Правила за пускане на обяви в раздела

Тук е мястото за обсъждане на дизеловите мотори на Subaru

Отговори на тема
 Особености на Субару Импреса дизел III (2008 - ) 
Автор Съобщение
Пресен - пресен

Постове: 2
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте,

Искам да попитам дали някой от форума има Subaru Impreza 2.0D Sport и какви наблюдения има. Защото съм решил да си взимам кола и това субару ми направи много добро впечатление.
Въпроса ми е този дизелов боксер има ли някакви недостатъци и проблеми? Какъв разход има? Лесен ли е за поддръжка и като цяло колата? Защото досега не съм карал японска кола и то Субару, затова искам да проуча всичко преди това. А колата ще я купувам от Западна Европа(Германия или Италия). Благодаря предварително!
П.С: Ако има някой съ-форумник, който може да даде едно кръгче на неговата импреза(горе посочената) ще съм много благодарен! :)

Нед Юли 15, 2012 10:11 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 219
Автомобил: subaru Impreza 20d Limited S
Рейтинг: 200
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
serpentiny написа:
Здравейте,

Искам да попитам дали някой от форума има Subaru Impreza 2.0D Sport и какви наблюдения има. Защото съм решил да си взимам кола и това субару ми направи много добро впечатление.
Въпроса ми е този дизелов боксер има ли някакви недостатъци и проблеми? Какъв разход има? Лесен ли е за поддръжка и като цяло колата? Защото досега не съм карал японска кола и то Субару, затова искам да проуча всичко преди това. А колата ще я купувам от Западна Европа(Германия или Италия). Благодаря предварително!
П.С: Ако има някой съ-форумник, който може да даде едно кръгче на неговата импреза(горе посочената) ще съм много благодарен! :)

Здравей Колега
Колата към която си се насочил е екзотика за България.Ако искаш да прочетеш мнението ми за този автомобил отвори дизеловия раздел прочети моята тема Дизел или Бензин. За година и половина съм навъртял 55000км без никакъв проблем. На 28.07 тръгвам за Бг. Живея в Ст.Загора и ако си от този регион не е проблем да видиш най високото възможно ниво на оборудване при Импреса.
Поздрави

Вто Юли 17, 2012 8:50 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 886
Автомобил: Subaru Forester 2.0D 2H(Мечо)
Рейтинг: 266
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Ако ще е Импреса , то нека да е XV до 2012 2.0D щото излезе новият модел и ще е по-евтина! А защо не Фори дизел? Това е реално висока Импреса с по-голям клиеънс и багажник. Първите дизели имаха по-чести проблеми с ДПФ филтъра и съединителя , но от 2010 насам ги пооправиха. Аз лично съм с Фори и за миг не съжалявам че дадох малко повече пари за дизел. Разход извънградско 6.2-8.2 в зависимост от номера на обувките; завидно ускорение и стабилност . Абе Субару!!! Досега съм сменил предни биалети , тампони стабилизираща щанга и един преден шарнир по Варненските офроуд пътища за 35000км. Дизела може да се ремапне за около 1000лв и става 420нм и 184 кс - самальот :-)

Вто Юли 17, 2012 10:09 pm
Върнете се в началото
Профил
Пресен - пресен

Постове: 2
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
mirovarna написа:
Ако ще е Импреса , то нека да е XV до 2012 2.0D щото излезе новият модел и ще е по-евтина! А защо не Фори дизел? Това е реално висока Импреса с по-голям клиеънс и багажник. Първите дизели имаха по-чести проблеми с ДПФ филтъра и съединителя , но от 2010 насам ги пооправиха. Аз лично съм с Фори и за миг не съжалявам че дадох малко повече пари за дизел. Разход извънградско 6.2-8.2 в зависимост от номера на обувките; завидно ускорение и стабилност . Абе Субару!!! Досега съм сменил предни биалети , тампони стабилизираща щанга и един преден шарнир по Варненските офроуд пътища за 35000км. Дизела може да се ремапне за около 1000лв и става 420нм и 184 кс - самальот :-)

Този модел не го знаех, но се поинтересувах и изглежда много добре, но и цената му е малко по-висока от стандартната импреза, а и се намира по-трудно. Но ще потърся за по-изгоден и като изпадне нещо ще решавам :) За чиповете ще мисля на по-късен етап
но идеята ми харесва.

dancho.danev написа:
Здравей Колега
Колата към която си се насочил е екзотика за България.Ако искаш да прочетеш мнението ми за този автомобил отвори дизеловия раздел прочети моята тема Дизел или Бензин. За година и половина съм навъртял 55000км без никакъв проблем. На 28.07 тръгвам за Бг. Живея в Ст.Загора и ако си от този регион не е проблем да видиш най високото възможно ниво на оборудване при Импреса.
Поздрави

Благодаря за предложението, но за съжаление живея в София но все пак ако имам път към Стара Загора и ти все още си там може да се уговорим нещо и да погледна твоята красавица. От снимките изглежда страхотно. В момента съм се спрял на три импрези(всичките модела 2.0D Sport) едната от Германия(09.09-69 000км), а другите две се намират в Италия(04.10-127 000км) и (05.09-95 000км). Като всички са над бюджета ми но като пресметна всичко ще преценя дали си заслужава. Знам че колите от Италия са с доста съмнително качество и ниво на поддръжка за разлика от тези в Германия и Швейцария, но съм ограничен най-вече заради цената им. Всички са с 1000 евро разлика като тази от Германия е най-скъпа. За да взема някой от всичките трябва добре да ги проуча за да не ми излезе през носа най-евтиния вариант.

П.С: Между другото, един колега беше споменал за доста проблеми с DPF филтъра, вие имали ли сте някакви проблеми с него и какъв е този филтър(за твърдите частици ли?)?

Нед Юли 22, 2012 8:06 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 886
Автомобил: Subaru Forester 2.0D 2H(Мечо)
Рейтинг: 266
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Да това е филтъра за твърди частици. Там нещата са май на късмет и зависят с каква нафта и масло е карана колата-колкото повече биодизел има в нафтата и на по-къси разстояния е карана, толкова е по-вероятно да има проблем. Аз съм за Импресата от Германия- дори гледай да е тестова

Нед Юли 22, 2012 8:24 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 219
Автомобил: subaru Impreza 20d Limited S
Рейтинг: 200
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Проблемът с филтъра изобщо не е на късмет. Той или работи или не.В нормалните държави ги сменят при второ оплакване и това става винаги още по време на гаранцията. Друг е въпроса за качеството на родната нафта. На мен ми е светвала лампата само веднъж и то когато си бях миналото лято в Бг, а зареждам само от големите вериги бензиностанции, и възможно най-скъпата нафта. За тази кола е нормално цената да е висока. При върховото оборудване в Швейцария цена под 15000 евро няма. Ако ми пратиш линк за обявата в Германия ще мога да ти дам едно безпристрастно мнение.
Успех с търсенето!

Пон Юли 23, 2012 8:01 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема