките за азбуките хирагана е само за чужди думи като бира, хамбургер и т.н. и имена на чужденци а йероглифите когато са е съчетание се четът по второто значение, ако е само 1 йероглиф си се чете по първото значение, демек 1 знак(йероглиф има 2 четения) и пишат от дясно на ляво и от горе на долу 
_________________ METHANE LIMITED EDITION (CNG)
|
|
|
|
| Чет Юли 12, 2012 11:26 am |
|
|
|
Pacone 4X4
Регистриран на: Пон Фев 09, 2009 5:45 pm Постове: 2163 Местоположение: София
Автомобил: Subaru OBK 2.5 SVT 2011
Телефон: 0888492747
Рейтинг: 261     
|
Само да споделя че много ме кефи темата ти и нещата които разказваш.... Желая ти успех във всичко,продължавай с разказите...сигурен съм че и на колегите им е интересно 
_________________ Subaru Outback 3.0 2002, Subaru Outback 2.5 2011 Пламен Маринов
|
|
|
|
| Чет Юли 12, 2012 11:50 am |
|
|
|
streetman
|
|
доиташимашите = пак заповядай
|
|
|
|
| Чет Юли 12, 2012 1:20 pm |
|
|
|
BAlexandrov
|
Наистина са интересни впечатленията на един нашенец за тях - сигурно много бихме усетили нещата по същия начин 
|
|
|
|
| Чет Юли 12, 2012 3:04 pm |
|
|
|
zikoni
Регистриран на: Съб Май 14, 2011 8:02 am Постове: 126 Местоположение: Burgas
Автомобил: Subaru Libero
Телефон: 0878646291
Рейтинг: 4
|
Разказите ти наистина са много хубави ,дано да си живееш така щастливо там както разказваш за тях ,и ако мога да те помоля за една услуга да ги питаш дали са доволни от модела на бусчета си следващото поколение ,че и аз четох из нета че обема на мотора е намален на 0.66 за сметка на това са го турбинирали 
|
|
|
|
| Чет Юли 12, 2012 3:12 pm |
|
|
|
evg3
Регистриран на: Нед Фев 21, 2010 10:05 am Постове: 1217 Местоположение: София, Троян
Автомобил: предишен: Impreza 2.0R
Рейтинг: 140   
|
streetman написа: доиташимашите = пак заповядай http://translate.google.com/#auto|ja|you're%20welcomeмного е интересно като ти го каже мацката като натиснеш "Listen"
_________________преди: Impreza 1.8 '94 F4WD Impreza 2.0R '06 Symmetrical AWD сега: Daihatsu Sirion 4WD (full-fledged Justy)
|
|
|
|
| Чет Юли 12, 2012 3:17 pm |
|
|
|
streetman
|

zikoni написа: Разказите ти наистина са много хубави ,дано да си живееш така щастливо там както разказваш за тях ,и ако мога да те помоля за една услуга да ги питаш дали са доволни от модела на бусчета си следващото поколение ,че и аз четох из нета че обема на мотора е намален на 0.66 за сметка на това са го турбинирали  От както бях 3 седмици в Будистки манастир в Тайланд където практикувах медитация по 6-7 часа на ден, гледам по друг начин на живота, много по-спокойно и без излищни емоции, дори и да стане нещо негативно, запазвам хладнокръвие и в последствие разбирам че случката е била за добро. За сега не познавам никой с такова бусче, но ако срещна някой ще го питам. Имат някакъв шибан закон който ги ограничава на 660 кубика и данъците, застраховката и тол таксите са много по-ниски и за това производителите правят такива модели. Мисля че разхода на гориво е висок и не си заслужава чак толкова слаб двигател. Смятай ако е на газ няма да откъсва изобщо. Тук само такситата карат на метан и то е свръх скъпо, няма много таксита, към 10-12 лв е първоначалната цена после не знам колко е на километър, веднъж само подпитах от гарата до мястото където съм към 4-5 км колко е и казаха към 2000 йени, което е към 40 лв и рекох край, пеша ще го вървя и това беше. За газови уредби никой даже не е чувал. Мисля че ги карат с тези двигателчета и тоя разход щот за тукашните заплати 2,80-3 лв бензин не е толкова скъпо като за нашия стандарт. Почти всички марки имат такива бусчета, някои са открити отзад като мини камиончета и може да си избираш задвижване, предно или задно или 4вд в зависимост къде е двг-то. Дори много от моделите които има при нас имат 4ВД версия, примерно Тойота Ярис. Струва ми се че най-много се кара Дайхатцу което си е 51% Тойота. Другото което е че тук не си засичат разхода като нас ?литра/100 км ами ? км с 1 литър, примерно 15 км/1 л. Дори и номерата на обувките са по друг начин, по японския стандарт аз нося 28-ми номер, иначе 44. Просто си мерят ходилото от петата до големия пръст, моя е 28 см
|
|
|
|
| Чет Юли 12, 2012 4:03 pm |
|
|
|
DARKO1
Регистриран на: Чет Юни 24, 2010 5:21 pm Постове: 132 Местоположение: Варна
Автомобил: Subaru Outback 3.0, 2007
Рейтинг: 19
|
Страхотно интересно пишеш! Благодаря! 
|
|
|
|
| Чет Юли 12, 2012 5:58 pm |
|
|
|
zikoni
Регистриран на: Съб Май 14, 2011 8:02 am Постове: 126 Местоположение: Burgas
Автомобил: Subaru Libero
Телефон: 0878646291
Рейтинг: 4
|
Така е информацията ти засега съвпада с моята .От към разход по параметри на производител го дават по икономично от сегашният ми модел.Има един недостатък към момента че са махнали третият ред седалки , за сметка на това има огромен плюс има климатик което веднага сменя моят румънски климатик. Има и друга страна работа, че този модел го произвеждат само за техният си пазар и за тези с дясна дирекция ,отказали са се от доста пазар с лява дирекция , но може би през годините не са успели да си наложат модела на пазара.Благодаря за информацията 
|
|
|
|
| Чет Юли 12, 2012 7:35 pm |
|
|
|
streetman
|
DARKO1 написа: Страхотно интересно пишеш! Благодаря!  Домо Аригато Гозаймас дешита = Благодаря много 
|
|
|
|
| Пет Юли 13, 2012 7:48 am |
|
|
|
streetman
|

Другото което разбрах е че 15-20 % от хората се развеждат преди да се пенсионират. Тези които работят в големи компании получават към 50-60 хил. евро компенсация заради проваления им семеен живот, другите просто се развеждат като се пенсионират щот почват да си стоят много в къщи и осъзнават че реално почти не се познават и не могат да се понасят. Голяма роботизация е тук, хората бачкат по много часове на ден и нямат никакво време за семейството си. На мен хората ми се виждат доста изнежени, колегата за да изкопаем 10 см канал за да опънем един кабел дълъг 15 метра за интернет, обува гумени ботуши и се кичи с колани с инструменти и ръкавици и каски и екипировка като че ли ще ходим някъде на майната си да правим нещо свръх рисково. И извади някъв професионален къртач Хитачи и не знам си още колко най-различни машини, то мека пръст с една кирка да минеш 2 пъти и готово, направо се оливат на моменти много са изнежени, в китай хората са доста по-силни и духовно и всякак. Сигурно ако има как и носа ще си секнат с машина, то може и да има, просто аз да не съм виждал още. Иначе ме кефи че няма престъпност, фризера с бирите винаги е отключен (няма ключалка) на самообслужване, клиентите си вземат бира и си оставят стотинките в касичката, никакви злоупотреби. Ако някой злоупотреби нещо сигурно сигурно ще го публикуват в местния вестник, направо невероятно, полиция видях за последните 3 седмици само една патрулка се мярна в центъра. Тук хората даже нямат нужда от тях, само в големите градове има някаква минимална престъпност. http://www.metacafe.com/watch/74896/jap ... x_machine/
|
|
|
|
| Сря Юли 18, 2012 4:21 pm |
|
|
|
bad_dog
|
|
_________________ Beam me up, Scotty
|
|
|
|
| Сря Юли 18, 2012 4:32 pm |
|
|
|
jafaar
Регистриран на: Пет Ное 06, 2009 9:53 pm Постове: 1162 Местоположение: СОФ
Автомобил: Impreza 2.0GRR!
Рейтинг: 71 
|
|
Тази тема е единственото нещо, което прочетох и ми беше истински интересно в последните месеци... Надявам се, да я обогатяваш все повече.
|
|
|
|
| Сря Юли 18, 2012 7:13 pm |
|
|
|
valqk
|
 както винаги! Скитници срещал ли си?  т.е. извинявам се - отлъчени от обществото по собствен избор.  Разпитай за тях /и тях самите/ ще ти стане интересно ;-) - (до колкото знам, те сами са си го избрали, защото са решили да се разкарат от роботизацията). А за шефовете и работата им казаха ли ти?  Задължен си да стоиш след шефа. Кодекс. На него, обаче му плащат за това.... Весело и да пишеш по-често, че има много-много неща да разправяш от там. При теб има ли домашни кучета? До колкото знам из токио ги разхождат с колички...  При теб ако пробваш да им кажеш нещо на японски каква е реакцията? А между другото, вярно ли са супер големи расисти? Чувал съм, че за негрите йероглифа им е нещо от сорта на 'несъществуващото нещо от несъществуващата страна' или от този род (или ги бъркам с китайците)?
_________________ http://www.hostit.bg/
|
|
|
|
| Чет Юли 19, 2012 1:25 am |
|
|
|
streetman
|

valqk написа: :bow: както винаги! Скитници срещал ли си?  т.е. извинявам се - отлъчени от обществото по собствен избор.  Разпитай за тях /и тях самите/ ще ти стане интересно ;-) - (до колкото знам, те сами са си го избрали, защото са решили да се разкарат от роботизацията). А за шефовете и работата им казаха ли ти?  Задължен си да стоиш след шефа. Кодекс. На него, обаче му плащат за това.... Весело и да пишеш по-често, че има много-много неща да разправяш от там. При теб има ли домашни кучета? До колкото знам из токио ги разхождат с колички...  При теб ако пробваш да им кажеш нещо на японски каква е реакцията? А между другото, вярно ли са супер големи расисти? Чувал съм, че за негрите йероглифа им е нещо от сорта на 'несъществуващото нещо от несъществуващата страна' или от този род (или ги бъркам с китайците)? В Осака беше пълно с бездомни хора, направо се травмирах психически, живеят в парковете и около реката в колиби с найлон, някои си гледат кокошки и зеленчуци, повечето събират алуминиеви кутийки от бира и т.н. и така изкарват някви нищожни пари за да не умрат от глад. Четох че в Осака са повече бездомните от колкото дори в Токио, над 20 000 души. Тук където съм е малко градче и аз съм леко в планината, един път седмично слизам до центъра да се пошляя и това е, няма бездомни, доколкото разбрах се събират в Осака от цялата страна. Кучета не съм виждал, котки бездомни има много, тук те са на почит, оставят им храна и вода. Иначе като кажа на японски нещо се кефят, мои приятели ми казаха че имам добро произношение и хората си мислят че живея отдавна в Япония, сигурно заради Българския акцент. Не мисля че са расисти, просто са островна нация и са малко по-резервирани към чужденците, но им е интересно като срещнат някой, разпитват много. Тук на около не съм виждал друг чужденец, аз май съм единствения. Доброволец съм във ферма за органично земеделие + къща за гости + вегетариански ресторант срещу храна и легло. Някой се стряскат леко като ме видят за сефте, има хора които не са виждали чужденец на живо през живота си.
Прикачени файлове:
Коментар на файл: тук се намирам
hotaka, azumino nagano1.jpg [ 71.78 KiB | Прегледано 2700 пъти ]
|
|
|
|
| Чет Юли 19, 2012 5:47 am |
|
|
|
viktorvvv
Регистриран на: Вто Мар 27, 2012 11:39 am Постове: 109 Местоположение: варна
Автомобил: Forester FB20 SH5
Телефон: 0894709719
Рейтинг: 34
|
Цитат: И така, нищо че тук в Япония заплатите са по 10-15 хил лв на месец, 30 000 души се самоубиват годишно. По груба сметка прави към 81-82 човека на ден, още не ми ясно защо, липса на надежда за бъдещето си, слаби са духовно като си дойдеш в българия ще ти обясня защо  .Аз работя за Японска компания с японски началници такива говеда няма по света,така че не ги боготворете много  , единственото им хубаво нещо са колите ,електрониката и културата (която е взета от китайците преди векове  )
_________________ スバル---富士重工業株式会社
|
|
|
|
| Чет Юли 19, 2012 11:16 am |
|
|
|