Отговори на тема стр <  1, 2, 3, 4  >
 Какво да очаквам от един автоматик? 
Автор Съобщение
Confidence in Motion
Аватар

Постове: 6482
Автомобил: EJ22 5MT IMPREZA/EJ20 4EAT IMPREZA
Рейтинг: 219
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Oт място на ограничител не знам как някой автомат ще вземе старта на МТ.....

Нед Авг 12, 2012 11:43 am
Върнете се в началото
Профил WWW

Постове: 27
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Принципно обичам сам да си вкарвам колите и съм отписал БГ пазара. Да, но повечето двигатели са 125 коня и ще ми се струва доста муден камо ли пък с автомат. Автомата ми е задължителен, защото жената ще я кара основно и то в града. За извън града си имам 3.0 ТДИ 220 коня. Та да търся ли задължително с турбо версията и има ли разлика м/у автоматите слагани на 2-та типа двигателя?

Нед Авг 12, 2012 4:54 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1800
Автомобил: '97 Impreza GF AT, 2.0, 115, SOHC
Рейтинг: 91
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
тва муден за да се повтаря... посочи ясни параметри за мудност и немудност да знаем какви са ти мерките.
за мен импреза 115 коня автомат си е направо екстра, но немога да и насмогна на горивото 15 литра на сто градско с много плавно каране и не мога да смъкна по-вече. :pardon: едвали ще караш тубото само на кик дауни постоянни като разхода е 35+ литра на сто. автомата наистина е малко по-бавен, но за сметка на това в града е в пъти по-удобен и комфортен, само галиш педала и вече трябва да спираш, а не постоянно да си на полусъеднинител и 1-2 изключваш

Нед Авг 12, 2012 9:45 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Ами карал съм 1.8 125 коня на ауди, както и 1.8 125 коня на волво. И двата двигателя идват една идея малки за тежеста на купето. Под муден разбирам автомата да забравя да върне няколко предавки като го натиснеш. Най-вече при изпреварване дали има тяга да изтегли колата или ще се мъчи. Нямам нищо против 125 коня версията, стига да е достатъчна за купето, но мисля, че ще му е малко за кг. Карал съм следващия модел на субару 2006 година 160 коня. Много ръмжи този двигател и си иска обороти за да върви. То е ясно, че в града няма нужда от коне, но като излезеш малко извънградско да не се тътря по асфалта. А и жената да не се затруднява с карането на колата.Това е като цяло идеята.

Пон Авг 13, 2012 12:25 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2780
Автомобил: ForesterS'02,Baja'03,Nissan EV
Рейтинг: 555
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Колега, тази тема за автомата и ръчката е безгранична. Обсъждана е много пъти, но все едно обсъждаме: брюнетка ли да е или блондинка, с големи цици или с малки. Ти си прецени какво на теб би ти вършило най-добре работа и дейставай. Успех :good:

Пон Авг 13, 2012 1:44 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Не става дума въобще за ръчка или автомат. Колата задължително ще е автомат. Въпроса е дали 2.0 с турбо или без турбо.

Пон Авг 13, 2012 4:28 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2539
Автомобил: Н6'08SUBARcharged RAPTOR
Рейтинг: 179
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
didoya написа:
4 скоростният автомат е архаичен, бавен и груб според мен. Иначе ги водят много корави.

Лично мнение.

и 5 скоростния е толкова груб и архаичен даже муден,както го казва Бобек,но това е положението с АТ.

sky написа:
Не става дума въобще за ръчка или автомат. Колата задължително ще е автомат. Въпроса е дали 2.0 с турбо или без турбо.

:good: колега скачай в турбото,ще ти хареса много :pardon: ,не му мисли

Пон Авг 13, 2012 5:08 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Постове: 207
Автомобил: Mazda 323F MT 2003
Рейтинг: 35
От звездите одобрен
Отговори с цитат
тъй-тъй :good: с турбо трябва да е :bow:

Пон Авг 13, 2012 6:47 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 228
Автомобил: XV 2.0 CVT 12"
Рейтинг: -15
Кофти...
Отговори с цитат
Колега тьрси и взимай с турбо, не му мисли! Моята е такава, много вьрви, за старта нямам думи, като натисна педала на газта рязко и повече, направо изцежда и изрежда предавките, като при МТ, изстрелва се, като куршум, набира супер яко и бьрзо! И на дьлго е супер, 4-ри пьти, много натоварена сме си ходили до БГ и обратно, много, много вьрви и без никакви проблеми! Даже, по някой пьт си мисля, че не може толкова да вьрви за мотор 2.0Т, а може би е по голям!
Това е от мен Колега! Успех :good:

Пон Авг 13, 2012 11:01 pm
Върнете се в началото
Профил YIM

Нов фен
Отговори с цитат
Дам, значи правилно съм се насочил към турбо версията.

Вто Авг 14, 2012 10:56 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
В събота ще ходя на оглед на тази от обявата. Някой знае ли дали е читава автокъщата? Км сигурно са върнати има ли друг начин през компа да се разберет колко са реалните? Какво да гледам по окачването? Задниците, които са клекнали оправят ли се евтино? Къде да гледам за ръжда? Как се проверява маслото на кутията? Ако има някой от пловдив, който може да я погледне преди края на седмица ще съм много благодарен. Да не се разкарвам напразно.

Вто Авг 14, 2012 1:17 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 418
Рейтинг: 26
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Аз пък сам много доволен от моя форестер АТ грам не муден на градско на извън градско не мога да преценя защото не го натискам кой знае колко.Форестера не е турбо а 2.5 двигател 2005г. американски очаквах нещата да са много по зле но съм приятно изненадан.

