Отговори на тема
 Относно Impreza GF 
Автор Съобщение

Постове: 5
Автомобил: BMW 325tds
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте бъдещи колеги изчетох темата за особености на Импреза нооо бих искал още малко обяснения.
Impreza 1.6 GF AWD комби ръчни климатик - защо ... защото ми писна зимата да му мисля (сняг поледици...) на пролет също ( гражданска данък ) и да имам там 4-5 месеца кеф - визирам сегашната си кола. Искам нещо евтино, здраво, надеждно и още много други неща които открих в иначе толкова оплюваната заради външен вид Impreza wagon.
Та карах 2.0 - 125 и 1.6 90, каквото и да си говорим сравнение със сегашната ми кола и двете са мъртви от раждането си, НО съм адски учуден от стоене на пътя - изключително приятно изненадан от пространството и багажника, а дилетантският ми опит за оффроуд ме накара да се усмихна широко, набутах се в една хуууубава кал и си излязох като пич.
Въпросите са:
Ако си харесам модел 1999г. за какво трябва да гледам има ли FWD с редуктор как да направя разликата между 90 и 95коня.

П.С. Ако може нагледно със снимки ще е чудно.

Пет Авг 03, 2012 10:18 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1800
Автомобил: '97 Impreza GF AT, 2.0, 115, SOHC
Рейтинг: 91
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
"двете са мъртви от раждането си" ROFL ROFL ROFL
:D и колко е 0-100 баварката на сухо и после на мокро, за заснежено няма да питам :pardon:
черпя те таз рекламка http://www.youtube.com/watch?v=0PcQpL4F6Rg

И вече на въпросите ти:
под редуктор имаш предвид демултипликатор(бързи/бавни скорости)
няма с предно и редуктор
а и като цяло тези с предно само са много рядко изпълнение и са само 1.6 и 1.8
1.6 АВД с климатик също мисля че са доста рядки

Съб Авг 04, 2012 10:22 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 136
Автомобил: Forester S Turbo MY99
Рейтинг: 24
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Колега, '99-та година всички импрези 1,6 са с перманентно предаване на четерите колела и са с бързи и бавни. Също така от '98-ма вече трябва да са 95 коня, но да ме убиеш не мога да ти кажа за някакви сериозни разлики в двигателния отсек, може би по-скоро трябва да се ориентираш по салона ( преди фейслифта и след него ) като най-лесно се познават по жабката над централните вентилационни отвори. Климатика е опция в тези години, но колите с и без него са горе-долу 50 на 50. Успех с търсенето!

Нед Авг 05, 2012 11:40 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
mitoko написа:
"............

Явно четеш избирателно, прочети ми пак 1вото мнение
.... виж всеки си гледа от собствената камбанария аз в момента карам 160hp 320Nm на гумите и определено 120hp (на вала) минус 20% (загуби трансмисия) ми идва адски мъртва, но не това е причината да искам Субару. Искам надеждна, дуракоустойчива кола, която да не ми бърка в джоба всеки месец за простотии. Освен това искам разходите ми по нея да паднат, а не както сега 10/100 градско с климатик на нафта и никъв шанс да го намалиш, за данъци и застроховки да не говорим. И най-вече писна ми от "статуса" който ми дава тоя дърт и капризен ке*еф, благодаря за "хулигана на пътя" в БГ вече е "мангала на пътя".

spit_fire написа:
......

Много ти благодаря колега, такъв отговор очаквах. Интересното е че според auto.ru дават и двата мотора да се произвеждат до 2000г. Като предполагам че разликата в тях е просто смяна на софтуера, оптимизиране на горивния процес и тнт, едва ли тия 5 коня са осезаеми.

П.С. Не ме разбирайте погрешно не защитавам други марки и тнт правя чисто субективно мое си сравнение в динамиката от големия дизел на е36 и най-слабите мотори на Субару, няма как да е в полза на Субару. Харесвам Субару, преди да достигна до този си избор седнах в поне 10 различни марки и модели коли и смятам Импрезата за най-добър избор, дори и пред Легасито което също ми е в бюджета ама нещо не му се кефя на амовете, а и предпочитам да взема по-евтиният вариант и да го стегна до максимум, отколкото да взема другия и ако му излезе нещо да го бавя. Price matters както са казали хората.

Нед Авг 05, 2012 12:06 pm
Върнете се в началото
Профил
Confidence in Motion
Аватар

Постове: 6482
Автомобил: EJ22 5MT IMPREZA/EJ20 4EAT IMPREZA
Рейтинг: 219
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
95 коня е с по-голям радиатор, кутията на въздушния филтър е различна, главите са други, клапаните са механични и мисля, че вече са с датчик и на разпределителния вал (пред шофьора).
На това, което пише по обявите не може да се разчита. И с кръглия фар ги пишат 90, а от тях със сигурност няма 66kW.
Разлика в динамиката по-скоро няма или поне не е осезаема.
Аз между другото бих заложил на нито един от изброените по-горе, а именно на 2.0 115 :pardon:
Динамиката е съпоставима с тази на съответните бензинови 4 цилиндрови Е36, в гамата на Импреза няма нищо съответстващо на шестак турбо дизел.....стъпалото е високо - направо на WRX отиваме...

Нед Авг 05, 2012 12:34 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Нов фен
Отговори с цитат
WRX е друга бира, преди години карах такава гадинка 1 седмица - както се казва незабравими спомени:) просто вече не искам 100+ безсмислено стана особено с проектите още да им надуват данъци и застраховки. В момента джиткам из Варненска област с един служебен Хюндай и20 1.2 75коня и честно казано, ако не искаш да си състезател си е читава количка подържа си 120-130 без проблем, естествено за да му измериш ускорението 0-100 ти трябва календарче, но вече одъртях :) ударих 30 лазарника не ме влекат високите скорости. :) сега ще ги прегледам визуалните разлики между 90 и 95 коня, много благодаря за оказанията.

Нед Авг 05, 2012 1:51 pm
Върнете се в началото
Профил
Confidence in Motion
Аватар

Постове: 6482
Автомобил: EJ22 5MT IMPREZA/EJ20 4EAT IMPREZA
Рейтинг: 219
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Ако правиш сравненията по обяви (пак да кажа) - няма да ти е обективна извадката. Пишат ги едно към на къде да е....продавачите са доста босички по Субару въпросите.

Нед Авг 05, 2012 7:34 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 1217
Автомобил: предишен: Impreza 2.0R
Рейтинг: 140
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Похвално е че знаеш какво искаш и че си оценил марката :good:
Все пак мисля, че 2.0 ще е по-добрия мотор за теб. Проверил ли си каква е разликата в данъка в твоята община? На мнение съм, че не е толкова голяма разликата. А получаваш повече сила под капака на която да разчиташ при нужда. Да изпревариш и да караш на дълъг път спокойно и т.н.

сега:
    Daihatsu Sirion 4WD (full-fledged Justy)

Нед Авг 05, 2012 7:52 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
:) Варна - областа с най-скапани пътища, но за сметка на това най-високи данъци
95 коня - 70лв. - след 14г. 41лв.
125коня - 227лв. до 14г. кола след това става 151лв.
Разликата не е няква огромна дет се вика по некви стинки на ден е, ама искам и аз малко да видя рахат от разходи че аман като дойде време за данък и гражданска и обслужване на Е36-цата с тия 7л масло 5в40 и то се по едно време и :shock: :shock: :lipseal: #-o #-o

Пък и постоянно си мисля, че като ми умалее ще поговоря с най-добрият ми приятел живущ в Англия да ми намери евтина wrx англичанка и да си играя на суапове :) а до тогава 1 до макс 2г. ще съм решил вече със сигурност дали ще се обвържа за цял живот с моята нова страст (Субару). А незнайно защо ме влекат коли с егн преди 2000г., тия след нещо попрекалиха с тия евтини поли-материали.

П.С. Днес покарах на приятел Оутбак-а 2006 Н6 :bow: човека е от Плевен и ми разправя как си джитка Троян-Кърнаре посред зима дето не знам къв луд трябва да си баш тоя проход да го минаваш дори и посред лято

Пон Авг 06, 2012 8:58 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1217
Автомобил: предишен: Impreza 2.0R
Рейтинг: 140
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Мдааа има си разлика в данъка :D
Какво ни е на прохода? Само дето е като спагет навъртян на завои и от южната страна на го чистят ROFL
Имам доста инфарктни спомени на слизане по южния склон.

сега:
    Daihatsu Sirion 4WD (full-fledged Justy)

Пон Авг 06, 2012 9:11 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема