Темата стана доста дълга но по проста сметка май излиза единствено плюс икономия на гориво от под 9лв. на 100 км.за градско а за извън градско дори е по-малко.
При 10/100 разликата е над 11 лв, а вие цитирате по-високи цифри. С математиката ли си зле, или не знаеш, че съотношението газ/бензин е 1.20/2.60 (11 лв ти ги смятам с 20% по-висок разход на газ, при положение, че при добре настроена АГУ няма да има такава разлика)?
_________________ Всички видове застраховки. Отстъпки за членовете на форума и пълно съдействие за завеждане на щети.
Колко струва подобна уредба за врх заедно с ядовете и колко е разликата от икономията а и вървежа не е същия?
Струва 1300лв с монтажа. Ядове за 9000+км не съм инал никакви ( в буквалния смисъл). Разликата във вървежа е по-малка, отколкото на безнин с и без климатик.
neno_11 написа:
Имах предвид че темата на колегата е за кола 115 или 125 коня която възнамерява да я прави на газ,явно няма желание за адреналин,защо трябва да го убеждаваме че става и врх на газ и да си бие главата с голям разход и ядове?!
За разхода и ядовете вече съм споделил. Както споменах - адреналина си го има на около 98% от бензиновия такъв.
ti6onki написа:
мое мнение е ,че който иска да слага газ на импреза врх/сти, просто не е за такъв автомобил
Какви са изискванията за да бъдеш собственик на Impreza? Варелче 100-октанов? ГСМ? Пачка?
Не виждам защо обърквате колегата, който и без това се дво-триуми. При правилна преценка, качествена уредба и монтаж всичко е наред. И между другото - ако това, да се плаща за еквивалентни удоволствия скъпо, само за да сме ларж - мога да Ви покажа поне 20 магазина и още толкова заведения и центрове за удоволствие, в които не Ви се стъпва, защото главите Ви падат от глезените. Значи ли това, че те не са за Вас и ако имаше опция да посещавате сходни на 99% места, но на половин цена пак ли щяхте да ги избягвате?
Щом германците направиха БМВ 5.0-liter V10 със 660 коня на газ не виждам какъв е проблема за WRX или STI, аз също бих си сложил ако имам такава кола. Мина времето на евтиния бензин, сега е друго, трябва да сме с по-гъвкави мозъци. http://www.bmwtuningmag.com/the-worlds- ... g-vehicle/
При 10/100 разликата е над 11 лв, а вие цитирате по-високи цифри. С математиката ли си зле, или не знаеш, че съотношението газ/бензин е 1.20/2.60 (11 лв ти ги смятам с 20% по-висок разход на газ, при положение, че при добре настроена АГУ няма да има такава разлика)?
това е на теория само! Дори и да съм зле с математиката,елката ми не е:)
Щом германците направиха БМВ 5.0-liter V10 със 660 коня на газ не виждам какъв е проблема за WRX или STI, аз също бих си сложил ако имам такава кола. Мина времето на евтиния бензин, сега е друго, трябва да сме с по-гъвкави мозъци. http://www.bmwtuningmag.com/the-worlds- ... g-vehicle/
Това означава нищо долу-горе. Ако го обърнат на бензин ще е 800 с тоя компресор...........
neno, Махни стикерчето "Casio" на елката и отдолу ще прочетеш "Made in China". Шегувам се естествено.
Моето семейно комби гори абсолютно еднакво количество газ и бензин при еквивалентно каране (проверено няколко пъти). При разход 15/100км на газ би струвало 15*1.20лв=18лв, а на бензин 15*2.60лв=39лв, или накратко 21лв на всеки 100км, 210лв за 1000км, а при годишен пробег около 30000км (който май си е нормален за България, а аз лично правя повече) разликата ще е 6300лв. Не искам да споря дали този пробег ще е безпроблемен или не. Аз лично разчитам на хората, с които работя повече от 10 години и не са ме подвели нито веднъж. Мисля си, че дори и това да се случи, то със "спестените пари" спокойно мога да си купя друг двигател, че и да "пилна това-онова" за да е по-сериозен палавник.
Между другото - някой в милата ни родна държава може ли да ми гарантира качеството на "100" октановия бензин,м? А дали няма опасност от детонации + пътечка от бутала и биели след автомобила?
Всичко е низ от компромиси в този живот и тази тема не прави изключение.
От друга страна не знам защо всеки от нас се опитва да убеди другия как да си харчи парите и да си поддържа автомобила. Все пак всеки има право на приоритети, мнение и избор и надали някога ще стигнем до единодушно мнение. Това, че аз не съм имал досега проблеми, не означава, че Х утре няма да се сблъска с такива. За пример - на бегачката потроших хондов двигател по начин, по който не се е случвало на никой друг не само в България ( или поне не е известно за такъв). Все още обаче вярвам в процентното изражение в битката "за" и "против" и мисля, че все още доволните от газов инжекцион на турбо автомобил са повече. Наречете ни "циции" ако щете, нооо... Много сме, силни сме!
И в крайна сметка не се ли отдалечихме твърде дълго от първоначалния смисъл на темата?
Ванката милия изчезна и или брои стотинки за газов инжекцион или ни изневери в друг форум, търсейки я нафтова печка, я малолитражка-бензинарка.
_________________ Когато на готин човек му е кофти - това е блус. Когато на кофти човек му е гот - това е чалга!
9
Съб Авг 04, 2012 9:52 am
TurboManiak
Регистриран на: Сря Мар 24, 2010 11:51 am Постове: 273 Местоположение: София
Автомобил: 2005 Impreza STI на 1.5бар газ
Рейтинг: 188
Мале мале ... wrx-ове, sti-ки на газ. Моля се да си останете в заблудата и никога да не разберете тъмната страна на възлюбената ви газ. Колкото до състезателните съдове на газ (http://www.lpg-rallye-team.de/html/technik.html), по голямо малоумие не бях виждал.
_________________ The only way to be 100% certain that work has been done properly is to do it yourself.
Елката ми че е чайна, чайна е но 15 на 100 бензин извън града няма такъв разход,говоря за сток турбо импреса.Моята съм я засичал от 8 до 9,5 бензин гори,като второто число е не помалко от 220 км/ч. Така от 8 до 15 колко е разликата в лъвове? Градско разхода ми е от 12 до 16 на 100,като второто е много рядко зимата и на много кратки разтояния и почти студена,на газ колко е мин.18 при най-добрите условия нали?!
Не си мисли че искам да убеждавам някой с това просто си казвам моето мнение понеже съм имал такива преживявания,както писах по горе за разход на газ с малолитражка:)
а и БМВ-тата не са ни база за сравнение,те и така и така още като се родят от завода и са вързани за дървото,нормално е да им Сипват газ Сравнявай те Импресата с Ево или Нисан.
Казваш много сте с ВРХ-ве на газ,а пребройте се да видим колко сте а и щом сте силни може по София да си спретнете една гонка между Газ и бензин Ще е интересно да чуем оправданията.
Мале мале ... wrx-ове, sti-ки на газ. Моля се да си останете в заблудата и никога да не разберете тъмната страна на възлюбената ви газ. Колкото до състезателните съдове на газ (http://www.lpg-rallye-team.de/html/technik.html), по голямо малоумие не бях виждал.
би ли ни светнал каква е "тъмната страна" на газта а за метана как е и там ли е "тъмно" ?
Аз съм тук,както писах в първия си пост е че нямам много време да сядам да преглеждам форума затова и пуснах темата.След около 2 дена един колега може би администратор ми писа че темата ми е слята с тази на колегата Sandy_01,защото са били общи,а той ви пита как понася импрезата газта.Моя въпрос беше каква е разликата между Импреза 125к.с и 218к.с като ви питам за лични наблюдения на двата двигателя,засега не съм се замислял да слагам газ на бъдещата ми импреза,в държавата в която съм и работя засега,ми е изгодно да карам на бензин,може би някои ден като се върна тогава ще мисля да ли ще слагам газ или не пък и аз си харесвам бензина и не съм минал на да търся нафтова печка
Съб Авг 04, 2012 11:59 pm
pradabg
Напуснал форума
Регистриран на: Пет Фев 12, 2010 6:46 pm Постове: 1100 Местоположение: София
Автомобил: Legacy 2,0 AT
Телефон: 0889808309
Рейтинг: 323
Аз съм тук,както писах в първия си пост е че нямам много време да сядам да преглеждам форума затова и пуснах темата.След около 2 дена един колега може би администратор ми писа че темата ми е слята с тази на колегата Sandy_01,защото са били общи,а той ви пита как понася импрезата газта.Моя въпрос беше каква е разликата между Импреза 125к.с и 218к.с като ви питам за лични наблюдения на двата двигателя,засега не съм се замислял да слагам газ на бъдещата ми импреза,в държавата в която съм и работя засега,ми е изгодно да карам на бензин,може би някои ден като се върна тогава ще мисля да ли ще слагам газ или не пък и аз си харесвам бензина и не съм минал на да търся нафтова печка
Ванка,много хумор има в твоят въпрос и математиката ли ти куца (щото виждаме,че с правописа хич та няма) 218-125 = 93 кончета разлика,другата разлика е,че единият е атмосферен а другият турбо Пиши в търсачката,ще намериш много теми - и двата двигателя са супер ! За газ говорим в момента
Тъй,да продължим по същество:
Днес до Рилския и обратно с вкл. климатик,малко ръчки и адреналин по завоите,изминати 198км с 21л. газ*1,20= 25.20лв ако бях на бензин 21*2,6= 54,6лв., сиреч на всеки 100км. средно пестя 14лв. На година минавам над 30 000км/100*14=4200лв. Не знам кой колко печели годишно , но ако минава същите километри,може да си изчисли,каква част от времето си работи на вятъра. А за 2-ве години от разликата, ще си купя още един WRX-кс. И все още не мога да разбера,кому е необходимо да плаща двойно,за едни и същи изминати километри, и защо трябва да ощетява семейният бюджет,за да пълни джобовете на ...... (не искам да ги назовавам ). И ако на някое псевдо драг рали, с идентичен автомобил ме "дръпнат" на 400м с 1-2-ве секунди,ще го преживея някак
п.с. Разбира се,това се отнася за хората навъртащи много километри,за под 10 000км годишно е не обосновано.Същото се отнася и за каращите силови автомобили, през събото-неделните дни, и за празници, а през другото време са полирани и паркирани в гараж.
Преди 12г карах Е36 М3 на метанава инжекция, при цена на метана тогава 58ст на 1кг София-Пловдив-София със 180-220км/ч,ги взимах с 19лв .И докато масата не можеше да се пребори с предрасъдаци и традиционализъм,за 60лв отивах и се връщах от морето . Навъртях и за почти 7-ем години над 350 000км. При сегашната цена обаче,разликата да караш на метан или газ (инжекцион) е минимална, и като сметнеш неудобството от рядко срещаните метан станций + повечето тежест и по-малкото място в багажника , то това го прави вече не рантабилен за потребителите . Преди години ,когато нафтата бе почти на половина от цената на бензина,народа масово се втурна да купува дизели.Така с времето цената му надмина тази на бензина,въпреки,че е по-ниско качествено гориво.За това моля ви , не слагайте газ,много е вредна - вкопават се клапани,прегряват глави,шашка се ЕКУ-то (тъмно му е ),вода се лее страшно от гърнетата,абе лудост ! И не взимайте в предвид горните постове за икономия - такава няма,за да можем ние будалите заблудени,да продължим да си караме бегуните с евтино гориво
Елката ми че е чайна, чайна е но 15 на 100 бензин извън града няма такъв разход,говоря за сток турбо импреса.Моята съм я засичал от 8 до 9,5 бензин гори,като второто число е не помалко от 220 км/ч. Така от 8 до 15 колко е разликата в лъвове? Градско разхода ми е от 12 до 16 на 100,като второто е много рядко зимата и на много кратки разтояния и почти студена,на газ колко е мин.18 при най-добрите условия нали?!
Не си мисли че искам да убеждавам някой с това просто си казвам моето мнение понеже съм имал такива преживявания,както писах по горе за разход на газ с малолитражка:)
а и БМВ-тата не са ни база за сравнение,те и така и така още като се родят от завода и са вързани за дървото,нормално е да им Сипват газ Сравнявай те Импресата с Ево или Нисан.
Казваш много сте с ВРХ-ве на газ,а пребройте се да видим колко сте а и щом сте силни може по София да си спретнете една гонка между Газ и бензин Ще е интересно да чуем оправданията.
Заинтригува ме сериозно, колега. Ако при 220 км/ч твоята импреза харчи 9,5/100 , би трябвало при каране на магистрала със спазване на ограничението да не надвишава 5-6 , а ако си караш спокойно с 90-100 разхода трябва да падне на 3-4/100. Поправи ме, ако греша.