Вто Авг 14, 2012 2:54 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 454
Автомобил: TDI
Рейтинг: 140
Отговори с цитат
Всичко зависи от очакванията и с какво сравняваш.

А колегата кара 3.0 ТДИ на Ауди, с 6-степенен автомат, който е много по-бърз и адекватен от тези монтирани в Субару от тези години. Та според мен 4-степенният е много муден по тези критерии. За 5-степенният се отнася същото, ама там предавките са повече, по-къси и по-нагъсто и се куплира с по-мощни мотори и така усещането за мудност е много много по-малко.

Но и двата автомата са по-бавни, груби и архаични от този, който кара в момента и с който неизменно съзнателно или не ще сравнява. Та не му казвайте да очаква кой-знае както от 4EAT куплиран с мотор с посредствена мощност.

Сря Авг 15, 2012 7:15 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2539
Автомобил: Н6'08SUBARcharged RAPTOR
Рейтинг: 179
Отговори с цитат
sky написа:
В събота ще ходя на оглед на тази от обявата. Някой знае ли дали е читава автокъщата? Км сигурно са върнати има ли друг начин през компа да се разберет колко са реалните? Какво да гледам по окачването? Задниците, които са клекнали оправят ли се евтино? Къде да гледам за ръжда? Как се проверява маслото на кутията? Ако има някой от пловдив, който може да я погледне преди края на седмица ще съм много благодарен. Да не се разкарвам напразно.

нещо неразбрах коя е обявата и автокъщата?

Сря Авг 15, 2012 8:04 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Постове: 228
Автомобил: XV 2.0 CVT 12"
Рейтинг: -15
Кофти...
Отговори с цитат
A ми то АУДИТО е 6 цилиндьра май и май е по мощно от ФОРИ 2.0Т, а е и по ново, май !? А сравнението на ФОРИ 2.0Т с др. модели на субару, който са с 6 цилиндьра и с повече коне, май, май на старт от 0-100 км . . . . . !? Ти кажи !
А за, Аудито, като пример трябва да го сравним с фори 2.5Т, което пак не е 6-так и тогава, "ти да видиш"! Сьжалявам, че не сьм в БГ, да ти дам да направиш един тест с тази моята антика и тогава, "ти да видиш"!? Aй :beer:

Сря Авг 15, 2012 10:15 pm
Върнете се в началото
Профил YIM

Нов фен
Отговори с цитат
За тази говоря - http://www.mobile.bg/11342705068828354

Ако е читава може и да я взема. Ще видим де. Иска ми се този път да не правя компромиси с покупката, камо ли с двигателя.
Иначе не очаквам поведение като на А6 на автомата, но поне малко да се доближи до този на Гранд Черокито.

2.5T от тези години много трудно се намира. Почти нямам шанс да попадна на такава.
М/у другото миналата година карах Фори 2001 година модел автомат и ми хареса как върви. Колата беше удряна и затова не я взех, но автомата работеше много добре. Сега като се сетя 125 коня си бяха добре за купето.

Чет Авг 16, 2012 12:36 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Гледах го. Пълна скръб. Целия е за боя. Вътре запазен що годе. Първото запалване добре. Автомата работи добре. Спрях и двигателя взе да пуши. Климатика хич го нямаше. Второто запалване стана само с подаване на газ и не можеше да стабилизира обороти. Всичко това на бензин. Газ нямаше. Колата според мен е мин 3-4 години в тази автокъща. Имаше зелена карта от 2008 година.

Чет Авг 30, 2012 7:16 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 454
Автомобил: TDI
Рейтинг: 140
Отговори с цитат
Ужас....пълно е с гробници в тея автокъщи.

Чет Авг 30, 2012 7:28 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 131
Автомобил: Saab & 3xBMWs
Рейтинг: 15
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Аз карам Фори 2005г на 52000км с 125коня мотор с автомат. Моторът иска обороти за да върви и като цяло се усеща леко слаб за това купа, но и на извънградско и на градско се свиква и не е нещо дразнещо бавно, като за града има супер старт от място. Автомата е перфектен и нямам забележки към него - реагира точно на подаването на газта, но в началото е малко странно, защото май чак на четвърта има шифт лок. Разхода градско е 13/100 и то с "внимание към детайла", иначе е около 15/100. Извънградско 9-10/100. Сравнен с другите автоматици които карам (2хBMW 2008г) автоматът на Фори-то си се справя задоволително добре, карам често и една Зафира 2009г автомат и нейната кутия е по-неадекватна и нервна от на Фори-то.

Пет Авг 31, 2012 8:31 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Днеска гледах една 125 коня. Имаше външни забележки, но като цяло ми хареса колата. Доста запазена, като за италянска. Имам обаче няколко въпроса. Както си стоеше на обороти и изгасна. След няколко мин светна оранжевата лампа за двигателя на таблото. Продавача каза, че е заради газовото? Има ли логика? Не можах да я карам уж 'заради времените номера'. С тези ако ме спрат щели да ме глобят. Пусна ме да карам на един паркинг и там повече от 1-2 не включваше. За ряза го усетих като потеглях. Автомата работеше добре. Климатика и той бачкаше перфектно. Жалко, че отзад е с барабанни спирачки. Какво да правя с тая лампа обаче за чек енджина?

Нед Сеп 02, 2012 8:03 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр <  1, 2, 3, 4  >