Отговори на тема стр <  1 ... 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45 ... 157  >
 Някой има ли информация за този Аутбек (обяви и коментари)? 
Автор Съобщение

Постове: 19
Автомобил: Forester 2.0
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте,

някой да е гледал този аутбек и да има някакви впечатления? http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details

Аз все още не суяпвам да се занеса до Драгалевци...

Колата е скъпа за годината си на производство, но това не е важното в случая.

Каквито и впечатления да имате ще са ми от полза. Аз разговярях с продавача, каза ми че нямало self levelizer, което е едно от условията ми за колата...

Благодаря на всички предварително :)

Чет Юли 19, 2012 1:22 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 18
Нов фен
Отговори с цитат
Тази http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11333126760240682&f1=details ходих да я гледам. За мен не си губете времето за нея. Не знам как работи боксер дизел, но тоя работеше доста неравномерно. По окачването има доста да се сменя, като цяло отдолу е доста зле за мен.
Дано съм бил полезен!

Чет Юли 19, 2012 6:31 pm
Върнете се в началото
Профил
Пресен - пресен

Постове: 1
Автомобил: bmw e36
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте,

Някой гледал ли е тази и евентуално какво мислите за колата?
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details

Поздрави,
Михаил Великов

Чет Юли 19, 2012 7:08 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 325
Рейтинг: 8
Разчитай на мен
Отговори с цитат
Колега,за тази кола не мога да ти кажа нищо,но преди месец мой приятел си взе турбо форестър от тази автокъща и се оказа читав.Дано съм ти бил полезен. :)

Чет Юли 19, 2012 7:33 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 362
Рейтинг: 30
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Дизеловият Аутбек има нужда от ремонти на минимална стойност от около 10 000 лв. Има тема в раздел боксер дизел.

Моят Аутбек си го взех от автокъщата в Монтана и съм доволен. Турбо Форестъра който имаха беше уникален.

Софийския Аутбек има нужда от нови гуми и пребоядисване (гледал съм го преди около 3 месеца).

Чет Юли 19, 2012 10:42 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
hitmn написа:
Дизеловият Аутбек има нужда от ремонти на минимална стойност от около 10 000 лв. Има тема в раздел боксер дизел.

Моят Аутбек си го взех от автокъщата в Монтана и съм доволен. Турбо Форестъра който имаха беше уникален.

Софийския Аутбек има нужда от нови гуми и пребоядисване (гледал съм го преди около 3 месеца).

Ако отговора ти е за мойто питане ти благодаря :) Тези дни ще ходя да я гледам. Колата е с газово БРЦ слагано тук, но ще ми е от полза, ако някой ми каже какъв му е случайа на тоя Н3 с този модел газова... :)
Също така ме озадачава факта, че всички твърдят, че колите им са без саморегулиращ се мост отзад, а и този от Драгалевци и повечето продавачи твърдят, че такива системи нямало.
Благодаря на всички, много сте отзивчиви и се надявам съвсем скоро да съм и аз с 2-ро Субару

Пет Юли 20, 2012 8:29 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 454
Автомобил: TDI
Рейтинг: 140
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Всички имат саморегулиране отзад. Не знам как точно се нарича и дали идва от моста или от амортисьорите. В книжката на колата си го пише. Човека в Драгалевци се е объркал предполагам, че го питаш за въздушно окачване.

Драгалевското Субару е с газова Landi Renzo, а не BRC. Газовата му е настроена отлично и двигателят работи страхотно на газ. А за комбинацията H6 и газ - на много места казват, че води до вкопаване на клапани. Дали е така - не знам.

Пет Юли 20, 2012 9:57 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
А дали някой сменял ли е такива задни амортесьори с нормални пружини и амове, защото при Ферстъра ми стана - 400лв комплект на KYB, но за аутбек не съм наясно има ли готови решения?

Пет Юли 20, 2012 10:03 am
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
какво го мислиш?

Аз не съм виждал и чел досега за Аутбек след 2004 година някой да е имал проблеми със задните амортисьори:)

Пет Юли 20, 2012 10:32 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
:giggle: прав си

Пет Юли 20, 2012 11:37 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2539
Автомобил: Н6'08SUBARcharged RAPTOR
Рейтинг: 179
Отговори с цитат
tuffy написа:
А дали някой сменял ли е такива задни амортесьори с нормални пружини и амове, защото при Ферстъра ми стана - 400лв комплект на KYB, но за аутбек не съм наясно има ли готови решения?

има решения -от щатски БЕК,мнлого по-добре и по-стабилно се държат на пътя от тези самонивелищи амове на европейките.

Пет Юли 20, 2012 12:00 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Постове: 18
Нов фен
Отговори с цитат
didoya написа:
какво го мислиш?

Аз не съм виждал и чел досега за Аутбек след 2004 година някой да е имал проблеми със задните амортисьори:)

Сливенската дизелова дето я гледах според мен има проблеми не само със задните, а е края на 2008, така че внимавайте какво купувате :good:

Пет Юли 20, 2012 12:16 pm
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
Ами за тея пари толкова, не знам кое изобщо те учудва - 2008 дизел за 23к лева - нормално да има много неща не в ред:)

Читавите коли си струват пари, факт. Всеки търси тънката цена. Като излезе някой по-скъп екземпляр - бил скъп за годините си. Да, ама пък тези по автокъщите, от които се прави извод за "нормалната" цена си стоят непродадени и са с по 1000 кусура:) Просто трябва да се направи компромис със нещо - я с високата цена, я със забележките, я и двете. Като добавим и ограниченото предлагане май компромиса е неизбежен:)

За моята кола дадох 20к., 2004 година е. Купих я преди 3 месеца. Много хора ще кажат, че съм луд да дам толкова пари. Ама колата е читава, без почти никакви забележки, а тези които има са само дребни козметични по боята.

Пет Юли 20, 2012 1:10 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 9
Нов фен
Отговори с цитат
tuffy написа:
hitmn написа:

Ако отговора ти е за мойто питане ти благодаря :) Тези дни ще ходя да я гледам. Колата е с газово БРЦ слагано тук, но ще ми е от полза, ако някой ми каже какъв му е случайа на тоя Н3 с този модел газова... :)
Също така ме озадачава факта, че всички твърдят, че колите им са без саморегулиращ се мост отзад, а и този от Драгалевци и повечето продавачи твърдят, че такива системи нямало.
Благодаря на всички, много сте отзивчиви и се надявам съвсем скоро да съм и аз с 2-ро Субару
Би ли споделил впечатления след огледа. :bow: :good:

Пет Юли 20, 2012 1:28 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
С удоволствие, само че аз съм лаик на тема Субару все още... :)

Пет Юли 20, 2012 3:13 pm
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
Накратко за Драгалевското Субару:

1. Според сервиза на Митака - колата е много добра. Технически има забележка само един теч на един масло от някакви маркучета към охладителя. Според майсторите оправянето струвало около 150 лева.
2. Салона е доста поизцапан и тук-таме издраскан. Ще иска едно добро почистване поне. Отвън също има дребни забележки и малки ръждички.
3. Има газ, която работи перфектно, но беше причината да се откажа от колата. Защото подочух, че H6 на газ не е идеалната комбинация и има верочтност за вкопаване на клапани.

Пет Юли 20, 2012 4:13 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 362
Рейтинг: 30
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Така или иначе на 100к за Н6 дават настройка на клапани. Валадарес ми сподели че срещу едни 1200 лв. може да се отвори двигателя като му дойде времето да се настроят буталата, да се сменят леглата с по твърди и забравяте. 2.5 моторите са по подходящи за газ именно в това че размера и твърдостта на леглата на клапаните са други. Инак Н6 ФОРЕВЪР !!! ако излезне Н8 или Н10 пък ... ROFL

Съб Юли 21, 2012 1:11 am
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
Това за настройката на клапани на H6 на 100к км е пълна измислица. Или поне според производителят - Fuji Heavy Industries.

Изчетох цялата книжка и maintenance schedule и никъде на 100к км не дават, че трябва да се прави проверка и/или реглаж на клапани. А този schedule е даден до 160к км, като после е указано да се следва по същият начин при подминаване на тези км. За справка в книжката на Фокус-а ми изрично пишеше, че на 160к км трябва да се прави тази проверка и реглаж, успоредно и с другите неща.

Всичко друго за мен са форумни и/или майсторски изводи. Става дума за каране на бензин. Аз съм склонен да вярвам повече на Fuji Heavy Industries.

Ако искате мога да снимам таблицата за maintenance schedule от книжката.

П.П. А как става тази смяна на леглата на клапаните, интересно ми е. Леглата са излети и са неразделна част от главата доколкото знам?

Съб Юли 21, 2012 2:33 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1254
Автомобил: 2010 Mercedes E350 CDI 4Matic
Телефон: 0887999499
Рейтинг: 162
Отговори с цитат
По същия начин, по който се изработват легла на клапани, когато се прави заварка на спукани глави - обикновено се пукат на такова място, че се налага после нови легла. А дали досега някой е виждал вкопани клапани на живо или поредната хипотеза?

Съб Юли 21, 2012 6:38 pm
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
Засега май само хипотеза:) И аз се чудя същото - има ли вкопани досега. Ама това го казаха в сврвиза на Митака, уж той е гуру, та така.

А за леглата - не знаех, че има надеждна процедура за възстановяването им. Щом и това се прави успешно тогава май H6 на газ няма да е толкова лоша комбинация.

Малко извън темата, но когато се колебаех за въпросното Суби на газ ти писах лично да те питам за газта, но така и не ми отговори.

Съб Юли 21, 2012 10:29 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр <  1 ... 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45 ... 157  >