|
Страница 1 от 1
|
|
| Автор |
Съобщение |
|
Pepi
Регистриран на: Нед Май 06, 2007 4:24 pm Постове: 820 Местоположение: Sofia, Bulgaria Рейтинг: 63 
|

Е най-накрая и мойто суби пристигна. Дядо Мраз  миго докара на 25, късно вечерта от Германия. Колата е мания! Legacy, GL, BG5, F4WD, сребрист, произведено 11.1994г. по VIN код се води 1995г. Стандартно оборудване + зимен и летен комплект гуми и джанти, и напречни рейлинги за багаж на покрива, но с една малка, но важна подробност колата е с повишен клиърънс също като субито на Zloto с фланци на макферсоните + усилени (червени) пружини. На следващия ден я тествах (издевателствах над нея) карах я по черен път, по паваж, по заледен път с пресен сняг от горе, на завоите с мръсна газ, на моменти със скорост 80км/ч..... Автомобила е като трамвай, не мърда от пътя усещането за сигурност е уникално, адреналина (единствения безвреден наркотик) ми течеше през носът. Не тропна, не скръцна и не изви отникъде. Колата е като баскедболна топка, много стегната. Ходих при Митко и я закачихме на тестера защото на няколко пъти ми присветна Чека, диагнозата е някакъв датчик за детонацията на горивото цена 150лв. Моля компетентните колеги във форума да ми разяснят за каво по-точно става дума и как му е името на английски. Други грешки в паметта няма, забележки по работата на двигателя няма, съединителя е в добро състояние, спирачните ми дискове са нови, ABS-а работи перфектно.
Днес и купих следните консумативи: масла, филтри, свещи, ремъци, семеринг за коляновия вал и ролки. Като цяло нещата не са скъпи, с исключение на ролките. Двете паразитни ги купих NSK и са по 65лв срещу цена за оригинални Subaru FHI по 95лв, зъбчата оригинална 90лв и оптяжна оригинална 180лв, само малко инфо: на оригиналните Subaru FHI само кутията им е оригинална (и оттам цената им е по-висока), производителя е добре-познатия на всички NSK. Също така ми казаха че и масления оптегач се сменя цената му е към 190лв. Някой да има мнение по този повод? Реших като за първа смяна да и забода американски Castrol 10w40 полусинтетика (в туби по 1л), маслото, както и другите консумативи ги взимам от един приятел и са с гарантиран произход. Днес и преведаха документите, на 02.01 ще цъфна в КАТ
Имам и още едно питане към колегите, какво точно означава F4WD, защото мойто Суби е с такова, а не е с AWD. Инфото е от руския сайт, за който бях написал тема- Субару дата на производство.
Скоро ще пусна снимки. 
|
|
|
|
| Пет Дек 28, 2007 10:41 pm |
|
|
|
Impreza94
Confidence in Motion
Регистриран на: Пон Дек 04, 2006 9:32 pm Постове: 6482 Местоположение: BG, Горна Оряховица
Автомобил: EJ22 5MT IMPREZA/EJ20 4EAT IMPREZA
Рейтинг: 219    
|
Айде честито да е. Още една рожба в клуба
Тии какво караше до сега ?
_________________ All-Wheel-Drive
|
|
|
|
| Пет Дек 28, 2007 11:07 pm |
|
|
|
Pepi
Регистриран на: Нед Май 06, 2007 4:24 pm Постове: 820 Местоположение: Sofia, Bulgaria Рейтинг: 63 
|
Impreza94 написа: Айде честито да е. Още една рожба в клуба Тии какво караше до сега ?
Или иначе казано: Още една звезда от Плеядите
Все още карам TOYOTA - един отличен японски автомобил, но когато 2000г видях новия тогава Outback, си казах: това е автомобила, после когато започнах да събирам инфо за марката, си казах: несравними са, и така идва денят, в който мечтите стават реалност.....
Но това, което написах сега е малко за друга тема (как избрахте марката субару)  ; моля за извинение
|
|
|
|
| Пет Дек 28, 2007 11:45 pm |
|
|
|
Impreza94
Confidence in Motion
Регистриран на: Пон Дек 04, 2006 9:32 pm Постове: 6482 Местоположение: BG, Горна Оряховица
Автомобил: EJ22 5MT IMPREZA/EJ20 4EAT IMPREZA
Рейтинг: 219    
|
TOYOTA ? Каква ?
Имаше един симпатяга разказваше за неговия Tercel...да не си ти
Забравил съм вече 
_________________ All-Wheel-Drive
|
|
|
|
| Съб Дек 29, 2007 12:45 am |
|
|
|
Pepi
|
Impreza94 написа: TOYOTA ? Каква ? Имаше един симпатяга разказваше за неговия Tercel...да не си ти  Забравил съм вече 
Точно аз съм този симпатяга 
|
|
|
|
| Съб Дек 29, 2007 7:22 am |
|
|
|
kingalex
Регистриран на: Нед Юли 22, 2007 12:25 pm Постове: 313 Местоположение: Sofia
Автомобил: Forester 2.5XT 2007
Рейтинг: 0
|
Къде са снимките  ? Със здраве да си я караш 
_________________ Legacy III 2.5
|
|
|
|
| Съб Дек 29, 2007 10:23 am |
|
|
|
zloto69
Регистриран на: Сря Юни 14, 2006 4:48 pm Постове: 1637 Местоположение: Бургас Рейтинг: 27
|
|
_________________ Legacy"90 2.2 GX 4WD
РОДЕН ЗА РИБОЛОВ,ПРИНУДЕН ДА РАБОТИ
Бесен куриер в Спиди
|
|
|
|
| Съб Дек 29, 2007 11:26 am |
|
|
|
ffly
Регистриран на: Чет Мар 29, 2007 1:24 pm Постове: 200 Местоположение: Sofia Рейтинг: 0
|
Честито и я какъв късмет имаш с времето - купи си Субару и наваля сняг до кръста. 
_________________ '99 Impreza 2.0 GL
|
|
|
|
| Сря Яну 02, 2008 2:50 pm |
|
|
|
Pepi
|
ffly написа: Честито и я какъв късмет имаш с времето - купи си Субару и наваля сняг до кръста. 
Да, наистина тамън време за SUBARU
_________________ EJ20E Legacy BG5 Продава се на части VQ35DE Infiniti FX
|
|
|
|
| Чет Яну 03, 2008 10:52 pm |
|
|
|
Pepi
|

Както писах и на други места във форума на 02.01.08 регистрирах колата в КАТ, след това и монтираха алармата, и след това минах на оглед за автокаско. На следващия ден колата влезе в бокса за смяна на консумативите. Вече си я карам с кеф и отстранявам някой дребни забележцици. Смених изгорелите (също и светещите все още) крушки на централната конзола в панела за управление на климатика и другите прибори. Купих си контактен спрей и напръсках всички букси в двигателния отсек и най-вече буксата на knock сензора, заради който ми светеше чека. В резултат на това чека спря да свети за дълго време, както преди, присветка ми няколко пъти за около 5-10 секунди, можеби за да ми напомни, че в паметта на компютъра има записана грешка (ако греша нека някой по-компетентен да ме поправи). Днес с помощта на черните букси вкарах колата в режим на самодиагностика и излезе код 22-въпросния knock сензор, след това със зелените и черните ресетнах компа. Всичко става много лесно, евала на японците измислили са го много яко, надявам се сензора да работи и повече да не ми светва чека, освен при запалване  . Скоро ще има и снимки!
_________________ EJ20E Legacy BG5 Продава се на части VQ35DE Infiniti FX
|
|
|
|
| Нед Яну 06, 2008 7:24 pm |
|
|
|
|
Страница 1 от 1
|